X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klapki pod prysznic!!! Ja ostatnio o nich zapomniałam i mój musiał mi doweźć bo fuj tam wejść bez.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny a zdążyło wam się popuscić w nocy!!??,? Mi tak ! Dzisiaj! Śniło mi się że idę siku i to było tak realne ! Nagle przebudzam się i strach w oczach! Na szczęście tylko ciut ciut ale kurde co jest!
    nie :P takich doświadczeń nie mam :P
    ale wstaje na siku 3 razy
    moj syn wstawał dzisaj 2 razy
    i akurat nie w tych godzinach co ja
    oczywiście przylazł mi o tym powiedzieć
    wiec budziłam sie 5 raz :/
    do dupy sie czuje
    jeszcze dzisiaj spotkanie odnośnie komunii .
    Nie chce mi sie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej bez koszuli do karmienia ogladałam te na bon prix ale 80 zł za koszule na chwile nie dam :/ musze na targ skoczyć z Kuba kupilam na allegro za 20 coś zł ;)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny a zdążyło wam się popuscić w nocy!!??,? Mi tak ! Dzisiaj! Śniło mi się że idę siku i to było tak realne ! Nagle przebudzam się i strach w oczach! Na szczęście tylko ciut ciut ale kurde co jest!
    W nocy nie, ale wczoraj jak miałam kichawkę, to trochę poleciało. Aż się sama przed sobą zawstydziłam :(

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to tylko ja taki odrębek natury jestem
    Aż mi wstyd dorosła baba obsikuje łóżko ja pierdziele teraz boję się iść spać normalnie

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam szlafrok na allegro z italian Fashion i przyszła taka szmata pognieciona, że szok. To powiem Wam, że lepszy kupiłam u chińczyka za 29 zł, a ten był za 60 zł i to przeceniony z 99 zł. Tragedia normalnie...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Emikey wiesz dlaczego mało się mówi o przeciwwskazaniach do cc ??? Bo dziewczyny płaca grube pieniądza czasami w kopertach aby tylko ja pościeli. Ja miałam operacje wyrostka i bliznę mam identyczna jak po cc z tym ze w środku jest inaczej. NA ostatniej wizycie w szpitalu jeden z lekarzy powiedział ze powinnam się nastawić na cc przez tą bliznę ale ja nie przyjmuję tego do wiadomości po takim zabiegu jest ból nie miłosierny a ja wolę się przemęczyć chwilę i potem śmigać przy dziecku normalnie.

Wczoraj wieczorem się pokłuciłam z moim no tak mnie ostatnio irytuje że najchętniej bym trzasnęła drzwiami i nie wróciła... mówię mu że mnie skurcze cały dzień męczą to wzruszył ramionami i stwierdził że przesadzam bo przecież całą ciąże nic mi nie było a teraz nagle coś. I że to nie możliwe że nagle coś się zaczyna dziać.

Tak mnie wkurzył że jakby się coś zaczęło naprawdę dziać wezwałabym taxi i pojechała sama z zakazem wstępu dla niego na porodówkę.
    Będę dzisiaj dzwonić do lekarza bo zaczynają mnie martwić te skurcze już. Chociaż jakby miały trwać do końca ciąży czyli jeszcze 7 tygodni takie przepowiadające to moze bym się przyzwyczaiła do nich :P i zniosła bym porodowe jakoś lżej niz opisują znajome :P:P:P TO tak aby się na duchu podnieść hihihi przecież pomarzyć zawsze można.
    No a ja wyczytałam, że właśnie blizna jest przeciwskazaniem.

Dziś kolejny piękny dzień z tesciami. Powiedziałam mężowi, że chce wyjść sama, połazić po sklepach itd. Chyba widzi, że mam dość bo nic nie mówił tylko zostawił swoje klucze rodzicom. Zjem dziś z nim lunch podczas jego przerwy w pracy. Sam na sam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pępek mam częściowo wypukły, już w 17tc taki był i tak zostało, tylko od dołu bardziej spłaszczony ;) Linia też jest, w sumie z pierwszej ciąży za bardzo jej nie pamiętam, ale teraz jest, od pępka w górę wyraźniejsza, w dół szersza i bledsza ;)

Discret - o ile u mnie na początku były plamienia, potem w sumie spokój, tak jakoś od 17tc zaczęły mi dokuczać skurcze. Są gorsze i lepsze dni, raz miałam co godzinę cały dzień, tak to raczej nieregularne, że ze 2 co godzine potem spokój z dwie godziny a potem i często nawet co 20 minut przez pare godzin. Z reguły takie mocniejsze jak są to rzadziej. Też się wkurzyłam trochę na męża pare dni temu, miałam taki gorszy dzień, popołudnie w sumie takie, twardnienia często i trochę bolało, a on do mnie tak ironicznie, że może na IP jeszcze mamy jechać... Ale za chwile spokorniał, po dodatkowym magnezie też przeszło. No i nici z dłuższych zakupów u mnie, właśnie taki oto efekt z 3 godzinnego wypadu gdzieś na zakupy :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby to ja kupiłam mini kosmetyki w rossmanie żeby ńie zajmowały tyle miejsca. Ja chyba spakuje osobno moje rzeczy osobno dla młodego ale wszystko włożę do jednej torby.

Co do rozpakowania to póki co chyba jestem w czołówce bo jak nic sie nie zmieni to cc 15-16.11

Nola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nola, linea negra przeważnie robi się u brunetek, szatynek i przy ciemniejszej karnacji. Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu (patrz wyżej :P )
    Ja jestem ciemna brunetką, z ciemna oprawa oczu i śniada cera i nie mam tej lini. Mam nadzieję, że już się nie pojawi bo nie wygląda ona według mnie zbyt apetycznie

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy w H&M są staniki do karmienia i koszule a właściwie chciałabym sobie kupić piżamkę ( spodnie + bluzka)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ja dziś miałam odwrotnie. Poszłam w nocy do wc bo siku mi się chciało i strumień był tak słaby że sikalam z 5min :/ a parcie na pęcherz miałam. Nie wiem co tam się przyblokowalo.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staniki na pewno są, bo ogladalam, a piżamek nie widzialam.

• editchen Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc dziewczyny 1. A propos przeciwskazan do cc - ja mam mega blizne na brzuchu po operacji jajnika maj 2016 i bylam pewna ze na tej podstawie bede miec wskazania do cc ze blizna i zrosty a lekarz najpierw tak nastawial a pozniej ze on jest za silami natury...nie wiem co o tym myslec ale boje sie jak diabli chce dla dziecka dobrze ale tez zeby mi sie podczas sn cos nie stalo przez to ze mialam te operacje wczesniej co o tym sadzic? 2. Tez nie mam lini na brzuchu i sie martwie czy to kazda ciezarna musi miec bo jak nie to cos nie tak? :p 3.Jacieeee nie moge uwierzyc ze jestesmy juz na takim etapie ze naprawde zaraz bedziemy sie rozpakowywac i sie zacznie. Ciekawa jestem ktora bedzie pierwsza i otworzy grudzien :)

Nola, ja tez jestem po wyrostku (laparoskop, ale ogromna blizna na spojeniu lonowym po drenie, jak mnie zaczeli operowac, okazalo sie, ze mega zrosty, musieli mnie "dosypiac" a potem byl problem z wybudzeniem). Teraz po tej operacji tez niestety kupa zrostow w srodku - lekarka powiedziala, ze to od nich te dodatkowe bole, jak rosnie macica i wiezadla sie rozciagaja, ale ze to nie jest przeciwwskazanie do sn...

Linii nie musisz miec. Tez nie wszystkie tutaj mamy :)

Nola lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti staniki sa ale do rozmiaru E wiec na mnie zdecydowanie za mały:( a koszul do karmienia i piżam nie widziałam u nich.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem blondynka, a mam taka linię. Na żywo jeszcze jest ciemniejsza. Widać moje nieszczęsne włoski. Choć i tak jest ich mniej niż przed ciąża (miałam wysoki andostendrion)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a259ebe2174b.jpg

Ostatnie chwile, kiedy wyglądam jak terrorysta;)

ara lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja dalej bez koszuli do karmienia ogladałam te na bon prix ale 80 zł za koszule na chwile nie dam :/ musze na targ skoczyć z Kuba kupilam na allegro za 20 coś zł ;)

Amus, tu masz taka za 45 - ja wlasnie taka wzielam
    http://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-8616628/?catalogueNumber=943160&category=630&type=image&return=ref&source=2

Amus87 lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny a czy w H&M są staniki do karmienia i koszule a właściwie chciałabym sobie kupić piżamkę ( spodnie + bluzka)

Ja mam z h&m staniki do karmienia i na pierwszy rzut oka są super, zamawialam przez internet, nie wiem jak z dostępnością w sklepach stacjonarnych. Zastanawiam się czy wystarczą mi dwa czy dokupić jeszcze. Mam te, ale jest duzo innych tylko mojego rozmiaru już często nie ma
    http://m2.hm.com/pl_pl/productpage.0518091002.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja jestem blondynka, a mam taka linię. Na żywo jeszcze jest ciemniejsza. Widać moje nieszczęsne włoski. Choć i tak jest ich mniej niż przed ciąża (miałam wysoki andostendrion)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a259ebe2174b.jpg

Ostatnie chwile, kiedy wyglądam jak terrorysta;)

Faktycznie jak terrorysta :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przymierzałam te staniki z h&m i dla mnie tragedia, ale na mnie mało co dobrze leży. Te akurat były za duże w obwodzie, miseczki za małe i zdecydowanie nie trzymały mi piersi :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ