X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to Insulatard.

U mnie z ta insulina to dziwna sprawa.
    Sądzę, ze glukometr byl kiepski i nieważne co bym robila i tak mialam wysokie cukry w ciagu dnia choc w normie.
    Pierwszy mialam pozyczony i cukry bylo super, potem dostalam swoj i od razu wysokie. czas mijal cukry wysokie, ja schudłam sporo. Pomimo pilnowania sie tragedia. Diabetolog zmienila mi glukometr i cukry boskie. Malo kiedy mam powyżej 120. Teraz ide we wtorek na wizytę moze pozwoli mi zmniejszyć dawke.

Aaaa i nawet jak dostalam sterydy to byl skok po godzinie od podania sterydu, potem w normie. Dziewczyna ze mna w pokoju tez dostala sterydy i tez taki sam skok miala, tyle ze ona bez cukrzycy

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja krecha :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee0fe2cc5616.jpg

Szczesliwa_mamusia, k878 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wskazań do cc, to w poprzedniej ciąży poszłam z opisem TK mojego kręgosłupa do ortopedy. Ten mnie nastraszył, że poród sn może mi nogi sparaliżować i wypisał wskazanie do cc. Na ostatniej wizycie przed porodem mój ginekolog spojrzał na to wskazanie i mi mówi, że stary (czyli ordynator) nie przyjmie tego. Okazało się, źe ten zawias ortopeda wpisał: zaleca się cc zamiast bezwględne cc. I ja na kilka dni przed porodem musiałam jeszcze raz załatwiać ten papier. Zawias ortopeda wyjechał na urlop, a ja musiałam na cito szukać innego lekarza. Na szczęście udało mi się uzyskać stosowny dokument

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jaka Ty masz antenke :D

Ja mam nadal wklesly pępek, może tylko ciut plytszy. Kreski nie mam.

MalaHD lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam wlasnie swoja dokumentacje ortopedyczna: skrzywienie esowate, z rotacja trzonow, obnizenie wysokosci krazka miedzykregowego, objawy uciskowe, lumbalizacja trzonu S1 z widoczna tarcza S1-S2, ktora jest znacznie wezsza od tarcz w odcinku ledzwiowym. umowie sie do ortopedy i zobaczymy co powie o sn...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj słyszy się o przeciwskazaniach do porodu sn, a czytalyście o przeciwskazaniach do cc? Zła krzepliwosc krwi, blizny na brzuchu, otyłość itd. Ja dopiero dziś trafiłam na artykuł o tym. Mało się chyba o tym mówi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal pępek wklęsły choć zdecydowanie płytszy, krechy nie mam ;) i też mam wrażenie, że jakoś mi włosów na brzuchu przybyło, jeden to w ogóle taki chamski długi, muszę go obciąć bo mąż się z niego nabija :P

editchen, Aztoria lubią tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie także póki co wklesly pępek, linii brak, za To zaobserwowalam ze troszkę mi naczynka na brzuchu popekaly. Boję się ze to początek rozstępów...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey - ja czytalam, bo akurat jestem otyla. ale wole chyba, zeby mi sie blizna grzebala (wiadomo, ze przy warstwie tluszczu bedzie sie dluzej goic), niz zeby mi kregoslup poszedl, albo tachykardia doprowadzila do zawalu w trakcie sn... wiec pojde sie skonsultowac. jak powiedza, ze moge rodzic sn, to ok. ale chce tego byc pewna.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teść z mężem stoją mi pod drzwiami sypialni i nawijaja po węgiersku. Ja tu chce spać!!! Zaraz piepszne jednego i drugiego!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Moja to Insulatard.

U mnie z ta insulina to dziwna sprawa.
    Sądzę, ze glukometr byl kiepski i nieważne co bym robila i tak mialam wysokie cukry w ciagu dnia choc w normie.
    Pierwszy mialam pozyczony i cukry bylo super, potem dostalam swoj i od razu wysokie. czas mijal cukry wysokie, ja schudłam sporo. Pomimo pilnowania sie tragedia. Diabetolog zmienila mi glukometr i cukry boskie. Malo kiedy mam powyżej 120. Teraz ide we wtorek na wizytę moze pozwoli mi zmniejszyć dawke.

Aaaa i nawet jak dostalam sterydy to byl skok po godzinie od podania sterydu, potem w normie. Dziewczyna ze mna w pokoju tez dostala sterydy i tez taki sam skok miala, tyle ze ona bez cukrzycy
    Kazda z dziewczyn ma insulatard a ja humulin n i zaczynam sie tym denrwowac czemu mi cos innego przepisala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za lezy jaki glukometr mialas. Na np na cunter st mam nizsze niz na accu checku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 02:10

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pępek wklęsły jak na razie, ale płytszy i mniejszy się zrobił. Taki mini mini w porównaniu do normalnego :D Krecha jest wyraźna i pod i nad pepkiem. Włosy też jakby w większej ilości, ale małemu przynajmniej cieplej jak ma ochronę z takiego futra xD

Aztoria, ara lubią tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey wiesz dlaczego mało się mówi o przeciwwskazaniach do cc ??? Bo dziewczyny płaca grube pieniądza czasami w kopertach aby tylko ja pościeli. Ja miałam operacje wyrostka i bliznę mam identyczna jak po cc z tym ze w środku jest inaczej. NA ostatniej wizycie w szpitalu jeden z lekarzy powiedział ze powinnam się nastawić na cc przez tą bliznę ale ja nie przyjmuję tego do wiadomości po takim zabiegu jest ból nie miłosierny a ja wolę się przemęczyć chwilę i potem śmigać przy dziecku normalnie.

Wczoraj wieczorem się pokłuciłam z moim no tak mnie ostatnio irytuje że najchętniej bym trzasnęła drzwiami i nie wróciła... mówię mu że mnie skurcze cały dzień męczą to wzruszył ramionami i stwierdził że przesadzam bo przecież całą ciąże nic mi nie było a teraz nagle coś. I że to nie możliwe że nagle coś się zaczyna dziać.

Tak mnie wkurzył że jakby się coś zaczęło naprawdę dziać wezwałabym taxi i pojechała sama z zakazem wstępu dla niego na porodówkę.
    Będę dzisiaj dzwonić do lekarza bo zaczynają mnie martwić te skurcze już. Chociaż jakby miały trwać do końca ciąży czyli jeszcze 7 tygodni takie przepowiadające to moze bym się przyzwyczaiła do nich :P i zniosła bym porodowe jakoś lżej niz opisują znajome :P:P:P TO tak aby się na duchu podnieść hihihi przecież pomarzyć zawsze można.

Nola lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Oto moja krecha :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee0fe2cc5616.jpg

jak u mnie, tylko ja mam jeszcze przebarwienie wokół pępka. A u mnie właśnie, jak przed ciążą były włoski na brzuchu, tak teraz ich jest mniej i wolniej odrastają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 07:26

nataliamonika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    discret- o ile skurcze są nieregularne i nie są jakoś bolesne, to nie masz się czym jeszcze martwić. Aczkolwiek, jak to mój lekarz mówi: każdą rzecz, która nas martwi, warto skonsultować.

• Nola Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny 1. A propos przeciwskazan do cc - ja mam mega blizne na brzuchu po operacji jajnika maj 2016 i bylam pewna ze na tej podstawie bede miec wskazania do cc ze blizna i zrosty a lekarz najpierw tak nastawial a pozniej ze on jest za silami natury...nie wiem co o tym myslec ale boje sie jak diabli chce dla dziecka dobrze ale tez zeby mi sie podczas sn cos nie stalo przez to ze mialam te operacje wczesniej co o tym sadzic? 2. Tez nie mam lini na brzuchu i sie martwie czy to kazda ciezarna musi miec bo jak nie to cos nie tak? :p 3.Jacieeee nie moge uwierzyc ze jestesmy juz na takim etapie ze naprawde zaraz bedziemy sie rozpakowywac i sie zacznie. Ciekawa jestem ktora bedzie pierwsza i otworzy grudzien :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola- grudzien otworzą te, co mają zaplanowaną cesarkę na listopad ;) Linią się martw, nie zawsze się robi :)

Nola lubi tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzis bylam na badaniach ale tylko mocz i morfologia.

Maz mi dzis powiedzial ze powinnam spakowac torbe do szpitala :D mowie mu ze to jeszcze troche za wczesnie, tym bardziej ze nic sie u mnie niepokojacego nie dzieje :D

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    jak u mnie, tylko ja mam jeszcze przebarwienie wokół pępka. A u mnie właśnie, jak przed ciążą były włoski na brzuchu, tak teraz ich jest mniej i wolniej odrastają.

A najgorsze, że im niżej, tym jest szersza i ciemniejsza. Podobno długo schodzi, nawet kilka miesięcy do roku, a zdarza się, że jeszcze dłużej.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ