Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aknelam wrote:Ja dopiero zaczynam wgłębiać się w ten temat i szczerze mówiąc mam wielki mętlik w głowie.
Jak tak poczytałam to chyba najlepiej odpowiada mi wersja otulacz+ tetra i wkład, tylko jeszcze muszę doczytać jak to się wszystko ma w praktycei tak sobie myślę, że mam za duże rozmiary pieluszek tetrowych, bo zamówiłam 60x80 i 70x80, a przy maluszku to chyba jednak na początek będą potrzebne mniejsze. Ale mam jeszcze dwa miesiące to się zagłębię w temat i mam nadzieje,że jak już przyjdzie co do czego, to mi wystarczy cierpliwości na wielorazowe pieluchy
Tetry dla noworodków 50x50, max. 60x60Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 20:57
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:Quote:Ja dopiero zaczynam wgłębiać się w ten temat i szczerze mówiąc mam wielki mętlik w głowie.
Jak tak poczytałam to chyba najlepiej odpowiada mi wersja otulacz+ tetra i wkład, tylko jeszcze muszę doczytać jak to się wszystko ma w praktycei tak sobie myślę, że mam za duże rozmiary pieluszek tetrowych, bo zamówiłam 60x80 i 70x80, a przy maluszku to chyba jednak na początek będą potrzebne mniejsze. Ale mam jeszcze dwa miesiące to się zagłębię w temat i mam nadzieje,że jak już przyjdzie co do czego, to mi wystarczy cierpliwości na wielorazowe pieluchy ;
Tetry dla noworodków 50x50, max. 60x60 -
Ja wciaz sie zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi. Jak narazie mysle o otulaczu i systemie SIO. Co do AIO, to jeszcze nie wiem co to jest
Rowazam rozmiar one size. Do czasu jak dziecko bedzie mniejsze i bede sie uczyc zajmowania nim, wole pieluchy jednorazowe eko
11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualnyemikey, ale masz przeboje z tymi teściami. Musisz się uzbroić w dużo cierpliwości.
Za to ja właśnie wróciłam od mamy (mąż w końcu pozwolił mi wyjść z domu). Pożyczyła mi swoją kurtkę jesienną bo w mojej się nie zapnę. Jeszcze kolacyjkę pyszną zjadłam. Nie ma jak u mamyk878 lubi tę wiadomość
-
[QUOTE=[m]alina]Ja wciaz sie zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi. Jak narazie mysle o otulaczu i systemie SIO. Co do AIO, to jeszcze nie wiem co to jest
Rowazam rozmiar one size. Do czasu jak dziecko bedzie mniejsze i bede sie uczyc zajmowania nim, wole pieluchy jednorazowe eko
[/QUOTE]
Ja chciałam kupić od razu OS, bo przy tych pieluszkach w zależności od firmy jest informacja, ze nadają się od 2,5-3 kg, ale podobno to bzdura i są dobre mniej więcej od 3-4 miesiąca, a niektóre jeszcze później.Edith, [m]alina lubią tę wiadomość
Gaja
emikey wrote:Moja teściowa wywaliła w restauracji stół z całą zastawa wychodZąc do wc. Wystraszyła mnie, mały się wystraszył i przywalił mi tak, że myślałam że skonam. Poryczałam się. A teściowa zapytała czy smakował mi deser..... bez komentarzaGaja
nick nieaktualnyemikey wrote:Moja teściowa wywaliła w restauracji stół z całą zastawa wychodZąc do wc. Wystraszyła mnie, mały się wystraszył i przywalił mi tak, że myślałam że skonam. Poryczałam się. A teściowa zapytała czy smakował mi deser..... bez komentarza
Mistrzyni faux paux
-
nataliamonika wrote:Jak to wywaliła?
Mały najpierw zaczął szaleć aż bolało a potem zamilkł totalnie. Nic się nie ruszami stwardnialo brzucho. Jestem w domu, zamknęłam się po ciemku w pokoju. Mąż przyniósł mi nospe więc czekam aż zmięknie mi brzuch i Gabi się poruszy.
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:No jakoś zahaczyłam tyłkiem czy biodrem że stół się wywalił.
Mały najpierw zaczął szaleć aż bolało a potem zamilkł totalnie. Nic się nie ruszami stwardnialo brzucho. Jestem w domu, zamknęłam się po ciemku w pokoju. Mąż przyniósł mi nospe więc czekam aż zmięknie mi brzuch i Gabi się poruszy.
Gaja
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus dokładnie tak samo. Też się wystarczyłam wiele razy.to normalne bo przecież różne sytuacje mam towarzysza.i na pewno dzieciom w brzuchu to nie szkodzi. Także spokojnie bo bardziej boimy się my nie dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 22:05
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:A jak na początku kłaść maluszka spać? Owijać jak mumię czy w rożku czy jeszcze jakoś inaczej? Bo przykrywać normalnie kocem to nie można?
-
nick nieaktualnyKube kladlam normalnie prrkrywalam kocykiem lw tylko do pasa takim bardzo cienkim
ja tam nie jestem za owijaniem, wiem ze tak mialo brzuszku, ale uwazam ze nie powinno sie blokowac odruch moro. Kuba kochal spac z raczkami wyprostowanymi nad glowa
Coco55 lubi tę wiadomość