X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20kg??? A gdzie je masz??? JA przytyłam 8,5 i jestem dużo grubsza!!!

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, ja normalnie nie mogę uwierzyć, że w 29 tc można mieć taaaaki wielki brzusio! A dzidziuś ile już waży? Musisz mieć chyba dużo wód płodowych i wąziutka w biodrach jesteś? Mój dzidziuś tydzień temu na 50 centylu, wody w normie, a brzuch maleńki. Co Ty tam jeszcze masz w tym brzuszku, kochana? Ja to wątpię żebym do porodu taką piłkę miała! Tak patrząc w szkole rodzenia na brzuszki na tym samym etapie ciąży, to jest różnie, ale raczej mam jeden z mniejszych. Tylko wiadomo, każda dziewczyna inaczej zbudowana.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja chrzest robie w maju, z komunia. To jedyna szansa by zebrac tych z zagranicy. (Mija ciocia i siostra malza)
    Ja chrzest robię w lipcu razem że ślubem kościelnym :) obym szybko straciła kg bo chce ładne profesjonalnie zdjęcia w końcu (te z cywilnego są okropne)

editchen lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cba52c8ca3d3.jpg

Mój na dzień dzisiejszy wygląda tak :) jeszcze mi w niczym nie przeszkadza :)

Opolanka 85, k878, Jacqueline, nesairah, aga1402, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, editchen, magdzia26, salenne, Edith, Iruletka, Petitka lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Ej, nie opowiadaj!!!

Nie powiem, dla mnie to było troszeczkę szokiem jak przeprowadziłam się na dolny śląsk - tutaj normą są chrzty między 6 miesiącem życia dziecka a nawet 1 rokiem.
    Piszę szokiem, bo pochodzę ze śląska ( taka granica między górnym śląskiem a śląskiem opolskim) i tam chrzci się dzieciaczki od ok 6 tyg życia. ja sama byłam chrzczona równo 4 tygodnie po urodzeniu - podziwiam moją Mamę, dała rady z rozprutym z góry na dół brzuchem
    Na Mazowszu chrzciny się ok 2-4 miesiąca. Mogę będzie "stare" jak na chrzest ale męża rodzina za granicą więc chcemy obliczyć dwie ceremonię naraz.

Jeden dzien mnie nie było i mam zaległości że szok. Chyba wam wczoraj forum dobrze działało :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę prosić o przyłączenie do grupy na facebooku? To forum mnie już załamuje chwilami :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    ciekawe co tam u Emikey czy ja teściowa nie zameczyła :P
    moja teściowa traktuje mnie jako "inkubator " dla wnuków i najlepiej jakbym po porodzie zniknęła z planety Ziemi a ona mogłaby zastapic moje miejsce i żyć długo i szcześliwie z wnuczkami i swoimi synusiami...Nikoś to jej jedyny wnuk na razie (Teoś bedzie 2) mam czasem wrażenie że nastawia Nikosia przeciwko mnie wygadując głupoty w stylu "mama bedzie miała nowego dzidziusia i dla Ciebie nie bedzie miala juz czasu" ...
    a jak jeszcze moj maż wpadnie na pomysł zeby przyjechali do nas po porodzie na kilka dni to ja sie z dziecmi wyprowadzam i mnie szybko nie zobaczy ....
    Miło, że o mnie pomyślałaś :) ja wczoraj miałam bardzo dobry dzień :) przyjechał drugi syn z żona u dziećmi a ja ich bardzo lubię :) dzieci są cudowne. Mały ma 4 lata i nie mówi po polsku. Wychowywany był w Katarze więc mowi po angielsku (międzynarodowe przedszkole). Strasznie do mnie lgnie. Chyba nawet bardziej niż mój własny bratanek, który jest non stop zajęty tabletem. Laura ma 10 miesięcy i albo siedzi na rękach albo chce żeby ja za jedna,rękę prowadząc po domu. Bratowa mojego męża nawet zrobiła mi masaż głowy. Ach..... było miło. Dziś już wylatuje. Teście jakoś zginęli mi w tym tłumie. Ale... byliśmy w restauracji i tym razem teść wywalił stół ... i pytanie od razu do mnie "emi wszystko ok?." Ja nie wiem co mają z tymi stolami...

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka - hmmm w biodrach przed ciążą z Olą miałam 87cm, w ciąży poszerzyły się o 11cm wtedy, wróciło wszystko do rozmiaru z przed ciąży, no oprócz brzucha, z 62 zrobiło się 112cm, po ciąży było 64cm jak już waga wróciła do stanu z przed, także na start miałam teraz tak samo 87cm w biodrach, w brzuszku 64-65cm, teraz nie wiem ile mam, nie mierzyłam ;)

Ale brzuszek teraz i tak nie rośnie już w tak zastraszającym tempie jak do 25tc, bardziej zmienia kształt, choć coś tam rośnie, bo guma od spodni coraz niżej ;) a wód to tak, jak byłam w 24tc tak na szybkiej wizycie to lekarz mówił, że dużo i, że duże i silne dziecko. Na 21t6d ważyła 494g, teraz dowiem się dopiero za 2 tygodnie ile ma ;)

W bieliźnie to ja wam się lepiej nie pokazuje, wygląda jak do porodu, dosłownie ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale mały brzuszek :) !! U mnie jest 57 kg na wadze wiec przybyła siódemeczka.

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrazacie sobie dziewczyny, że ja mam nie miec juz zadnego USG do porodu :O Tak mi powiedziala gin. ALe ja się uprę, gdzies w 35 tyg, no jak to nie wiedziec jak dziecko przyrasta...

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wkoncu mam czas żeby napisać, zaczęłam zaległy urlop 3 tygodnie a później maternity :D jutro zaczynam 33 tydzień, ale to przeleciało! Szok! Zazdroszczę ze w polsce macie jeszcze teraz USG, ja ostatnie miałam w 20 tc :( ale zapisze się chyba gdzieś prywatnie :) choć wiem na 100% ze nasz Nikoś jest główka w dół bo cały czas czuje TAM czkawkę :D to jest takie super uczucie :D nie mogę się doczekać już, a Wy? Jak się czujecie? :) sporo przytylyscie? Ja mam 10kg na plus :D Czuje się jak kombajn xD pozdrawiam!!!

Edith, Petitka lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała poprawka, już mi leci 33 tc :) Jak się czujecie? Wyprawki skompletowane?

• editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    ja bym wołała plus 20 kg miec i wygladać tak jak wy niz miec 0 kg na plusie a wazyc tyle co ja .... ehhh no ale po porodzie biore sie za siebie ... i pomyslec ze kiedys wazyłam 62 kg ...

Magdzia, glowa do gory, nie jestes najwieksza :)
    ja jeszcze kilka lat temu wazylam maks 64. potem rozne choroby, leki plus troche zaniedbania i ciaze zaczynalam ze 124. w I trymestrze zeszlo do nieco ponad 113. teraz mam 116. ale juz sie zaparlam, ze skoro w ciazy wreszcie ruszylo (przed ciaza nic mimo roznych wysilkow), to po ciazy musi byc jeszcze lepiej :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Cześć dziewczyny :) wkoncu mam czas żeby napisać, zaczęłam zaległy urlop 3 tygodnie a później maternity :D jutro zaczynam 33 tydzień, ale to przeleciało! Szok! Zazdroszczę ze w polsce macie jeszcze teraz USG, ja ostatnie miałam w 20 tc :( ale zapisze się chyba gdzieś prywatnie :) choć wiem na 100% ze nasz Nikoś jest główka w dół bo cały czas czuje TAM czkawkę :D to jest takie super uczucie :D nie mogę się doczekać już, a Wy? Jak się czujecie? :) sporo przytylyscie? Ja mam 10kg na plus :D Czuje się jak kombajn xD pozdrawiam!!!
    Jakaś ta Anglia dla was nie miła. ja jeszcze będę mieć w Oxfordzie 2 usg. Jedno w 36 tyg i jedno jakoś na dniach (nie uznali polskich wyników)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Mała poprawka, już mi leci 33 tc :) Jak się czujecie? Wyprawki skompletowane?

Ja juz mam prawie wszystko oprocz wanienki. I musimy pokoik dokonczyc i ja pranie porobic. I zostanie oczekiwanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 10kg na plusie. Chciałabym się zmieścić w14. Z reszta takie miałam zalozenia.

Jestem już po echo. Genralnie lekarz nie widzi nic nie pokojacego. Mam lekko niezamykajaca się zastawke. Czekam teraz na holter. Udało mi się załatwić to za jednym razem.

k878, editchen, ara, Amus87, Iruletka lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę kupić wanienkę, przewijak na lozeczko, pampersy, wozek mam w Polsce Wiec rodzinka mi wyślę w następnym tygodniu, i jeszcze teraz w weekend się przeprowadzam, Wiec jak się uwiniemy ze wszystkim to zacznę prac prasować( mój mąż kupił mi Żelazko i deskę do prasowania <3 ) a później zostanie oczekiwanie, już nie mogę się doczekać :) pytanie do dziewczyn mieszkających w UK, pracujecie jeszcze? I w Polsce? Jest jakaś dziewczyna która jeszcze pracuje? :) pozdrawiam!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:17

Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, magdzia26, Jacqueline, k878, salenne, editchen, emikey, Edith, Kamcia1988, Iruletka, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki, to ja mam wszystko. Został mi tylko wózek do odebrania od siostry. No i muszę kupic torbę do pakowania, Ale to już nie część wyprawkowa.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia ja myslalam ze ten wozek tez zostal skradziony razem z autem. Ale widze ze cale szczescie (dla Ciebie :)) inny byl w srodku.

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ