X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja to za gruba jestem by wyczuc tak anatomie malej :D
    To spróbuj z latarką po całym brzuszku :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zaczęłam czuć smyranie rączkami. Znam kopniaka i uderzenie główka. A to coś innego. Takie super delikatne. To muszą być rączki :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też lubi smyrać rączkami. Właśnie przy lewej pachwinie. Nazywam je palce grzebalce :)

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mnie zawsze o tydzień cofa :/ Tez mnie to wkurza.

No dokładnie :-/

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Moja lekarka też wpisuje skończone tygodnie. Ale najbardziej byłam zła jak byłam na wizycie w 28+6 a w karcie ciąży oczywiście 28! A to jeden dzień do kolejnego skończonego tygodnia :P
    Salenne u mnie jest tak na każdej wizycie, bo chodzę we wtorki i zawsze mam jakiś tydzień i 6 dni. A następnego dnia w środe zaczyna się nowy tc. Też mnie to wkurza. No ale co zrobić

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Dziewczyny, temat już był pewnie nie raz, ale czasami mi to umyka - materacyk - kokos pianka czy taki dwustronny z pianki wysokoelastycznej? Bo między takimi się zastanawiam i w końcu zgłupiałam;/
    Ja wybrałam kokos pianka

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w planach miałam też nadrobić zaległości książkowo filmowe towarzyskie a przez przypadek na początku lipca kupiliśmy większe mieszkanie i teraz mnie wirtualne urządzanie go pochlonęlo. Wirtualne bo jeszcze blok nie został zbudowany ;-) ale już przynajmniej mam koncept w glowie ułożony.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i dzisiaj mi się śniło, źe byłam żoną Dorocińskiego.... :-P

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Przystawialyscie latarkę do brzuszka? Ja raz na jakis czas przystawiam. Niesamowite Jak mały podąza za swiatlem. Wczoraj mój mąż był zachwycony falujacym brzuchem. Choć trwało to chwilę, bo on sie boi, że małego oslepiam. Przystawiam latarkę do ręki i pokazuje mu, za tylko bardziej czerwono się robi, a nie jeżdże latarka bezpośrednio przy skórze na brzuchu. Ale Mimo,ze mu się podobało, zabronił mi tak robić. Wczoraj mój syn był bardzo ogólnie aktywny. Przeciągal sie, zmieniał pozycje. Czuliśmy jak się przekreca i chyba czuliśmy jego nóżkę, jak wepchnął mi ją przy pępku. Zarówno ja, jak i P doszliśmy do wniosku, że to nóżką. Rośnie to moje dziecię.i czuć z każdym dniem, jak robi się większy i silniejszy

nie, xD tak nie eksperymentowałam XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A ja od dłuższego czasu zauważyłam, że moje dziecko lubi jak się kąpię. Jak leżę w wannie to od razu zaczyna się ruszać, ale nie kopie tylko się tak przesuwa i kołysze, więc chyba lubi :) Ja w każdym razie uwielbiam leżeć w wannie z rękami na brzuchu i czuć ruchy mojego skarba :)
    Nikos tez uwielbia kapiele :)

salenne lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Któraś z Was ma chyba laktator elektryczny Lovi Prolactis. Lady, czy dobrze pamiętam, że Ty masz? Orientujesz się, czy pasują do niego tylko butelki Lovi, czy te z Avent też da się wkręcić? Jak ogólnie się sprawdza w użytkowaniu?
    wiesz co nie próbowałam aventu tam wkręcać, nawet nie mam żadnej butelki aventu by Ci teraz sprawdzić, co do użytkowania to ja śmiało polecam, łatwy w obsłudze, nie bolą sutki po nim, ładnie jest dostosowany do piersi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy materac sam kokos

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z niezgodnoscia rh mialyscie podaną immunoglobuline? Mój dr twierdzi, że jeśli nie ma przeciwciał, to moja pierwsza ciąża i brak poronien to nie ma ku temu wskazań i podaje się ją dopiero po porodzie jeśli okaże się, że rh odziedziczy po ojcu. Ale teraz czytam "mądra" książkę i napisali, że to standard w celach profilaktycznych i już sama nie wiem...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny z niezgodnoscia rh mialyscie podaną immunoglobuline? Mój dr twierdzi, że jeśli nie ma przeciwciał, to moja pierwsza ciąża i brak poronien to nie ma ku temu wskazań i podaje się ją dopiero po porodzie jeśli okaże się, że rh odziedziczy po ojcu. Ale teraz czytam "mądra" książkę i napisali, że to standard w celach profilaktycznych i już sama nie wiem...

My mamy niezgodność rh i miałam tylko badane przeciwciała. Lekarka mi mówiła to samo co Tobie lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady bo nie widzialam czy pisalas :) ile razy na dobe masz badac cukier?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 13:59

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja miałam tylko po poronieniu, a teraz nie. Lekarz mówił, że jak chcemy, ale nie jest to konieczne.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zamówiłam piankowy,dwustronny. Myślalam, że mam wyprawkę na ukończeniu, a tu jeszcze same "gabaryty"zostały. Wózek, fotelik, troche gadżetow typu monitor...smoczki, butelki jeśli będą konieczne. Ojej, mam nadzieje na ogarnięcie wszystkiego w październiku.Nie wiem czy ubranek na 56 i 62 nie mam za mało, ale policzę to jak wszystkie zamówienia dotrą.Kosmetyki dla maluszka też zostawiam na później, w sumie to tylko kilka rzeczy.
    Mój dzieciaczek jest ułożony główka w dół,a nóżki ma po prawej stronie, także kopniaki odczuwam bardzo intensywnie, czasami aż podskakuję jak leże albo siedzę, a tu znienacka takie bęc.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lady bo nie widzialam czy pisalas :) ile razy na dobe masz badac cukier?? :)

ja badam tylko raz, na czczo, chyba że rano na czczo, cukier przekracza normę, to wtedy muszę wstać o 3 i 5 i sobie zbadać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja badam tylko raz, na czczo, chyba że rano na czczo, cukier przekracza normę, to wtedy muszę wstać o 3 i 5 i sobie zbadać.
    A po posilkach nie musisz?? To skad wiesz czy dobrze jesz? Czy nie musisz diety modyfikowac?? Tak pytam bo dziwne ze tak zalecaja w poradni diabetologicznej :o

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A po posilkach nie musisz?? To skad wiesz czy dobrze jesz? Czy nie musisz diety modyfikowac?? Tak pytam bo dziwne ze tak zalecaja w poradni diabetologicznej :o

od 9 tyg, miałam po posiłku bardzo dobre wyniki i gdzieś koło 28 tyg kazali mi zaprzestać mierzenia

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ