X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u nas GAP ale zlikwidowali sklep. Z tego co czytałam GAP wycofuje sie z polskiego rynku. Z NEXTa kupuje przez internet

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś zabawki dla dzieci? My dziś zdalismy sobie sprawę, ze mamy prawie wszystko ale nawet jednej zabawki nie mamy. Noooo od mojej mamy dostaliśmy kaczuszke do wanny :)

Apropo mamuśki, dostalismy od niej walizke wypchana bialymi recznikami. Powiedziala, ze to od taty i zebysmy wymienili sobie wszystkie reczniki na nowe :) dodam, ze nasze sa w bardzo dobrej kondycji :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ksiazeczke kontrastowa i dwie szeleszczaco-grzechoczace pluszowe zawieszki do lozeczka/wozka. A wydaje mi sie ze na poczatek dziecko nie potrzebuje zabawek, bedziemy kupowac pozniej a pewnie i jakies prezenty sie trafia

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Macie jakieś zabawki dla dzieci? My dziś zdalismy sobie sprawę, ze mamy prawie wszystko ale nawet jednej zabawki nie mamy. Noooo od mojej mamy dostaliśmy kaczuszke do wanny :)

Apropo mamuśki, dostalismy od niej walizke wypchana bialymi recznikami. Powiedziala, ze to od taty i zebysmy wymienili sobie wszystkie reczniki na nowe :) dodam, ze nasze sa w bardzo dobrej kondycji :)
    z zabawkami to spokojnie najszybciej to po pierwszym miesiacu chociaz chyba z tego co pamietam to dziecko jest w stanie cos chwytac w raczke jak ma 3 mc...jedyne co to mozna kupic jakas zawieszke grajaca do wózka ale to tez nie jest na poczatku konieczne

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kontrastową książeczkę i takiego misia - szmatkę :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal z telefonu nie moge nic pisać na forum , nie wiem co oni pozmieniali i czy tylko ja mam taki problem ze ani polubic , ani zacytowac ani nic napisać z telefonu nie idzie?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnej zabawki, myślę, że do 3 miesiąca nie będą potrzebne.

Właśnie jest u nas znajomy i straszy bez sensu. Że będzie masakra, że co godzinę pobudka w nocy, że posiadanie dziecka to w ogóle katastrofa i porażka. Już go zjebałam, że po co takie głupie gadanie. Tatko dobra rada się znalazł :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    ja nadal z telefonu nie moge nic pisać na forum , nie wiem co oni pozmieniali i czy tylko ja mam taki problem ze ani polubic , ani zacytowac ani nic napisać z telefonu nie idzie?
    Ja pisze z telefonu i jest ok już teraz. Chyba coś poprawili na serwerach

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja pisze z telefonu i jest ok już teraz. Chyba coś poprawili na serwerach
    to widocznie na moim juz nieodwracalnie padło :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:20

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś moja teściowa poszla na zakupy z teściem i znów kupili ciusZki dla Laury (bratanicy męża). Więc ja ostentacyjnie posZłam i kupiłam swojemu. Teraz mamy mid-season sales, Więc kupiłam ciusZki za 1,99-2,99£ w GAP i next. Nie mogłam nie kupić tych pingwinów!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a5f68845df8.jpg
    A tak ogólnie to kupili cokolwiek dla Gabriela do tej pory?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    tez własnie miałam o to pytac ...
    u nas ani moi rodzice ani tesciowie nic dla Teosia jeszcze nie kupili... dla Nikosia kupowali wózek i łóżeczko...troche mi przykro no ale coż....

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze jeszcze za wcześnie na zabawki ale wiecie.. to tez taka mala przyjemność dla nas :) często mamy jak sie dowiaduja, ze sa w ciazy to jakiegos misia kupuja, a ja tylko ciuchy i ciuchy :))

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam teściowie też nic dla małej nie kupili. I nie uważam żeby było coś w tym złego.

ara, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bylam zaskoczona , jak mama M przelala nam dwukrotnie gotówkę na konto na wnuka ;) Stwierdzila, ze my sami kupimy, to co uznamy za potrzebne i jeszcze funduje nam te snuze z USA. Malo tego, pochwalila sie, ze zamowila jakis komplecik dla malego. Naprawde sporo nam tym odjela kosztow. Za to moi rodzice dla wnuka poki co z niczym sie nie zaoferowali. A jakos naszlo ich na prezent dla nas na rocznice slubu, ktory okazal sie kompletnym niewypalem :/ Jak rozmawialam z M, to mogli te kwote zamiast na prezent dla nas, przeznaczyc na wnuka. A co nam kupili... Poduszki, koldre, materac z welny merynosa . My nie gustujemy w takich rzeczach... poza tym jestesmy 5 lat po slubie i juz dawno zadbalismy o materac,koldry, czy poduszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 23:45

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie. Nic.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata przelał mi na wózek i lozeczko. Mama kupiła 85% ubranek jakie mam. Teściowie nic.

Ja z zabawek mam piłeczkę oball, szeleszczaca szmatkę słonika, tukana lamaze, gryzaki 2, i zawieszkę sowę. Mamy też akwarium lamaze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey a dla wnuków drugiego syna coś kupili kiedy ich synowa była w ciąży? Bo tak sobie pomyślałam, że być może oni przesądni są i dopóki dziecka nie ma po drugiej stronie brzucha to wolą nie zapeszać? To pokolenie tak ma niestety

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4:20 a ja już od dwóch godzin nie śpię :( zgłodniałam i właśnie jem danio z chlebem :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też nie mam żadnej zabawki, myślę, że do 3 miesiąca nie będą potrzebne.

Właśnie jest u nas znajomy i straszy bez sensu. Że będzie masakra, że co godzinę pobudka w nocy, że posiadanie dziecka to w ogóle katastrofa i porażka. Już go zjebałam, że po co takie głupie gadanie. Tatko dobra rada się znalazł :/
    U nas dokładnie tak było - pobudka co godzinę w nocy :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ