X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam trzy koszule i mysle ze tyle bedzie ok. Ze stanikiem bedzie gorsza sprawa, ja jeszcze czekam, zobacze jak bedzie z rozmiarem

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kładzenia spać, to ja chyba jestem nienormalna, ale mam przygotowane co następuje:
    - cienkie bawełniane otulacze (szt2) + kocyki (chyba z 5)
    - rożek
    - śpiworki do spania (sz2, ale jeden niebieski od znajomych :P)
    - kołderkę - która raczej będzie czekała "na później"

zobaczymy, jak Kluseczce będzie pasowało, jeśli będzie lubiła w samym ubranku, to będzie śmiesznie...
    ale ja jestem zmarzluch, oprócz upalnego lata śpię pod zimową gęsiną, mąż podobnie, więc jest szansa, że po rodzicach będzie lubiła ciepło aż po uszy; nawet teraz w ciąży mi raczej normalnie w stronę zimniej, wszystkie koleżanki twierdziły, że to dziwne, bo miały odwrotnie, że w ciąży gorąco, bo niby krew szybciej płynie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:16

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje noce też nie wyglądają kolorowo. Jedną przesypiam, dwie nie. Już nawet ograniczyłam drzemki w dzień, bo miałam nadzieję,że może dzięki temu będę bardziej zmęczona na wieczór i szybciej zasnę, ale w sumie nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.

Nad tym pod czym, albo w czym będzie spała mała też się zastanawiam. Myślałam nad śpiworkiem, albo ewentualnie jakiś lekki kocyk. Jeszcze przemyślę sprawę, zresztą śpiworek będę mogła dokupić po urodzeniu.

A dzisiaj zaczynam oczekiwanie na kurierów :D normalnie emocje jak na grzybach ;) Kiedyś mocno udzielałam się w różnych konkursach, dużo wygrywałam i też na każda paczkę czekałam z niecierpliwością, tyle,że w tedy nie musiałam za nie płacić ;)

Jeszcze muszę zrobić sobie rajd po komisach dziecięcych, jeden mam pod blokiem i w sobotę zaszłam popatrzeć i był tam taki fajny kombinezon, tyle ze rozmiar na 62, a w tym rozmiarze już mam, wolałabym coś większego. Ale stan prawie idealny, a cena 12 zł, jak za darmo. Poza tym chyba od przyszłego czwartku w Lidlu też mają być kombinezony.

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja mam juz wszystko poprane no oprocz przescieradla bo zakupilam je dopiero wczoraj.
    po lozeczko musze jechac do innego m8asta odebrac bo biedny dostawca byl niby 3 razy i biedny adresu znalezc nie moze...
    dzisiaj zrobilam sobie wolne bo mnie wczoraj tak gowa bolala chyba ze stresu..znowu mniew pracy wkurzaja.. teraz to bede ciagle sobie robic wolne ...
    za dwa dniu mamy rocznice slubu wiec pojde dzis na miasto moze cos kupie ;)

moj maluszek sie chyba przekrecil ... nawet nie umiem okreslic jaka moze miec pozycje. ..czuje takie wiercenie w dole ... po bokach czasmi tez kopnie ... juz nie wiem jak on sobie lezy
    Czyżby Royal Mail? :D kilka razy miałam tak samo. Albo odhaczali, że byli jak nie byli (przecież siedzę całymi dniami w domu) albo rzucają paczki na klatce schodowej bo za ciężko wejść po schodach (mieszkam na wysokim parterze) albo z paczkę zaadresowana na Oxford próbowali dostarczyć do Abington.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie jak wczoraj mówiłam, ze lekarz zawsze mi wpisuje pelne tygodnie. Np 31+3 to 31. Dziś mnie zaskoczyl. Wpisal 32 :) fajnie zawsze do przodu dzidzia moja.

Co do koszul. Jestem tydzień w szpitalu. Koszule zużyte 3 + leginsy i tunika (niedzielny strój haha)
    Na poród na 100% biorę tyle samo ale przyszykuje w domu cos na zapas. Baaa przy cukrzycy 2 tyg wcześniej mnie poloza, a moj maz właśnie uczy sie prania to kilka muszę mieć w zanadrzu koniecznie.

Wracam dziś do domu !!!

Aztoria lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu tez oczekuje na trzy przesylki :D a za chwile ide pobuszowac do sklepu dzieciecego :D

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie pytanie - czy jak wstajecie (po spaniu na przyklad) to czujecie, ze brzuch Wam ciazy? zwlaszcza jesli lezalyscie chwile na plecach? bo ja mam wrazenie, ze wszystko mi sie wtedy przesuwa w dol, tak zjezdza, raczej malo przyjemne uczucie...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura, a ty jesteś na insulinie?
    U mnie jeden szpital (gdzie chcę rodzić), to z insuliną bierze w 38 tc skończonym na wywołanie porodu, a jak tylko dieta to mi położna powiedziała, że można spokojnie donosić, jeśli cukry są wyrównane i nie ma innych problemów - np. makrosomia, starzejące się łożysko.
    A inny szpital, to powiedzieli, że standardowo w 38 tc skończonym zaczynają umawiać na wywołanie.
    Idę do poradni przyszpitalnej do diabetologa, żeby rzucił okiem.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na insulinie nocnej. W mojej okolicy mogę rodzic tylko w szpitalu wojewódzkim. Tam biorą do szpitala w 38 z insulina i monitoruja tylko. Wywołują poród jeżeli cos zlego sie dzieje lub po 40 tc. Tak mówiła mi położna. Z tym, ze ja mam tylko 6j insuliny, gdy bedzie wiecej możliwe ze wcześniej wywolaja.
    Nooo narazie to modle sie zeby dotrwać do 37tc. Kazdy dzień na wagę zlota

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż kupił lidlowskie pieluszki muślinowe i powiem Wam, że jestem bardzo zawiedziona, bo jakość jest tragiczna. Szorstkie i cienkie jak najgorsza tetra. W porównianiu do innych muślinowych, które mam wypadają naprawdę fatalnie, tamte są jak jedwab i co najmniej dwa razy grubsze, a cena praktycznie ta sama.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1accb927715.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura dzięki ;) dostajesz albo domiesniowo albo dozylnie Ale to chyba bez znaczenia domiesniowo bardziej boli.
    Mój też wpisuje te tygodnie które lecą np 29 3 to mam 30

iv09i09katk65tr1.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was była na zwiedzaniu porodówki? Trzeba się na coś takiego umawiać, czy po prostu przyjechać?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek z lidla - dotykałam i stwierdziłam, że są za drogie jak na tą jakość. Nie kupiłam. Za to w IKEA za 20zł są 2szt muślinowych pieluch, moim zdaniem fajne, mięciutkie i kupiłam dwie :)

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60319528/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 11:48

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam na zwiedzaniu porodówki, miało być na zajęciach w szkole rodzenia ale za dużo porodów teraz jest. Zastanawiam się czy iść wogóle bo i tak to nie zmieni mojego wyboru. U mnie w szpitalu najlepiej zadzwonić pół godziny przed przyjazdem i zapytać czy mają luzy żeby pokazać.

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Małż kupił lidlowskie pieluszki muślinowe i powiem Wam, że jestem bardzo zawiedziona, bo jakość jest tragiczna. Szorstkie i cienkie jak najgorsza tetra. W porównianiu do innych muślinowych, które mam wypadają naprawdę fatalnie, tamte są jak jedwab i co najmniej dwa razy grubsze, a cena praktycznie ta sama.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1accb927715.jpg
    Szkoda. Nawet na zdjęciu widać tą kiepską jakość. Ale na pewno znajdziesz ich zastosowanie :) jak widać, czasami trafi jakiś bubel. Ja mam tak z jednym okryciem kąpielowym. Niby miała byc gruba, miękka bawełna, a sztywna i sypiąca. Zobaczymy jak po praniu

Wysłany: 2 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Co do pieluszek z lidla - dotykałam i stwierdziłam, że są za drogie jak na tą jakość. Nie kupiłam. Za to w IKEA za 20zł są 2szt muślinowych pieluch, moim zdaniem fajne, mięciutkie i kupiłam dwie :)

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60319528/

Kupił na szczęście jedno opakowanie i nie chce mi się zwracać, poza tym, że je odpakowałam, ale masakryczne są. Mam jeszcze te i są po prostu nieziemskie, gramatura 160. Nie wiem jak te z Ikei, ale Babyono mają np. 110g, więc spora różnica

http://wielorazowo.pl/product-pol-3376-Pieluszki-muslinowe-z-bawelny-organicznej-70x70-cm-BIRD-EYE-Natural-XKKO-5-szt.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam w sklepie dziecięcym i jest już dostępny wózek który chcemy kupić, więc myślę, że zamówimy w tym tygodniu :) teraz tylko wybrać kolor

nataliamonika lubi tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png

Wysłany: 2 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia sądziłam, że będą fajne, bo wysłałam go w sumie po skarpetki, a te znowu mają niesamowitą jakość i kupił chyba z 5 opakowań w różnych rozmiarach :D Bardzo grube i widać, że bezuciskowe. Na pieluszkach najwyraźniej przyoszczędzili i zrobili dziadostwo.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 2 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, odpisał mi dystrybutor Snuza i ten model Pico nie będzie póki co u nas dostępny. Napisali mi tylko, że mogę w Czechach kupić. Żadna łaska, bo po pierwsze nie znalazłam żadnego sklepu, który wysyłałby do Polski, a po drugie wyjdzie drożej niż ze Stanów. Na Ebay razem z wysyłką do 16 dni ok. 600 zł. Fuksiara jesteś, że Ci ktoś przywiezie :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ