X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie co do przeczuć ja ostatnio jak układałam dokumentację ciążową to zajrzałam do prenatalnych z 12 tygodnia i mam coś takiego jak możliwość porodu przedwczesnego 1:66. Macie coś takiego??? nigdy na to nie zwróciłam uwagi jakoś a teraz mnie to zaintrygowało bo mam wrażenie od jakiegoś czasu że nie donoszę do 40 tygodnia

c55fgywlmszfxxtz.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem ludzi ktorzy wiedza, ze ich dzieci, lub oni sami sa chorzy i nieodwoluja spotkan z kobietami w ciazy :/

Sama mialam sytuacje, ze ktos mnie nieuprzedzil, ze jeszcze dwa dni wczesniej slabo sie czul i mial prawdopodobnie jelitowke. Na moje szczescie nic od tej osoby nie zlapalam. Inaczej awanture bym zrobila....

Na szkole rodzenia polecali miec spakowana torbe w 32 tygodniu ;)
    Polozne uczulaly, zeby sie zwlaszcza od tego czasu oszczedzac, by sobie przedwczesnego porodu niezafundowac.

11.12.2017 syn Adaś
  • editchen Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Widzę, że tylko ja jestem tak nadgorliwa, że torbę mam już spakowaną :D
    nie tylko Ty :)

salenne lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu :D

Ja torbę będę pakować myślę w połowie listopada, narazie mam koszule i szlafrok.

Dzisiaj przyszły moje paczki, wszystko jest fajne i takie słodkie :)

Skończyłam też szkole rodzenia, jestem bardzo zadowolona ze chodziliśmy.

nesairah, Edith, Petitka lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    nie tylko Ty :)

Ufff już myślałam, że jestem jakimś odmieńcem :D hihi

editchen lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam koszulę na ramiączkach - będzie do karmienia :)
    Torbę planuję spakować w przyszłym tygodniu, jak już ją pożyczę od mamy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej torby do szpitala, to mnie jeszcze brakuje samej koszuli do porodu ( polozne polecaly zwykly wielki t-shirt), szlafroka i pora odnalezc klapki pod prysznic.. Gdzies ke mam, ale gdzie?

Dla dziecka bede dopiero kosmetyki kupowac w tym miesiacu.

A tak poza tym, to zmobilizowalyscie mnie do prania w październiku ciuszkow...
    Tym bardziej, ze w listopadzie jade na czas remontu w mieszkaniu do rodzicow, a potem to juz pewnie bede taka ociezala, ze ciezko bedzie sie za to zabrac...

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba na allegro nie kupie koszuli do karmienia
    w obwodzie brzucha mam 125 cm nie ma takich wielkich :(
    na targu zwykłych takich jest pełno ba, nawet większe a te do karmienia to max 60cm (x2)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    własnie co do przeczuć ja ostatnio jak układałam dokumentację ciążową to zajrzałam do prenatalnych z 12 tygodnia i mam coś takiego jak możliwość porodu przedwczesnego 1:66. Macie coś takiego??? nigdy na to nie zwróciłam uwagi jakoś a teraz mnie to zaintrygowało bo mam wrażenie od jakiegoś czasu że nie donoszę do 40 tygodnia
    to chyba chodziło o wynik testu pappa
    ja nie mam tego obliczonego ale w sumie gin mowil ze mam bardzo ladny wynik bo pappa wysokie beta niska

• editchen Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja chyba na allegro nie kupie koszuli do karmienia
    w obwodzie brzucha mam 125 cm nie ma takich wielkich :(
    na targu zwykłych takich jest pełno ba, nawet większe a te do karmienia to max 60cm (x2)

w Bonprix sa takie duze. wczoraj wlasnie przyszla moja. wzielam sobie najwieksza, zeby miec "luz", normalnie spie w troche wiekszych, ale jeszcze 2 m-ce no i wole miec komfort na porodowce. calkiem fajny, mieciutki material.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się tez dowiedziałam, że na karowej w wawie normalnie tolerują jednorazowe majty poporodowe. Nawet w rozpisce do szpitala na te majty polecane. Uff... Przynajmniej po porodzie nie będę chodzić jak kaczka.

Idę jeszcze jutro zrobić morfologię , Tsh i toxo (mam nadzieję, że nie złapałam, No i jak tam moje hematokryty) Akurat będę rano w wawie, to załatwię to za jednym zamachem.

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Coco, waga u nas podobnie, czyli jest gites :) Pozostałe wymiary, które wypisałaś też mamy praktycznie takie same. Czemu uważasz, że mała? Wszystko jest na 50 centylu albo nawet trochę wyżej.
    Lekarka mówiła że chyba brzuszek jest na 44...javtych centyli nie ogarniam :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i doczekałam się 8 okienka na suwaczku <3

k878, salenne, magdzia26, Coco55, Amus87, editchen, ara, Iruletka, Petitka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Zośce akceptują majtki siateczkowe, wczoraj na szkole się dowiedziałam. Fizelinowe jakieś nie, bo są mniej przewiewne, babka powiedziała, że już lepsze zwykłe bawełniane.

Mąż się wczoraj uczył robić mi masaż pleców na szkole :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba wszystko kupione do szpitala ale jeszcze ńie spakowane. Jakoś mi sie nie chce :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym chciała się spakować, ale torby nie mam. W weekend będę miała.

Dawno nie było tematu wagi. Jak u Was na tym etapie? Ja mam +9kg, a pochłaniam dosłownie wszystko... mam nadzieję, że 12kg nie przekroczę, choć czuję, że jeszcze trochę i osiągnę ten próg :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie + 20kg chociaż jak to mówię w pracy to nikt nie chce mi uwierzyć :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki pappa miałam ok ale na te ryzyko przedwczesnego porodu nawet uwagi nie zwróciłam muszę na necie poszukać. Ja mam prawie wszystko brakuje mi właściwie wózka. CO kupiłyście ciekawego bo ja jakoś nie mogę się ogarnąć i nie wiem co bym chciała. Teraz przeprowadzamy się od soboty na parter więc waga już mi nie będzie przeszkadzać wózka.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla dzidzi mam na razie ubranka (brakuje mi śpiworku do fotelika/wózka) mam wózek i nic wiecej :/ torby nie mam co pakować bo nie mam nic kupionego...zrobiłam liste to sporo rzeczy jeszcze przede mna...ale mysle ze do konca października ogarne wiekszość rzeczy na listopad zostawie łóżeczko, przewijak i wanienke ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja już bym chciała się spakować, ale torby nie mam. W weekend będę miała.

Dawno nie było tematu wagi. Jak u Was na tym etapie? Ja mam +9kg, a pochłaniam dosłownie wszystko... mam nadzieję, że 12kg nie przekroczę, choć czuję, że jeszcze trochę i osiągnę ten próg :D

U mnie tak samo i też liczę na max 12, ale zostały 2 miesiące i ciężko mi to sobie wyobrazić, bo z tego ok. 2 kg przypadają na dziecko :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ