Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
za miesiac sie przesunie
wrr, ja dalej w szpitalu. tak jak myslalam w dniu w ktorym przyszlam ze skierowaniem byla pelnia, porodowka zapchana, kolejka do sali operacyjnej na ciecia cesarskie, na izbie 4 kobiety po 30tc ze skierowaniem w tym ja w 32 tygodniu. przyjeli, wczoraj dali ostatnia dawke sterydu na przyspieszenie rozwoj pluc w razie czego.
najpierw mnie dali razem z inna w 35tygodniu ciazy na ginekologie, fajnie bylo sala 2 osobowa i wzgledny spokoj. wczoraj zwolnilo sie lozko to pojechalam na patolohie ciazy i lezymy w 5a do tego na korytarzu wiecznie zamieszanie bo moja sama jest na drodze miedzy porodowka a sala matek z dziecmi po porodzie. dzis spalam do 3. porody leca tasmowo, tak samo cesarki (to jest szpital kliniczny takze te najciezsze przypadki rozwiazuje sie tutaj). badania usg i ginekologiczne wyszly idealnie, szyjka sie nie sktaca , jest zamknieta , ma 3.6cm.
posalam na fb, ze niestety bedzie planowana cesarka ze wzgledu na przyczep bloniasty pepowiny. lekarka wstepnie ustalila termin ciecia na 22.11 . w czwartek inna lekarka tez potwierdzila ze przyczep bloniasty to raczej bezwzgledne wskazanie do cc, chociaz ona dalaby mi wybór.Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja na pewno nie zaryzykuje porodem naturalnym. tym bardziej ze moja lekarka wiedziala ze za wszelka cene chce rodzic silami natury wiec wyjasnila mi dokladnie co to przyczep bloniasty i ze jest 50% szans ze nic sie nie stanie, a drugie 50 ze pepowina w trakcie pekania pecherza plodowego sie zerwie i wtedy dziecko sie wykrwawi. a druga lekarka (bardziej doswiadczona) mowila ze u niej przy porodach z taka pepowina ladnie rodzily sie dzieci ale przy wydalaniu łożyska pepowina sie urwala i ręką trzeba bylo wyjmować łożysko :oMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus - węzły są odczynowe, wystarczy, że cię cokolwiek przewiało czy co i już może reagować, infekcje górnych dróg oddechowych jakieś i to samo. Kuruj się kobitko póki gorzej się nie rozwija
Minionkowa, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMinionkowa wrote:Amus Ja tak mam przed infekcją (czyt. przeziębienie). Nie miałaś badań na toxo?
Amus-bez urazy;)
Amus-przeziebilas się. Ja ostatnio też zaczęłam chrychac. Pogoda nie sprzyjające i tyle. Trzeba się wzmacniać -
nick nieaktualnyMinionkowa wrote:Czy któraś z was ma cesarkę ze względu na wadę wzroku? Wyskoczyło mi w aplikacji dla ciężarnych, że przy mojej wadzie nie powinnam rodzić siłami natury bo siatkówka się odklei?! Oj straszą.. Ja mam za sobą już poród naturalny
-
nick nieaktualny
-
Emikey brawo mój sposób na moją mamę.
Moja teściowa kupiła łóżeczko jakies miekkie i to fioletowe więc napweno go nie użyje.Teściu wogóle ma w poważaniu wnuki. Mój ojciec przyjedzie dopiero jak urodze wcześniej raczej nie. A moja mama no cóż innym wnuczkom kupiła łóżeczka a naszemu nic. No ale trudno ma nas więc będzie co potrzebuje stać nas na to co najlepsze dla niego. Kaszel mnie męczy aż na wymioty mnie bierze momentami. CO za paskudztwo. I jeszcze dzisiaj przenosimy raty na nowe mieszkanie ale mam chęci że hohoho najlepiej zakryłabym się kołderką po uszy i tak siedziała. -
Alxawl - yyy nie miałam pojęcia o czymś tak jak przyczep błoniasty pępowiny. Tak czytam o czynnikach ryzyka i chyba poproszę lekarza niech puści badanie Dopplerem na tym usg III trymestru, wole na panikare wyjść.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyJak mozna nie miec badan na toxo :p jasne ze mialam :p nie mialam chorobska nigdy to tak
mysle czy nie przjesc sie kiedys na to cmv.
Dwa dni temu troche mnie bolal wezel pod prawa pavha ale minelo a teraz ten zuchwowy ale ten mi doskwiera bo jak tylko glowe schylam i dociskam do klatki to mnie boliWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 09:10
-
Minionkowa - można rodzić naturalnie i przy -8 i więcej, ważny jest stan rogówki, czy nie ma rozwarstwienia, ryzyka odklejania, nadciśnienia w gałce ocznej. Sama krótkowzroczność w takim zakresie jak masz (mam bardzo podobnie, na jednym -2,5 na drugim prawie -4 i astygmatyzm) nie jest wskazaniem do cc.
Minionkowa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Ale wczoraj się rozpisalyscie.
ja dzisiaj jadę do rodziców z mężem - wczoraj odwiedziliśmy teściów...
W Warszawie są dzisiaj jakieś targi - promocje w świecie dziecka więc zamierzam się tam wybrać i zobaczyć co w trawie puszczy