X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Ja dopiero zaczynam wgłębiać się w ten temat i szczerze mówiąc mam wielki mętlik w głowie.
    Jak tak poczytałam to chyba najlepiej odpowiada mi wersja otulacz+ tetra i wkład, tylko jeszcze muszę doczytać jak to się wszystko ma w praktyce ;) i tak sobie myślę, że mam za duże rozmiary pieluszek tetrowych, bo zamówiłam 60x80 i 70x80, a przy maluszku to chyba jednak na początek będą potrzebne mniejsze. Ale mam jeszcze dwa miesiące to się zagłębię w temat i mam nadzieje,że jak już przyjdzie co do czego, to mi wystarczy cierpliwości na wielorazowe pieluchy ;)

Tetry dla noworodków 50x50, max. 60x60

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 20:57

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Quote:
    Ja dopiero zaczynam wgłębiać się w ten temat i szczerze mówiąc mam wielki mętlik w głowie.
    Jak tak poczytałam to chyba najlepiej odpowiada mi wersja otulacz+ tetra i wkład, tylko jeszcze muszę doczytać jak to się wszystko ma w praktyce ;) i tak sobie myślę, że mam za duże rozmiary pieluszek tetrowych, bo zamówiłam 60x80 i 70x80, a przy maluszku to chyba jednak na początek będą potrzebne mniejsze. Ale mam jeszcze dwa miesiące to się zagłębię w temat i mam nadzieje,że jak już przyjdzie co do czego, to mi wystarczy cierpliwości na wielorazowe pieluchy ;

Tetry dla noworodków 50x50, max. 60x60
    Czyli tak jak myślałam, ze za duze bedą. No nic, dokupię mniejsze.

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa wywaliła w restauracji stół z całą zastawa wychodZąc do wc. Wystraszyła mnie, mały się wystraszył i przywalił mi tak, że myślałam że skonam. Poryczałam się. A teściowa zapytała czy smakował mi deser..... bez komentarza :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciaz sie zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi. Jak narazie mysle o otulaczu i systemie SIO. Co do AIO, to jeszcze nie wiem co to jest ;) Rowazam rozmiar one size. Do czasu jak dziecko bedzie mniejsze i bede sie uczyc zajmowania nim, wole pieluchy jednorazowe eko ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey, ale masz przeboje z tymi teściami. Musisz się uzbroić w dużo cierpliwości.

Za to ja właśnie wróciłam od mamy (mąż w końcu pozwolił mi wyjść z domu). Pożyczyła mi swoją kurtkę jesienną bo w mojej się nie zapnę. Jeszcze kolacyjkę pyszną zjadłam. Nie ma jak u mamy :D

k878 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Ja wciaz sie zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi. Jak narazie mysle o otulaczu i systemie SIO. Co do AIO, to jeszcze nie wiem co to jest ;) Rowazam rozmiar one size. Do czasu jak dziecko bedzie mniejsze i bede sie uczyc zajmowania nim, wole pieluchy jednorazowe eko ;)[/QUOTE]

Ja chciałam kupić od razu OS, bo przy tych pieluszkach w zależności od firmy jest informacja, ze nadają się od 2,5-3 kg, ale podobno to bzdura i są dobre mniej więcej od 3-4 miesiąca, a niektóre jeszcze później.

Edith, [m]alina lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 1 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moja teściowa wywaliła w restauracji stół z całą zastawa wychodZąc do wc. Wystraszyła mnie, mały się wystraszył i przywalił mi tak, że myślałam że skonam. Poryczałam się. A teściowa zapytała czy smakował mi deser..... bez komentarza :/
    Jak to wywaliła? :O

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• editchen Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey - jak czytam o Twoich tesciach, to zaluje, ze tu jest tylko "lubie to", a nie ma innych reakcji jak na fb....

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Szkoda,ze nie ma emotikonek Jak na fejsie. Kliknelabym Haha. Twoja teściowa jest boska :D Mistrzyni faux paux ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Jak to wywaliła? :O
    No jakoś zahaczyłam tyłkiem czy biodrem że stół się wywalił.

Mały najpierw zaczął szaleć aż bolało a potem zamilkł totalnie. Nic się nie rusza :( mi stwardnialo brzucho. Jestem w domu, zamknęłam się po ciemku w pokoju. Mąż przyniósł mi nospe więc czekam aż zmięknie mi brzuch i Gabi się poruszy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey nic małemu nie jest to normalne ze w ciazy sie mozesz przestraszyć itp iel razy ja sie juz wystraszyłam ostatnio jak auto na mnie zatrąbiło ;)

Wysłany: 1 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No jakoś zahaczyłam tyłkiem czy biodrem że stół się wywalił.

Mały najpierw zaczął szaleć aż bolało a potem zamilkł totalnie. Nic się nie rusza :( mi stwardnialo brzucho. Jestem w domu, zamknęłam się po ciemku w pokoju. Mąż przyniósł mi nospe więc czekam aż zmięknie mi brzuch i Gabi się poruszy.
    Zainteresowała się chociaż jak się czujesz po tej akcji?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Moja też tak leży, główka w dół i girki pod żebrami. W zasadzie te stopy czuję cały czas albo kopie albo wypycha. To dziecko chyba nigdy nie śpi...
    moze ma RLS :D

MalaHD, Coco55 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na szczescie wiecej spi niz szaleje :p moze nie bedzie tak zle po porodzie :p

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak na początku kłaść maluszka spać? Owijać jak mumię czy w rożku czy jeszcze jakoś inaczej? Bo przykrywać normalnie kocem to nie można?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wtrace się jak zwykle
    Lura
    Mam pytanie do Ciebie
    Jak się czujesz po sterydach?
    Jakoś nadzwyczajnie czy calkiem normalnie?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-wystraszył się. Biedny. Musi się uspokoić. Przechodziłam strach mojego syna 2razy. Raz jak P niespodziewanie tupnal. A 2raz Jak jechałam samochodem i nie zauważyłam uskoku i mną mocno potrzasnelo. Sama się wtedy wystraszyłam

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus dokładnie tak samo. Też się wystarczyłam wiele razy.to normalne bo przecież różne sytuacje mam towarzysza.i na pewno dzieciom w brzuchu to nie szkodzi. Także spokojnie bo bardziej boimy się my nie dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 22:05

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jak na początku kłaść maluszka spać? Owijać jak mumię czy w rożku czy jeszcze jakoś inaczej? Bo przykrywać normalnie kocem to nie można?
    Ja swojego siostrzeńca obijałam kocykiem, robiłam mu taki rożek. Ale najczęściej przykrywalam go kocykiem do wysokości brzuszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kube kladlam normalnie prrkrywalam kocykiem lw tylko do pasa takim bardzo cienkim :) ja tam nie jestem za owijaniem, wiem ze tak mialo brzuszku, ale uwazam ze nie powinno sie blokowac odruch moro. Kuba kochal spac z raczkami wyprostowanymi nad glowa ;)

Coco55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ