WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu mój suwaczek nie przesuwa sie na 8 ? :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za miesiac sie przesunie ;)

wrr, ja dalej w szpitalu. tak jak myslalam w dniu w ktorym przyszlam ze skierowaniem byla pelnia, porodowka zapchana, kolejka do sali operacyjnej na ciecia cesarskie, na izbie 4 kobiety po 30tc ze skierowaniem w tym ja w 32 tygodniu. przyjeli, wczoraj dali ostatnia dawke sterydu na przyspieszenie rozwoj pluc w razie czego.
    najpierw mnie dali razem z inna w 35tygodniu ciazy na ginekologie, fajnie bylo sala 2 osobowa i wzgledny spokoj. wczoraj zwolnilo sie lozko to pojechalam na patolohie ciazy i lezymy w 5 :( a do tego na korytarzu wiecznie zamieszanie bo moja sama jest na drodze miedzy porodowka a sala matek z dziecmi po porodzie. dzis spalam do 3. porody leca tasmowo, tak samo cesarki (to jest szpital kliniczny takze te najciezsze przypadki rozwiazuje sie tutaj). badania usg i ginekologiczne wyszly idealnie, szyjka sie nie sktaca , jest zamknieta , ma 3.6cm.

posalam na fb, ze niestety bedzie planowana cesarka ze wzgledu na przyczep bloniasty pepowiny. lekarka wstepnie ustalila termin ciecia na 22.11 . w czwartek inna lekarka tez potwierdzila ze przyczep bloniasty to raczej bezwzgledne wskazanie do cc, chociaz ona dalaby mi wybór.

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawi-najwazniejszy dzidziuś. Moja siostra miała to samo, tyle, że jej syn zaczął się sam pchać na świat 3tyg przed terminem. Dobrze, ze w porę lekarka na USG zauważyła i szybko zrobili cc. Nie ryzykuje porodem sn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ciekawe czemu mój suwaczek nie przesuwa sie na 8 ? :(
    Jak będziesz w 9, to się przesunie;) mój jeszcze nawet dobrze nie wszedł na 7 ;)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pewno nie zaryzykuje porodem naturalnym. tym bardziej ze moja lekarka wiedziala ze za wszelka cene chce rodzic silami natury wiec wyjasnila mi dokladnie co to przyczep bloniasty i ze jest 50% szans ze nic sie nie stanie, a drugie 50 ze pepowina w trakcie pekania pecherza plodowego sie zerwie i wtedy dziecko sie wykrwawi. a druga lekarka (bardziej doswiadczona) mowila ze u niej przy porodach z taka pepowina ladnie rodzily sie dzieci ale przy wydalaniu łożyska pepowina sie urwala i ręką trzeba bylo wyjmować łożysko :o

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma cesarkę ze względu na wadę wzroku? Wyskoczyło mi w aplikacji dla ciężarnych, że przy mojej wadzie nie powinnam rodzić siłami natury bo siatkówka się odklei?! Oj straszą.. Ja mam za sobą już poród naturalny

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wezel chlonny mnie boli ten pod zuchwa :/ co to moze oznaczac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurde wezel chlonny mnie boli ten pod zuchwa :/ co to moze oznaczac?
    Herbata z cytryną i miodem koniecznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gardlo mnie nie boli :( mam schiza ze to cytomegalia albo toxo :/

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - węzły są odczynowe, wystarczy, że cię cokolwiek przewiało czy co i już może reagować, infekcje górnych dróg oddechowych jakieś i to samo. Kuruj się kobitko póki gorzej się nie rozwija ;)

Minionkowa, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus Ja tak mam przed infekcją (czyt. przeziębienie). Nie miałaś badań na toxo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawi-mądra lekarka. Nie ma co ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Amus Ja tak mam przed infekcją (czyt. przeziębienie). Nie miałaś badań na toxo?
    Amus miała z nas najczesciej badanie na toxo. To jest nasza forumowa paranoiczka, jeśli chodzi o toxo :) Amus-bez urazy;)

Amus-przeziebilas się. Ja ostatnio też zaczęłam chrychac. Pogoda nie sprzyjające i tyle. Trzeba się wzmacniać

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Czy któraś z was ma cesarkę ze względu na wadę wzroku? Wyskoczyło mi w aplikacji dla ciężarnych, że przy mojej wadzie nie powinnam rodzić siłami natury bo siatkówka się odklei?! Oj straszą.. Ja mam za sobą już poród naturalny
    A jaka masz wadę wzroku? I co mówi okulista? Powinnaś pójść. Mój gin kazał mi iść na początku ciąży i teraz też mnie wysyła. Ja idę 25go

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -4, a w apce jest napisane, że wada powyżej 2 już się zalicza O.o
    Byłam u okulisty z córką, kazała mi przyjść jak urodzę. Ginekolog nic nie wspomina w tym temacie.
    Wadę mam od zawsze, poród miałam sn, siatkówka na miejscu..

• Discret Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey brawo mój sposób na moją mamę.
    Moja teściowa kupiła łóżeczko jakies miekkie i to fioletowe więc napweno go nie użyje.Teściu wogóle ma w poważaniu wnuki. Mój ojciec przyjedzie dopiero jak urodze wcześniej raczej nie. A moja mama no cóż innym wnuczkom kupiła łóżeczka a naszemu nic. No ale trudno ma nas więc będzie co potrzebuje stać nas na to co najlepsze dla niego. Kaszel mnie męczy aż na wymioty mnie bierze momentami. CO za paskudztwo. I jeszcze dzisiaj przenosimy raty na nowe mieszkanie ale mam chęci że hohoho najlepiej zakryłabym się kołderką po uszy i tak siedziała.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl - yyy nie miałam pojęcia o czymś tak jak przyczep błoniasty pępowiny. Tak czytam o czynnikach ryzyka i chyba poproszę lekarza niech puści badanie Dopplerem na tym usg III trymestru, wole na panikare wyjść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mozna nie miec badan na toxo :p jasne ze mialam :p nie mialam chorobska nigdy to tak ;) mysle czy nie przjesc sie kiedys na to cmv.

Dwa dni temu troche mnie bolal wezel pod prawa pavha ale minelo a teraz ten zuchwowy ale ten mi doskwiera bo jak tylko glowe schylam i dociskam do klatki to mnie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 09:10

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa - można rodzić naturalnie i przy -8 i więcej, ważny jest stan rogówki, czy nie ma rozwarstwienia, ryzyka odklejania, nadciśnienia w gałce ocznej. Sama krótkowzroczność w takim zakresie jak masz (mam bardzo podobnie, na jednym -2,5 na drugim prawie -4 i astygmatyzm) nie jest wskazaniem do cc.

Minionkowa lubi tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj się rozpisalyscie. :) ja dzisiaj jadę do rodziców z mężem - wczoraj odwiedziliśmy teściów...

W Warszawie są dzisiaj jakieś targi - promocje w świecie dziecka więc zamierzam się tam wybrać i zobaczyć co w trawie puszczy :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ