WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u nas GAP ale zlikwidowali sklep. Z tego co czytałam GAP wycofuje sie z polskiego rynku. Z NEXTa kupuje przez internet

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś zabawki dla dzieci? My dziś zdalismy sobie sprawę, ze mamy prawie wszystko ale nawet jednej zabawki nie mamy. Noooo od mojej mamy dostaliśmy kaczuszke do wanny :)

Apropo mamuśki, dostalismy od niej walizke wypchana bialymi recznikami. Powiedziala, ze to od taty i zebysmy wymienili sobie wszystkie reczniki na nowe :) dodam, ze nasze sa w bardzo dobrej kondycji :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ksiazeczke kontrastowa i dwie szeleszczaco-grzechoczace pluszowe zawieszki do lozeczka/wozka. A wydaje mi sie ze na poczatek dziecko nie potrzebuje zabawek, bedziemy kupowac pozniej a pewnie i jakies prezenty sie trafia

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Macie jakieś zabawki dla dzieci? My dziś zdalismy sobie sprawę, ze mamy prawie wszystko ale nawet jednej zabawki nie mamy. Noooo od mojej mamy dostaliśmy kaczuszke do wanny :)

Apropo mamuśki, dostalismy od niej walizke wypchana bialymi recznikami. Powiedziala, ze to od taty i zebysmy wymienili sobie wszystkie reczniki na nowe :) dodam, ze nasze sa w bardzo dobrej kondycji :)
    z zabawkami to spokojnie najszybciej to po pierwszym miesiacu chociaz chyba z tego co pamietam to dziecko jest w stanie cos chwytac w raczke jak ma 3 mc...jedyne co to mozna kupic jakas zawieszke grajaca do wózka ale to tez nie jest na poczatku konieczne

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kontrastową książeczkę i takiego misia - szmatkę :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal z telefonu nie moge nic pisać na forum , nie wiem co oni pozmieniali i czy tylko ja mam taki problem ze ani polubic , ani zacytowac ani nic napisać z telefonu nie idzie?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnej zabawki, myślę, że do 3 miesiąca nie będą potrzebne.

Właśnie jest u nas znajomy i straszy bez sensu. Że będzie masakra, że co godzinę pobudka w nocy, że posiadanie dziecka to w ogóle katastrofa i porażka. Już go zjebałam, że po co takie głupie gadanie. Tatko dobra rada się znalazł :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    ja nadal z telefonu nie moge nic pisać na forum , nie wiem co oni pozmieniali i czy tylko ja mam taki problem ze ani polubic , ani zacytowac ani nic napisać z telefonu nie idzie?
    Ja pisze z telefonu i jest ok już teraz. Chyba coś poprawili na serwerach

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja pisze z telefonu i jest ok już teraz. Chyba coś poprawili na serwerach
    to widocznie na moim juz nieodwracalnie padło :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:20

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś moja teściowa poszla na zakupy z teściem i znów kupili ciusZki dla Laury (bratanicy męża). Więc ja ostentacyjnie posZłam i kupiłam swojemu. Teraz mamy mid-season sales, Więc kupiłam ciusZki za 1,99-2,99£ w GAP i next. Nie mogłam nie kupić tych pingwinów!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a5f68845df8.jpg
    A tak ogólnie to kupili cokolwiek dla Gabriela do tej pory?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    tez własnie miałam o to pytac ...
    u nas ani moi rodzice ani tesciowie nic dla Teosia jeszcze nie kupili... dla Nikosia kupowali wózek i łóżeczko...troche mi przykro no ale coż....

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze jeszcze za wcześnie na zabawki ale wiecie.. to tez taka mala przyjemność dla nas :) często mamy jak sie dowiaduja, ze sa w ciazy to jakiegos misia kupuja, a ja tylko ciuchy i ciuchy :))

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam teściowie też nic dla małej nie kupili. I nie uważam żeby było coś w tym złego.

ara, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bylam zaskoczona , jak mama M przelala nam dwukrotnie gotówkę na konto na wnuka ;) Stwierdzila, ze my sami kupimy, to co uznamy za potrzebne i jeszcze funduje nam te snuze z USA. Malo tego, pochwalila sie, ze zamowila jakis komplecik dla malego. Naprawde sporo nam tym odjela kosztow. Za to moi rodzice dla wnuka poki co z niczym sie nie zaoferowali. A jakos naszlo ich na prezent dla nas na rocznice slubu, ktory okazal sie kompletnym niewypalem :/ Jak rozmawialam z M, to mogli te kwote zamiast na prezent dla nas, przeznaczyc na wnuka. A co nam kupili... Poduszki, koldre, materac z welny merynosa . My nie gustujemy w takich rzeczach... poza tym jestesmy 5 lat po slubie i juz dawno zadbalismy o materac,koldry, czy poduszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 23:45

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie. Nic.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata przelał mi na wózek i lozeczko. Mama kupiła 85% ubranek jakie mam. Teściowie nic.

Ja z zabawek mam piłeczkę oball, szeleszczaca szmatkę słonika, tukana lamaze, gryzaki 2, i zawieszkę sowę. Mamy też akwarium lamaze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey a dla wnuków drugiego syna coś kupili kiedy ich synowa była w ciąży? Bo tak sobie pomyślałam, że być może oni przesądni są i dopóki dziecka nie ma po drugiej stronie brzucha to wolą nie zapeszać? To pokolenie tak ma niestety

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4:20 a ja już od dwóch godzin nie śpię :( zgłodniałam i właśnie jem danio z chlebem :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też nie mam żadnej zabawki, myślę, że do 3 miesiąca nie będą potrzebne.

Właśnie jest u nas znajomy i straszy bez sensu. Że będzie masakra, że co godzinę pobudka w nocy, że posiadanie dziecka to w ogóle katastrofa i porażka. Już go zjebałam, że po co takie głupie gadanie. Tatko dobra rada się znalazł :/
    U nas dokładnie tak było - pobudka co godzinę w nocy :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ