X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey współczuję przeprawy z teściami :/ ja tam się nie cackam, ostatnio też mi teściowa chciała jakiś wór wręczyć żebym zniosła jej po schodach to powiedziałam, że nie mogę dźwigać i może to mój mąż a jej syn znieść :P
    na Twoim miejscu bym zapytała czy jej wezwać taksówkę do tych zakupów czy po męża zadzwonić ;)

ps. strasznie to forum działa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa woli jechać 1500 (!) km do wnuków niż do nas 11 km. Jak zapraszamy mówi ,że zmęczona ... za granicą byla 3 razy w tym czasie.. u nas byla ostatnio na mikołaja.... ;) także no .... nie zalezy mi, ale szkoda mi młodego. Jeszcze troche i zrozumie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy bede miala 8 okienko ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinno byc najpóźniej za 2tyg.
    Mi nawet na 7nie przeskoczylo;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey, jak czytam o Twojej teściowej to aż mi się wierzyć nie chce. Współczuję Ci bardzo tej przeprawy. Mam nadzieję, że znajdziesz w sobie dość siły żeby tę wizytę przetrwać.

A ja się dziś cały dzień źle czuję. Może hormony wariują...jest mi ciężko, niewygodnie, wszystko mnie boli i jestem przygnębiona :/

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś cały dzień w pracy i padam na twarz. Chyba jednak nie mogę sobie już pozwalać na takie zaangażowanie :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę do kardiologa. Ciekawe co mi ciekawego powie na moja tachykardie. Bo zapewne ekg nic nie wykarze. Może uda mi się zaliczyć jeszcze okulistę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa kciukam! Daj znac potem :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi tesciowie są super. Teściowa chciała dziergac sukienki ale mój mąż ja na szczęście dowiódł od tych pomysłów i na siłę nam nie wciska niczego z włóczki :) Tesc na działce posadzil nowe truskawki z zastrzeżeniem, że nie wolno nam ich jeść bo one będą dla wnusi :P
    Moi rodzice też są super. Wszyscy nie mogą się doczekać. Ja też nie bo dziś mnie cały dzień boli brzuch. Ten 3 trymestr by sobie mógł darować :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. Może się załapie na holter. Przydałby sie, bo ostatnio często mam te napady, może udałoby się zarejestrować.

Chyba sie forum poprawiło :) bo jakoś szybko poszło :) ciekawe na Jak długo.

• k878 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD, ty się tak nie spiesz :P

Ja się z Kluską umówiłam, że przed mikołajkami, ew. św. Barbary ma nie wychodzić!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma pozwolenie na wychodzenie od 28listopada do 14grudnia. I w tym terminie ma sie urodzić. Nie wcześniej i nie później. Ciekawe, czy matki posłucha :)

k878 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Mam nadzieję, że urodze po 37tc i że nie przenoszę bo termin mam na 17 jak mnie przyciągnie to mogę spędzić święta na porodowce :(
    Dziewczyny a będziecie szły z takim maluszkiem na święta do rodziny? Bo jak będzie mróz to raczej odpada?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roju w domu. Rok mamy u tesciow rok u siebie teraz na szczescie wypada u nas....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-to identycznie jak u nas. Rok temu byliśmy u teściów, teraz akurat u nas wypada. I tak byśmy nie pojechali z takim maluchem tak daleko. Ale w sumie sie ciesze,ze tak wypadło. U nas na święta będzie prawdopodnie mama z mężem i moja siostra z rodzina. Teściów na święta nie chce. Z reszta oni nie przyjadę. Całe szczęście. Znają sie z moja mama, ale żadnego kontaktu.
    My tak mamy,ze jednego roku spędzamy Wielkanoc i boże narodzenie z tesciami, a drugiego roku z moja rodzina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Nie, nie. Mam nadzieję, że urodze po 37tc i że nie przenoszę bo termin mam na 17 jak mnie przyciągnie to mogę spędzić święta na porodowce :(
    Dziewczyny a będziecie szły z takim maluszkiem na święta do rodziny? Bo jak będzie mróz to raczej odpada?

My na święta jedziemy do mojej mamy, ale ja mam termin na początek grudnia wiec nawet może się okazać, że mała będzie już miesięcznym bobasem :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz pare podejść robiłam do napisania postu ale dupa to forum mnie strasznie drazni juz :/
    Emikey współczuję ja po "akcji " z zakupami bym na pewno juz nie wytrzymała...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A moi tesciowie są super. Teściowa chciała dziergac sukienki ale mój mąż ja na szczęście dowiódł od tych pomysłów i na siłę nam nie wciska niczego z włóczki :) Tesc na działce posadzil nowe truskawki z zastrzeżeniem, że nie wolno nam ich jeść bo one będą dla wnusi :P
    Moi rodzice też są super. Wszyscy nie mogą się doczekać. Ja też nie bo dziś mnie cały dzień boli brzuch. Ten 3 trymestr by sobie mógł darować :/

Ja też nie mogę narzekać na teściów, tylko własnego ojca unikam jak mogę. Kretyn ciągnie rozwód i zamiast odpuścić, to w dupie ma, że jestem w ciąży i najgorsze rozprawy z wywalaniem brudów szykują się na miesiąc przed porodem.
    Mama dzisiaj mnie poinformowała, że przyleci do nas ok. 20 listopada i będzie prawie miesiąc. Bardzo mi jej tutaj brakuje i ucieszyłam się, bo wiem, że mi bardzo pomoże. Wiadomo, że teściowa, nawet najfajniejsza, to nie to samo. Niestety na święta nie może zostać :(

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my że mieszkamy obok moich rodzicow to zapewne świeta spędzimy u nich bo do teściów mamy 350 km wiec na pewno nie pojedziemy i mam nadzieje ze bedzie paskudna, mroźna i śnieżna zima bo ostatnią rzecza na jaka mam ochote to teściowie zaraz po moim porodzie na min tydzien u nas w domu....wyprowadziłabym sie do rodziców chyba szczególnie że moja teściowa bardzo podobna w zachowaniach do teściowej Emikey :/ i jeszcze mam wrażenie że "nastawia" mojego 3 latka i głupoty mu jakies wygaduje typu "mama bedzie miała dzidziusia i juz nie bedzie miała czasu dla ciebie"...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ