X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    cześć Minionkowa ja się przeniosłam tu z listopadówek i już mogę Ci napisać że fajnie tu jest. Milsze dziewczyny, bez głupich docinków itd:)
    Właśnie chciałam tam dołączyć, ale zamykają forum, a w sumie czytałam ostatnio czasem ich i was a więc jestem tu. Zresztą nie zdziwię się jak urodzę w grudniu :D

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś tak coraz ciężej się wstaje, zwłaszcza w nocy do toalety. Ledwo się z wyrka podnoszę.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście ?
    Ovufriend, Bellybestfriend a teraz Kidzfriend :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Hej :)
    Jakieś już imiona macie wybrane? :)
    Mówimy Ewa do brzuszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wstawaniem to macie jakis atent ;)
    no np. podnosicie sie z boku czy z plecow czy jak ? bo ja to raczej z lewego boku probuje sie podniesc ale czasami boli brzuch i nie wiem czy krzywdy malemu nie robie.

• Nola Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nola- grudzien otworzą te, co mają zaplanowaną cesarkę na listopad ;) Linią się martw, nie zawsze się robi :)
    bylam pewna ze bede w tej grupie ze mam wskazania po operacji a tu zonk

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    no np. podnosicie sie z boku czy z plecow czy jak ? bo ja to raczej z lewego boku probuje sie podniesc ale czasami boli brzuch i nie wiem czy krzywdy malemu nie robie.
    W szkole rodzenia położne mówią żeby z boku wstawać. Tak też robimy na ćwiczeniach. Przekręcasz się na boczek o heja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 12:06

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ja mam cc na 28 listopada ale nie wiem czy będę w stanie otworzyć grupę a wogole trzeba jakąś otwierać?
    Kreski nigdy nie miałam i dalej nie mam nie wiem od czego to zależy...a o wkleslym pepku już dawno zapomniałam szkoda bo uważam że jest bardzo sexy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a946c2100ba.jpg
    Nie :) mialam na mysli poprostu ktora bedzie pierwsze tyle hihi

ara lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Wstaje tak, żeby nie napinać mięśni brzucha, np leżę na boku odpycham się powoli rękoma aż usiadę i wstaje, ale w nocy zazwyczaj to się turlam nad moim M albo podnoszę się z czworaka :D ale ja to mam częste bóle w kroczu więc muszę uważać

• omii Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały strasznie kopie jak się kładę na prawy bok , boję sie że go gniotę lub coś mu się dzieje i się przekręcam.
    Nie wiecie czemu tak jest moze ?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to wstaje z boku chyba ze chce szybko to i z płaskiego się szybko podrywam a potem nagle ałłłłaaaa zapomniałam się

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem że wstawaniem przez zespół cisni nadgarstka. Nie mam czym się odepchnąć ani na czym zawiesić ciężar ciała ;(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    wow ale duzo piszecie.
    u mnie pepek wklesly ale zrobil se taki malusi ledwo go widac kreche mam jasna tyle ze nad epkiem ;)
    torbe musze spakowac wezme jakas walizke brakujemi szrafloka i ciapow.

strasznie cierpna mi rece chwilka w gorze alo jawt lekko ugiete i juz ixh nie czuje nie mowiac o skurczach w lydki w nocy :(

czy wy tez czujecie sie takie ciezkie ? bo ja bardzo.

Ja od niedawna zaczęłam czuć się jak morświn. Wczoraj przymierzalam swoje sukienki z długim rękawem i na jakieś 6 mieszczę się tylko w dwie, w pozostałych wyglądam jak po młodszej siostrze, bo wszystkie są za krótkie i za opięte przez brzuch. O dziwo sprawdziłam za to dwurzędowy płaszcz zimowy i dopinam się w nim jeszcze, a tego się nie spodziewałam :P Wczoraj byłam na zakupach spożywczych i myślałam, że umrę. Zwykle mój małż od jakiegoś czasu je robi i chyba dalej będzie musiał. Miałam iść na kilka wykładów z okazji tygodnia bliskości i na żaden się w końcu nie wybieram, bo stwierdziłam, że nie wysiedzę półtorej godziny. Miałam nadzieje, że zacznę się tak czuć dopiero w ostatnim miesiącu, ale przemiana nastąpiła z początkiem ósmego.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    U mnie mały strasznie kopie jak się kładę na prawy bok , boję sie że go gniotę lub coś mu się dzieje i się przekręcam.
    Nie wiecie czemu tak jest moze ?

Mam podobnie, tylko u mnie kopie bez względu na to czy leże na prawym czy na lewym. Jak leżę na prawym to mam wrażenie,że gniotę ją w główkę, to się przekręcam na lewy. A jak leże na lewym to zaczyna tuptać nóżkami w brzuchu dość intensywnie i już sama nie wiem, czy jej coś przeszkadza czy o co chodzi.

Do dziewczyn kupujących foteliki samochodowe dla maluszków - czy macie jakiś upatrzony, godny polecenia? Tak czytam i czytam te artykuły testy itp, ale jak ma pozytywne testy, to znowu w opiniach,że niewygodny, że problem z mocowaniem itd.Nie wiem w co wierzyć i na co sie zdać.

• Nola Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie zapomnialam i poderwalam z plaskiego miesniami brzucha to taki stozek sie dziwny na nim zrobil przerazajacy :) co do pempka tez mam sinego siniaka wokol. Z czego moze byc bol w kroczu i jakby igielki w cewce moczowej? Wydaje mi sie ze zapalenia nie mam i od razu mysli ze cos z hm no wlasnie czym? ;p

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-jeszcze masz szanse urodzić w listopadzie. Kto wie, kiedy Twoje dziecko zechce przyjść na świat ;)

Aga- ja czasami wstaje na pieska;) najpierw się ztaczam na podłogę, a potem sie podnoszę. Jest trochę śmiechu, Ale czasem tak jest wygodniej

Minionkowa, editchen lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpię po prawej stronie łóżka u nas, także jeśli budze się na lewym boku, to pomału na plecy bo brzuch okropnie ciąży, za chwile na prawy bok i podpieram się łokciem, a lewą ręką często podtrzymuje brzuch ;)

Minionkowa - witaj :) :)

omii - może kopaniem daje Ci znać, że mu niewygodnie. Na prawym boku czy na plecach całkiem też nie powinno się dużo leżeć, gorzej dotlenione są dolne partie ciała w tym macica która w tej pozycji bardziej uciska na główne żyły.

Minionkowa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foteliki to ciezka sprawa ja zanim wybralam sie do sklepu bylam przekonana do maxi cosi ale go zobaczylam to zwatpilam. kupilismy cybex aton 5 chodzilo nam o to wsparcie na glowke.

• Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotelik ja tez początkowo chciałam maxi cosi ale w sklepie Pan mnie przekonał do cybex arton ale jaki numer zabijcie mnie nie mam pojęcia chyba byłam za bardzo nieogarnięta i zamiast go słuchać uważnie to ja się rozglądałam co by tu jeszcze do kosza wrzucić

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to my tez zdecydowalismy sie na cybex ston 5, jakos najbardziej mnie przekonal w swoim przedziale cenowym.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ