WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym dawno rzuciła taką robotę wolę żyć skromniej a bez nerwów. Pieniądze to nie wszystko a życzenie komu żeby nie miał dzieci no cóż nie na miejscu. Przepraszam że to piszę ale nie powinno się takich rzeczy życzyć drugiej kobiecie nawet tej najgorszej.

ara lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo kobiet podczas macierzyńskiego zmienia prace. Widzę to na rekrutacjach które prowadzę. To chyba dobry moment zacząć wszystko od nowa ale z drugiej strony nowa praca to tez mniejsza tolerancja pracodawcy na przykładowe wcześniejsze wyjścia czy L4 jak dziecko chore. Ja tez jestem zdania że jak sie ma pracę którą sie nienawidzi to szkoda marnować sobie życie i trzeba zmienić :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:20

• Discret Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 nie ma co a jak jest możliwość to o mobing podać ją.

i iść na L4 nie ma sensu się stresować i dziecka. Mówię to ja pracoholiczka:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale ja od dwóch lat nie zmieniałam pracodawcy z uwagi na starania, żeby u nowego nie pójść od razu na macierzyński. Zawsze źle, choroba, taki kraj, tak się dba o przyrost naturalny, ze kobieta wszystkiemu zawsze winna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 16:50

editchen lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam lenia :o a spiaca jestem masakrycznie, druga kawka dzisiaj (ale mala) jeszcze spotkanie komunijne dzisiaj. Na sama mysl o opuszczeniu kanapy mi zle dzisiaj :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wspolczuje. Czasami mysle lepiej mniej kasy a zdrowe "sumienie" po co te nerwy. Pamietam jak zmienila mi sie sedzina... Na rozprawach siedzialam od 8-15 nie pozwalala w przerwach wyjsc na siku , zjesc....ona sama miala przerwy a ja mialam konczyc protokoly....to byl koszmar. Kobieta kobiecie...wtedy nie bylam w ciazy wiec zacisnelam zeby. Ale gdybym byla to bym to rzucila w cholere w 5 sekund

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się musiałam zdrzemnąć. Ciśnienie mi spadło do 80/60, tak niskiego to, jeszcze nie miałam. Kawy nie dam rady się napić. Śmierdzi mi okrutnie.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zmieniałam ze względu na starania bo jednak jest ch*jowo ale stabilnie. Więc wiedziałam, że jak pójdę na l4 to nikt nie będzie mnie próbował wywalić ani nic takiego i umowa na czas nieokreślony a w nowej pracy to wiadomo, że najpierw próbny a później może być czasowa (na rok czy 2 lata). Ja to nawet mówiłam, że mogliby mnie w końcu wywalić bo sama się nie zwolnię i mam już dosyć :P Opierdalałam się ile wlezie i tak już 9 lat...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zmieniałam pracę, jak już czułam,ze jest mi źle albo ktoś próbuje mnie wycyckac. Zawsze uważałam,ze to,ze u kogoś pracuje, nie znaczy,ze ten ktoś mnie kupił na własność i może ze mną wszystko. Trzeba sie szanować w dwie strony. Przez to pracuje dla siebie. Bo u kogoś zawsze mocno sie angazowalam, a i tak dostawałam po dupie. Z reszta w branży, której ja pracuje to ciężko z normalna umowa. Niby dobrze, bo można dużo zarobić (Jak się na klientów), a z drugiej umowa zawsze smieciowa. I przy zwolnieniach zawsze było kijowo

Minionkowa lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    takie sa realia... pieniadze z nieba nie leca. w pl mialam zajebista prace wyplata super auto sluzbowe itd ale mieszkanie wynajmowane wiec tu sie chwile meczymy ale chociaz wrocimy i chata swoja a praca to juz byle jaka moze byc.i zyc zyc zyc cieszyc sie dniem codziennym z rodzina itd.
    Znam twój ból. Tyle że ja chce przytrzymać swoją pracę na l4 i macierzyńskich. Dlatego chcemy po roku machnąć druga dzidzie. I jak macierzyński po drugiej się skończy to wrócić. Budzetowka stabilna jest. Nie wywalaja po macierzynskich (kolezanka miala trójkę dzieci i 5 lat na zwolnieniach i wróciła). No chyba, że rząd się zmieni i będą czystki. Wiadomo każdy rząd chce swoich obsadzić, a swoi dyrektorzy chcą swoich pracowników podległych, rodzinę, Znajomych, rodzinę znajomych itd.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga oskarż ich o bulling. Bardzo popularne w Anglii. Nazbieraj dowodów dopóki masz czas. Maili albo cos. W Anglii nawet to, że ktoś nie kleją przy twoim biurku jak coś ci tłumaczy można podciągnąć pod to, bo możesz czuć się zastraszana taka postawa znad głowy. Serio. U mojego męża w pracy takie cyrki odchodzą.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moja teściowa poszla na zakupy z teściem i znów kupili ciusZki dla Laury (bratanicy męża). Więc ja ostentacyjnie posZłam i kupiłam swojemu. Teraz mamy mid-season sales, Więc kupiłam ciusZki za 1,99-2,99£ w GAP i next. Nie mogłam nie kupić tych pingwinów!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a5f68845df8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 19:02

Szczesliwa_mamusia, Lura82, Jacqueline, nesairah, nataliamonika, Discret lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:20

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a widziałyście to:
    http://cokupic.pl/produkt/Avent-Muszle-laktacyjne-Isis-12086

Jako alternatywa dla wkładek laktacyjnych bo jak będą poranione to wtedy wkładki mogą obcierać a tak to więcej powietrza i maść też nie będzie się ścierać. Pomyślę ;)

Jaką maść polecacie? Lanolina ziajka będzie ok?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupić osłonki na piersi, Ale po porodzie.
    A co do maści, to ja mam właśnie z ziaji

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoom na pingwiny :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9956d9c4e42.jpg

Lura82, salenne, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, nesairah, Minionkowa, Petitka, magdzia26, nataliamonika, editchen, dagii, ara lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś moja teściowa poszla na zakupy z teściem i znów kupili ciusZki dla Laury (bratanicy męża). Więc ja ostentacyjnie posZłam i kupiłam swojemu. Teraz mamy mid-season sales, Więc kupiłam ciusZki za 1,99-2,99£ w GAP i next. Nie mogłam nie kupić tych pingwinów!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a5f68845df8.jpg
    Ale ci zazdroszczę dostępu do GAPa i NEXTa :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ale ci zazdroszczę dostępu do GAPa i NEXTa :)
    A gdzieś tam koło Ciebie nie ma? W warszawie są. Pewnie w innych duzych miastach też. Chociaż promocje tu w UK mają lepsze. Jakoś w gapie w wawie za 13zł bym racZej nic nie znalazła

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się kolekcja Snow White w Gapie. Zwłaszcza dla dziewczynek są cudne rzeczy. Ale drogie :( 20£ za pajaca :( w Polsce ceny też pewnie miażdża.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ