Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle miałam ciężką noc...głupoty mi się śniły. Najpierw, że ktoś mi się do mieszkania chciał włamać i rozkręcał zamek (aż musiałam wstać żeby sprawdzić czy drzwi są zamknięte), a potem śnił mi się mój nieżyjący tata...
Co do fotelików to jak macie możliwość wydania większej kwoty to inwestujcie w foteliki z bazą. Fotelik na bazie jest o wiele bardziej stabilny. Czasem lepiej kupić tańszy fotelik (a takie też mają często dobre wyniki w testach zderzeniowych) z bazą niż jakiś super mega, ale bez bazy. Ja kupiłam fotelik za 799zl z bazą i jest o wiele bardziej stabilny niż np. Maxi cosi ale montowany tylko na pasach. No i warto iść do takiego sklepu gdzie sprzedawca wyjdzie z Wami do samochodu i zamontuje, bo przy fotelach z bazą jest tak, że nie każda baza pasuje do każdego auta. -
Nola wrote:Ja jak sie zapomnialam i poderwalam z plaskiego miesniami brzucha to taki stozek sie dziwny na nim zrobil przerazajacy
co do pempka tez mam sinego siniaka wokol. Z czego moze byc bol w kroczu i jakby igielki w cewce moczowej? Wydaje mi sie ze zapalenia nie mam i od razu mysli ze cos z hm no wlasnie czym? ;p
U mnie przy takich igiełkach ginekolog powiedzial, ze to moze być piasek.
Ze w ciązy taki problem może się pojawic, kazał się nie martwić,
tylko duzo pić. Dwa razy mialam ten problem, za kazdym razem badanie moczu i posiew był okej. -
Discret wrote:salenne no wlasnie u nas jest np ten problem ze będziemy zmieniać samochód jak się trafi taki jak chce mój mąż. Narazie jeździmy passatem amerykańcem więc wzieliśmy bez bazy fotelik.
my właśnie też, bo nasz bmw nie chce za nic w świecie grzaći jest 3drzwiowe, dla nas dwoje było jeszcze ok ale nie wyobrażam sobie małego przekładać za siedzeniem
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
hehe mój teraz chce samochód 7 osobowy sMaxa czy jakoś tak no ale cóż nie ma koloru białego w takim stanie i o takiej zawartości jaki on chce i ciągle czeka. Ja tam nasz samochodzik uwielbiam i miałam iść na prawko to by został dla mnie ale nie zdąrzyłam przed ciążą a w ciąży się bałam iść i nie miałam czasu przez prace to tak oficjalnie a prawda jest taka że się cholernie boję nie wiem czemu ale mam wrażenie że pozabijam ludzi na drodze:P
-
Nola wrote:Ja jak sie zapomnialam i poderwalam z plaskiego miesniami brzucha to taki stozek sie dziwny na nim zrobil przerazajacy
co do pempka tez mam sinego siniaka wokol. Z czego moze byc bol w kroczu i jakby igielki w cewce moczowej? Wydaje mi sie ze zapalenia nie mam i od razu mysli ze cos z hm no wlasnie czym? ;p
bol w kroczu moze byc od rozchodzacego sie spojenia lonowego
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam problem z fotelikiem. Bo z tego co mówił sprzedawca, baza isofix pasuje do aut od ok. 2008 rocznika, ja jeżdżę skodą 2004, która jest w rewelacyjnym stanie, więc na pewno jej nie wymienię. Mąż jeździ nówką sztuką autkiem, więc tylko tam baza będzie pasowała. Ale raczej ja częściej będę z dzieckiem jeździć. Więc baza byłaby tylko na jedno auto, które generalnie jest mniejsze niż moje kombi i dziecko i pies się tam już nie zmieszczą
dagii lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Ja też mam problem z fotelikiem. Bo z tego co mówił sprzedawca, baza isofix pasuje do aut od ok. 2008 rocznika, ja jeżdżę skodą 2004, która jest w rewelacyjnym stanie, więc na pewno jej nie wymienię. Mąż jeździ nówką sztuką autkiem, więc tylko tam baza będzie pasowała. Ale raczej ja częściej będę z dzieckiem jeździć. Więc baza byłaby tylko na jedno auto, które generalnie jest mniejsze niż moje kombi i dziecko i pies się tam już nie zmieszczą
Są bazy, które można montować na isofix i pasami jak isofixu nie ma -
Discret wrote:hehe mój teraz chce samochód 7 osobowy sMaxa czy jakoś tak no ale cóż nie ma koloru białego w takim stanie i o takiej zawartości jaki on chce i ciągle czeka. Ja tam nasz samochodzik uwielbiam i miałam iść na prawko to by został dla mnie ale nie zdąrzyłam przed ciążą a w ciąży się bałam iść i nie miałam czasu przez prace to tak oficjalnie a prawda jest taka że się cholernie boję nie wiem czemu ale mam wrażenie że pozabijam ludzi na drodze:P
Ja sobie nie wyobrażam życia bez prawka.
Zawsze sobie wsiadam i jadę kiedy i gdzie chce, a nie muszę czekać na kogoś kto mnie zawiezie łaskawie. Albo dojeżdżanie do pracy, musiałabym ciągle z kimś, a tak kiedy się ogarnę to jadę i nie czekam na nikogoSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:O widzisz, to tego w sklepie nie zaproponowali. Więc może znajdzie się rozwiązanie
Nasza baza np może być montowana i isofixem i pasami. Warto o to pytać. No i na pewno wiele też zależy czy trafisz na kompetentnego sprzedawcę bo niestety niektórzy są nastawieni tylko na to żeby sprzedać za jak największą kwotęOpolanka 85, editchen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:No my na szczęście mamy nowe dopiero kupione auto więc mogliśmy wziąć fotelik z bazą
My też kupiliśmy rok temu i isofix był warunkiem bezwględnymNa fotelik jeszcze czekamy, bo teściowie mają nam sprezentować.
salenne lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Co do fotelików to myśmy zdecydowali sie na Maxi cosi 2wayFamily - jedna baza dla fotelika 0-13 i następnego. Następny tez będzie tyłem do kierunku jazdy. Ja będę codziennie jeździć z młodym bo chyba będę musiała wrócić do pracy zaraz po macierzyńskim a młody do klubu malucha, wiec czekają nas codzienne jazdy do klubu
salenne lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Discret wrote:hehe mój teraz chce samochód 7 osobowy sMaxa czy jakoś tak no ale cóż nie ma koloru białego w takim stanie i o takiej zawartości jaki on chce i ciągle czeka. Ja tam nasz samochodzik uwielbiam i miałam iść na prawko to by został dla mnie ale nie zdąrzyłam przed ciążą a w ciąży się bałam iść i nie miałam czasu przez prace to tak oficjalnie a prawda jest taka że się cholernie boję nie wiem czemu ale mam wrażenie że pozabijam ludzi na drodze:P
tyle, że 5 osobowego. W tym na 7 osób bagażnik był albo mały albo go w ogóle nie było jak 7 siedzeń rozłożonych. Bardzo fajny samochód i na tylnym siedzeniu spokojnie mieszczą się trzy foteliki
-
nick nieaktualnyDostałam wyniki morfologii. Krwinki białe znowu urosły. A czerwone spadły. No i spada hemoglobina, nie mówiąc już o hematokrycie. i co blizej rozwiązania to rosną neutrocyty a maleją limfocyty. Ech... tardyferon cały czas biore, pokrzywę pije. już ostatnio było lepiej i znowu się zaczyna sypać.
Jedynie na plus,ze nie mam toxo -
nick nieaktualny