X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale opinię to wystawiasz całej firmie a nie człowiekowi. A często jest to właśnie wina kuriera, że mu się nie chcę. Ja rozumiem, że ktoś nie ogarnął, nie miał czasu albo po prostu jest tak zmęczony, że mu się już dziś nie chce. Jesteśmy tylko ludźmi ale oni mają do nas numer, czy to tak ciężko zadzwonić, przeprosić i się dogadać?
    Zamówiłam prześcieradła w sobotę, w piątek (więc po tygodniu) dzwonił do mnie pan, że nie ogarnął, że przeprasza i dziś wysyła. Nie ma problemu, przecież przeżyję tydzień bez prześcieradeł. A jeśli na czymś mi baaaardzo zależy to piszę od razu do sprzedawcy z prośbą o potraktowanie mnie priorytetowo.

A muszę się wam pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno działki :) Mój wymarzony domek już coraz bardziej wychodzi ze sfery marzeń do planów :)

editchen lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie ma nawet takiej opcji żebym zabrała ich do Londynu. Przecież tam trzeba chodzić! I dystanse są o wiele większe niż w Oxfordzie. Jeśli tu był z tym problem to pomysł co bym użyła w Londynie.

Mąż ma jutro i pojutrze wolne. Zmilowal się nade mną ;) dziś przylatuje szwagier z rodzina. Mają male dzieci 4 lata i 10 miesięcy. Zrobiłam temu starszemu galaretke z owocami, muszę dokupić bitą śmietanę. Kupiliśmy mu resoraka. Jeszcze muszę zrobić ciasto "babanowa randka" :)

Zajdę sobie do Tesco, next i mothercare. Zapytam czy chcą iść że mną z naciskiem na iść ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przegapiłam trójkę z przodu już dawno :P Jadę dzisiaj na 3. usg prenatalne do Katowic i odliczam niecierpliwie godziny :) Mam nadzieję, że tym razem nie zapomnimy poprosić o 4D.

Discret, u nas jest bardzo sympatycznie, czasem burzliwie, ale ogólnie trafiłaś na najbardziej gadulskie forum :P Wystraszyłaś mnie tą zmianą płci i to na tak późnym etapie. Mam nadzieję, że u nas będzie dzisiaj bez niespodzianek, bo mam kilka zdjęć "bułeczki" z poprzednich badań i byłaby jazda, gdyby nastąpiła nagła transformacja...

editchen lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeee! Teściowa chce iść że mną !!!! Za jakie grzechy :(

Coco55 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

ale śpiący dzień ..
    Właśnie myślę zamawiać rożki, wezmę chyba 2 sztywne i 2 zwykłe, ale to do domu, w szpitalu wszystko dają. Ja na noc zawijałam córę w rożek i tak spała, czesto jak brałam ją na karmienie do łózka i zasypiałam, to w tym rożku było bezpieczniej.
    Mąż już oznajmił, że wyprowadza się ze spaniem do innego pokoju, przynajmniej nie bedzie nam przeszkadzało chrapanie ;)

MałaHD projekt domku już wybraliście?

Discret witam :)

emikey współczuje wizyty teściów.. a na długo przyjechali?

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w zeszłym tygodniu udało się pierwszy raz zobaczyć bułeczkę :) Także w końcu mam potwierdzoną dziewuszkę :D

nataliamonika, Aztoria, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png

Wysłany: 3 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ale opinię to wystawiasz całej firmie a nie człowiekowi. A często jest to właśnie wina kuriera, że mu się nie chcę. Ja rozumiem, że ktoś nie ogarnął, nie miał czasu albo po prostu jest tak zmęczony, że mu się już dziś nie chce. Jesteśmy tylko ludźmi ale oni mają do nas numer, czy to tak ciężko zadzwonić, przeprosić i się dogadać?
    Zamówiłam prześcieradła w sobotę, w piątek (więc po tygodniu) dzwonił do mnie pan, że nie ogarnął, że przeprasza i dziś wysyła. Nie ma problemu, przecież przeżyję tydzień bez prześcieradeł. A jeśli na czymś mi baaaardzo zależy to piszę od razu do sprzedawcy z prośbą o potraktowanie mnie priorytetowo.

A muszę się wam pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno działki :) Mój wymarzony domek już coraz bardziej wychodzi ze sfery marzeń do planów :)

Masz rację, ale jednak w takich sytuacjach zwykle jest to wina jednej osoby. 95% wyprawki zamawiałam przez internet i zdarzały mi się przeróżne sytuacje, głównie jakieś pomyłki w stanie magazynowym. Wiele zależy od tego jak zostaniesz potraktowana. Jak zadzwonią i przeproszą, a zwykle mi się nie pali, bo do porodu jeszcze trochę czasu, to też nie robię problemu. Teraz czekam drugi tydzień na poduszkę do karmienia, bo okazało się, że nie mają koloru, który zamówiłam, ale Pani przeprosiła, zaproponowała inny, a potem, że dorzuci od siebie jakiś gratis. W innej firmie, gdzie zamawiałam wanienkę nawet nie pokwapili się, zeby zadzwonić tylko sama weszłam na stronę i sprawdziłam, że nagle przy produkcie pisze "niedostępny". Mogli ją sprowadzić za miesiąc, ale wolałam zamówić na innej stronie gdzie też muszę czekać i na dodatek była tam parę zł droższa, ale stwierdziłam, że po takim potraktowaniu u tamtych nie mam zamiaru niczego kupowac.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 3 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    O nieeee! Teściowa chce iść że mną !!!! Za jakie grzechy :(

Załóż jej kaganiec zanim wyjdziecie ;)

editchen, Coco55 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret witaj :)

Ja dzis nie spie juz od 5

Co do rozka ja zamowilam jeden miekki aby zabrac go do szpitala. Niby u mnie w szpitalu maja ubranka i rozki ale ja jednak wole miec swoje. A czy w domu rozek bedzie uzywany to sie okaze co babelek bedzie lubial ;)

Emikey twoi tescie miażdżą :D

Ogarnelam troche kuchnie, ide posprzatac lazienke :D

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie:)

JA czuję się całkiem dobrze tylko wieczorami zmęczona jestem już. Teraz ciężki okres bo weekend sprzątaliśmy mieszkanie wczoraj papierologia w urzędach i przepisywanie liczników. Jeszcze mi zostały dwie łazienki do sprzątnięcia i przedpokój i można przewozić kartony. Wyprawkę mam prawie skompletowaną brakuje łóżeczka ale jest zamówione, niani elektronicznej, pieluch a i wózka bo nie mogę się zdecydować na nic.

Emikey ja też mam specyficzną teściową i mimo iż ją lubię to działa mi na nerwy czasami. Kupuje mi bzdury których ja kompletnie nie wykorzystam dla dziecka.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dalej są problemy ze stroną i do tego cały czas jakiś komunikat się pojawia. Już nie wspomnę, że polubić czy zacytować się nie da. Widać, że mamy prawdziwy baby boom, ciężarówki opanowały fora i przeciążają serwery ;-)
    I coś chciałam jeszcze napisać ale nie pamiętam za bardzo co???

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się co miałam napisać. Dzisiaj rano byłam na badaniach i jakać teraz zamulona jestem bo zbyt krótko spałam.

Emikey a Ty się nadal biedna męczysz z nimi, że też akurat musieli przylecieć kiedy Ty w ciąży jesteś :-/ Bo w innej sytuacji mogłabyś walnąć drina na rozluźnienie ;-)długo jeszcze będą?

Dziewczyny współczuję przebojów ze sprzedawcami czy kurierami. Mi się jeszcze jakieś grubsze historie nie zdażyły (tfu, tfu, tfu... odpukać) a już kilkanaście lat zamawiam przez internet bo nie przepadam za łażeniem po sklepach.

Kamcia gratuluję dziewczynki :-)

Natalia powodzenia na usg. Ja jadę do Lewandowskiej za niespełna 3 tygodnie.

A jeśli chodzi o rożek to ja miałam w szpitalu miękki. Mam kieszenie, w tych co używałam przy starszym, na wkład kokosowy ale nigdy z niego nie skorzystałam. Z rożków korzystałam w sumie tylko w szpitalu i potem przez kilka dni w domu. Później służyły jako mata.

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowej moi są do niedzieli. A ja w poniedZiałek wracam do Polski. Odpocznę u własnej mamusi i tatusia :D i pobawię się sCzeniacKiem :D

Iruletka lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy już ten temat był... chodzi mi o pościel dla malucha. Ja kupiłam cały zestaw - kołdrę, płaską poduszkę i ochraniacz. Dzisiaj przymierzyłam i wygląda uroczo, ale jakoś wydaje mi się, że przez kołdrę jest zbyt miękko. Kiedyś słyszałam, że na początku nie powinno się używać pościeli. A jak Wy robicie?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jaki termometr polecacie?

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah ja też mam pościel ale nie planuję jej zakładać na początek, gdzieś tam w okolicy roku pewnie, póki co otulacz/kocyk/śpiworek

Mała w jakim szpitalu planujesz rodzić? gdzie nie trzeba ciuchów?

ja mam jakiś zamulony dzień, nic mi się nie chce, chociaż dwa ciasta ogarnęłam i do kosmetyczki się wybieram, zawsze to jakaś aktywność :P

ostatnio też miałam przeboje z kurierem... miał być 10-13, był przed 20... nawet nie zadzwonił tylko przyszło info, że nie zastał nikogo i paczka do odbioru gdzieś tam :/ wkurzyłam się, co prawda zamawiałam tylko kilka rzeczy i mogłabym to sobie przytaszczyć ale po tym jak mi wanienkę ze smyka zapakowali w taaaaki karton, że prawie przez drzwi nie przeszedł to stwierdziłam, że nie dzięki :P napisałam do oddziału, miał przyjść mail o nowym terminie dostawy, oczywiście nic nie doszło a tu wczoraj kurier się objawił na wieczór, fajnie, że akurat byłam...

jutro usg, stresa mam lekkiego, ciekawe co u mojej kruszynki :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na Polnej. Tam nawet nie wolno mieć ciuchów. Podobno jak się bardzo uprzesz to ok ale już ich do domu nie odzyskasz bo jak zabierają dziecko to wszystko ląduje w jednym koszu. Ale słyszałam, że tam ostatnio jest rzeźnia, 50 porodów dziennie, dziewczyny leżą na korytarzach więc już sama nie wiem

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiem jaki ja mam termometr. Byłam w sklepie dziecięcym gdzie akurat była Pani która zajmowała się doradztwem w zasobach medycznych jeśli chodzi o wyprawkę dla maluszka. Pani poleciła nam termometr microlife powiedziała że jest dokładny ale jest troszkę głośny. Pokazywała jak działa itd. Kupiłam kosztował 110 zł i jest fajny. Wypróbowałam na mężu i faktycznie jest głośny jak temperatura jest ale nie przeszkadza to w niczym.
    JA mam i kołderkę i pościel jednak na początku synek będzie spał pod kocykiem minky bawełna. Jeden wystawiłam na bazarku tutaj nowy bo przesłali mi nie tan kolor co chciałam. Ewentualnie mam jeszcze rożek minky bawełna. Wszytsko wyjdzie w praniu co będę używała.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - powaznie na korytarzach po porodzie???? ja pie...rdziele.... :/ to ja w takim razie modle sie intensywniej, zeby jak przyjdzie co do czego, to zeby bylo miejsce u Raszei...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin tuz tuz a ja mam nadal dylemat co do wózka kompletnie nie wiem co chce.

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ