Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziewczyny mogę prosić o przyłączenie do grupy na facebooku? To forum mnie już załamuje chwilami :D
    wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic- mojej ukradli nowke sztukę spacerowke.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek

Dzięki, już zaakceptowałam :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Opolanka85 ładny i nie czarny:) U nas na ulicy same czarne można ostatnio spotkać i już mi się opatrzyły.

CO do tycia przytyłam 10,5 kg ale ostatnio zgubiłam 2 kg wiec jestem na plusie tylko 8,5. Ciekawe co będzie dalej. Jem cały czas tak samo ale ograniczyłam wysiłek fizyczny poszłam wkońcu na L4 no i mam zakaz chodzenia bez potrzeby więc więcej leże niż chodze i pewnie dobije kilka kg na koniec przez to.

Może nie przybędzie :) leżę juz drugi tydzień i 2 kg w dół. Wczoraj osiągnęłam wage z przed ciąży. Tylko nie wiem czy to akurat dobrze, ze chudne na tym etapie ciąży.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Discret Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura niby chudniecie na naszym etapie ciąży nie jest dobre a jest miedzy nami 5 dni roznicy z tego co widzę.

darkblueberry to widzę że się przeprowadzamy w tym samym czasie :) Ja też od jutra zaczynam przewozić kartony na nowe mieszkanie. Także będzie się działo:)

JA mam zwolnienie od jakiś 2-3 tygodni dopiero mimo iż chciałam pracować do końca nie dało się. Z dnia na dzień opadłam z sił, miałam bóle jakbym się nie mogła załatwić i lekkie rozwarcie się zrobiło. Tydzień szpital i już niestety przystopowałam z pracą.
    Teraz szukam jakiegoś zajęcia domowego żeby się uczyć czegoś fajnego i pożytecznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:08

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie byłam +13kg. Niestety (albo może dobrze) nie mam wagi w domu więc ważyć się będę za tydzień w piątek na wizycie. Mam nadzieję, że za wiele kilogramów mi już nie przybędzie. W zastraszającym tempie tyję w biodrach i udach (w biodrach mam +7cm!). Cellulit mam okropny...

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne - w biodrach dość normalne, że sie poszerzamy, w końcu miednica musi sie przygotować do porodu to i dupka rośnie :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Salenne - w biodrach dość normalne, że sie poszerzamy, w końcu miednica musi sie przygotować do porodu to i dupka rośnie :D

Hihi nie wiem czy obrastanie tłuszczem pomaga przy porodzie :P

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7albo 8 cm w biodrach na plusie, już dokładnie nie pamiętam.
    Ale śmiałam sie przy zakładaniu pasa do holtera, bo pani musiała co chwilę poszerzać pas :) No cóż. 117w pasie, to nie byle co;)

Wczoraj gadałam z koleżanka, która przytyła 14kg w ciąży. 7kg to jej zeszło od razu, jak mała wyciągnęli. 3kg zeszło jej do tygodnia po porodzie. Zostało jej 4kg, jest 6tyg po porodzie.

• ara Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jakoś 8 na plusie, przez ostatni miesiąc praktycznie nic się nie zmieniło a nawet minimalnie w dół poszło, wczoraj rozmawiałam z położną, mówiła że spoko, do 10 pewnie dobiję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że więcej jak +16 nie będę miała do końca. A przez ten tyłek muszę kupić nowe spodnie ciążowe :P

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilismy dzis wozek i fotelik huuurrrraaaaa :D

salenne, ara, k878, Edith, Petitka lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Lura niby chudniecie na naszym etapie ciąży nie jest dobre a jest miedzy nami 5 dni roznicy z tego co widzę.

darkblueberry to widzę że się przeprowadzamy w tym samym czasie :) Ja też od jutra zaczynam przewozić kartony na nowe mieszkanie. Także będzie się działo:)

JA mam zwolnienie od jakiś 2-3 tygodni dopiero mimo iż chciałam pracować do końca nie dało się. Z dnia na dzień opadłam z sił, miałam bóle jakbym się nie mogła załatwić i lekkie rozwarcie się zrobiło. Tydzień szpital i już niestety przystopowałam z pracą.
    Teraz szukam jakiegoś zajęcia domowego żeby się uczyć czegoś fajnego i pożytecznego.
    my tez właśnie zaczynamy demolkę :D mam tyle do ogarnięcia żenię mogę się doczekać aż wszystko będzie już gotowe... w łazience mam tylko kilka rzeczy w kuchni tez Wiec żyje teraz tylko czekając na sobotę bo w sobote przewieziemy już łóżko... szkoda ze przeprowadzam się na wieś, a teraz żyjemy w dużym mieście.. Hmm będzie ciekawie xd a Ty gdzie się przeprowadzasz? :) ja jestem w domu od poniedziałku :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja przytyłam 4-5 kg ale jestem przerażona dupskiem. Jakieś nieforemne się zrobiło :( wczoraj widziałam swoje zdjęcie zrobione od tyły. Szok. I jeszcze majtki mi się roluja i wrzynaja tworzac drugi tyłek ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:19

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ok. 8 - 9 kg na plusie. Zależy kiedy się ważę. Rano zawsze +8, wieczorem więcej. Ale przez cukrzycę waga od ponad miesiąca stoi w miejscu.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na plusie ok. 9 kg. Najbardziej zmianę widać w boczkach na plecach i na tyłku. No i brzuch, ale to oczywiste ;)Ale plecy na dole to mam wielkie, nie wiem skąd tam tyle tego sadełka. A waga z dziś to 70 kg.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam, które karmiły piersią: jak to jest z tym karmieniem przy innych ludziach? Ja sobie nie wyobrażam np przy teściach wywalić cyca i karmić. Przy znajomych też jednak głupio. Jak sobie radziłyście?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • omii Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Do mam, które karmiły piersią: jak to jest z tym karmieniem przy innych ludziach? Ja sobie nie wyobrażam np przy teściach wywalić cyca i karmić. Przy znajomych też jednak głupio. Jak sobie radziłyście?

A jaki jest problem wyjść do drugiego pokoju ? :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Uuuuu... :) To musiałaś być wcześniej kościotrupkiem, bo nadal jesteś szczupłą laską :)
    No kościotrupem to raczej nie byłam :) ale jakoś większych problemów z wagą nie miałam bo ja wysoka jestem 180cm wzrostu i normalnie około 62kg wagi. Mam nadzieje ze szybko uda mi sie wrócić do tej wagi :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii, a czasem nie ma drugiego pokoju! HA! Moja mama np. mieszka w kawalerce :) Na szczęście przed mamą tam oporów nie będę miała, ale mimo wszystko w 100% rozumiem pytanie nesairah bo też mi się wydaje krępujące czasem karmienie przy innych.

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ