X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczególnie w szpitalu może być sytuacja, że trzeba będzie dziecko nakarmić, a moja teściowa nie jest mistrzynią taktu :D tak sobie myślę, że nawet jak do nas przyjdzie, a będzie pora karmienia, to będzie chciała mi towarzyszyć przy karmieniu...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • omii Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz ładnie przeprosić teściową i powiedzieć że musisz nakarmić dziecko i że chciałabyś zostać sama.
    Z resztą, co dziwnego jest w karmieniu :D przecież sama też ma cycki
    Nie rozumiem tego trochę tak jak i chodzenia w bieliźnie, większość kobiet wstydzi się pokazać w bieliźnie ale w bikini już nie :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah - o ile przy mojej mamie czy mężu sie nie krępowałam, a jak byli goście to wychodziłam do drugiego pokoju. To będąc u teściów jak już Ola była na butli i swojego dawałam jej troche z butli już tylko, to właśnie jak zajechaliśmy po długiej podróży do nich stwierdziła żeby dać jej cyca bo się denerwuje, a wiedziała, że Ola jest na butli. Usiadłam dobie grzecznie w pokoju osobno mimo moich oporów żeby już jej cyca nie dawać i musiała wparować plus 9 letnia siostra mojego męża. Roche to krępujące było dla mnie a skończyło sie i tak tym, że małą zaraz odłożyłam i poszłam robić butle bo już się odzwyczaiła od piersi, nie umiała dobrze złapać i mnie bolało. Kuzynka jak do mnie przyjeżdżała z synkiem to pytała sir czy może iść do pokoju obok nakarmić.

Także rozumiem, żeby może to być troche krępujące karmić przy kimś.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że w szpitalu będę normalnie karmić piersią. Poza tym i tak dziecko praktycznie zasłania nam pierś. W domu przy mężu mamy to karmić nie będę, wyjdę do drugiego pokoju. Myślę,ze mój mąż byłby zażenowany. Z tesciami nie będę miała problemu. W szpitalu mnie nie odwiedzą, a jak się nawet zdarzy, że przyjadą do nas do domu, to sami by wyszli, gdybym wywaliła cyca. Przy nich to nawet w piżamie nie można pochodzić, bo oni uważają to za wstydliwe. A co dopiero kawałek cycka pokazać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:49

• k878 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hitem była jedna moja koleżanka!
    Dziecko jakoś 4-5 mcy, siedzimy przy stole, kawusia, szarlotka: ona z dzieckiem, jej mąż, jakiś jego kolega z pracy i ja. I ona mówi, że musi nakarmić i czy nam nie przeszkadza, bo jej nie. Oczywiście mówimy, że nie, nie - no bo co tu powiedzieć. Wywaliła cyca na wierzch i już. Mi tam zwis, ale kolega z pracy aż się zachłysnął ciastem i dusił tak prawie do końca karmienia :D

A tak serio, to chyba można sobie przerzucić pieluchę czy jakąś chustę, żeby się zasłonić w takich sytuacjach. Przy mężu czy mamie to wiadomo, reszta towarzystwa jak dla mnie jest nieuprawniona do oglądania :)

editchen lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Szczególnie w szpitalu może być sytuacja, że trzeba będzie dziecko nakarmić, a moja teściowa nie jest mistrzynią taktu :D tak sobie myślę, że nawet jak do nas przyjdzie, a będzie pora karmienia, to będzie chciała mi towarzyszyć przy karmieniu...
    Ja Cię rozumiem. Nie chce żeby teściowa uczestniczyła przy tym. Szczerze powiedziawszy, to po tych kilku dniach z nią nie mam nawet ochoty żeby dotknęła mojego dziecka.

Ja sobie dziś siedzę w pokoju zamknięta i oglądam filmy :) mąż mnie rano wkurzył totalnie, mówiąc że to ja robie problemy bo jego matka jest jaka jest powinnam zaakceptować i uważać że jest ok. Moje życie było by o wiele lepsze wtedy. A ja nie umiem tak, jeśli mnie obraża swoim zachowaniem albo pokazuje jak głęboko w dupie ma moję zdrowie to powiem mu głośno i wyraźnie. Więc siedzę w pokoju. Nie widzę jej, ona nie ma szans mnie urazić a ja nie mam szans być urażona :) jeszcze 4 dni ...

Obudziła się we mnie rządzą zemsty. A ja raczej do msciwych nie należę. Ale już oczami wyobraźni widzę nasz lipcowy ślub i chrzest, gdzie to MOJA mama będzie trzymać małego :) ciekawe jak teściowa będzie się czuła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 15:00

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawaze przeszkadzalo karmienie w towarzystwie, bo cora bardzo sie rozpraszala. Potrzebowala ciszy i spokoju. Przy mezu nieraz karmilam, nie wiem jak mozna czuc zazenowanie przy najblizszej osobie..;)

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wyobrazam sobie karmic przy kims innym niz moj maz i ewentualnie moja mama. Mam zamiar wychodzic do drugiego pokoju. Gorzej bedzie w szpitalu

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Możesz ładnie przeprosić teściową i powiedzieć że musisz nakarmić dziecko i że chciałabyś zostać sama.
    Z resztą, co dziwnego jest w karmieniu :D przecież sama też ma cycki
    Nie rozumiem tego trochę tak jak i chodzenia w bieliźnie, większość kobiet wstydzi się pokazać w bieliźnie ale w bikini już nie :D

Ok, każda kobieta ma cycki, ale dla mnie to dość intymna strefa. Karmienie też wydaje mi się bardzo osobistą chwilą i nie chcę żeby ktoś obcy w tym uczestniczył. Wiem, że niektóre kobiety bez oporów karmią wszędzie, ale ja jednak do nich nie należę :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • omii Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indywidualna sprawa.
    Nie widzę problemu będąc w gościach czy coś aby zapytać czy mogę iść gdzieś do drugiego pokoju żeby nakarmić małego :)
    u siebie bardziej swobodnie, goście mogą chwilę poczekać i pobyć beze mnie przecież :)

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag-moj mąż by czuł zazenowanie, gdybym karmiła przy mojej mamy mężu ( nie mogę nazwać człowieka ojczymem, bo moja mama wychodziła za niego za mąż, Jak byłam już porządnie dorosła;)) Nie przy nim samym;) mój mąż na pewno z miła chęcią będzie patrzył jak mały ciągnie cyca;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-to jakbym słyszała swojego P. Też zawsze powtarza-nie przejmuj się, już tacy są. Musisz to zaakceptować. Blablabla. Ale najlepsze jest to,ze oni by chcieli człowieka zmienić. A sami się nie opierdzielaja

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Mnie zawaze przeszkadzalo karmienie w towarzystwie, bo cora bardzo sie rozpraszala. Potrzebowala ciszy i spokoju. Przy mezu nieraz karmilam, nie wiem jak mozna czuc zazenowanie przy najblizszej osobie..;)
    Oooo właśnie... zawsze uważałam, ze przy karmieniu dziecko potrzebuje spokoju, a nie widzów, tylko dlatego będę unikać karmienia przy innych. Nie będę sie krepowac obcych, jeżeli będzie wyjscia. Jak moja bratowa karmiła, to na nic nie zwracala uwagi, mógł byc włączony tv na full, moglo byc pełno ludzi, a potem zdziwienie, ze dziecko nie moze zasnąć. Zawsze wtedy miałam ochotę jej cos powiedzieć ale przecież to jej dziecko.
    Mam nadzieję, ze dane mi będzie karmic moja córeczkę, bo juz ostatnio boje się cokolwiek planować.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dyskretne karmienie nie przeszkadza. Dyskretne. sama raczej bede unikac publucznych miejsc a jak bedzie trzeba znajde ustronne miejsce i tyle.

Mala ma dziwne tetno 135-150 teoretycznie norma ale w sumie nie dla niej

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle sie czuje ale nie wiem co mi jest. Jest mi zle :/ wyc mi sie chce i wyje co cheile. Nie wiem...hormony szaleja? :/ Ewidentnie jest mi zle :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 15:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-jeszcze mierzysz tętno swojej kruszynce? Po co dziewczyno. Tylko się nie nakrecaj

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - może opuściły cie troche stresy to i mała sie uspokoiła i tętno spadło ;) o a Twoja jest główką w dole tak? I gdzie najlepiej słyszysz tętno? Bo dziś z ciekawości sprawdzałam i tak myślę w jakiej może być pozycji, do tej pory główką do góry była. A tak przedziwnie czasem czuje ostatnio ruchy, jakby chciała die przekręcić i sama już nie wiem jak leży ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak będę dzisiaj spać. Nie to,ze jest mi ogólnie niewygodnie, to jeszcze ten holter z tymi kabelkami. Wyglądam jak zamachowiec- samobójca ;)
    Przez tydzień, to bym raczej nie dała rady z tym chodzić. Mam tylko nadzieję,ze coś złapie. Jakaś nieprawidlowosc

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jakiś czas temu z koleżanka i jej malutkim synem w kawiarni w galerii, siedziałyśmy praktycznie na środku i koleżanka zaczela go karmić piersią, na początku dla mnie szok ale po chwili stwierdziłam ze nie wyglada to jakoś źle , zwłaszcza ze przykryła się pielucha i nic nie było widać, nikt się nie gapił a wręcz przeciwnie spotkałyśmy się z miła reakcja, myśle ze zależy w jaki sposób się to robi:) aczkolwiek nie wiem czy mam na tyle odwagi :D zobaczymy :)

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Zastanawiam się jak będę dzisiaj spać. Nie to,ze jest mi ogólnie niewygodnie, to jeszcze ten holter z tymi kabelkami. Wyglądam jak zamachowiec- samobójca ;)
    Przez tydzień, to bym raczej nie dała rady z tym chodzić. Mam tylko nadzieję,ze coś złapie. Jakaś nieprawidlowosc

polecam schody - tlyko z umiarem :) no chyba, że robisz jakieś fitnessy z płytą

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ