X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam ciężką noc...głupoty mi się śniły. Najpierw, że ktoś mi się do mieszkania chciał włamać i rozkręcał zamek (aż musiałam wstać żeby sprawdzić czy drzwi są zamknięte), a potem śnił mi się mój nieżyjący tata...

Co do fotelików to jak macie możliwość wydania większej kwoty to inwestujcie w foteliki z bazą. Fotelik na bazie jest o wiele bardziej stabilny. Czasem lepiej kupić tańszy fotelik (a takie też mają często dobre wyniki w testach zderzeniowych) z bazą niż jakiś super mega, ale bez bazy. Ja kupiłam fotelik za 799zl z bazą i jest o wiele bardziej stabilny niż np. Maxi cosi ale montowany tylko na pasach. No i warto iść do takiego sklepu gdzie sprzedawca wyjdzie z Wami do samochodu i zamontuje, bo przy fotelach z bazą jest tak, że nie każda baza pasuje do każdego auta.

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ja jak sie zapomnialam i poderwalam z plaskiego miesniami brzucha to taki stozek sie dziwny na nim zrobil przerazajacy :) co do pempka tez mam sinego siniaka wokol. Z czego moze byc bol w kroczu i jakby igielki w cewce moczowej? Wydaje mi sie ze zapalenia nie mam i od razu mysli ze cos z hm no wlasnie czym? ;p

U mnie przy takich igiełkach ginekolog powiedzial, ze to moze być piasek.
    Ze w ciązy taki problem może się pojawic, kazał się nie martwić,
    tylko duzo pić. Dwa razy mialam ten problem, za kazdym razem badanie moczu i posiew był okej.

• Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne no wlasnie u nas jest np ten problem ze będziemy zmieniać samochód jak się trafi taki jak chce mój mąż. Narazie jeździmy passatem amerykańcem więc wzieliśmy bez bazy fotelik.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    salenne no wlasnie u nas jest np ten problem ze będziemy zmieniać samochód jak się trafi taki jak chce mój mąż. Narazie jeździmy passatem amerykańcem więc wzieliśmy bez bazy fotelik.

my właśnie też, bo nasz bmw nie chce za nic w świecie grzać :D i jest 3drzwiowe, dla nas dwoje było jeszcze ok ale nie wyobrażam sobie małego przekładać za siedzeniem

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój teraz chce samochód 7 osobowy sMaxa czy jakoś tak no ale cóż nie ma koloru białego w takim stanie i o takiej zawartości jaki on chce i ciągle czeka. Ja tam nasz samochodzik uwielbiam i miałam iść na prawko to by został dla mnie ale nie zdąrzyłam przed ciążą a w ciąży się bałam iść i nie miałam czasu przez prace to tak oficjalnie a prawda jest taka że się cholernie boję nie wiem czemu ale mam wrażenie że pozabijam ludzi na drodze:P

c55fgywlmszfxxtz.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ja jak sie zapomnialam i poderwalam z plaskiego miesniami brzucha to taki stozek sie dziwny na nim zrobil przerazajacy :) co do pempka tez mam sinego siniaka wokol. Z czego moze byc bol w kroczu i jakby igielki w cewce moczowej? Wydaje mi sie ze zapalenia nie mam i od razu mysli ze cos z hm no wlasnie czym? ;p

bol w kroczu moze byc od rozchodzacego sie spojenia lonowego

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my na szczęście mamy nowe dopiero kupione auto więc mogliśmy wziąć fotelik z bazą :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z fotelikiem. Bo z tego co mówił sprzedawca, baza isofix pasuje do aut od ok. 2008 rocznika, ja jeżdżę skodą 2004, która jest w rewelacyjnym stanie, więc na pewno jej nie wymienię. Mąż jeździ nówką sztuką autkiem, więc tylko tam baza będzie pasowała. Ale raczej ja częściej będę z dzieckiem jeździć. Więc baza byłaby tylko na jedno auto, które generalnie jest mniejsze niż moje kombi i dziecko i pies się tam już nie zmieszczą :P

dagii lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstaje jeszcze normalnoe tez mi soe stozek robi na brzuchu jak napne ale to normalne chyba

W koncu udalo sie zobaczyc koszulke :D ladna, musze sie zmierzyc dokladnie

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czasami jak sie klade to sie lekko rzucsm na lozko (na boczek:) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ja też mam problem z fotelikiem. Bo z tego co mówił sprzedawca, baza isofix pasuje do aut od ok. 2008 rocznika, ja jeżdżę skodą 2004, która jest w rewelacyjnym stanie, więc na pewno jej nie wymienię. Mąż jeździ nówką sztuką autkiem, więc tylko tam baza będzie pasowała. Ale raczej ja częściej będę z dzieckiem jeździć. Więc baza byłaby tylko na jedno auto, które generalnie jest mniejsze niż moje kombi i dziecko i pies się tam już nie zmieszczą :P

Są bazy, które można montować na isofix i pasami jak isofixu nie ma :)

• omii Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    hehe mój teraz chce samochód 7 osobowy sMaxa czy jakoś tak no ale cóż nie ma koloru białego w takim stanie i o takiej zawartości jaki on chce i ciągle czeka. Ja tam nasz samochodzik uwielbiam i miałam iść na prawko to by został dla mnie ale nie zdąrzyłam przed ciążą a w ciąży się bałam iść i nie miałam czasu przez prace to tak oficjalnie a prawda jest taka że się cholernie boję nie wiem czemu ale mam wrażenie że pozabijam ludzi na drodze:P

Ja sobie nie wyobrażam życia bez prawka.
    Zawsze sobie wsiadam i jadę kiedy i gdzie chce, a nie muszę czekać na kogoś kto mnie zawiezie łaskawie. Albo dojeżdżanie do pracy, musiałabym ciągle z kimś, a tak kiedy się ogarnę to jadę i nie czekam na nikogo :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Są bazy, które można montować na isofix i pasami jak isofixu nie ma :)
    O widzisz, to tego w sklepie nie zaproponowali. Więc może znajdzie się rozwiązanie :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    O widzisz, to tego w sklepie nie zaproponowali. Więc może znajdzie się rozwiązanie :)

Nasza baza np może być montowana i isofixem i pasami. Warto o to pytać. No i na pewno wiele też zależy czy trafisz na kompetentnego sprzedawcę bo niestety niektórzy są nastawieni tylko na to żeby sprzedać za jak największą kwotę :/

Opolanka 85, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fotelik bez bazy. Bo by nie pasowała. A na wiosnę planujemy zmienić auto, więc może wtedy pomyslimy

editchen lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No my na szczęście mamy nowe dopiero kupione auto więc mogliśmy wziąć fotelik z bazą :)

My też kupiliśmy rok temu i isofix był warunkiem bezwględnym :D Na fotelik jeszcze czekamy, bo teściowie mają nam sprezentować.

salenne lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików to myśmy zdecydowali sie na Maxi cosi 2wayFamily - jedna baza dla fotelika 0-13 i następnego. Następny tez będzie tyłem do kierunku jazdy. Ja będę codziennie jeździć z młodym bo chyba będę musiała wrócić do pracy zaraz po macierzyńskim a młody do klubu malucha, wiec czekają nas codzienne jazdy do klubu

salenne lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    My mamy smaxa :) tyle, że 5 osobowego. W tym na 7 osób bagażnik był albo mały albo go w ogóle nie było jak 7 siedzeń rozłożonych. Bardzo fajny samochód i na tylnym siedzeniu spokojnie mieszczą się trzy foteliki

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki morfologii. Krwinki białe znowu urosły. A czerwone spadły. No i spada hemoglobina, nie mówiąc już o hematokrycie. i co blizej rozwiązania to rosną neutrocyty a maleją limfocyty. Ech... tardyferon cały czas biore, pokrzywę pije. już ostatnio było lepiej i znowu się zaczyna sypać.

Jedynie na plus,ze nie mam toxo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa a mocno hgb spadla?? Ja mam w sumie morfo w normie jedynie minimalnie granulocyty podwyzszone ale o 0,4 przekroczone. Bialych 9 caly czas.

‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ