Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Co do wyprawki mam milion ubranek:) a dla siebie 2 koszule, 1 stanik do karmienia , w zasadzie nic poza tym obiecałam sobie ze zajmę się tym w listopadzie zwłaszcza ze ja jestem dopiero w 29 tc
czytam was i zawsze wiem co mnie czeka xd
Ja przytyłam 8 kg a mała tak się wierci ze tylko brzuch mi skacze cały czas ciekawe czy będzie tez taka żywa jak się urodziApolonia ❤️
-
nick nieaktualny
-
co do kp to ja z synkiem tez na poczatku sie krepowałam a później (kp rok) poprostu starałam sie zawsze gdzies z boku usiasc .... mnie w pewnym momencie przestało to krepowac i jak np bylismy w parku czy w CH to siadałam na ławeczce i zakrywałam piers pielucha ...ogólnie uwazam ze jak kogos krepuje z osób postronnych to nie powinni patrzec bez przesady nie bede glodziła dziecka bo kogos moze to urazic
Iruletka lubi tę wiadomość
-
Ja do karmienia kupilam sobie specjalny "fartuszek", ktorym mozna sie zaslonic, a tak jest skonstruowany, ze ja od gory bede widziec Olka. Karmic moge przy mezu i mamie, o innych osobach nie ma mowy.
Wyciagnelam dzis Malza po zakupy (dla niego, bo oczywiscie jak ja nie zadbam, zeby mial co zalozyc, to on bedzie chodzic wiecznie w tym samym) i teraz umieram; w polowie zakupow (a 2 sklepy tylko) spojenie tak mi sie dawalo we znaki, ze myslalam, ze do auta nie wroce
a na 20.15 jedziemy na echo serduszka Olka...
PS. Szczesliwa - ej no co Ty! lepiej, zeby wszystko bylo ok, niz zeby byly jakies nieprawidlowosci na holterze!
-
nick nieaktualnyEditchen- daj znać jak wyjdzie echo Olka.
A co do holtera, to wolałabym z racji tego, żeby nie było, że coś wymyślam. Bo już dziś usłyszałam, że tachykardia w ciąży jest normalnym zjawiskiem. A teraz podwyższone tętno o niczym nie świadczy. Powiedzial lekarz,który robił mi echo. Nie ważne, że mam z tym problem od dzieciństwa. A jakby uchwycilo mi tak te 160-190uderzen, to może wtedy w końcu ktoś podszedłby poważnie do mojego problemu. Bo tak to na ślepo chcą mi dawać leki spowalniajace serce. -
Amus87 wrote:Mnie dyskretne karmienie nie przeszkadza. Dyskretne. sama raczej bede unikac publucznych miejsc a jak bedzie trzeba znajde ustronne miejsce i tyle.
Mala ma dziwne tetno 135-150 teoretycznie norma ale w sumie nie dla niej22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Szczesliwa - dam znac, moze byc pozno, bo gabinet prywatny, wiec moze byc opoznienie. mam nadzieje, ze wejdziemy przed 21.
co do holtera - czyli widze, ze kazdej z nas mowia to samo, ze tachykardia to norma w ciazy. a przeciez ja tez mialam juz przed ;/ wiec rozumiem, o co chodzi... jak moja kardiolog spytalam ostatnio czy to nie jest wskazanie do cc, to usmiechnela sie tak, ze slyszalam za tym usmiechem "aha, szuka powodu do skierowania bo nie chce rodzic sn"... a jeszcze z moim nadcisnieniem to ja sie po prostu boje, ze jak puls pojdzie w gore i cisnienie w czasie porodu, to zamiast spokojnej zaplanowanej cc bedzie awaryjna...
-
Hej,
dzisiaj stwierdziłam, że chyba powinnam wrócić do pracy bo się strasznie niezorganizowana zrobiłam przez to siedzenie w domu. Z niczym się nie mogę wyrobić. A teraz patrzą na mnie 3 suszarki prasowania. Któraś chętna ?
Pisałyście o świętach. Powiem Wam szczerze, źe ja chciałabym aby mnie pokroili 22 grudnia jak to wstępnie ustalili. Wigilia i te wszystkie spotkania rodzinne, a do tego ganianie po sklepach i kombinowanie z prezentami będę miała z głowy. Syn nawet stwierdził, że zrobimy sobie Wigilię w szpitalu
Wagowo u mnie to 11 kg na plusie. Zaczęła mnie trochę stopa pobolewać, chyba od jakiegoś ucisku. Bół kości śródstopia czuję, a nie miałam żadnego urazu. Jutro ma mnie odwiedzić kumpela, która jest rehabilitantką to może coś zaradzi.
A i wszystko mam już kupione. Dzisiaj przyszła paczka z Weledą i materac. Wczoraj odebrałam z paczkomatu majty poporodowe. Zamówiłam specjalne po cc z Hartmanna. Bardzo fajny, delikatny i oddychający materiał. Można je w razie czego prać w 60 stopniach -
nick nieaktualnyNo badam czasem by sprawdzic czy nie jest wysokie.
Mozliwe ze tutaj maja znaczenie godzinubo zwykle badam kolo 19 dzisiaj po obiedzie.
Siedze na religii a potem diabetolog.
A tetno im wikesz ciaza tym mi trudniej znalezcmala glowka w dol i jak juz lapie to kolo pepka ale jest bardzo daleko jakos tak mega gleboko
-
Amus - moja to chyba ma jeszcze całkiem sporo miejsca choć na każdym usg uparcie główką u góry
Ruchy to tak przedziwnie czuję, jakby na raz machała rękami i nogami lub po przekątnej
A czkawkę czuje czasem tuż przy pępku, ale przeważnie w dole brzucha. Tętno dziś jak i z dwa tygodnie temu też dość nisko było, jakieś 3 palce nad linią włosów
Ruchy to też tak do pępka, wyżej czuje tylko jak plackiem się położe
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Co do karmienia piersią w miejscach publicznych to jak ostatnio byliśmy ze znajomymi w Zakpocu ( 4 pary i 6 dzieci) siedzimy sobie w knajpie - knajpa pełna ludzi a jedna z naszych koleżanek wyciąga cycka i karmi małego przy stole - chłopaki jeden do drugiego powiedzieli " smacznego" dla mnie to żenada jak można wywalić cyca przy wszyskich - może ktoś przy jedzeniu nie ma ochoty na to patrzeć. Ja nie potrafiłabym przy obcych ludziach karmić dziecko cyckiem
editchen, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyeditchen wrote:Szczesliwa - dam znac, moze byc pozno, bo gabinet prywatny, wiec moze byc opoznienie. mam nadzieje, ze wejdziemy przed 21.
co do holtera - czyli widze, ze kazdej z nas mowia to samo, ze tachykardia to norma w ciazy. a przeciez ja tez mialam juz przed ;/ wiec rozumiem, o co chodzi... jak moja kardiolog spytalam ostatnio czy to nie jest wskazanie do cc, to usmiechnela sie tak, ze slyszalam za tym usmiechem "aha, szuka powodu do skierowania bo nie chce rodzic sn"... a jeszcze z moim nadcisnieniem to ja sie po prostu boje, ze jak puls pojdzie w gore i cisnienie w czasie porodu, to zamiast spokojnej zaplanowanej cc bedzie awaryjna...
Kurcze, przecież to nie o to chodzi,ze człowiek szuka wskazań. Tylko kurna chce być pewien,ze nic mu się nie stanie podczas takiego wysiłku jakim jest poród. A napad ostrej tachykardii, to nic przyjemnego. Uczucie wyskakujacego serca przez gardło. Jacyś dzięki ci lekarze.
Jak już mam nastawienie na poród sn, to, wolałabym być pewna,a nie na końcu i tak być pokrojona, kiedy się porządnie zmęczę. A prawda jest taka,ze kurna praktycznie każda lekarka załatwia sobie cesarkę. A już przoduja w tym ginekolozki. Ale żadna się nie przyzna.editchen, Nola lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Kurcze, przecież to nie o to chodzi,ze człowiek szuka wskazań. Tylko kurna chce być pewien,ze nic mu się nie stanie podczas takiego wysiłku jakim jest poród. A napad ostrej tachykardii, to nic przyjemnego. Uczucie wyskakujacego serca przez gardło. Jacyś dzięki ci lekarze.
Jak już mam nastawienie na poród sn, to, wolałabym być pewna,a nie na końcu i tak być pokrojona, kiedy się porządnie zmęczę. A prawda jest taka,ze kurna praktycznie każda lekarka załatwia sobie cesarkę. A już przoduja w tym ginekolozki. Ale żadna się nie przyzna.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Pojechałam dziś po kurtkę dla siebie a wróciłam z czapeczkami, skarpetkami i rajstopkami... Zaczyna się
Dziewczyny w czym wy chodzicie? Ja w miare dobrze wyglądałam w parce ale koniecznie musi być krótka bo potrzebuję rozmiar za dużą i jak jest do kolan to ten dół wygląda jak namiot. Ale same są długie a jedna krótka którą znalazłam była dość cienka a chciałabym ją już mieć na zimę. Znów muszę kupić w necie -
Szczesliwa mój lekarz też na mnie dziwnie spojrzał, jak zapytałam jak.widzi poród u mnie, a ja chciałam zwyczajnie pogadać. Ja jestem drobna, wąskie biodra i zwyczajnie troche boję się, że nie dam rady, ale pomierzył i niby mały się zmieści, więc SN
-
nick nieaktualny78beti wrote:A co wasz ginekolog na to ?
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Szczesliwa mój lekarz też na mnie dziwnie spojrzał, jak zapytałam jak.widzi poród u mnie, a ja chciałam zwyczajnie pogadać. Ja jestem drobna, wąskie biodra i zwyczajnie troche boję się, że nie dam rady, ale pomierzył i niby mały się zmieści, więc SN
Ja ogólnie ze swoim mogę spoko pogadać. Stara sie mnie zrozumieć. Aczkolwiek co facet może wiedzieć o porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 18:11
-
nick nieaktualnyMala-ja na razie chodzę w parce. Troszkę jest przy luźna, Ale przynajmniej sie w nią mieszcze z brzuchem.
Co do kurtki zimowej, to mama mi "zamowila" w lumpeksie u siebie. Mają jej odłożyć jak tylko się pojawi mój rozmiar. Pójdzie i ma mi jakaś "ladna" wybrać.Koszt kurtki to ok 20zl. A na te 3-4mce szkoda mi wywalać 200zl na kurtkę.