Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
własnie co do przeczuć ja ostatnio jak układałam dokumentację ciążową to zajrzałam do prenatalnych z 12 tygodnia i mam coś takiego jak możliwość porodu przedwczesnego 1:66. Macie coś takiego??? nigdy na to nie zwróciłam uwagi jakoś a teraz mnie to zaintrygowało bo mam wrażenie od jakiegoś czasu że nie donoszę do 40 tygodnia
-
Nie rozumiem ludzi ktorzy wiedza, ze ich dzieci, lub oni sami sa chorzy i nieodwoluja spotkan z kobietami w ciazy
Sama mialam sytuacje, ze ktos mnie nieuprzedzil, ze jeszcze dwa dni wczesniej slabo sie czul i mial prawdopodobnie jelitowke. Na moje szczescie nic od tej osoby nie zlapalam. Inaczej awanture bym zrobila....
Na szkole rodzenia polecali miec spakowana torbe w 32 tygodniu
Polozne uczulaly, zeby sie zwlaszcza od tego czasu oszczedzac, by sobie przedwczesnego porodu niezafundowac.
11.12.2017 syn Adaś -
Witam się w 30 tygodniu
Ja torbę będę pakować myślę w połowie listopada, narazie mam koszule i szlafrok.
Dzisiaj przyszły moje paczki, wszystko jest fajne i takie słodkie
Skończyłam też szkole rodzenia, jestem bardzo zadowolona ze chodziliśmy.nesairah, Edith, Petitka lubią tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualny
-
Co do tej torby do szpitala, to mnie jeszcze brakuje samej koszuli do porodu ( polozne polecaly zwykly wielki t-shirt), szlafroka i pora odnalezc klapki pod prysznic.. Gdzies ke mam, ale gdzie?
Dla dziecka bede dopiero kosmetyki kupowac w tym miesiacu.
A tak poza tym, to zmobilizowalyscie mnie do prania w październiku ciuszkow...
Tym bardziej, ze w listopadzie jade na czas remontu w mieszkaniu do rodzicow, a potem to juz pewnie bede taka ociezala, ze ciezko bedzie sie za to zabrac...11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDiscret wrote:własnie co do przeczuć ja ostatnio jak układałam dokumentację ciążową to zajrzałam do prenatalnych z 12 tygodnia i mam coś takiego jak możliwość porodu przedwczesnego 1:66. Macie coś takiego??? nigdy na to nie zwróciłam uwagi jakoś a teraz mnie to zaintrygowało bo mam wrażenie od jakiegoś czasu że nie donoszę do 40 tygodnia
ja nie mam tego obliczonego ale w sumie gin mowil ze mam bardzo ladny wynik bo pappa wysokie beta niska -
Amus87 wrote:ja chyba na allegro nie kupie koszuli do karmienia
w obwodzie brzucha mam 125 cm nie ma takich wielkich
na targu zwykłych takich jest pełno ba, nawet większe a te do karmienia to max 60cm (x2)
w Bonprix sa takie duze. wczoraj wlasnie przyszla moja. wzielam sobie najwieksza, zeby miec "luz", normalnie spie w troche wiekszych, ale jeszcze 2 m-ce no i wole miec komfort na porodowce. calkiem fajny, mieciutki material.
-
nick nieaktualnyDziś się tez dowiedziałam, że na karowej w wawie normalnie tolerują jednorazowe majty poporodowe. Nawet w rozpisce do szpitala na te majty polecane. Uff... Przynajmniej po porodzie nie będę chodzić jak kaczka.
Idę jeszcze jutro zrobić morfologię , Tsh i toxo (mam nadzieję, że nie złapałam, No i jak tam moje hematokryty) Akurat będę rano w wawie, to załatwię to za jednym zamachem. -
nataliamonika wrote:Coco, waga u nas podobnie, czyli jest gites
Pozostałe wymiary, które wypisałaś też mamy praktycznie takie same. Czemu uważasz, że mała? Wszystko jest na 50 centylu albo nawet trochę wyżej.
-
w Zośce akceptują majtki siateczkowe, wczoraj na szkole się dowiedziałam. Fizelinowe jakieś nie, bo są mniej przewiewne, babka powiedziała, że już lepsze zwykłe bawełniane.
Mąż się wczoraj uczył robić mi masaż pleców na szkoleCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja już bym chciała się spakować, ale torby nie mam. W weekend będę miała.
Dawno nie było tematu wagi. Jak u Was na tym etapie? Ja mam +9kg, a pochłaniam dosłownie wszystko... mam nadzieję, że 12kg nie przekroczę, choć czuję, że jeszcze trochę i osiągnę ten próg -
Wyniki pappa miałam ok ale na te ryzyko przedwczesnego porodu nawet uwagi nie zwróciłam muszę na necie poszukać. Ja mam prawie wszystko brakuje mi właściwie wózka. CO kupiłyście ciekawego bo ja jakoś nie mogę się ogarnąć i nie wiem co bym chciała. Teraz przeprowadzamy się od soboty na parter więc waga już mi nie będzie przeszkadzać wózka.
-
ja dla dzidzi mam na razie ubranka (brakuje mi śpiworku do fotelika/wózka) mam wózek i nic wiecej
torby nie mam co pakować bo nie mam nic kupionego...zrobiłam liste to sporo rzeczy jeszcze przede mna...ale mysle ze do konca października ogarne wiekszość rzeczy na listopad zostawie łóżeczko, przewijak i wanienke
-
nesairah wrote:Ja już bym chciała się spakować, ale torby nie mam. W weekend będę miała.
Dawno nie było tematu wagi. Jak u Was na tym etapie? Ja mam +9kg, a pochłaniam dosłownie wszystko... mam nadzieję, że 12kg nie przekroczę, choć czuję, że jeszcze trochę i osiągnę ten próg
U mnie tak samo i też liczę na max 12, ale zostały 2 miesiące i ciężko mi to sobie wyobrazić, bo z tego ok. 2 kg przypadają na dzieckoGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc