X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie dziś to forum. Długo sie ładuje strona, zacina się. Nie można zacytować ani polubić ( długo sie czeka). Coś im sie dzieje

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jak na początku kłaść maluszka spać? Owijać jak mumię czy w rożku czy jeszcze jakoś inaczej? Bo przykrywać normalnie kocem to nie można?
    ja na poczatku owijałam w kocyk tak jak mi pokazali w szpitalu a później juz spał w bawełnianiym śpiworku ocieplanym. teraz chce jakis otulacz kupic :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kube kladlam normalnie przykrywalam kocykiem alw tylko do pasa takim bardzo cienkim :) ja tam nie jestem za owijaniem, wiem ze tak mialo brzuszku, ale uwazam ze nie powinno sie blokowac odruch moro. Kuba kochal spac z raczkami wyprostowanymi nad glowa ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    emikey nic małemu nie jest to normalne ze w ciazy sie mozesz przestraszyć itp iel razy ja sie juz wystraszyłam ostatnio jak auto na mnie zatrąbiło ;)
    No ja wiem, że to co najwyżej macica mi zareagowała. Tylko teraz jak mały kopie (bo zaczął) to czuję się obolała. Jakby walił w siniaka jakiegoś :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Zainteresowała się chociaż jak się czujesz po tej akcji?
    Nie. Nic a nic.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie otulałam bo moje dziecko szczerze tego nie lubiło. Śpiworek do spania raz został użyty. Najlepiej mu się spało bez przykrycia co dla mnie było nie do przyjęcia ;-) i koniecznie z gołymi stópkami na co wpadłam dopiero po dłuższym czasie. Ciekawe jaki teraz mi się egzemplarz trafi :-) ?

dhpclr4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mu sie nie dziwię. Nie zasnelabym w skarpetkach ;)

ara lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wróciło do normy :) mąż obiecał mi podrapać głowę i poczesać włosy. Więc czekam aż przyjdzie do wyra :)

editchen lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey Ty to się masz.. Ja bym teściowej powiedziała ze mi deser smakował ale gdyby ona kilku nie zjadła to może by stół ocalał... hihihi ;)

Petitka, nataliamonika lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny wtrace się jak zwykle
    Lura
    Mam pytanie do Ciebie
    Jak się czujesz po sterydach?
    Jakoś nadzwyczajnie czy calkiem normalnie?
    Cześć.
    Zwyczajnie. Zero zmian. Zastrzyk w sumie bezbolesny, delikatnie szczypal 1min.
    Cukier za pierwszym razem skoczyl mi do 200 a za drugim razem 160. Ale to byl najpierw zastrzyk, zaraz obiad czyli skok cukru godzina od zastrzyku. Potem juz zero skoków cukru.
    No i od wczoraj mala ma w końcu czkawke czy sterydy mialy na to wplyw? Moze faktycznie plucka teraz lepiej dzialaja.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wkurza mnie dziś to forum. Długo sie ładuje strona, zacina się. Nie można zacytować ani polubić ( długo sie czeka). Coś im sie dzieje
    Mam tak od dobrych kilku dni. Cytowanie malo kiedy sie udaje, strony długo się laduja i czasem po kilka razy muszę pisać jeden post bo sie nie dodają

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jak na początku kłaść maluszka spać? Owijać jak mumię czy w rożku czy jeszcze jakoś inaczej? Bo przykrywać normalnie kocem to nie można?

Na poczatku mam w planach uzywac spiworek :)
    Jak bedzie wieksze, to kocyk. Na pierwszej pomocy mowili, ze kocyk powinno sie umieszczac na poziomie pasa dziecka, to sie nim nie zakryje.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu jest bardzo ciepło, więc wszelkiej maści spiworki by się nie sprawdziły do spania. Mam różne kocyki i będę maluszka przykrywać kocykiem. Tak jak robiłam to u siostrzeńca. Myślę,że mój syn po tym co wyprawia w brzuchu, będzie chciał mieć swobodę ruchu. Pozycja embrionalna chyba nie do końca mu odpowiada ;)

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babeczki :) jak dobrze wstać skoro świt :) oczywiście przez to ze mój przyjechał do domu po 4 rano to ja zaspalam do roboty i teraz mam nadzieję ze dosłownie zamordowana warszawa rozstapi się przede mną ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) i znów poniedziałek. Weekend z pessarem przeżyłam, choć miałam jakieś dziwne bóle, takie okresowe. Na szczęście nie dużo. Najgorsze jest to, że pessar jakoś uciska mi czasem na odbytnicę i wtedy boli, ale podobno to normalne. Najbardziej boję się infekcji.

Wczoraj pojechaliśmy do moich rodziców na obiad. Mama zapakowała nam masę jedzenia, więc gotowanie mam z głowy do końca tygodnia. Mogę spokojnie leżeć :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję malucha kłaść w śpiworku bawełnianym, a jak mu nie będzie pasowało to mam fajny kocyk, z tym, że trochę się boję, żeby się tym kocykiem nie nakrył.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładłam młodą w śpiworek. Moja tez lubiła spać z rękami do góry i dlatego zastanawiam sie czy warto kupować tego otulacza

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!!!!
    Nareszcie koniec pracy!!! Nie pośpie dłużej bo dzieci trzeba wyszykować do szkoły i przedszkola ale zresztą ostatnio kiepsko sypiam ...wy też tak macie?chce zasnąć a tu dupa. 2 dzień z rzędu śni mi się że urodziłam, samego porodu nie widzę tylko jak mi już ją przynoszą. Jest duża! Jakby już ze 3 m-ce miała w 1 śnie była Łysa z niebieskimi oczami a w drugim białe włoski i niebieskie oczy. Ciekawe czy się sprawdzi.
    Odliczam już dni...nie chciałam narzekać zaklinalam że nie będę ale jest mi już tak cholernie ciężko! I pozygalam się wczoraj pierwszy raz w tej ciąży. Boże współczuję wam tym co wymiotowaly od początku, to jest straszne!
    i pozdrawiam was wszystkie❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie nawet mi nie mow o wymiotach, ja od kilku dni znow wymiotuje ale jest to chyba spowodowane tym ze kaszle i kaszel wywoluje u mnie odruch wymiotny :( a bylo poltora miesiaca spokoju ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rano miałam tez spotkanie z porcelaną. Mój syn mnie skutecznie kopie po zoładku. Chyba mu śniadanie nie smakowało. No cóż.

Zamówiłam 2 koszule do karmienia i mam komplet. 3 w zupełności mi wystarczą.
    Jeszcze muszę tylko stanik ogarnąć i będzie chyba wszystko.
    Dziś wstawiam pierwsze pranie z ubrankami. Na pierwszy ogien kombinezony :)

Znowu belly mi się mieli

‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ