X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zastanawialam się nad jakas forma aktywności. Normalnie łapie mnie w spoczynku, ale znając życie akurat dziś sie nic nie trafi. Więc polaze, porobię przysiady. No trochę pooszukuje. Ale to dla dobra sprawy ;)

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki mam milion ubranek:) a dla siebie 2 koszule, 1 stanik do karmienia , w zasadzie nic poza tym obiecałam sobie ze zajmę się tym w listopadzie zwłaszcza ze ja jestem dopiero w 29 tc :) czytam was i zawsze wiem co mnie czeka xd
    Ja przytyłam 8 kg a mała tak się wierci ze tylko brzuch mi skacze cały czas ciekawe czy będzie tez taka żywa jak się urodzi

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nadzieję, że mój syn będzie spokojniejszy niż taki jak jest w brzuszku. Bo kreciolek z niego niesamowity.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kp to ja z synkiem tez na poczatku sie krepowałam a później (kp rok) poprostu starałam sie zawsze gdzies z boku usiasc .... mnie w pewnym momencie przestało to krepowac i jak np bylismy w parku czy w CH to siadałam na ławeczce i zakrywałam piers pielucha ...ogólnie uwazam ze jak kogos krepuje z osób postronnych to nie powinni patrzec bez przesady nie bede glodziła dziecka bo kogos moze to urazic

Iruletka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do karmienia kupilam sobie specjalny "fartuszek", ktorym mozna sie zaslonic, a tak jest skonstruowany, ze ja od gory bede widziec Olka. Karmic moge przy mezu i mamie, o innych osobach nie ma mowy.

Wyciagnelam dzis Malza po zakupy (dla niego, bo oczywiscie jak ja nie zadbam, zeby mial co zalozyc, to on bedzie chodzic wiecznie w tym samym) i teraz umieram; w polowie zakupow (a 2 sklepy tylko) spojenie tak mi sie dawalo we znaki, ze myslalam, ze do auta nie wroce :/

a na 20.15 jedziemy na echo serduszka Olka...

PS. Szczesliwa - ej no co Ty! lepiej, zeby wszystko bylo ok, niz zeby byly jakies nieprawidlowosci na holterze!

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- daj znać jak wyjdzie echo Olka.

A co do holtera, to wolałabym z racji tego, żeby nie było, że coś wymyślam. Bo już dziś usłyszałam, że tachykardia w ciąży jest normalnym zjawiskiem. A teraz podwyższone tętno o niczym nie świadczy. Powiedzial lekarz,który robił mi echo. Nie ważne, że mam z tym problem od dzieciństwa. A jakby uchwycilo mi tak te 160-190uderzen, to może wtedy w końcu ktoś podszedłby poważnie do mojego problemu. Bo tak to na ślepo chcą mi dawać leki spowalniajace serce.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mnie dyskretne karmienie nie przeszkadza. Dyskretne. sama raczej bede unikac publucznych miejsc a jak bedzie trzeba znajde ustronne miejsce i tyle.

Mala ma dziwne tetno 135-150 teoretycznie norma ale w sumie nie dla niej
    Jak lezalam w szpitalu to miałam ktg 3x dziennie. Zauważyłam, ze w zależności od pory dnia tetno bylo rozne. Najladniejsze rano o 6 zaraz po przebudzeniu, ok 14 po obiedzie bylo delikatnie wyższe, a wieczorem to juz różnie. No i przynajmniej 30 min badania. Bo pierwsze kilka minut to totalne wariacje wychodzily. Aha i norma w szpitalu 140 +- 20. A nawet jak bywały skoki to twierdzili, ze ok. Oby tylko byly "fale" :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa - dam znac, moze byc pozno, bo gabinet prywatny, wiec moze byc opoznienie. mam nadzieje, ze wejdziemy przed 21.
    co do holtera - czyli widze, ze kazdej z nas mowia to samo, ze tachykardia to norma w ciazy. a przeciez ja tez mialam juz przed ;/ wiec rozumiem, o co chodzi... jak moja kardiolog spytalam ostatnio czy to nie jest wskazanie do cc, to usmiechnela sie tak, ze slyszalam za tym usmiechem "aha, szuka powodu do skierowania bo nie chce rodzic sn"... a jeszcze z moim nadcisnieniem to ja sie po prostu boje, ze jak puls pojdzie w gore i cisnienie w czasie porodu, to zamiast spokojnej zaplanowanej cc bedzie awaryjna...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dzisiaj stwierdziłam, że chyba powinnam wrócić do pracy bo się strasznie niezorganizowana zrobiłam przez to siedzenie w domu. Z niczym się nie mogę wyrobić. A teraz patrzą na mnie 3 suszarki prasowania. Któraś chętna ? ;-)

Pisałyście o świętach. Powiem Wam szczerze, źe ja chciałabym aby mnie pokroili 22 grudnia jak to wstępnie ustalili. Wigilia i te wszystkie spotkania rodzinne, a do tego ganianie po sklepach i kombinowanie z prezentami będę miała z głowy. Syn nawet stwierdził, że zrobimy sobie Wigilię w szpitalu :-)

Wagowo u mnie to 11 kg na plusie. Zaczęła mnie trochę stopa pobolewać, chyba od jakiegoś ucisku. Bół kości śródstopia czuję, a nie miałam żadnego urazu. Jutro ma mnie odwiedzić kumpela, która jest rehabilitantką to może coś zaradzi.

A i wszystko mam już kupione. Dzisiaj przyszła paczka z Weledą i materac. Wczoraj odebrałam z paczkomatu majty poporodowe. Zamówiłam specjalne po cc z Hartmanna. Bardzo fajny, delikatny i oddychający materiał. Można je w razie czego prać w 60 stopniach

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No badam czasem by sprawdzic czy nie jest wysokie.

Mozliwe ze tutaj maja znaczenie godzinu :) bo zwykle badam kolo 19 dzisiaj po obiedzie.

Siedze na religii a potem diabetolog.

A tetno im wikesz ciaza tym mi trudniej znalezc :/ mala glowka w dol i jak juz lapie to kolo pepka ale jest bardzo daleko jakos tak mega gleboko

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - moja to chyba ma jeszcze całkiem sporo miejsca choć na każdym usg uparcie główką u góry ;) Ruchy to tak przedziwnie czuję, jakby na raz machała rękami i nogami lub po przekątnej ;) A czkawkę czuje czasem tuż przy pępku, ale przeważnie w dole brzucha. Tętno dziś jak i z dwa tygodnie temu też dość nisko było, jakieś 3 palce nad linią włosów ;) Ruchy to też tak do pępka, wyżej czuje tylko jak plackiem się położe ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nadszedł u mnie ten mało sympatyczny okres ciąży, gdzie ruchy dziecka zaczynają być bolesne, auć!!!! Jak się zaczyna wiercić to gwiazdy widzę. Normalnie obcy w brzuchu :-P

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią w miejscach publicznych to jak ostatnio byliśmy ze znajomymi w Zakpocu ( 4 pary i 6 dzieci) siedzimy sobie w knajpie - knajpa pełna ludzi a jedna z naszych koleżanek wyciąga cycka i karmi małego przy stole - chłopaki jeden do drugiego powiedzieli " smacznego" dla mnie to żenada jak można wywalić cyca przy wszyskich - może ktoś przy jedzeniu nie ma ochoty na to patrzeć. Ja nie potrafiłabym przy obcych ludziach karmić dziecko cyckiem

editchen, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Szczesliwa - dam znac, moze byc pozno, bo gabinet prywatny, wiec moze byc opoznienie. mam nadzieje, ze wejdziemy przed 21.
    co do holtera - czyli widze, ze kazdej z nas mowia to samo, ze tachykardia to norma w ciazy. a przeciez ja tez mialam juz przed ;/ wiec rozumiem, o co chodzi... jak moja kardiolog spytalam ostatnio czy to nie jest wskazanie do cc, to usmiechnela sie tak, ze slyszalam za tym usmiechem "aha, szuka powodu do skierowania bo nie chce rodzic sn"... a jeszcze z moim nadcisnieniem to ja sie po prostu boje, ze jak puls pojdzie w gore i cisnienie w czasie porodu, to zamiast spokojnej zaplanowanej cc bedzie awaryjna...

Kurcze, przecież to nie o to chodzi,ze człowiek szuka wskazań. Tylko kurna chce być pewien,ze nic mu się nie stanie podczas takiego wysiłku jakim jest poród. A napad ostrej tachykardii, to nic przyjemnego. Uczucie wyskakujacego serca przez gardło. Jacyś dzięki ci lekarze.
    Jak już mam nastawienie na poród sn, to, wolałabym być pewna,a nie na końcu i tak być pokrojona, kiedy się porządnie zmęczę. A prawda jest taka,ze kurna praktycznie każda lekarka załatwia sobie cesarkę. A już przoduja w tym ginekolozki. Ale żadna się nie przyzna.

editchen, Nola lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Kurcze, przecież to nie o to chodzi,ze człowiek szuka wskazań. Tylko kurna chce być pewien,ze nic mu się nie stanie podczas takiego wysiłku jakim jest poród. A napad ostrej tachykardii, to nic przyjemnego. Uczucie wyskakujacego serca przez gardło. Jacyś dzięki ci lekarze.
    Jak już mam nastawienie na poród sn, to, wolałabym być pewna,a nie na końcu i tak być pokrojona, kiedy się porządnie zmęczę. A prawda jest taka,ze kurna praktycznie każda lekarka załatwia sobie cesarkę. A już przoduja w tym ginekolozki. Ale żadna się nie przyzna.
    A co wasz ginekolog na to ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam dziś po kurtkę dla siebie a wróciłam z czapeczkami, skarpetkami i rajstopkami... Zaczyna się :P

Dziewczyny w czym wy chodzicie? Ja w miare dobrze wyglądałam w parce ale koniecznie musi być krótka bo potrzebuję rozmiar za dużą i jak jest do kolan to ten dół wygląda jak namiot. Ale same są długie a jedna krótka którą znalazłam była dość cienka a chciałabym ją już mieć na zimę. Znów muszę kupić w necie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mój lekarz też na mnie dziwnie spojrzał, jak zapytałam jak.widzi poród u mnie, a ja chciałam zwyczajnie pogadać. Ja jestem drobna, wąskie biodra i zwyczajnie troche boję się, że nie dam rady, ale pomierzył i niby mały się zmieści, więc SN :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A co wasz ginekolog na to ?
    Wysłał mnie właśnie na konsultacje,zeby było potwierdzenie, że poród sn nie jest przeciwskazaniem. Bo o to,ze jest podwyższone tętno, to też powiedział,ze jest normalne. Ale już wysoka tachykardia nie jest do konca bezpieczna. Ale musi być potwierdzone przez kardiologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Szczesliwa mój lekarz też na mnie dziwnie spojrzał, jak zapytałam jak.widzi poród u mnie, a ja chciałam zwyczajnie pogadać. Ja jestem drobna, wąskie biodra i zwyczajnie troche boję się, że nie dam rady, ale pomierzył i niby mały się zmieści, więc SN :)
    Ja to mam tyłek jak kombajn, więc u mnie się wszystko zmieści;) Ale mojej koleżance, która była drobna ,lekarka od razu powiedziala,ze Jak dziecko będzie ważyć do 3800, to już cesarkę. I jak jej wyszło 4050, to sama ją jeszcze zapisała na tą cesarkę.
    Ja ogólnie ze swoim mogę spoko pogadać. Stara sie mnie zrozumieć. Aczkolwiek co facet może wiedzieć o porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala-ja na razie chodzę w parce. Troszkę jest przy luźna, Ale przynajmniej sie w nią mieszcze z brzuchem.
    Co do kurtki zimowej, to mama mi "zamowila" w lumpeksie u siebie. Mają jej odłożyć jak tylko się pojawi mój rozmiar. Pójdzie i ma mi jakaś "ladna" wybrać.Koszt kurtki to ok 20zl. A na te 3-4mce szkoda mi wywalać 200zl na kurtkę.

‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ