Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze żaden lekarz nie powiedział na wyrost tygodni, nawet jak byłam na IP w 17+6, to wpisała, że 17 tydzień. Ciekawa jestem, czy jakbym urodziła 36+6, to powiedzieliby, że wcześniak
Witam się z Wami, ja już po śniadaniu i popijam moją ukochaną Inkę na mleczku!
Emikey, współczuję sytuacji z teściami. Moja teściowa mieszka w bloku obok, ale nie jest nachalna. I mam szczerą nadzieję, że zrobi mi ruskie pierogi w przyszłym tygodniu31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Amus87 wrote:A co mialyscie w planach na l4 robic ? Z ciekawosci pytam :p bo ja bez planow :p31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja mam wrażenie, że teraz przyspieszy. Mi jakoś strasznie czas zasuwa. Tyle rzeczy obiecałam sobie zrobić w czasie ciąży, a mam wrażenie,ze większość czasu przebimbalam
Coco55 lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Amus ja mialam gotowac jakies nowe dania, albo takie bardziej czasochlonne rzeczy a gotuje ciagle te same szybkie dania. Mialam porobic porzadki w szafach, polkach, szafkach kuchennych, troche lepiej wszystko poorganizowac, prawie nic narazie nie zrobilam. Mialam wysprzatac cale mieszkanie na blysk a narazie tylko ledwo co ogarniam na biezaco. Ale niedlugo mama mi pomoze z oknami to sie zmobilizuje posprzatac reszte. A jest co sprzatac bo przez moje wczesniejsze zle samopoczucie troche zapuscilam mieszkanie.
Mialam wiecej czytac, owszem czytam ale nie tyle ile myslalam ze bede.
I pewnie jeszcze pare rzeczy ale to tak na szybko. Po prostu dni mi jakos leca nieraz na niczym.
Generalnie za duzo czasu trace na siedzenie na necie i czytanie o dzieciowych tematachSzczesliwa_mamusia, Edith lubią tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:A co mialyscie w planach na l4 robic ? Z ciekawosci pytam :p bo ja bez planow :p
-
nick nieaktualny
-
31t0d to dopiero początek 8 miesiąca a nie 30t0d
Co do ciąży donoszonej to uznaje się, że dwa tygodnie przed czy do dwóch tygodni po terminie OM jest ok wiec ciąża donoszona powinna być liczona od 38t0d.
Lekarze w większości liczą skończone tygodnie, mój tak samo. W czwartki zaczynam nowy tydzień choć on uznaje, że w piątki i tak jak byłam ostatnio w 27t0d to mam wpisane 26/27. Do porodu jak z Olą się zgłosiłam w 39+3 to mam wpisane poród w 39/40tc.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień doberek. Ja też mam ombitne plany wyśle zaraz mieszkanie. Niby coś tam powoki działam, Ale idzie mi to jak krew z nosa...
Dzisiaj znów sama jestem - mąż pojechał
Zaraz wpadna do mnie rodzice I mamy pojechać na jakieś drobne zakuoy nawet bardziej odzieżowe już niz dla małej -
Amus87 wrote:A co mialyscie w planach na l4 robic ? Z ciekawosci pytam :p bo ja bez planow :p
i zajmuję się swoją 2 latką
zobaczcie jakie piękne muchomorki zrobiłyśmy
uwielbiam się z nią bawić, jak tylko mam siłę
Mam problem z komputerkiem, na facebooka wysłałam zdjęcia
-
No tak hyhy
A to jak lekarze zapisują tygodnie ciąży nieco nielogiczne mi sie wydaje, że np tak jak teraz jestem w 28+3 to dla lekarza 28tc dopiero, nie mówi nawet, że trwa 29tc tylko dla nich to 28 tydzień. A przecież tak jak z tygodniami w roku, że mamy teraz ten i ten tydzień, że leci. Ale cóż...
No ja bym chciała chociaż do tego 38t0d wytrzymać.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny