Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMinionkowa-tak Jak pisze Jaqueline- ważna jest rogowka. Ja na Twoim miejscu poszłabym do okulisty. Do innego niż u tego co byłaś z córka. Powiesz,ze gin Cię przysłał. I niech zrobi Ci wpis w kartę ciazy, że nie ma przeciwwskazań. Będziesz spokojniejsza, bo nie ma co gdybać.
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Minionkowa - można rodzić naturalnie i przy -8 i więcej, ważny jest stan rogówki, czy nie ma rozwarstwienia, ryzyka odklejania, nadciśnienia w gałce ocznej. Sama krótkowzroczność w takim zakresie jak masz (mam bardzo podobnie, na jednym -2,5 na drugim prawie -4 i astygmatyzm) nie jest wskazaniem do cc.
teraz rozumiem
-
Jacqueline wrote:Alxawl - yyy nie miałam pojęcia o czymś tak jak przyczep błoniasty pępowiny. Tak czytam o czynnikach ryzyka i chyba poproszę lekarza niech puści badanie Dopplerem na tym usg III trymestru, wole na panikare wyjść.Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:To takie czeste jest? :o
byl obchod, chcieli wypisac do domu ale nie doszly wyniki posiewu z pochwy i odbytu a bez tego moge tylko wyjsc na wlasne zadaniealbo dzis beda albo jutro albo w poniedxialek ....
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dziewczyny wyszły wam pajaczki na nogach żylaki?mi się zrobiło takie małe gniazdo a teraz zauważyłam że nawet pod kolanem mam , to zniknie czy już tak zostanie?
Co do zabawek to ja mam tylko na wózek takie fajne szeleszczace i pierdzace ale zanim naciśnie i znajdzie pierdziawke to trochę potrwa:-) taka karuzele nad łóżeczko muszę gdzieś kupić albo może dostanę..
Za tydzień siostra robi mi baby shower!!
Szykuje ktoś dla was?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry, choc chyba niezbyt na to wuglada... my dzis po wizycie. Olek jiz zaczyna odbiegac waga o 1,5 tyg, a na dodatek pepowona dwunaczyniowa, czyli jedno naczynie musialo sie zatkac. Jestem przerazona, prawdopodobnie urodze okolo 37 tc, a wcześniej spedze z 2 tyg na obserwacji w szpitalu i po sterydy. Uplakalam sie, bo to najgorsza wizja jaka mialam i niestety bede musiala zniesc rozlake z corka na czas pobytu w szpitalu
za 3tyg wizyta i decyzje co dalej...
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Eli Ty to masz pecha w ciazach
ale zobacz mała jest zdrowa, to i mały zdrowy będzie
Najgorszejest to, ze wszystko idzie dobrze, szyjka dluga, dobrze trzyma i nagle po 30 tyg klops, jakbym dostala obuchem w leb.... martwie sie, bo przy corce pepowina byla prawidlowa, a tu jest dwunaczyniowa, wiec jeszcze gorzej -
Eli będzie dobrze, nie smutaj... Nie zazdroszczę nerwów
Aga to pojechałaś... modlitwa i klątwa?! Sory, ale mega słabe dla mniemoże spróbuj jakoś zdroworozsądkowo podejść do tematu - nie dajesz rady to weź l4...
My też nic nie dostaliśmy, chociaż nieee, sorki mama moja nam uszyła pościele dla dzieckakupować nic nie muszą, nawet wolę to sama poogarniać, choć może to fajne jak się Wasi z czymś zaoferują
Wysłałam męża po zakupy bo zaległam już całkowicie w łóżku iii czuję się jakbym w help-desku pracowała... Nie wiedziałam, że robienie zakupów mając listę może rodzić tyyyle dylematów
Wczoraj miałam kontrolne ktg, skurczy zero, mam nadzieję, że szyjka ładnie się trzyma
Co do fotelików to polecam wybranie się do miejsca, gdzie fotelik można przymierzyć przed zakupem, np. Osiem gwiazdek - doradzają, przymierzają bez problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 12:01
-
nick nieaktualny
-
[QUOTE=[m]alina]To ja bylam zaskoczona , jak mama M przelala nam dwukrotnie gotówkę na konto na wnuka
Stwierdzila, ze my sami kupimy, to co uznamy za potrzebne i jeszcze funduje nam te snuze z USA. Malo tego, pochwalila sie, ze zamowila jakis komplecik dla malego. Naprawde sporo nam tym odjela kosztow. Za to moi rodzice dla wnuka poki co z niczym sie nie zaoferowali. A jakos naszlo ich na prezent dla nas na rocznice slubu, ktory okazal sie kompletnym niewypalem
Jak rozmawialam z M, to mogli te kwote zamiast na prezent dla nas, przeznaczyc na wnuka. A co nam kupili... Poduszki, koldre, materac z welny merynosa . My nie gustujemy w takich rzeczach... poza tym jestesmy 5 lat po slubie i juz dawno zadbalismy o materac,koldry, czy poduszki.[/QUOTE]
Nam teściowie sprezentowali na ślub w tamtym roku bardzo nietrafiony prezent, zastawę stołową, chyba Bogucice. Trzymałam jakiś czas w domu, ale zaczęło mi brakować miejsca i stoi zapakowana w piwnicy. Na dodatek w ogóle nie w naszym stylu, bo z jakimiś srebrnymi elementami, a my mamy wszystko złote, a naczynia kolorowe. Drogi prezent, bo na 12 osób, a do niczego nie pasujeGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Alxawl - a powiedz, masz ten przyczep błoniasty czy dodatkowo jeszcze te naczynia przodujące, czyli Vasa Previa? Przy Vasa Previa tego co mi wiadomo bezwzględnie powinno być cc, inaczej dziecko wykrwawi się przy pęknięciu błon płodowych, wtedy te naczynia pękają. Przy łożysku przodującym bądź nisko osadzonym jest największa "szansa" że mogą być te naczynia przodujące bądź jak łożysko ma więcej niż 1 płat. Ale przy prawidłowo osadzonym łożysku też niestety się zdarza, a czynnikami zwiększającymi ryzyko jest stan np. stan po operacjach na macicy, zabiegi łyżeczkowania.
Musze o to lekarza zapytać koniecznie niech zbada, ma ten kolorowy doppler, wolę wyjść na panikarę, ale po tym wszystkim na końcu jeszcze stracić dziecko przez coś co można w badaniu wykryć jak u ciebie ten przyczep błoniasty, brrr... Zapisze sobie to lepiej na kartce bo zapomnęI wolałabym nie być w gronie tych "wybrańców" 1:2500
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 12:24
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Lura82 wrote:Apropo mamuśki, dostalismy od niej walizke wypchana bialymi recznikami. Powiedziala, ze to od taty i zebysmy wymienili sobie wszystkie reczniki na nowe
dodam, ze nasze sa w bardzo dobrej kondycji
nataliamonika, Petitka lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyDziewczyny pytanko.
Czy rozwalona babrajaca sie (troche mi zropiala) warga (usta:p) moze byc przyczynya bolacego wezla zuchwowego?? Nie mam opryszczki ale mam mega brzydki nalog jaknsie denerwuje to skubie usta i mam niestty rany troche mi tez spuchla warga -
Jacqueline wrote:Alxawl - a powiedz, masz ten przyczep błoniasty czy dodatkowo jeszcze te naczynia przodujące, czyli Vasa Previa? Przy Vasa Previa tego co mi wiadomo bezwzględnie powinno być cc, inaczej dziecko wykrwawi się przy pęknięciu błon płodowych, wtedy te naczynia pękają. Przy łożysku przodującym bądź nisko osadzonym jest największa "szansa" że mogą być te naczynia przodujące bądź jak łożysko ma więcej niż 1 płat. Ale przy prawidłowo osadzonym łożysku też niestety się zdarza, a czynnikami zwiększającymi ryzyko jest stan np. stan po operacjach na macicy, zabiegi łyżeczkowania.
Musze o to lekarza zapytać koniecznie niech zbada, ma ten kolorowy doppler, wolę wyjść na panikarę, ale po tym wszystkim na końcu jeszcze stracić dziecko przez coś co można w badaniu wykryć jak u ciebie ten przyczep błoniasty, brrr... Zapisze sobie to lepiej na kartce bo zapomnęI wolałabym nie być w gronie tych "wybrańców" 1:2500
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Moja teściowa to chodzące chamstwo. Już przywykłam do tego, że rządzą się tu jak chcą. W kuchni mam syf jakich mało. Ciągle tylko po nich zmywam. Mąż już zaczął mi pomagać bo ja nie wyrabiam. Porysowali nam teflonowe patelnie i garnki. Ale dziś przeszła sama siebie. Posprzątałam kuchnie bo chciałam robić naleśniki z jabłkami i cukrem. Poznawałam blaty bo były lepiace i brudne. Wyciągnęłam składniki, zrobiłam ciasto, pokroiłam jabłka. Ta wchodzi do kuchni i mówi, że chce zrobić sobie jeść. Ja mówię, że jeden blat jest wolny i lodówka też. Ja potrzebuje tylko kuchenki i blatów obok. Poszła do mojego męża pytając go co by zjadł na co on odp że ja mu robię naleśniki. Mino że to wiedziała. Co zrobiła ta s***a? Zaczęła smażyć sobie jaja i bekon. Rozłożyła się na blatach odsuwając moję rzeczy. Wyszłam i trzasnelam drzwiami sypialni. Mąż zaraz przyszedł i powiedział, że on wie i żebym się nie denerwowała. I że spędzony te 15 min na przytulankach. Powiedziałam mu że bardzo go przepraszam ale starałam się mieć dobre stosunki z jego matka ale to koniec. Codziennie w jakiś sposób mnie obraża.
-
Angie 31 wrote:Dziewczyny wyszły wam pajaczki na nogach żylaki?mi się zrobiło takie małe gniazdo a teraz zauważyłam że nawet pod kolanem mam , to zniknie czy już tak zostanie?
Co do zabawek to ja mam tylko na wózek takie fajne szeleszczace i pierdzace ale zanim naciśnie i znajdzie pierdziawke to trochę potrwa:-) taka karuzele nad łóżeczko muszę gdzieś kupić albo może dostanę..
Za tydzień siostra robi mi baby shower!!
Szykuje ktoś dla was?
Pajaczki na udach miałam wcześniej, chyba teraz jest tyle samo. Za to mam mnóstwo popekanych naczynek ( czerwone plamki) na rekach, dekoldzie, twarzy np na czubku nosa i policzku. Myślę, ze to przez acard. Po ciazy pewnie bede musiala isc na laser, żeby usunac chociaż te z twarzy.
Baby shower zawsze mi sie marzył. Tak samo jak wieczór panieński. Nie bylo wieczoru to i baby shower mnie ominie. O sesji brzuszkowej tez moge pomarzyć, baaa nawet fryzjera odmowilam, bo nie moge siedzieć tyle czasu.
Ciaza jak i cale starania nauczyły mnie, ze jednak nie wolno mi niczego planować22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤