X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze jak nadejdzie zima to będę już rozpakowana, chuda i piękna wiec kurtki na zimę nie kupuje :)
    A teraz mam taka jedną co sie wiąże w pasie ( trochę jak szlafrok :) ) - wyglądam okropnie ale nic innego nie mam

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, moja gin jest ogolnie przeciwna CC. i skoro kardiolog nie widzi przeciwwskazan, to ona tez nie. Podejrzewam, ze jesli nie bedzie wysokie wagi Olka, to bedzie SN. nawet to, ze rozlazi mi sie spojenie jej nie rusza.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kurtek to ja w mojej parce się nie dopinam, więc mama mi pożyczyła swoją kurtkę :D

• editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga, chce jeszcze isc do mojego ortopedy i zapytac co z moim kregoslupem i porodem sn. od dawna mam spory problem z odcinkiem LS, mam zwezone przestrzenie miedzykregowe, do tego spora skolioze odcinka piersiowego i duzy problem z biodrami (np. jezdziec - wiadomo o co chodzi - u mnie odpada, bo mi stawy biodrowe przeskakuja i jest cyrk na kolkach). szczerze mowiac, wole chyba jednak miec ten papierek na cc...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już w swoich kurtkach dawno nie dopinam. Siostra mi dała jedną swoją, w której się dopielam. Może jeszcze jakąś kupię, ale raczej w second handzie.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Beti, moja gin jest ogolnie przeciwna CC. i skoro kardiolog nie widzi przeciwwskazan, to ona tez nie. Podejrzewam, ze jesli nie bedzie wysokie wagi Olka, to bedzie SN. nawet to, ze rozlazi mi sie spojenie jej nie rusza.
    Trochę nie rozumiem tych lekarzy ..... ja to chyba jestem za tym że jak nie ma przeciwwskazań medycznych to kobieta powinna mieć prawo wyboru. Ostatecznie to my będziemy cierpieć tak czy tak

editchen, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- w ostateczności zawsze możesz iść do psychiatry po zaświadczenie o tokofobii

• editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze gdyby pojsc z odpowiednia koperta, to kazdy wypisze CC ;/ i to jest obrzydliwe. bo albo faktycznie walcza o obnizenie % CC ze wzgledu na dobro dziecka i powiklania po CC, albo sie wydurniaja i chodzi tylko o kase...

Nola lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście. Jakbyś poszła i dała 2.5tys, to i wskazanie by się znalazło. Ale przecież nie o to chodzi. Ja to przede wszystkim chciałabym, żeby moje dziecko przyszło zdrowe na świat i miało mame

editchen, Nola lubią tę wiadomość

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny wasze pępki? Wklęsłe czy już wypukłe? mój spłycony ale nadal wklęsły. A ta krecha na brzuchu? bo u mnie jest tylko baardzo delikatny zarys do wysokości pępka

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pępek wklesly, ale i tak jest mniej wklesly niż jak jest normalnie. U mnie krecha mocno widoczna. Od psiochy po pępek i trochę nad. A wokół pępka mam nieźle przebarwienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak pępka hahaha. Jak leżę jest całkowicie płaski, a jak stoję to lekko wypukły. Mój mąż mi ciągle dogaduje, że pępka nie mam :D

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żadnej kreski nie ma, nawet przebarwienia. Pępek całkiem na wierzchu, okropnie wygląda :P I wokół niego skóra jest biała

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kreska na brzuchu u mnie delikatna, ale przez cały brzuch. I na dole i do góry.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam kreski :P pępek wklęsły ciągle, chyba już nie wyjdzie na wierzch ;)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam insuline na noc
    ble :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- czemu ble. Przecież jej nie pijesz;) a jak ma pomóc, to trzeba kłuc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Amus - moja to chyba ma jeszcze całkiem sporo miejsca choć na każdym usg uparcie główką u góry ;) Ruchy to tak przedziwnie czuję, jakby na raz machała rękami i nogami lub po przekątnej ;) A czkawkę czuje czasem tuż przy pępku, ale przeważnie w dole brzucha. Tętno dziś jak i z dwa tygodnie temu też dość nisko było, jakieś 3 palce nad linią włosów ;) Ruchy to też tak do pępka, wyżej czuje tylko jak plackiem się położe ;)
    ja dzisiaj czułam jak mi grzebie łapkami niemalże na wzgórku łonowym :P ruchy nad pepkiem czuje jak siedze i jak leze plackiem wlasnie autem jade albo stoje przy jakiejs szafce i lekko brzuch dociskam to mnie kopie wysoko bo jej to przeszkadza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus- czemu ble. Przecież jej nie pijesz;) a jak ma pomóc, to trzeba kłuc
    no ja sie nie umiem kłuć:/ badanie krwi- luzik, ale jak brałam na zakrzepice po cesarce to ...masakra ;/

• Discret Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkblueberry ja się przeprowadzam do prawie centrum natomiast kupiliśmy piętro domu czyli parter. 100 metrów plus taras i ogród 1100 m plus garaż jeszcze. Ale do remontu wiec stwierdziliśmy że zrobimy po troszku nic na hura. Cały czas wynajmowaliśmy i już poporstu miałam dość co roku przeprowadzka była.

JA tam karmić zamierzam w sypialni gdzie wstęp ma tylko mój mąż nikt więcej. Nawet mam tabliczkę kupioną zakaz wstępu:P

Dzisiaj przez dobre dwie godziny łapały mnie straszne skurcze ale nie regularne wzięłam 2 nospy poleżałam i przeszło ale już jak to mówi moja przyjaciółka w gacie miałam narobione ze strachu:P

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ