Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczególnie w szpitalu może być sytuacja, że trzeba będzie dziecko nakarmić, a moja teściowa nie jest mistrzynią taktu
tak sobie myślę, że nawet jak do nas przyjdzie, a będzie pora karmienia, to będzie chciała mi towarzyszyć przy karmieniu...
-
Możesz ładnie przeprosić teściową i powiedzieć że musisz nakarmić dziecko i że chciałabyś zostać sama.
Z resztą, co dziwnego jest w karmieniuprzecież sama też ma cycki
Nie rozumiem tego trochę tak jak i chodzenia w bieliźnie, większość kobiet wstydzi się pokazać w bieliźnie ale w bikini już nieOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Nesairah - o ile przy mojej mamie czy mężu sie nie krępowałam, a jak byli goście to wychodziłam do drugiego pokoju. To będąc u teściów jak już Ola była na butli i swojego dawałam jej troche z butli już tylko, to właśnie jak zajechaliśmy po długiej podróży do nich stwierdziła żeby dać jej cyca bo się denerwuje, a wiedziała, że Ola jest na butli. Usiadłam dobie grzecznie w pokoju osobno mimo moich oporów żeby już jej cyca nie dawać i musiała wparować plus 9 letnia siostra mojego męża. Roche to krępujące było dla mnie a skończyło sie i tak tym, że małą zaraz odłożyłam i poszłam robić butle bo już się odzwyczaiła od piersi, nie umiała dobrze złapać i mnie bolało. Kuzynka jak do mnie przyjeżdżała z synkiem to pytała sir czy może iść do pokoju obok nakarmić.
Także rozumiem, żeby może to być troche krępujące karmić przy kimś.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJa myślę, że w szpitalu będę normalnie karmić piersią. Poza tym i tak dziecko praktycznie zasłania nam pierś. W domu przy mężu mamy to karmić nie będę, wyjdę do drugiego pokoju. Myślę,ze mój mąż byłby zażenowany. Z tesciami nie będę miała problemu. W szpitalu mnie nie odwiedzą, a jak się nawet zdarzy, że przyjadą do nas do domu, to sami by wyszli, gdybym wywaliła cyca. Przy nich to nawet w piżamie nie można pochodzić, bo oni uważają to za wstydliwe. A co dopiero kawałek cycka pokazać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:49
-
Hitem była jedna moja koleżanka!
Dziecko jakoś 4-5 mcy, siedzimy przy stole, kawusia, szarlotka: ona z dzieckiem, jej mąż, jakiś jego kolega z pracy i ja. I ona mówi, że musi nakarmić i czy nam nie przeszkadza, bo jej nie. Oczywiście mówimy, że nie, nie - no bo co tu powiedzieć. Wywaliła cyca na wierzch i już. Mi tam zwis, ale kolega z pracy aż się zachłysnął ciastem i dusił tak prawie do końca karmienia
A tak serio, to chyba można sobie przerzucić pieluchę czy jakąś chustę, żeby się zasłonić w takich sytuacjach. Przy mężu czy mamie to wiadomo, reszta towarzystwa jak dla mnie jest nieuprawniona do oglądaniaeditchen lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nesairah wrote:Szczególnie w szpitalu może być sytuacja, że trzeba będzie dziecko nakarmić, a moja teściowa nie jest mistrzynią taktu
tak sobie myślę, że nawet jak do nas przyjdzie, a będzie pora karmienia, to będzie chciała mi towarzyszyć przy karmieniu...
Ja sobie dziś siedzę w pokoju zamknięta i oglądam filmymąż mnie rano wkurzył totalnie, mówiąc że to ja robie problemy bo jego matka jest jaka jest powinnam zaakceptować i uważać że jest ok. Moje życie było by o wiele lepsze wtedy. A ja nie umiem tak, jeśli mnie obraża swoim zachowaniem albo pokazuje jak głęboko w dupie ma moję zdrowie to powiem mu głośno i wyraźnie. Więc siedzę w pokoju. Nie widzę jej, ona nie ma szans mnie urazić a ja nie mam szans być urażona
jeszcze 4 dni ...
Obudziła się we mnie rządzą zemsty. A ja raczej do msciwych nie należę. Ale już oczami wyobraźni widzę nasz lipcowy ślub i chrzest, gdzie to MOJA mama będzie trzymać małegociekawe jak teściowa będzie się czuła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 15:00
-
Mnie zawaze przeszkadzalo karmienie w towarzystwie, bo cora bardzo sie rozpraszala. Potrzebowala ciszy i spokoju. Przy mezu nieraz karmilam, nie wiem jak mozna czuc zazenowanie przy najblizszej osobie..Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
omii wrote:Możesz ładnie przeprosić teściową i powiedzieć że musisz nakarmić dziecko i że chciałabyś zostać sama.
Z resztą, co dziwnego jest w karmieniuprzecież sama też ma cycki
Nie rozumiem tego trochę tak jak i chodzenia w bieliźnie, większość kobiet wstydzi się pokazać w bieliźnie ale w bikini już nie
Ok, każda kobieta ma cycki, ale dla mnie to dość intymna strefa. Karmienie też wydaje mi się bardzo osobistą chwilą i nie chcę żeby ktoś obcy w tym uczestniczył. Wiem, że niektóre kobiety bez oporów karmią wszędzie, ale ja jednak do nich nie należę -
Indywidualna sprawa.
Nie widzę problemu będąc w gościach czy coś aby zapytać czy mogę iść gdzieś do drugiego pokoju żeby nakarmić małego
u siebie bardziej swobodnie, goście mogą chwilę poczekać i pobyć beze mnie przecieżOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnyMag-moj mąż by czuł zazenowanie, gdybym karmiła przy mojej mamy mężu ( nie mogę nazwać człowieka ojczymem, bo moja mama wychodziła za niego za mąż, Jak byłam już porządnie dorosła;)) Nie przy nim samym;) mój mąż na pewno z miła chęcią będzie patrzył jak mały ciągnie cyca;)
-
nick nieaktualny
-
MagO31 wrote:Mnie zawaze przeszkadzalo karmienie w towarzystwie, bo cora bardzo sie rozpraszala. Potrzebowala ciszy i spokoju. Przy mezu nieraz karmilam, nie wiem jak mozna czuc zazenowanie przy najblizszej osobie..
Mam nadzieję, ze dane mi będzie karmic moja córeczkę, bo juz ostatnio boje się cokolwiek planować.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus - może opuściły cie troche stresy to i mała sie uspokoiła i tętno spadło
o a Twoja jest główką w dole tak? I gdzie najlepiej słyszysz tętno? Bo dziś z ciekawości sprawdzałam i tak myślę w jakiej może być pozycji, do tej pory główką do góry była. A tak przedziwnie czasem czuje ostatnio ruchy, jakby chciała die przekręcić i sama już nie wiem jak leży
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyZastanawiam się jak będę dzisiaj spać. Nie to,ze jest mi ogólnie niewygodnie, to jeszcze ten holter z tymi kabelkami. Wyglądam jak zamachowiec- samobójca
Przez tydzień, to bym raczej nie dała rady z tym chodzić. Mam tylko nadzieję,ze coś złapie. Jakaś nieprawidlowosc
-
Byłam jakiś czas temu z koleżanka i jej malutkim synem w kawiarni w galerii, siedziałyśmy praktycznie na środku i koleżanka zaczela go karmić piersią, na początku dla mnie szok ale po chwili stwierdziłam ze nie wyglada to jakoś źle , zwłaszcza ze przykryła się pielucha i nic nie było widać, nikt się nie gapił a wręcz przeciwnie spotkałyśmy się z miła reakcja, myśle ze zależy w jaki sposób się to robi:) aczkolwiek nie wiem czy mam na tyle odwagi
zobaczymy
Apolonia ❤️
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Zastanawiam się jak będę dzisiaj spać. Nie to,ze jest mi ogólnie niewygodnie, to jeszcze ten holter z tymi kabelkami. Wyglądam jak zamachowiec- samobójca
Przez tydzień, to bym raczej nie dała rady z tym chodzić. Mam tylko nadzieję,ze coś złapie. Jakaś nieprawidlowosc
polecam schody - tlyko z umiaremno chyba, że robisz jakieś fitnessy z płytą
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019