Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Moja lekarka też wpisuje skończone tygodnie. Ale najbardziej byłam zła jak byłam na wizycie w 28+6 a w karcie ciąży oczywiście 28! A to jeden dzień do kolejnego skończonego tygodnia
editchen lubi tę wiadomość
-
Ja w planach miałam też nadrobić zaległości książkowo filmowe towarzyskie a przez przypadek na początku lipca kupiliśmy większe mieszkanie i teraz mnie wirtualne urządzanie go pochlonęlo. Wirtualne bo jeszcze blok nie został zbudowany
ale już przynajmniej mam koncept w glowie ułożony.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Przystawialyscie latarkę do brzuszka? Ja raz na jakis czas przystawiam. Niesamowite Jak mały podąza za swiatlem. Wczoraj mój mąż był zachwycony falujacym brzuchem. Choć trwało to chwilę, bo on sie boi, że małego oslepiam. Przystawiam latarkę do ręki i pokazuje mu, za tylko bardziej czerwono się robi, a nie jeżdże latarka bezpośrednio przy skórze na brzuchu. Ale Mimo,ze mu się podobało, zabronił mi tak robić. Wczoraj mój syn był bardzo ogólnie aktywny. Przeciągal sie, zmieniał pozycje. Czuliśmy jak się przekreca i chyba czuliśmy jego nóżkę, jak wepchnął mi ją przy pępku. Zarówno ja, jak i P doszliśmy do wniosku, że to nóżką. Rośnie to moje dziecię.i czuć z każdym dniem, jak robi się większy i silniejszy
nie, xD tak nie eksperymentowałam -
salenne wrote:A ja od dłuższego czasu zauważyłam, że moje dziecko lubi jak się kąpię. Jak leżę w wannie to od razu zaczyna się ruszać, ale nie kopie tylko się tak przesuwa i kołysze, więc chyba lubi
Ja w każdym razie uwielbiam leżeć w wannie z rękami na brzuchu i czuć ruchy mojego skarba
salenne lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:Któraś z Was ma chyba laktator elektryczny Lovi Prolactis. Lady, czy dobrze pamiętam, że Ty masz? Orientujesz się, czy pasują do niego tylko butelki Lovi, czy te z Avent też da się wkręcić? Jak ogólnie się sprawdza w użytkowaniu?
-
Dziewczyny z niezgodnoscia rh mialyscie podaną immunoglobuline? Mój dr twierdzi, że jeśli nie ma przeciwciał, to moja pierwsza ciąża i brak poronien to nie ma ku temu wskazań i podaje się ją dopiero po porodzie jeśli okaże się, że rh odziedziczy po ojcu. Ale teraz czytam "mądra" książkę i napisali, że to standard w celach profilaktycznych i już sama nie wiem...
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Dziewczyny z niezgodnoscia rh mialyscie podaną immunoglobuline? Mój dr twierdzi, że jeśli nie ma przeciwciał, to moja pierwsza ciąża i brak poronien to nie ma ku temu wskazań i podaje się ją dopiero po porodzie jeśli okaże się, że rh odziedziczy po ojcu. Ale teraz czytam "mądra" książkę i napisali, że to standard w celach profilaktycznych i już sama nie wiem...
My mamy niezgodność rh i miałam tylko badane przeciwciała. Lekarka mi mówiła to samo co Tobie lekarz. -
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Dziewczyny z niezgodnoscia rh mialyscie podaną immunoglobuline? Mój dr twierdzi, że jeśli nie ma przeciwciał, to moja pierwsza ciąża i brak poronien to nie ma ku temu wskazań i podaje się ją dopiero po porodzie jeśli okaże się, że rh odziedziczy po ojcu. Ale teraz czytam "mądra" książkę i napisali, że to standard w celach profilaktycznych i już sama nie wiem...
Ja miałam tylko po poronieniu, a teraz nie. Lekarz mówił, że jak chcemy, ale nie jest to konieczne.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Dobra, zamówiłam piankowy,dwustronny. Myślalam, że mam wyprawkę na ukończeniu, a tu jeszcze same "gabaryty"zostały. Wózek, fotelik, troche gadżetow typu monitor...smoczki, butelki jeśli będą konieczne. Ojej, mam nadzieje na ogarnięcie wszystkiego w październiku.Nie wiem czy ubranek na 56 i 62 nie mam za mało, ale policzę to jak wszystkie zamówienia dotrą.Kosmetyki dla maluszka też zostawiam na później, w sumie to tylko kilka rzeczy.
Mój dzieciaczek jest ułożony główka w dół,a nóżki ma po prawej stronie, także kopniaki odczuwam bardzo intensywnie, czasami aż podskakuję jak leże albo siedzę, a tu znienacka takie bęc. -
Amus87 wrote:Lady bo nie widzialam czy pisalas
ile razy na dobe masz badac cukier??
ja badam tylko raz, na czczo, chyba że rano na czczo, cukier przekracza normę, to wtedy muszę wstać o 3 i 5 i sobie zbadać. -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:ja badam tylko raz, na czczo, chyba że rano na czczo, cukier przekracza normę, to wtedy muszę wstać o 3 i 5 i sobie zbadać.
-
Amus87 wrote:A po posilkach nie musisz?? To skad wiesz czy dobrze jesz? Czy nie musisz diety modyfikowac?? Tak pytam bo dziwne ze tak zalecaja w poradni diabetologicznej :o
od 9 tyg, miałam po posiłku bardzo dobre wyniki i gdzieś koło 28 tyg kazali mi zaprzestać mierzenia