X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    cześć Minionkowa ja się przeniosłam tu z listopadówek i już mogę Ci napisać że fajnie tu jest. Milsze dziewczyny, bez głupich docinków itd:)
    Właśnie chciałam tam dołączyć, ale zamykają forum, a w sumie czytałam ostatnio czasem ich i was a więc jestem tu. Zresztą nie zdziwię się jak urodzę w grudniu :D

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś tak coraz ciężej się wstaje, zwłaszcza w nocy do toalety. Ledwo się z wyrka podnoszę.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście ?
    Ovufriend, Bellybestfriend a teraz Kidzfriend :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Hej :)
    Jakieś już imiona macie wybrane? :)
    Mówimy Ewa do brzuszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wstawaniem to macie jakis atent ;)
    no np. podnosicie sie z boku czy z plecow czy jak ? bo ja to raczej z lewego boku probuje sie podniesc ale czasami boli brzuch i nie wiem czy krzywdy malemu nie robie.

• Nola Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nola- grudzien otworzą te, co mają zaplanowaną cesarkę na listopad ;) Linią się martw, nie zawsze się robi :)
    bylam pewna ze bede w tej grupie ze mam wskazania po operacji a tu zonk

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    no np. podnosicie sie z boku czy z plecow czy jak ? bo ja to raczej z lewego boku probuje sie podniesc ale czasami boli brzuch i nie wiem czy krzywdy malemu nie robie.
    W szkole rodzenia położne mówią żeby z boku wstawać. Tak też robimy na ćwiczeniach. Przekręcasz się na boczek o heja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 12:06

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ja mam cc na 28 listopada ale nie wiem czy będę w stanie otworzyć grupę a wogole trzeba jakąś otwierać?
    Kreski nigdy nie miałam i dalej nie mam nie wiem od czego to zależy...a o wkleslym pepku już dawno zapomniałam szkoda bo uważam że jest bardzo sexy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a946c2100ba.jpg
    Nie :) mialam na mysli poprostu ktora bedzie pierwsze tyle hihi

ara lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Wstaje tak, żeby nie napinać mięśni brzucha, np leżę na boku odpycham się powoli rękoma aż usiadę i wstaje, ale w nocy zazwyczaj to się turlam nad moim M albo podnoszę się z czworaka :D ale ja to mam częste bóle w kroczu więc muszę uważać

• omii Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały strasznie kopie jak się kładę na prawy bok , boję sie że go gniotę lub coś mu się dzieje i się przekręcam.
    Nie wiecie czemu tak jest moze ?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to wstaje z boku chyba ze chce szybko to i z płaskiego się szybko podrywam a potem nagle ałłłłaaaa zapomniałam się

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem że wstawaniem przez zespół cisni nadgarstka. Nie mam czym się odepchnąć ani na czym zawiesić ciężar ciała ;(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    wow ale duzo piszecie.
    u mnie pepek wklesly ale zrobil se taki malusi ledwo go widac kreche mam jasna tyle ze nad epkiem ;)
    torbe musze spakowac wezme jakas walizke brakujemi szrafloka i ciapow.

strasznie cierpna mi rece chwilka w gorze alo jawt lekko ugiete i juz ixh nie czuje nie mowiac o skurczach w lydki w nocy :(

czy wy tez czujecie sie takie ciezkie ? bo ja bardzo.

Ja od niedawna zaczęłam czuć się jak morświn. Wczoraj przymierzalam swoje sukienki z długim rękawem i na jakieś 6 mieszczę się tylko w dwie, w pozostałych wyglądam jak po młodszej siostrze, bo wszystkie są za krótkie i za opięte przez brzuch. O dziwo sprawdziłam za to dwurzędowy płaszcz zimowy i dopinam się w nim jeszcze, a tego się nie spodziewałam :P Wczoraj byłam na zakupach spożywczych i myślałam, że umrę. Zwykle mój małż od jakiegoś czasu je robi i chyba dalej będzie musiał. Miałam iść na kilka wykładów z okazji tygodnia bliskości i na żaden się w końcu nie wybieram, bo stwierdziłam, że nie wysiedzę półtorej godziny. Miałam nadzieje, że zacznę się tak czuć dopiero w ostatnim miesiącu, ale przemiana nastąpiła z początkiem ósmego.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    U mnie mały strasznie kopie jak się kładę na prawy bok , boję sie że go gniotę lub coś mu się dzieje i się przekręcam.
    Nie wiecie czemu tak jest moze ?

Mam podobnie, tylko u mnie kopie bez względu na to czy leże na prawym czy na lewym. Jak leżę na prawym to mam wrażenie,że gniotę ją w główkę, to się przekręcam na lewy. A jak leże na lewym to zaczyna tuptać nóżkami w brzuchu dość intensywnie i już sama nie wiem, czy jej coś przeszkadza czy o co chodzi.

Do dziewczyn kupujących foteliki samochodowe dla maluszków - czy macie jakiś upatrzony, godny polecenia? Tak czytam i czytam te artykuły testy itp, ale jak ma pozytywne testy, to znowu w opiniach,że niewygodny, że problem z mocowaniem itd.Nie wiem w co wierzyć i na co sie zdać.

• Nola Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie zapomnialam i poderwalam z plaskiego miesniami brzucha to taki stozek sie dziwny na nim zrobil przerazajacy :) co do pempka tez mam sinego siniaka wokol. Z czego moze byc bol w kroczu i jakby igielki w cewce moczowej? Wydaje mi sie ze zapalenia nie mam i od razu mysli ze cos z hm no wlasnie czym? ;p

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-jeszcze masz szanse urodzić w listopadzie. Kto wie, kiedy Twoje dziecko zechce przyjść na świat ;)

Aga- ja czasami wstaje na pieska;) najpierw się ztaczam na podłogę, a potem sie podnoszę. Jest trochę śmiechu, Ale czasem tak jest wygodniej

Minionkowa, editchen lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpię po prawej stronie łóżka u nas, także jeśli budze się na lewym boku, to pomału na plecy bo brzuch okropnie ciąży, za chwile na prawy bok i podpieram się łokciem, a lewą ręką często podtrzymuje brzuch ;)

Minionkowa - witaj :) :)

omii - może kopaniem daje Ci znać, że mu niewygodnie. Na prawym boku czy na plecach całkiem też nie powinno się dużo leżeć, gorzej dotlenione są dolne partie ciała w tym macica która w tej pozycji bardziej uciska na główne żyły.

Minionkowa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foteliki to ciezka sprawa ja zanim wybralam sie do sklepu bylam przekonana do maxi cosi ale go zobaczylam to zwatpilam. kupilismy cybex aton 5 chodzilo nam o to wsparcie na glowke.

• Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotelik ja tez początkowo chciałam maxi cosi ale w sklepie Pan mnie przekonał do cybex arton ale jaki numer zabijcie mnie nie mam pojęcia chyba byłam za bardzo nieogarnięta i zamiast go słuchać uważnie to ja się rozglądałam co by tu jeszcze do kosza wrzucić

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to my tez zdecydowalismy sie na cybex ston 5, jakos najbardziej mnie przekonal w swoim przedziale cenowym.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ