Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja to Insulatard.
U mnie z ta insulina to dziwna sprawa.
Sądzę, ze glukometr byl kiepski i nieważne co bym robila i tak mialam wysokie cukry w ciagu dnia choc w normie.
Pierwszy mialam pozyczony i cukry bylo super, potem dostalam swoj i od razu wysokie. czas mijal cukry wysokie, ja schudłam sporo. Pomimo pilnowania sie tragedia. Diabetolog zmienila mi glukometr i cukry boskie. Malo kiedy mam powyżej 120. Teraz ide we wtorek na wizytę moze pozwoli mi zmniejszyć dawke.
Aaaa i nawet jak dostalam sterydy to byl skok po godzinie od podania sterydu, potem w normie. Dziewczyna ze mna w pokoju tez dostala sterydy i tez taki sam skok miala, tyle ze ona bez cukrzycy
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Odnośnie wskazań do cc, to w poprzedniej ciąży poszłam z opisem TK mojego kręgosłupa do ortopedy. Ten mnie nastraszył, że poród sn może mi nogi sparaliżować i wypisał wskazanie do cc. Na ostatniej wizycie przed porodem mój ginekolog spojrzał na to wskazanie i mi mówi, że stary (czyli ordynator) nie przyjmie tego. Okazało się, źe ten zawias ortopeda wpisał: zaleca się cc zamiast bezwględne cc. I ja na kilka dni przed porodem musiałam jeszcze raz załatwiać ten papier. Zawias ortopeda wyjechał na urlop, a ja musiałam na cito szukać innego lekarza. Na szczęście udało mi się uzyskać stosowny dokument
-
Znalazlam wlasnie swoja dokumentacje ortopedyczna: skrzywienie esowate, z rotacja trzonow, obnizenie wysokosci krazka miedzykregowego, objawy uciskowe, lumbalizacja trzonu S1 z widoczna tarcza S1-S2, ktora jest znacznie wezsza od tarcz w odcinku ledzwiowym. umowie sie do ortopedy i zobaczymy co powie o sn...
-
U mnie nadal pępek wklęsły choć zdecydowanie płytszy, krechy nie mam
i też mam wrażenie, że jakoś mi włosów na brzuchu przybyło, jeden to w ogóle taki chamski długi, muszę go obciąć bo mąż się z niego nabija
editchen, Aztoria lubią tę wiadomość
-
Emikey - ja czytalam, bo akurat jestem otyla. ale wole chyba, zeby mi sie blizna grzebala (wiadomo, ze przy warstwie tluszczu bedzie sie dluzej goic), niz zeby mi kregoslup poszedl, albo tachykardia doprowadzila do zawalu w trakcie sn... wiec pojde sie skonsultowac. jak powiedza, ze moge rodzic sn, to ok. ale chce tego byc pewna.
-
nick nieaktualnyLura82 wrote:Moja to Insulatard.
U mnie z ta insulina to dziwna sprawa.
Sądzę, ze glukometr byl kiepski i nieważne co bym robila i tak mialam wysokie cukry w ciagu dnia choc w normie.
Pierwszy mialam pozyczony i cukry bylo super, potem dostalam swoj i od razu wysokie. czas mijal cukry wysokie, ja schudłam sporo. Pomimo pilnowania sie tragedia. Diabetolog zmienila mi glukometr i cukry boskie. Malo kiedy mam powyżej 120. Teraz ide we wtorek na wizytę moze pozwoli mi zmniejszyć dawke.
Aaaa i nawet jak dostalam sterydy to byl skok po godzinie od podania sterydu, potem w normie. Dziewczyna ze mna w pokoju tez dostala sterydy i tez taki sam skok miala, tyle ze ona bez cukrzycy -
nick nieaktualny
-
U mnie pępek wklęsły jak na razie, ale płytszy i mniejszy się zrobił. Taki mini mini w porównaniu do normalnego
Krecha jest wyraźna i pod i nad pepkiem. Włosy też jakby w większej ilości, ale małemu przynajmniej cieplej jak ma ochronę z takiego futra xD
Aztoria, ara lubią tę wiadomość
-
Emikey wiesz dlaczego mało się mówi o przeciwwskazaniach do cc ??? Bo dziewczyny płaca grube pieniądza czasami w kopertach aby tylko ja pościeli. Ja miałam operacje wyrostka i bliznę mam identyczna jak po cc z tym ze w środku jest inaczej. NA ostatniej wizycie w szpitalu jeden z lekarzy powiedział ze powinnam się nastawić na cc przez tą bliznę ale ja nie przyjmuję tego do wiadomości po takim zabiegu jest ból nie miłosierny a ja wolę się przemęczyć chwilę i potem śmigać przy dziecku normalnie.
Wczoraj wieczorem się pokłuciłam z moim no tak mnie ostatnio irytuje że najchętniej bym trzasnęła drzwiami i nie wróciła... mówię mu że mnie skurcze cały dzień męczą to wzruszył ramionami i stwierdził że przesadzam bo przecież całą ciąże nic mi nie było a teraz nagle coś. I że to nie możliwe że nagle coś się zaczyna dziać.
Tak mnie wkurzył że jakby się coś zaczęło naprawdę dziać wezwałabym taxi i pojechała sama z zakazem wstępu dla niego na porodówkę.
Będę dzisiaj dzwonić do lekarza bo zaczynają mnie martwić te skurcze już. Chociaż jakby miały trwać do końca ciąży czyli jeszcze 7 tygodni takie przepowiadające to moze bym się przyzwyczaiła do nichi zniosła bym porodowe jakoś lżej niz opisują znajome
:P:P TO tak aby się na duchu podnieść hihihi przecież pomarzyć zawsze można.
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Oto moja krecha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee0fe2cc5616.jpg
jak u mnie, tylko ja mam jeszcze przebarwienie wokół pępka. A u mnie właśnie, jak przed ciążą były włoski na brzuchu, tak teraz ich jest mniej i wolniej odrastają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 07:26
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny 1. A propos przeciwskazan do cc - ja mam mega blizne na brzuchu po operacji jajnika maj 2016 i bylam pewna ze na tej podstawie bede miec wskazania do cc ze blizna i zrosty a lekarz najpierw tak nastawial a pozniej ze on jest za silami natury...nie wiem co o tym myslec ale boje sie jak diabli chce dla dziecka dobrze ale tez zeby mi sie podczas sn cos nie stalo przez to ze mialam te operacje wczesniej co o tym sadzic? 2. Tez nie mam lini na brzuchu i sie martwie czy to kazda ciezarna musi miec bo jak nie to cos nie tak? :p 3.Jacieeee nie moge uwierzyc ze jestesmy juz na takim etapie ze naprawde zaraz bedziemy sie rozpakowywac i sie zacznie. Ciekawa jestem ktora bedzie pierwsza i otworzy grudzien
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:jak u mnie, tylko ja mam jeszcze przebarwienie wokół pępka. A u mnie właśnie, jak przed ciążą były włoski na brzuchu, tak teraz ich jest mniej i wolniej odrastają.
A najgorsze, że im niżej, tym jest szersza i ciemniejsza. Podobno długo schodzi, nawet kilka miesięcy do roku, a zdarza się, że jeszcze dłużej.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc