X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Ja dopiero zaczynam wgłębiać się w ten temat i szczerze mówiąc mam wielki mętlik w głowie.
    Jak tak poczytałam to chyba najlepiej odpowiada mi wersja otulacz+ tetra i wkład, tylko jeszcze muszę doczytać jak to się wszystko ma w praktyce ;) i tak sobie myślę, że mam za duże rozmiary pieluszek tetrowych, bo zamówiłam 60x80 i 70x80, a przy maluszku to chyba jednak na początek będą potrzebne mniejsze. Ale mam jeszcze dwa miesiące to się zagłębię w temat i mam nadzieje,że jak już przyjdzie co do czego, to mi wystarczy cierpliwości na wielorazowe pieluchy ;)

Tetry dla noworodków 50x50, max. 60x60

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 20:57

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Quote:
    Ja dopiero zaczynam wgłębiać się w ten temat i szczerze mówiąc mam wielki mętlik w głowie.
    Jak tak poczytałam to chyba najlepiej odpowiada mi wersja otulacz+ tetra i wkład, tylko jeszcze muszę doczytać jak to się wszystko ma w praktyce ;) i tak sobie myślę, że mam za duże rozmiary pieluszek tetrowych, bo zamówiłam 60x80 i 70x80, a przy maluszku to chyba jednak na początek będą potrzebne mniejsze. Ale mam jeszcze dwa miesiące to się zagłębię w temat i mam nadzieje,że jak już przyjdzie co do czego, to mi wystarczy cierpliwości na wielorazowe pieluchy ;

Tetry dla noworodków 50x50, max. 60x60
    Czyli tak jak myślałam, ze za duze bedą. No nic, dokupię mniejsze.

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa wywaliła w restauracji stół z całą zastawa wychodZąc do wc. Wystraszyła mnie, mały się wystraszył i przywalił mi tak, że myślałam że skonam. Poryczałam się. A teściowa zapytała czy smakował mi deser..... bez komentarza :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciaz sie zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi. Jak narazie mysle o otulaczu i systemie SIO. Co do AIO, to jeszcze nie wiem co to jest ;) Rowazam rozmiar one size. Do czasu jak dziecko bedzie mniejsze i bede sie uczyc zajmowania nim, wole pieluchy jednorazowe eko ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey, ale masz przeboje z tymi teściami. Musisz się uzbroić w dużo cierpliwości.

Za to ja właśnie wróciłam od mamy (mąż w końcu pozwolił mi wyjść z domu). Pożyczyła mi swoją kurtkę jesienną bo w mojej się nie zapnę. Jeszcze kolacyjkę pyszną zjadłam. Nie ma jak u mamy :D

k878 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Ja wciaz sie zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi. Jak narazie mysle o otulaczu i systemie SIO. Co do AIO, to jeszcze nie wiem co to jest ;) Rowazam rozmiar one size. Do czasu jak dziecko bedzie mniejsze i bede sie uczyc zajmowania nim, wole pieluchy jednorazowe eko ;)[/QUOTE]

Ja chciałam kupić od razu OS, bo przy tych pieluszkach w zależności od firmy jest informacja, ze nadają się od 2,5-3 kg, ale podobno to bzdura i są dobre mniej więcej od 3-4 miesiąca, a niektóre jeszcze później.

Edith, [m]alina lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 1 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moja teściowa wywaliła w restauracji stół z całą zastawa wychodZąc do wc. Wystraszyła mnie, mały się wystraszył i przywalił mi tak, że myślałam że skonam. Poryczałam się. A teściowa zapytała czy smakował mi deser..... bez komentarza :/
    Jak to wywaliła? :O

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• editchen Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey - jak czytam o Twoich tesciach, to zaluje, ze tu jest tylko "lubie to", a nie ma innych reakcji jak na fb....

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Szkoda,ze nie ma emotikonek Jak na fejsie. Kliknelabym Haha. Twoja teściowa jest boska :D Mistrzyni faux paux ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Jak to wywaliła? :O
    No jakoś zahaczyłam tyłkiem czy biodrem że stół się wywalił.

Mały najpierw zaczął szaleć aż bolało a potem zamilkł totalnie. Nic się nie rusza :( mi stwardnialo brzucho. Jestem w domu, zamknęłam się po ciemku w pokoju. Mąż przyniósł mi nospe więc czekam aż zmięknie mi brzuch i Gabi się poruszy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey nic małemu nie jest to normalne ze w ciazy sie mozesz przestraszyć itp iel razy ja sie juz wystraszyłam ostatnio jak auto na mnie zatrąbiło ;)

Wysłany: 1 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No jakoś zahaczyłam tyłkiem czy biodrem że stół się wywalił.

Mały najpierw zaczął szaleć aż bolało a potem zamilkł totalnie. Nic się nie rusza :( mi stwardnialo brzucho. Jestem w domu, zamknęłam się po ciemku w pokoju. Mąż przyniósł mi nospe więc czekam aż zmięknie mi brzuch i Gabi się poruszy.
    Zainteresowała się chociaż jak się czujesz po tej akcji?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Moja też tak leży, główka w dół i girki pod żebrami. W zasadzie te stopy czuję cały czas albo kopie albo wypycha. To dziecko chyba nigdy nie śpi...
    moze ma RLS :D

MalaHD, Coco55 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na szczescie wiecej spi niz szaleje :p moze nie bedzie tak zle po porodzie :p

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak na początku kłaść maluszka spać? Owijać jak mumię czy w rożku czy jeszcze jakoś inaczej? Bo przykrywać normalnie kocem to nie można?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wtrace się jak zwykle
    Lura
    Mam pytanie do Ciebie
    Jak się czujesz po sterydach?
    Jakoś nadzwyczajnie czy calkiem normalnie?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-wystraszył się. Biedny. Musi się uspokoić. Przechodziłam strach mojego syna 2razy. Raz jak P niespodziewanie tupnal. A 2raz Jak jechałam samochodem i nie zauważyłam uskoku i mną mocno potrzasnelo. Sama się wtedy wystraszyłam

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus dokładnie tak samo. Też się wystarczyłam wiele razy.to normalne bo przecież różne sytuacje mam towarzysza.i na pewno dzieciom w brzuchu to nie szkodzi. Także spokojnie bo bardziej boimy się my nie dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 22:05

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jak na początku kłaść maluszka spać? Owijać jak mumię czy w rożku czy jeszcze jakoś inaczej? Bo przykrywać normalnie kocem to nie można?
    Ja swojego siostrzeńca obijałam kocykiem, robiłam mu taki rożek. Ale najczęściej przykrywalam go kocykiem do wysokości brzuszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kube kladlam normalnie prrkrywalam kocykiem lw tylko do pasa takim bardzo cienkim :) ja tam nie jestem za owijaniem, wiem ze tak mialo brzuszku, ale uwazam ze nie powinno sie blokowac odruch moro. Kuba kochal spac z raczkami wyprostowanymi nad glowa ;)

Coco55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ