X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    My mamy ślub z weselem za rok we wrześniu, też zaplanowany już rok temu. Chcielibyśmy połączyć chrzest ze ślubem, ale będzie miał wtedy jakieś 8 miesięcy, więc cała nasza katolicka rodzinka uważa, że to dużo za późno. Nam by pasowało takie rozwiązanie. Nie chcemy robić dwóch imprez. Nie będziemy mieli też możliwości finansowych przed ślubem żeby robić huczną imprezę.

Ej, nie opowiadaj!!!

Nie powiem, dla mnie to było troszeczkę szokiem jak przeprowadziłam się na dolny śląsk - tutaj normą są chrzty między 6 miesiącem życia dziecka a nawet 1 rokiem.
    Piszę szokiem, bo pochodzę ze śląska ( taka granica między górnym śląskiem a śląskiem opolskim) i tam chrzci się dzieciaczki od ok 6 tyg życia. ja sama byłam chrzczona równo 4 tygodnie po urodzeniu - podziwiam moją Mamę, dała rady z rozprutym z góry na dół brzuchem

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • omii Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    My mamy ślub z weselem za rok we wrześniu, też zaplanowany już rok temu. Chcielibyśmy połączyć chrzest ze ślubem, ale będzie miał wtedy jakieś 8 miesięcy, więc cała nasza katolicka rodzinka uważa, że to dużo za późno. Nam by pasowało takie rozwiązanie. Nie chcemy robić dwóch imprez. Nie będziemy mieli też możliwości finansowych przed ślubem żeby robić huczną imprezę.

My wesele robimy dość duże, na 200-300 osób.
    A chrzest chcemy dla jakichś góra 50 osób jak będzie już ciepło, mały będzie miał 6-7 miesięcy, więc nawet na wioskach w jakimś namiocie czy remizie :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Ja zamawiałam na allegro Kocyk Minky z tych grubszych

Możesz polecić sprzedawcę?

Ja i Franek będziemy wdzięczni :)

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• omii Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Ej, nie opowiadaj!!!

Nie powiem, dla mnie to było troszeczkę szokiem jak przeprowadziłam się na dolny śląsk - tutaj normą są chrzty między 6 miesiącem życia dziecka a nawet 1 rokiem.
    Piszę szokiem, bo pochodzę ze śląska ( taka granica między górnym śląskiem a śląskiem opolskim) i tam chrzci się dzieciaczki od ok 6 tyg życia. ja sama byłam chrzczona równo 4 tygodnie po urodzeniu - podziwiam moją Mamę, dała rady z rozprutym z góry na dół brzuchem

Moja koleżanka miała chrzest dopiero przed komunią :D wcześniej jej rodzicom się nie śpieszyło :D

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • k878 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy po USG

szacunkowa waga 1452 g, 34,5% - muszę naszą córeczkę nazywać Kruszynką zamiast Kluseczką :D

ogólnie wszystko dobrze :)
    obróciła się tylko pupcią, więc to co mi się wydawało nóżkami jest rączkami; muszę się zagłębić w temat naturalnych metod na fiknięcie

i wód płodowych mam niby w normie, ale AFI = 9, muszę zacząć więcej pić

nataliamonika, [m]alina, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, nesairah, Nola, Petitka lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Moja koleżanka miała chrzest dopiero przed komunią :D wcześniej jej rodzicom się nie śpieszyło :D

Co kto lubi ;)

Ja jeszcze w czerwcu mówiłam, że tak jak moja Mama, dam radę chrzcić miesiąc po porodzie. Im dalej w las, to mi się zmienia. Nie wiem. Na chwilę obecną nie wiem kiedy. Może na moje urodziny - Młody będzie miał teoretycznie prawie 3 miesiące...wspomniana przez Was zima stulecia...no nie wiem...czas pokaże

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• omii Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Możesz polecić sprzedawcę?

Ja i Franek będziemy wdzięczni :)

http://allegro.pl/gruby-kocyk-minky-75x100-poduszka-duzo-wzorow-i6875825919.html

ja kupiłam dokładnie ten.
    ale ma różne rozmiary więc do wyboru do koloru :D
    jednak poduszka do niego mi się nie podoba bo jest strasznie gruba a wiadomo, dla takiego maluszka nie będzie dobra
    ale zamawiałam kocyk więc poduszka jak dla mnie tylko dodatek :D

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omiii - Dzięki :)

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po. Badanie trwało 4 minuty. Dłużej wstukiwala do komputera. Generalnie WsYstko jest ok. Jak wrócę do domu do napiszę wymiary. Ja też nie wiem jak to liczyć i jaka będzie szacunkowa waga

nesairah, nataliamonika, Petitka lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kupić tu
    https://www.lamillou.com/shop/kocyki-sredniaka/kocyk-sredniaka-circus-strongman-navy

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja chciałam kupić tu
    https://www.lamillou.com/shop/kocyki-sredniaka/kocyk-sredniaka-circus-strongman-navy

Strasznie drogi

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzac po centylach, to mnie sie bobas blizej 4 kg szykuje ;)
    Ja juz kiedys pisalam, ze mam swietna tesciowa i wciaz to podtrzymuje :)
    Co do chrztu. Chcialabym zorganizowac go w kwietniu z co najmniej dwoch powodow.
    Bedzie cieplej, a przy okazji zrobie swoje i meza urodziny za jednym zamachem, bo my obydwoje urodzeni w tym miesiacu. Latwiej byloby nam zebrac rodzine. Tylko nie wiem jeszcze jak to z wypadajacymi świętami bedzie. W koncu moje rodzenstwo ma tez tesciow i chcieliby spedzic z nimi swieta. To tez zalezy, gdzie komu w tym roku swieta.spedzic wypadnie.

W te swieta moji rodzice, jak i najblizsza rodzina M ma swieta spedzic u nas. Mnie pasuje, bo dzieki temu my nigdzie z dzieckiem nie bedziemy musieli sie ruszac, a rodzice juz o jedzenie swiateczne sie postaraja i odciaza :)

11.12.2017 syn Adaś
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Rodzice mojego męża sa malo koscielni. Dali wolny wybór swoim dzieciom czy chca byc katolikami. Moj maz jako jedyny sam w podstawowce poprosil księdza o chrzest. Mial 3w 1.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • omii Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do świąt to u mnie mama tylko powiedziała że przed porodem mogłabym być u nich i tam urodzić żeby być na święta tam, bo u nas nie będzie miejsca bo mamy małe mieszkanie żeby się zjechała rodzina ale od razu powiedziałam że tam na pewno nie będę rodzić, nikt o zdrowych zmysłach tam nie chce rodzić :D
    no i wiadomo, tu się czuję swobodniej, mały ma łóżeczko i swoje rzeczy, nie wyobrażam sobie z tym wszystkim przewozić tam :D
    w końcu zrozumiała i póki co odpuściła

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Strasznie drogi
    Wiem ale ma znajoma i jest bardzo zadowolona z jakości i sie zasatanawiam

Ja mam taki
    http://motherhood.pl/sklep/bawelniany-ocieplany-kocyk-welurowy-90x100-77/

I zastanawiam sie czy wziąć ten lamillou czy raczej taki
    https://www.showroom.pl/p/118127,colorstories-kocyk-bambusowy-bamboo-mieta-m

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Ej, nie opowiadaj!!!

Ja ze śląska :D Rodzice i teściowie mówią, że dziecko powinno mieć maksymalnie 2-3 miesiące, a ja się zastanawiam po co mu ten chrzest tak wcześnie? Nic to nie zmieni, a dodatkowe zamieszanie będzie. Wydaje mi się, że dla gości też będzie wygodniej załatwić ślub i chrzest za jednym razem, zwłaszcza, że cała moja dalsza rodzina jest z podlaskiego.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://yosoy.pl/pl/glowna/92-kocyk-dla-dzieci-fall-mente-z-naturalnym-aksamitem.html

Mam sporo kocykow. Z lamillu, z boho(cos tam) i zwykle.
    Ale ten z linka przebija wszystkie na głowę. Kupilam od nich jeszcze becik i reczniki. Boska jakość.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • dagii Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam żeby zamówić ten kocyk

https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kocyk-minky-dwustronny-slon-zygzak-ciemny-roz-fuksja.html

Do tego można sobie dobrać motylka w tym samym wzorze

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• omii Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Rodzice mojego męża sa malo koscielni. Dali wolny wybór swoim dzieciom czy chca byc katolikami. Moj maz jako jedyny sam w podstawowce poprosil księdza o chrzest. Mial 3w 1.

Bardzo mądry chłopak w tym czasie.
    Jakoś chyba w podstawówce jakoś by mi na tym zbytnio nie zależało i bym o tym nie myślała :D chyba że reszta dzieci by miała komunie, bierzmowania i bym nie chciała od nich odstawać :D

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam ten kocyk:
    http://www.empik.com/babymatex-city-kocyk-75x100-cm,p1105432811,dziecko-p?gclid=EAIaIQobChMIqJirhMnW1gIVFV8ZCh3QkwgdEAYYASABEgINYPD_BwE&gclsrc=aw.ds

w promocji był, zapłaciłam 18zł za niego i powiem Wam, że super jest. Jakościowo bardzo fajny, mięciutki i cieplutki. Wyprałam go już raz (po wczorajszej akcji ze smrodem stęchlizny) i wygląda jak nowy :) zapachu też na szczęście udało mi się pozbyć.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ