X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • omii Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Wiem ale ma znajoma i jest bardzo zadowolona z jakości i sie zasatanawiam

Ja mam taki
    http://motherhood.pl/sklep/bawelniany-ocieplany-kocyk-welurowy-90x100-77/

I zastanawiam sie czy wziąć ten lamillou czy raczej taki
    https://www.showroom.pl/p/118127,colorstories-kocyk-bambusowy-bamboo-mieta-m

Jak kogo stać :)

Nas nie stać na kocyki po 200 zł, wole kupić czujnik oddechu za te pieniądze,
    a kocyki kupić tańsze, bo myślę że i tak w prezentach dostaniemy nie jeden :D

editchen lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    https://yosoy.pl/pl/glowna/92-kocyk-dla-dzieci-fall-mente-z-naturalnym-aksamitem.html

Mam sporo kocykow. Z lamillu, z boho(cos tam) i zwykle.
    Ale ten z linka przebija wszystkie na głowę. Kupilam od nich jeszcze becik i reczniki. Boska jakość.
    Super - chyba sie skuszę :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według tych centyli wychodzi, że moje maleństwo będzie ważyło ok 3500, czyli standard. Zobaczymy ile będzie ważył w przyszły piątek.

Siedzę pod gabinetem. Opóźnienia. Może do 11.30 wejdę. Nie ma to jak siedzieć wśród ludzi zakatarzonych.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti podoba mi sie w nim ze jest ocieplony. I kolor miętowy sliczny. Choc moja mama oczywiście zapytala czy nie bylo rozowych :)
    Mam tez ten slynny z lullalove, tez fajny ale bez tego ocieplenia milutkiego (aksamit)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • k878 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD: podobno do -5 można wychodzić z maleństwem, uprzednio tydzień-dwa werandując. Zresztą, to zależy, czasami odczuwalna jest taka, że nie ma co nosa wyściubiać; leje, wieje... Trzeba na zdrowy rozum :)

U nas na święta jeszcze nie wiem co zrobimy - wszystkich rodziców mamy 300-400 km od domu, my nie pojedziemy, najwyżej zaprosimy do nas; i jeszcze teściów mam po rozwodzie, żona teścia na ślubie siedziała za filarem i na wesele nie przyszła :D więc ich na raz to już na bank się nie da.
    Zobaczymy kiedy wypadnie poród, jak się będę czuła, czy z Kruszynką będzie wszystko OK. No i moja mama pracuje w przedszkolu, więc nie chciałabym, żeby coś przywlekła.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... mamy dziś wizytę, jestem jakoś poddenerwowana...nawet nie wiem czym, nic konkretnego mi do głowy nie przychodzi

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. No nic kardiolog mi nie powiedziała. Muszę zrobić badania. Jutro echo serca, w poniedziałek holter i mam wrócić na konsultacje. Do okulisty nie udało mi się złalapac na już. Muszę się zapisać.

Jeszcze przed chwilą sie dowiedziałam,ze mojej siostrze dziś w nocy ukradli samochód. Najgorsze,ze w środku mieli spacerowke i fotelik. I tego jej najbardziej żal. Bo nie ma jak się ruszyć z dzieckiem. Teraz zeznaja na policji. Masakra. Nienawidzę zlodziejstwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa nie stresuj się. Będzie dobrze :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Wiecie co... mamy dziś wizytę, jestem jakoś poddenerwowana...nawet nie wiem czym, nic konkretnego mi do głowy nie przychodzi

ostatnio też tak miałam, ale ja się spodziewałam złych wieści związanym z szyjką.

Będzie dobrze, na pewno z dzieciaczkiem wszystko ok :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie martwcie się, wszystko będzie dobrze, dziś jest dobry dzień!
    miało lać, a przed chwilą nawet słońce wyszło :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa....to straszne!!!
    Mam nadzieję, że szybko znajdą auto.

Wiem Dziewczyny, że moje lęki są nieuzasadnione. Same wiecie jak to jest ... jest już tak blisko, nasze Dzieci są już takie realne - czujemy je pod sercem i chcemy dla nich przede wszystkim zdrowia...

A zauważyłyście jakieś zmiany jeśli idzie o widzenie? Ja mam wrażenie, że coraz częściej rozmazuje mi się wzrok gdy patrzę w dal...muszę o tym dziś wspomnieć na wizycie

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa- auto było w leasing, więc dadzą im drugi. A za tamten będą sciagac z ubezpieczenia. Ale najgorsze,ze muszą kupić nowy fotelik i nowy wózek. A fotelik mielik mieli nowke sztukę. No i to zeznawanie na policji i załatwianie tych dokumentów. Mam nadzieję,ze uschna zlodziejowi ręce.

Co do widzenia.to mi się też obraz rozmywa. Ale ja okularnik jestem. Mi to się wzrok od początku ciąży pogarsza. Jedynie co "ekstra" zauważyłam, to że częściej pojawia mi się mgiełka na oczach. Jakbym przez folie patrzyła.

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie!
    Mgła na oczach. Tyle, że ja nie nosiłam okularów do tej pory...miałam tylko epizod w liceum, ale spowodowane było to słabymi mięśniami oka, wyćwiczyłam i koniec

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Szczęśliwa....to straszne!!!
    Mam nadzieję, że szybko znajdą auto.

Wiem Dziewczyny, że moje lęki są nieuzasadnione. Same wiecie jak to jest ... jest już tak blisko, nasze Dzieci są już takie realne - czujemy je pod sercem i chcemy dla nich przede wszystkim zdrowia...

A zauważyłyście jakieś zmiany jeśli idzie o widzenie? Ja mam wrażenie, że coraz częściej rozmazuje mi się wzrok gdy patrzę w dal...muszę o tym dziś wspomnieć na wizycie
    Ja mam małą wadę -1 i okulary nosiłam tylko na wykłady, do kina, auta. A teraz bez okularów nie wychodzę, bo mi się wszystko rozmazuje od kilku miesięcy. Zawsze mi się wzrok pogarszał przy deszczowej pogodzie, wtedy gorzej widziałam, a teraz nawet do tv zakładam, bo ledwo co widzę. Ale w oksach obraz idealny, więc wada się nie pogłębiła.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o Waszych teściowych to włos się jeży na głowie. Moja mimo tego,że wychowała jedynaka, to w sumie bardzo racjonalnie podchodzi do sprawy i nie traktuje mojego męża jako syneczka mamusi.Zresztą jak sama mówi, zna charakterek swojego syna, wiec jakby coś, to mam u niej pełne wsparcie. Może kiedyś ten charakter męża się bardziej ujawniał, ale teraz nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, więc i pomocy ze strony teściowe w radzeniu sobie z własnym mężem nie potrzebuję ;)

W dwa dni uporałam się z przesyłkami od kurierów, wszystko teraz czeka w domu na rozpakowanie, popranie i poukładanie. Jeszcze tylko wózek spędza mi sen z powiek, bo na pewno chcemy kupić używany, ale jak patrzę po ogłoszeniach to nie ma nic sensownego i w miarę dobrym stanie, no i adekwatnej cenie.Nie ukrywam,że liczę na okazję ;) Zostały nam jeszcze wycieczki po komisach, może akurat coś się trafi.
    Później spacerówkę i tak chcemy kupić nową, nieużywaną, bo ona jednak posłuży dłużej niż zwykły wózek na początek.

Z chrztem na razie nie planujemy terminu. Jeżeli już, to ja bardziej zastanawiałam się nad jakimś letnim miesiącem, albo ewentualnie Wielkanoc. Chociaż myślę,że u nas nikt nie będzie naciskał,żeby jak najszybciej to zrobić. Mi to by nawet pasowało, żeby chrzcić jak będzie większa, chodząca, no ale to zdecydujemy jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz odebral lozeczko super ... ciesze sie bo wszystko juz mamy.

mam pytanko czy jak dzidzius kopie tzn.te wygibasy brzucha jak sa po prawej i lewej stronie od pepka tzn ze dziecko lezy w poziomie ?
    jeszcze 10 tyg. czas szybko leci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie tak jest by ochrzcic jak najmniejsze dziecko najlepiej nie wychodzic przed chrztem z nim bo sie cos staniw to pojdzie do piekla...i takie inne tam no... Kuba chrzczony wg tych zabobonow. Teraz troche madrzejsza jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 13:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

mam pytanko czy jak dzidzius kopie tzn.te wygibasy brzucha jak sa po prawej i lewej stronie od pepka tzn ze dziecko lezy w poziomie ?
    Tez sie zastanawiama ale chyba nie bo moja tak czasem robi a lezy glowka w dol

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Ja tak mam i dzidzia jest już ułożona główką do dołu

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jak bylam ost na wizycie 28 tc to tez byl glowka w dol ale wtedy kopal mnie wysoko a terax to na boki sie rozpycha.
    najlepsze jest to ze jak reke poloze to jak kopnie to tak jakbym czula jego nozke jego stopke jakbym trzymaka .... takie dziewne uczucie... moj kochany synus

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ