WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to nie dużo (ostatnio miałam już 12, a teraz znowu 11,5),ale miałam nadzieję,że wzrośnie. Białych mam 10,10. Te hematokryty mam już niecałe 35. No i płytki krwi zaczęły mi spadać. Mieszczą się w normie,ale startowałam z 220, a teraz mam 170

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:18

• omii Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    dziewczyny te wierzace czy moglybyscie sie pom9dlic zeby ta suka dala mi spokoj. Bog ja ukara za wszystkie te krzywdy. a te co nie wierza chociaz niech jakas klatwe na nia rzuca.
    z gory dzieki.

EEE ?

Minionkowa lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga- możesz rzucić na nią klątwę. Jest przecież coś takiego jak klątwa cieżarnej ;) Ja codziennie jedząc śniadania i patrząc w okno na jego dom, rzucam klątwę na mojego "sąsiada",co by mu myszy w domu się zalęgły. Bo gorszego chama i buraka w życiu nie poznałam. (określenie cham i burak, to bardzo delikatne słowa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 14:16

• Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey to będziemy się wozić tym samym hihihihi mój maż chyba planuje dużą rodzinę tylko zapomniał że mi narazie synuś wystarczy :P:P:P:P Nei byłam przekonana do dużego auta ze względu na to że nie chciałam aby teściowa z nami wszędzie jeździła ale no coż w 5 osobowy też wejdzie i jeszcze miesce zostanie jedno ehhhh.....

aga1402 o co chodzi bo ja chyba nie w temacie????

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po co jeszcze chodzisz do pracy?

omii, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zagryź zęby i mniej ją w dupie

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

• editchen Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wyniki coraz gorsze, ale nadal w normie. Jutro ide wlasnie na pobranie swieze, to zobacze co tym razem polecialo. Hemoglobina ladnie sie trzyma i plytki (choc tez spadaja), za to biale byly na granicy ciazowej normy ostatnio. Plus kardiolog kazal zrobic d-dimery... jutro bedzie wiadomo.

a na 19 dzis USG III i dodatkowo 4d - oby Olek sie nie wypial :)

Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, k878 lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem z tych osób, co wolą trochę mniej ewentualnie zarobić, ale mieć święty spokój, tym bardziej w zaawansowanej ciąży. Jakbym miała taką szefową sukę, to już dawno bym poszła na zwolnienie. Podziwiam,że masz siłę

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- oby Twój syn słuchał Cię bardziej niz mój mnie. Bo mój ostatnio to miał mnie w głębokim poważaniu.
    Czekamy zatem na fajne zdjęcia małego Aleksandra :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 prawidłowe przyrosty bety i l4 (wtedy jeszcze nie ciążowe, tylko szef wiedział. Ciążowe wjechało po serduszku). Ta ciąża była dla mnie wybawieniem z tego terroru :) A wczoraj u nich byłam po papiery i szef pyta kiedy wrócę to na końcu języka miałam - Nigdy :P Ale powiem im to dopiero jak znajdę nową pracę. Na macierzyńskim będę szukać jak nie znajdę do tego czasu to pójdę na wychowawczy

editchen, k878, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku (czulam sie fatalnie) prawie 2 tyg zwyklego L4 (bo nie chcialam jeszcze nikomu mowic), potem - po serduszku powiedzialam. umowilam sie, ze jakis miesiac na home office z 1 dniem w biurze (poszlam im na reke tak naprawde), a potem juz L4. tez mnie pytaja kiedy wroce, ale z tego co slysze co sie tam dzieje, srednio mam ochote. wiec tez bede szukac na macierzynskim. a w ogole plan idealny jest taki, ze na macierzynskim od razu drugie (Zwlaszcza, ze czas nagli) i moga mnie wtedy pocalowac.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupowaliśmy samochód w 2011, był bez tych zaczepów IsoFix. Na pierwszym przeglądzie serwisowym po roku nam zamontowali, pan w serwisie mówił, że takie są przepisy, że auta od 2012 roku kupowane nowe muszą mieć IsoFix, a tym na pierwszym serwisie też montują ;) My bardzo mało z Olą jeździliśmy, więc fotelik był bez bazy. Teraz w sumie nie wiem co zrobić ;)

editchen - mi te białe też systematycznie rosły, zaczynało się od ok 10 czyli górna granica ta zwykła, wzrosły aż do 15,4. Przy ostatnim badaniu spadły na jeśli dobrze pamiętam 11,8. Ciekawe jak teraz, w przyszłym tygodniu idę ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja 2 prawidłowe przyrosty bety i l4 (wtedy jeszcze nie ciążowe, tylko szef wiedział. Ciążowe wjechało po serduszku). Ta ciąża była dla mnie wybawieniem z tego terroru :) A wczoraj u nich byłam po papiery i szef pyta kiedy wrócę to na końcu języka miałam - Nigdy :P Ale powiem im to dopiero jak znajdę nową pracę. Na macierzyńskim będę szukać jak nie znajdę do tego czasu to pójdę na wychowawczy

hehe, mam tak samo, chociaż ja zaczęłam L4 od bety 500 :)
    no, ale nie nastawiam się na nic, może się tam coś zmieni do mojego powrotu? jakiś tajfun przejdzie i wszystko pozmienia? albo będzie jakiś wakacik w innym dziale, gdzie się inaczej pracuje?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o macierzyński to na odchodzę na koniec października właśnie. Już nie mogę się doczekać, bo myślałam, że jakoś to będzie, ale jednak jest mi już coraz ciężej i długie stanie na nogach daje popalić. Też chciałabym nie wracać po macierzyńskim do pracy, ale pewnie finanse zmusza raczej do powrotu do pracy nawet na te pół etatu bo inaczej może być ciężko wyżyć tylko z jednej wypłaty :/ Śmiałam się ostatnio, że chyba jak mnie nie będzie to od razu sobie machne drugie dziecko, bo nikt mnie w życiu tyle w pracy nie wręczał haha :D
    Wiekszość współpracowników jest miła i starają się jak najlepiej, ale jest jeden koleś, który strasznie działa mi na nerwy.
    Zawsze miał głupie poczucie humoru (o ile można to tak nazwać, ale wczoraj tak mnie wkurzył że miałam go ochotę walnąć w pysk. Zaczął się znawca wielce wypowiadać, że pamiętaj masz małe cycki to nie karm piersią, pamiętaj, że jak dziecko się urodzi to tak i tak rób a nie tak. O skurczach opowiadał, że na pewno nie spodziewam się tego co mnie czeka bo on to WIDZIAŁ jak jego żona rodziła i on WIE! Wielki kurde ekspert! Odparłam mu, że dziękuję bardzo za 'dobre' rady i odrobilam pracę domową z teorii i wiem czego się spodziewać a on na to, że czy jak przeczytam jak się auto prowadzi to też będę od razu umieć. Jak można być takim bucem? Ja rozumiem gdyby kobieta mówiła o swoich doświadczeniach, ale koleś który za przeproszeniem g*wno wie o porodzie bo go sam nie przeżył niech sobie te swoje przemyślenia wsadzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzę, że nie jestem jedyną, która ma nadzieję nie wracać do pracy po macierzyńskim. Ja mam taką cichą nadzieję, że uda mi się znaleźć inną pracę, bo u mnie atmosfera nieciekawa, już przed zajściem w ciążę dostawałam na głowę tam...

‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ