Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie 31 wrote:Dziewczyny ratunku! Od wczoraj tak mnie swędzi skóra na brzuchu że nie wyrabiam. Już mam rozstępy itd wiem że skóra się rozciąga smaruje oliwka ale to nie pomaga czasami to kołtuna już dostaje ! Może jest jakiś krem co ulży..
ja mam Elancyl i ładnie mi nawilża. Rozstępów jak na razie brak i skóra mnie tez nie swędzi a jak czasem zaczynało to posmarowałem mocniej i tak leżałam z gołym brzuszkiem żeby sie spokojnie wchłonęło,
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Angie tylko raz swedzial mnie brzuch, posmarowalam oliwka i przeszlo (bio oil). Ten olejek używam okazjonalnie wieczorem, na codzień balsam z palmersa lub balsam dove ten dla dzieci od 1 dnia. Pięknie nawilzaja cialo.
Podobno oliwka z hipp jest super. Po kąpieli smarujesz na mokre cialo.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
omii wrote:To 10 ruchów w ciągu 12 godzin ?
A nie 10 ruchów na godzinę ?
Tak Omii, wg Cardiff 10 ruchów powinno się uzbierać w ciągu 12 godz. wg tych jej/jego zasad
Oczywiście bardzo prawdopodobne jest, że naliczysz szybciej, np w ciągu 4 godziny. Wtedy zaznaczasz np., że 4.10. w 30 tyg ciąży w środę o 13 punkt...
jak będzie tych punktów więcej i poprowadzisz przez nie linię to otrzymasz wykres.
Wiem, ja często zawile tłumaczę i pewno chaotycznie. Może zagadnijcie waszych lekarzy czy położne w SR jakie oni wyznają zasady. Nam powiedziano, że pediatra-neonatolog może o to pytać, ale też dyżurny położnik przy przyjęciu. -
nick nieaktualnyMi lekarz nie pyta się ile jest ruchów, Tylko czy czuję. Zapisywać nie karze.
Editchen dam znać. Wyniki Ech...a pewnie będę mieć jutro, Ale na wyniki holter, to pewnie poczekać tydzień lub dwa. Na razie nic mi lekarka nie mowila. Znając moje szczęście nic pewnie nie wyjdzie. Pójdę na spacer, żeby coś się zapisalo.
Co do chrzcin, to my chcemy na wiosnę, prawdopodobnie maj,zeby było ciepło. -
k878 wrote:A dłonie, stopy cię nie swędzą? Tylko te rozstępy?
Myślę że może taki krem co jest po opalaniu chłodzący ale nie wiem czy można
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Melduję się już w domu.
BPD 80mm
HC 282mm
AC 257mm
FL 62,2 mm
Waga 1662
Niby jest trochę przymala. Jak patrzeć na ten szacunkowe wagi które Natalia dzisiaj wrzucala?
Czego ja sie mogę spodziewać ?k878, editchen, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, nataliamonika lubią tę wiadomość
-
Lura82 wrote:Według mnie jest w sam raz. Będzie 3500 jak sie patrzy.
Dziewczyny czy mogę dołączyć do Was na fb. Cos to forum szwankujeLura82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja już do swojej teściowej nie mam siły. Zadzwoniła dziś z pytaniem, jak się czuję. Opowiedziałam jej od A do Z wszystko, a ona na to: 'no to super, jak się dobrze czujesz to zrób mi prezentację (jest nauczycielką), bo i tak nic nie robisz w domu'... ręce mi opadły. Mam odwalać za nią jej pracę! To już nie pierwszy raz, jak prosi mnie o taką przysługę, bo ona 'nie ma czasu i jest zmęczona nawałem obowiązków'. Nosz kurde... przecież to należy do jej obowiązków! Ja jestem nauczona nie odmawiać pomocy, ale pomóc, a zrobić coś za kogoś to jest różnica. Właśnie mój P pojechał się z nią rozprawić. Trochę mi głupio, że odmawiam, ale zupełnie nie w głowie mi jakieś prezentacje, długo nie usiedzę przed komputerem.
-
U nas chrzty w rodzinie mojej były do 3 miesiąca zazwyczaj, my córkę chrzciliśmy jak miała nieco ponad 6 miesięcy, nikt nic mi nie gadał, że późno czy coś
Siostra męża swoją córkę chrzciła jak mała miała niecałe 6 miesięcy, synka jak miał 2, ze względów logistycznych bardziej żeby ktoś mógł być na chrzcinach. Małej planujemy chrzest jak coś na początek sierpnia czyli nawet 8 miesięcy może mieć, ze względu na siostrę męża, przylatują pod koniec lipca zawsze
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
ciekawe co tam u Emikey czy ja teściowa nie zameczyła
moja teściowa traktuje mnie jako "inkubator " dla wnuków i najlepiej jakbym po porodzie zniknęła z planety Ziemi a ona mogłaby zastapic moje miejsce i żyć długo i szcześliwie z wnuczkami i swoimi synusiami...Nikoś to jej jedyny wnuk na razie (Teoś bedzie 2) mam czasem wrażenie że nastawia Nikosia przeciwko mnie wygadując głupoty w stylu "mama bedzie miała nowego dzidziusia i dla Ciebie nie bedzie miala juz czasu" ...
a jak jeszcze moj maż wpadnie na pomysł zeby przyjechali do nas po porodzie na kilka dni to ja sie z dziecmi wyprowadzam i mnie szybko nie zobaczy .... -
Hej hej!!!
Po wizycie jesteśmy
Moje Dziecko nie lubi się fotografować, więc buzi nie obejrzeliśmy, ale wiem już, że ma włoski, prawie 1 cm
szacowana waga 1200g, więc idzie środkiem - gites!
Tylko znowu ta moja hemoglobina...tym razem dostałam inne leki, może na nie pójdę.magdzia26, editchen, Szczesliwa_mamusia, Lura82, Aztoria, nataliamonika, aga1402, k878, Petitka lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:ciekawe co tam u Emikey czy ja teściowa nie zameczyła
moja teściowa traktuje mnie jako "inkubator " dla wnuków i najlepiej jakbym po porodzie zniknęła z planety Ziemi a ona mogłaby zastapic moje miejsce i żyć długo i szcześliwie z wnuczkami i swoimi synusiami...Nikoś to jej jedyny wnuk na razie (Teoś bedzie 2) mam czasem wrażenie że nastawia Nikosia przeciwko mnie wygadując głupoty w stylu "mama bedzie miała nowego dzidziusia i dla Ciebie nie bedzie miala juz czasu" ...
a jak jeszcze moj maż wpadnie na pomysł zeby przyjechali do nas po porodzie na kilka dni to ja sie z dziecmi wyprowadzam i mnie szybko nie zobaczy ....
Magdzia - tesciowa takie pierdy wygaduje do dziecka przy Tobie? podziwiam Cie za cierpliwosc, bo ja bym chyba jej przypierniczyla. autentycznie, ja krewka jestem. a juz na pewno tak bym sie jej odszczeknela, ze nastepnym razem piec razy by sie zastanowila przed takim tekstem. kurna, jak mozna????? az mi sie zagotowalo!