X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh te teściowe... Czasami jak Was czytam to macie takie prawdziwe teściowe z piekla rodem. Moja jest cudowną kobietą i dziękuję że taka mi się trafiła :D Oby taka zostala :D

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Hej hej!!!

Po wizycie jesteśmy :)

Moje Dziecko nie lubi się fotografować, więc buzi nie obejrzeliśmy, ale wiem już, że ma włoski, prawie 1 cm :D
    szacowana waga 1200g, więc idzie środkiem - gites!

Tylko znowu ta moja hemoglobina...tym razem dostałam inne leki, może na nie pójdę.
    moj synuś mial taka na tym etapie ciązy :D urodzil sie 3480 :D gratki wieści !! a ile masz hemoglobiny ??

• Discret Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej witam sie i ja

Wczoraj była u mnie koleżanka z dwójką dzieci z tym jednym chorym no i co wstaje dzisiaj rano z gorączką i bolącym gardłem. Poleciałam do lekarza ale wypisał mi tylko bioaron dla dzieci i jakieś tabletki do ssania. Jak nie przejdzie to antybiotyk.
    Jednym słowem jestem nieżywa dzisiaj.

Moja teściowa mieszka poza polską ale niestety przyjeżdża do nas na święta i się zacznie jazda wtedy. Otóż moja teściowa będzie zapraszać do nas wszystkie swoje dzieci z rodzinami a ja będę zapierdzielać przy nich jak co roku. Do tego lubi sobie wypić więc zawsze robi mi popijawę w domu. No ale w tym roku zamierzam się postawić jak będzie małe dziecko i najwyżej się obrazi ale mam to w poważaniu dalekim i głębokim. Powiedziałam mężowi że nie chce jej na tydzień u nas że może przyjść w gościnę ale ma spać u kogoś innego z jego rodzeństwa. Wkońcu jest ich 6 razem.

Jeśli chodzi o kocyki to ja mam z lulalove i minky plus bawełna kupione na necie od jakiejś babeczki co się handmade zajmuje. Materiały ma tej samej jakości co lamillou więc po co przepłacać:)
    A mam jeden do sprzedania bo nie trafiłam z kolorkiem tzn przesłali mi nie ten co chciałam i nie opłaca mi się go odsyłać.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dzisiejszej akcji z szyjką planuję nie zwlekać z pakowaniem torby ;)
    aaa koszule muszę pozamawiać

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    hej hej witam sie i ja

Wczoraj była u mnie koleżanka z dwójką dzieci z tym jednym chorym no i co wstaje dzisiaj rano z gorączką i bolącym gardłem. Poleciałam do lekarza ale wypisał mi tylko bioaron dla dzieci i jakieś tabletki do ssania. Jak nie przejdzie to antybiotyk.
    Jednym słowem jestem nieżywa dzisiaj.

Moja teściowa mieszka poza polską ale niestety przyjeżdża do nas na święta i się zacznie jazda wtedy. Otóż moja teściowa będzie zapraszać do nas wszystkie swoje dzieci z rodzinami a ja będę zapierdzielać przy nich jak co roku. Do tego lubi sobie wypić więc zawsze robi mi popijawę w domu. No ale w tym roku zamierzam się postawić jak będzie małe dziecko i najwyżej się obrazi ale mam to w poważaniu dalekim i głębokim. Powiedziałam mężowi że nie chce jej na tydzień u nas że może przyjść w gościnę ale ma spać u kogoś innego z jego rodzeństwa. Wkońcu jest ich 6 razem.

Jeśli chodzi o kocyki to ja mam z lulalove i minky plus bawełna kupione na necie od jakiejś babeczki co się handmade zajmuje. Materiały ma tej samej jakości co lamillou więc po co przepłacać:)
    A mam jeden do sprzedania bo nie trafiłam z kolorkiem tzn przesłali mi nie ten co chciałam i nie opłaca mi się go odsyłać.
    na moje oko skoro Cie tak szybko rozłozylo to to wirus jakis
    antybiotyk nic tutaj nie da
    zdrówka !

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny pakujecie juz powoli torby do szpitala?
    Maz skonczy remont ponoc do niedzieli. Od poniedziałku ma przyjść pani, która pomoże mi posprzątać (ja mam nakaz lezenia, a tak nie lubię jak ktoś obcy mi w szafki zaglada) i wtedy wszystko juz spakuje. Niestety jestem tykacjaca bombą

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodziłam się pożyczyć mojej siostrze fotelik samochodowy. Mam nadzieję,ze nie będę żałować. I,ze będą dbać. Bo u nich to trochę z tym ciężko. Jak mi zniszczą fotelik,to karze odkupić. Samochód dostana na razie zastępczy, Ale zapowiedziałam,ze mają fotelik zabierać do domu. Samochodu to może nie ukradna zastępczego, Ale jakby szybę im wybili i ukradli mi fotelik,to bym się wściekła. No,ale sama im to zaproponowałam. Nawet kurcze nie podziękowali. Po trochę Żałuję,ze jestem taka pomocna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:54

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Melduję się już w domu.
    BPD 80mm
    HC 282mm
    AC 257mm
    FL 62,2 mm
    Waga 1662
    Niby jest trochę przymala. Jak patrzeć na ten szacunkowe wagi które Natalia dzisiaj wrzucala?
    Czego ja sie mogę spodziewać ? :P

Coco, waga u nas podobnie, czyli jest gites :) Pozostałe wymiary, które wypisałaś też mamy praktycznie takie same. Czemu uważasz, że mała? Wszystko jest na 50 centylu albo nawet trochę wyżej.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale kumpela wiedząc, że jesteś w ciąży przyszła z chorym dzieckiem :/ Ja ostatnio byłam umówiona z mamą to do mnie zadzwoniła, że ma katar i mam nie przyjeżdżać. Ja mam zamiar prac pod koniec pazdziernika, i torbę spakuje na początku listopada.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic - najpierw trzeba mieć rzeczy do torby i samą torbę. Zbieram się do tego jak "pies do jeża" :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam catering na urodziny syna :) prezent tez. Dla dziecisczkow robie osobno dzien wczesniej ale to wezme ich do figloraju a potem cos zjesc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Zołzimagic - najpierw trzeba mieć rzeczy do torby i samą torbę. Zbieram się do tego jak "pies do jeża" :P
    Ja juz mam podpaski :p ale koszuli fo karmienia nadal nie mam, podkladow ehhhhhh

• Discret Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety to taka koleżanka co widzi czubek własnego nosa tylko. Chociaż ja też się nie spodziewałam że tak szybko mnie rozłoży, myślałam że może jakiś katar czy coś dostanę.

No nic wypiłam bioaron i zjadłam tabletkę na gardło czekam na jakieś chociaż minimalne efekty.

Ja torbę miałam spakowaną wrazie czego ale że trafiłam na 4 dni do szpitala to musiałam się przepakować. Musze od nowa się spakować ale mam dobrą listę więc nic mi nie zabraknie raczej.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi źle z tym brzuchem. Jakoś mi ciężko sobie wyobrazić,ze będzie większy. Dziś byłam zmuszona skorzystać z publicznej toalety i na "malysza" ciężko było mi się wysikać. Czuję,ze to, będę najgorsze 2mce

• Discret Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na patologi ciąży było bardzo gorąco a na poporodowych jest jeszcze cieplej niby więc muszę dokupić koszul do karmienia bo niestety 3 może być za mało.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę będę pakować na początku listopada. Musze tylko kupić torbę. Jutro prawdopodobnie przyjdą moje koszule (najpóźniej w piątek), więc wszystkie rzeczy już będę mieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Już mi źle z tym brzuchem. Jakoś mi ciężko sobie wyobrazić,ze będzie większy. Dziś byłam zmuszona skorzystać z publicznej toalety i na "malysza" ciężko było mi się wysikać. Czuję,ze to, będę najgorsze 2mce
    Ja na malysza nie daje rady. Cala deske ukladam papierem. Co zajmuje mi czasami wieki hehhe

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tylko ja jestem tak nadgorliwa, że torbę mam już spakowaną :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja na malysza nie daje rady. Cala deske ukladam papierem. Co zajmuje mi czasami wieki hehhe
    Ja zazwyczaj też tak robię. Alew tym kiblu (byliśmy w makro) było tak brudno i tak cuchnelo (jakby tam sikali po ścianach i nie myli z m-c. Aż oczy szczypaly. Gdyby nie to, zd daleko miałam do donu, to, bym się wstrzymała). Owinęłam deskę papierem toaletowym a i tak robiłam w powietrzu. Tyle,ze rękami się zaparlam. No masakra w tym kiblu.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczelam zauważać że zaczela mnie dotykać choroba "lustrzyca" :D Wiecie jaka to, czesto dotyka facetow po 50stce :D Coraz ciezej idzie z goleniem. Kuuuurcze zawse robilam to codziennie, jeszcze daje rade ale jeszcze z tydzien, dwa i czuje ze pozostanie lusterko.
    Dzis zapytalam kolezanke co trzeba wziac u nas w DE w naszym szpitalu ze soba. Wychodzi na to ze bardzo malo rzeczy, wszystko mam w domu wiec moge powoli spakowac torbe. Ja nie wiem czemu ale ja od poczatku ciazy czuje ze urodze wczesniej, w 36 tyg. Caly czas mam takie przeczucie.

‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ