X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziewczyny mogę prosić o przyłączenie do grupy na facebooku? To forum mnie już załamuje chwilami :D
    wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic- mojej ukradli nowke sztukę spacerowke.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek

Dzięki, już zaakceptowałam :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Opolanka85 ładny i nie czarny:) U nas na ulicy same czarne można ostatnio spotkać i już mi się opatrzyły.

CO do tycia przytyłam 10,5 kg ale ostatnio zgubiłam 2 kg wiec jestem na plusie tylko 8,5. Ciekawe co będzie dalej. Jem cały czas tak samo ale ograniczyłam wysiłek fizyczny poszłam wkońcu na L4 no i mam zakaz chodzenia bez potrzeby więc więcej leże niż chodze i pewnie dobije kilka kg na koniec przez to.

Może nie przybędzie :) leżę juz drugi tydzień i 2 kg w dół. Wczoraj osiągnęłam wage z przed ciąży. Tylko nie wiem czy to akurat dobrze, ze chudne na tym etapie ciąży.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Discret Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura niby chudniecie na naszym etapie ciąży nie jest dobre a jest miedzy nami 5 dni roznicy z tego co widzę.

darkblueberry to widzę że się przeprowadzamy w tym samym czasie :) Ja też od jutra zaczynam przewozić kartony na nowe mieszkanie. Także będzie się działo:)

JA mam zwolnienie od jakiś 2-3 tygodni dopiero mimo iż chciałam pracować do końca nie dało się. Z dnia na dzień opadłam z sił, miałam bóle jakbym się nie mogła załatwić i lekkie rozwarcie się zrobiło. Tydzień szpital i już niestety przystopowałam z pracą.
    Teraz szukam jakiegoś zajęcia domowego żeby się uczyć czegoś fajnego i pożytecznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:08

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie byłam +13kg. Niestety (albo może dobrze) nie mam wagi w domu więc ważyć się będę za tydzień w piątek na wizycie. Mam nadzieję, że za wiele kilogramów mi już nie przybędzie. W zastraszającym tempie tyję w biodrach i udach (w biodrach mam +7cm!). Cellulit mam okropny...

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne - w biodrach dość normalne, że sie poszerzamy, w końcu miednica musi sie przygotować do porodu to i dupka rośnie :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Salenne - w biodrach dość normalne, że sie poszerzamy, w końcu miednica musi sie przygotować do porodu to i dupka rośnie :D

Hihi nie wiem czy obrastanie tłuszczem pomaga przy porodzie :P

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7albo 8 cm w biodrach na plusie, już dokładnie nie pamiętam.
    Ale śmiałam sie przy zakładaniu pasa do holtera, bo pani musiała co chwilę poszerzać pas :) No cóż. 117w pasie, to nie byle co;)

Wczoraj gadałam z koleżanka, która przytyła 14kg w ciąży. 7kg to jej zeszło od razu, jak mała wyciągnęli. 3kg zeszło jej do tygodnia po porodzie. Zostało jej 4kg, jest 6tyg po porodzie.

• ara Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jakoś 8 na plusie, przez ostatni miesiąc praktycznie nic się nie zmieniło a nawet minimalnie w dół poszło, wczoraj rozmawiałam z położną, mówiła że spoko, do 10 pewnie dobiję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że więcej jak +16 nie będę miała do końca. A przez ten tyłek muszę kupić nowe spodnie ciążowe :P

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilismy dzis wozek i fotelik huuurrrraaaaa :D

salenne, ara, k878, Edith, Petitka lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Lura niby chudniecie na naszym etapie ciąży nie jest dobre a jest miedzy nami 5 dni roznicy z tego co widzę.

darkblueberry to widzę że się przeprowadzamy w tym samym czasie :) Ja też od jutra zaczynam przewozić kartony na nowe mieszkanie. Także będzie się działo:)

JA mam zwolnienie od jakiś 2-3 tygodni dopiero mimo iż chciałam pracować do końca nie dało się. Z dnia na dzień opadłam z sił, miałam bóle jakbym się nie mogła załatwić i lekkie rozwarcie się zrobiło. Tydzień szpital i już niestety przystopowałam z pracą.
    Teraz szukam jakiegoś zajęcia domowego żeby się uczyć czegoś fajnego i pożytecznego.
    my tez właśnie zaczynamy demolkę :D mam tyle do ogarnięcia żenię mogę się doczekać aż wszystko będzie już gotowe... w łazience mam tylko kilka rzeczy w kuchni tez Wiec żyje teraz tylko czekając na sobotę bo w sobote przewieziemy już łóżko... szkoda ze przeprowadzam się na wieś, a teraz żyjemy w dużym mieście.. Hmm będzie ciekawie xd a Ty gdzie się przeprowadzasz? :) ja jestem w domu od poniedziałku :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja przytyłam 4-5 kg ale jestem przerażona dupskiem. Jakieś nieforemne się zrobiło :( wczoraj widziałam swoje zdjęcie zrobione od tyły. Szok. I jeszcze majtki mi się roluja i wrzynaja tworzac drugi tyłek ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:19

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ok. 8 - 9 kg na plusie. Zależy kiedy się ważę. Rano zawsze +8, wieczorem więcej. Ale przez cukrzycę waga od ponad miesiąca stoi w miejscu.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na plusie ok. 9 kg. Najbardziej zmianę widać w boczkach na plecach i na tyłku. No i brzuch, ale to oczywiste ;)Ale plecy na dole to mam wielkie, nie wiem skąd tam tyle tego sadełka. A waga z dziś to 70 kg.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam, które karmiły piersią: jak to jest z tym karmieniem przy innych ludziach? Ja sobie nie wyobrażam np przy teściach wywalić cyca i karmić. Przy znajomych też jednak głupio. Jak sobie radziłyście?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • omii Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Do mam, które karmiły piersią: jak to jest z tym karmieniem przy innych ludziach? Ja sobie nie wyobrażam np przy teściach wywalić cyca i karmić. Przy znajomych też jednak głupio. Jak sobie radziłyście?

A jaki jest problem wyjść do drugiego pokoju ? :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Uuuuu... :) To musiałaś być wcześniej kościotrupkiem, bo nadal jesteś szczupłą laską :)
    No kościotrupem to raczej nie byłam :) ale jakoś większych problemów z wagą nie miałam bo ja wysoka jestem 180cm wzrostu i normalnie około 62kg wagi. Mam nadzieje ze szybko uda mi sie wrócić do tej wagi :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii, a czasem nie ma drugiego pokoju! HA! Moja mama np. mieszka w kawalerce :) Na szczęście przed mamą tam oporów nie będę miała, ale mimo wszystko w 100% rozumiem pytanie nesairah bo też mi się wydaje krępujące czasem karmienie przy innych.

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ