Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTwoja jest panoszaca. A moja to nic nie zrobi, tylko by chciała,zeby koło niej robić. Nawet jak u niej jestem w donu, to, mnie zagania do wszystkiego. Oczywiście tylko nie do gotowania. Bo ja według nich źle gotuje i według mojego szwagra. Żarcie jest niedoprawione (bo nie ma vegety)
Ile razy słyszałam jak chciałam jej pomóc, to tylko nie smaż kotletów, bo mi spalisz tłuszcz itd. .. -
Zołzimagic wrote:emilkey a to Twoje pierwsze takie dlugie starcie z tesciowa? Zawsze sie widywalyscie na ktrocej? Szkoda ze nie wiedzialas wczesniej jacy oni sa to bys na ten czas sie do PL wybrala.
Cieszę się, że jest weekend i mąż jest w domu. Wcześniej myślał, że przesadzam. Ale dziś już sam zobaczył na własne oczy jak to jest z jego mamusia. -
[QUOTE=[m]alina]Nataliamonika, hehe ja sie wybronilam przed takim prezentem od moich rodzicow na slubie. Mieli w zwyczaju kazdemu zw swoich dzieci podarowac na slubie taki 12 osobowy zestaw
Udalo mi sie zamienic zestaw na drzwi do mieszkania. My sobie doplacilismy za klamki[/QUOTE]
my na szczęście od moich dostaliśmy thermomixa i kasę, od teściów zaś kasę i pościel w rozmiarze, którego nie używamy
moi na szczęście w takich syt. wolą dać pieniądze niż na siłę kupować coś, co wiadomo, że ciężko trafić w gusta... teściowa ma tak, że wszystkim swoim chrześniakom na ślub kupuje zastawę oczywiście wg własnych upodonańmy ode mnie z pracy dostaliśmy ale mieliśmy sobie wybrać jaką chcemy i takie podejście rozumiem
w zeszłym roku na wigilę teściów zaprosiliśmy wyraźnie zaznaczając, że mają nic nie robić do jedzenia... teściowa oczywiście musiała wziąć swoją kapustę z grzybami (mimo, że u nas też była) i jakieś suche keksy i pierniki, których nikt nie chciał jeśćposzło do zamrażarki i mąż po mału do pracy wynosił chyba jeszcze w wakacje
z moją mamą to się mogę przynajmniej dogadać co kto robi i nie ma problemu
jeszcze zawsze mnie irytuje jak jesteśmy u teściów to na odchodne nam pakują wałówę jakbyśmy głodowali, hitem dla mnie są zawsze parówki ze składem dłuższym od samej parówki i marketowe jajka mimo, że na wiosce mieszkają
od moich rodziców zawsze jakiś miód dostaniemy dobry czy wiejskie jaja a u teściowej to muszę najpierw zawsze przegląd zrobić co nam tam pakuje "zdrowego"
wesoło jest z teściami, nie ma co -
Emikey ta Twoja teściowa jest po prostu jakaś nienormalna. Ona się wychowała w buszu czy jak? Teflonowej patelni nie widziała na oczy? Można być starej daty, ale maniery i dobre wychowanie to raczej powinna pokazać zwłaszcza ze jest nie u siebie. Może czuje się pewnie, bo Twój mąż a jej syn jest na miejscu i uważa, że jest u siebie. Rozumiem, że Twój luby jest teraz między młotem a kowadłem, ale mógłby może zwrócić uwagę? Jeśli się nie czuje na siłach to Ty powinnaś to zrobić skoro i tak jest Ci już wszystko jedno. Byle do jutra i będzie spokój
editchen, Minionkowa lubią tę wiadomość
-
Petitka wrote:Emikey ta Twoja teściowa jest po prostu jakaś nienormalna. Ona się wychowała w buszu czy jak? Teflonowej patelni nie widziała na oczy? Można być starej daty, ale maniery i dobre wychowanie to raczej powinna pokazać zwłaszcza ze jest nie u siebie. Może czuje się pewnie, bo Twój mąż a jej syn jest na miejscu i uważa, że jest u siebie. Rozumiem, że Twój luby jest teraz między młotem a kowadłem, ale mógłby może zwrócić uwagę? Jeśli się nie czuje na siłach to Ty powinnaś to zrobić skoro i tak jest Ci już wszystko jedno. Byle do jutra i będzie spokój
w kuchni to jego oczka w głowie. Kupując zmywaki zawsze kupuje tylko te którymi można czyścić teflon.
Teściowej jutro wyjeżdżają. Alleluja!
Rozmawiałam z mama na Skypepokazała mi ciuszki dla małego które kupiła w ostatnich dwóch tyg. Jakieś poł reklamówki
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Mój mąż najbardziej płacze za tymi patelniami
w kuchni to jego oczka w głowie. Kupując zmywaki zawsze kupuje tylko te którymi można czyścić teflon.
Teściowej jutro wyjeżdżają. Alleluja!
Rozmawiałam z mama na Skypepokazała mi ciuszki dla małego które kupiła w ostatnich dwóch tyg. Jakieś poł reklamówki
No i przy takiej mamie taka chamska teściowa może iść w cholerę. Do niczego nie jest potrzebna
Pomyśl sobie na pociechę, że dzisiaj nam wskakuje 3 z przodu! 30 tydzień
Ja jak na złość gotując obiad oparzyłam się w brzuszekWrzątek mi z zupy przy mieszaniu chlapnął. Skóra aż mi ciut zeszła w jednym miejscu. Nosz kur...
-
Emikey jak czytam o twojej teściowej, to jak bym widziala teściowa mojej mamy.
Dla babci moj tata byl oczkiem w głowie.
Jak do nas przyjezdzala, to obejmowala panowanie w kuchni. To akurat super, bo gotowala genialnie. Za to bylo gorzej ze zmywaniem. Zmywarek jeszcze nie bylo, a po jej wyjeździe rodzice musieli kupować nowy blat (byla u nas raz w roku przez kilka miesięcy)
Mojej mamie zawsze na złość robila ze wszystkim, a potem udawala i mówiła ze kocha synowa bardziej niz córkę... taa jasne.
Aaaa jeszcze potwafila w nocy wpakować sie do sypialni i stac nad moim tata i patrzeć na niego. To chyba przez zazdrość taka była. Ojjjj o jej wybrykach to długo by opowiadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 17:26
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Petitka wrote:To czym oni po tych patelniach jechali? Nożem?
No i przy takiej mamie taka chamska teściowa może iść w cholerę. Do niczego nie jest potrzebna
Pomyśl sobie na pociechę, że dzisiaj nam wskakuje 3 z przodu! 30 tydzień
Ja jak na złość gotując obiad oparzyłam się w brzuszekWrzątek mi z zupy przy mieszaniu chlapnął. Skóra aż mi ciut zeszła w jednym miejscu. Nosz kur...
-
Lura82 wrote:Emikey jak czytam o twojej teściowej, to jak bym widziala teściowa mojej mamy.
Dla babci moj tata byl oczkiem w głowie.
Jak do nas przyjezdzala, to obejmowala panowanie w kuchni. To akurat super, bo gotowala genialnie. Za to bylo gorzej ze zmywaniem. Zmywarek jeszcze nie bylo, a po jej wyjeździe rodzice musieli kupować nowy blat (byla u nas raz w roku przez kilka miesięcy)
Mojej mamie zawsze na złość robila ze wszystkim, a potem udawala i mówiła ze kocha synowa bardziej niz córkę... taa jasne.
Aaaa jeszcze potwafila w nocy wpakować sie do sypialni i stac nad moim tata i patrzeć na niego. To chyba przez zazdrość taka była. Ojjjj o jej wybrykach to długo by opowiadać.
Ja nie sądzę, że ona traktuje mojego męża jak oczko w głowie. Jej oczkiem jest ona sama. -
emikey wrote:Ale odjazd z tym patrzeniem na dorosłego faceta w nocy wow. Moja też włazi do sypialni bez pytania.
Ja nie sądzę, że ona traktuje mojego męża jak oczko w głowie. Jej oczkiem jest ona sama.
Moja mama to dzielna kobieta, zniosła to ponad 40 lat. Chociaż pare razy oberwalo sie babci, ogólne wszyscy olewalismy jej zachowanie. Na koniec zycia dopiero odpuscila mamie i zauwazyla, ze jednak najbardziej dbajaca o nia jest moja mama, a co krwi napsula to napsula.
I mama jednak zawsze miała w nas wszystkich oparcie22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Mam nadzieję, ze można. Chciałbym, zeby pierwsze święta z naszą córeczką, byly takie magiczne. Prawdziwa choinka wprowadza w domu te magię. Dodatkowo to prawdopodobnie będą pierwsze święta w naszym domu.
W razie co sztuczna juz w piwnicy jest22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySalenne mi na zgagę zazwyczaj pomaga picie zimnego mleka, staram się unikać tego co powoduje najgorszą zgagę, sok z pomarańczy, cebula, szczypior. W nocy potrafię wstawać parę razy z odruchem wymiotnym i mleko uwierz pomaga.
Emikey i szczesliwa mama dużo cierpliwości wam życzę z takimi teściami, ważne, że dzięki nim macie swoje połówki i kurcze szkoda nerwów! Ograniczać kontakty do minimum i nie dać się sprowokowaćSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny,
Mam do sprzedania Hyalobarrier gel - żel stosowany podczas różnych zabiegów chirurgicznych, również podczas cesarsiego cięcia, w celu zapobiegania zrostom. Jeśli któraś z Was ma w palanach taki właśnie poród i ma zalecania tego leku, to chętnie dogadam się co do ceny.
Pozdrawiam i życzę lekkich porodów25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyMinionkowa wrote:Salenne mi na zgagę zazwyczaj pomaga picie zimnego mleka, staram się unikać tego co powoduje najgorszą zgagę, sok z pomarańczy, cebula, szczypior. W nocy potrafię wstawać parę razy z odruchem wymiotnym i mleko uwierz pomaga.
Emikey i szczesliwa mama dużo cierpliwości wam życzę z takimi teściami, ważne, że dzięki nim macie swoje połówki i kurcze szkoda nerwów! Ograniczać kontakty do minimum i nie dać się sprowokować
A mi właśnie mleko nie pomaga