WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio czytałam sytuację babki, która rodziła przez cc i była przekonana,ze będzie miała córkę, a wyciągnęli syna. Gdyby nie znieczulenie miejscowe, to by myślała,ze jej dziecko podmienili

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja ostatnio czytałam sytuację babki, która rodziła przez cc i była przekonana,ze będzie miała córkę, a wyciągnęli syna. Gdyby nie znieczulenie miejscowe, to by myślała,ze jej dziecko podmienili
    Moja sąsiadka miała taką samą sytuację tyle że miała mieć syna a wyjeli córkę :D Też mówiła, że gdyby była uśpiona to po przebudzeniu robiłaby chyba badania DNA czy to aby na pewno jej. Zdarzają się psikusy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się cieszę,ze na każdej wizycie sprawdza lekarz płeć i widać te jajeczka z siusiakiem :)

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oni mieli usg 4D i też jak do tej pory ogląda widać siusiaka :) A to była jak się okazało pepowina i opuchnięte wargi sromowe. Ja mam nadzieje ze się też nie zdziwię przy porodzie bo usg miałam w 20tygodniu xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu dziecku aż tak wargi by nie opuchly. Klejnoty konkretne ;)

Lady Savage, Minionkowa lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to mamy potwierdzenie w NIFTY wiec mam nadzieje że to badanie sie nie myli :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zrobil mi przyjemność i zabral do rodziców. Bylo spoko rodzinki, w tym moja chrzesniaczka, najkochansza moja. Ma 13 lat, caly dzień siedziala obok mnie, prztulala sie do brzucha, obiecała byc nianka dla Marysi. A Marysia co? Caly dzien (tyle co tam byliśmy) spala i nawet raz nie kopnela jej, a tak czekala na to. Az mi szkoda dziewczyny. Tylko wyjechaliśmy i zaczela szalec w brzuchu.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Czy jest mozliwe ze odszedl mi czop sluzowy? Zaczynam jutro dopiero 33tc a wydalilam teraz galaretowata bezbarwna substancje

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tyg chce jechac do innego gina robic usg, musze wiedzieć czy moj lekarz na pewno dobrze zrobil pomiary... jesli tak to czas pakować torbe do szpitala i modlic sie, by wszystko bylo dobrze i zeby jakos przetrwac tesknote za corka. Ehhhh od wczoraj jestem klebkiem nerwow, a lzy mi plyna same. Myslalam, ze tym razem wszystko pojdzie ksiazkowo...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczyny Czy jest mozliwe ze odszedl mi czop sluzowy? Zaczynam jutro dopiero 33tc a wydalilam teraz galaretowata bezbarwna substancje
    Nie mam pojęcia. Na Twoim miejscu pewnie bym pojechała na dodatkową konsultacje do swojego gina, ewentualnie na ip, żeby się upewnic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 21:05

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:

O matko już?a boli cie brzuch?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerazona ale nie chce panikowac tylko poprostu dziwne to na sluz...bo duzo przezroczyste trzesace sie jak galaretka...brzuch mnie teraz nie boli ale bolal twardnial dziwny ksztalt mial...kurcze moze to jakis dziwny sluz We wtorek juz mam wizyte

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:

Raczej nie możliwe, czop odchodzi tak na 5-3 tyg przed porodem, albo w trakcie trwania porodu. Chociaż, ja bym skonsultowała, bo jednak rodzić w 36 tyg bym nie chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 21:15

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Jestem przerazona ale nie chce panikowac tylko poprostu dziwne to na sluz...bo duzo przezroczyste trzesace sie jak galaretka...brzuch mnie teraz nie boli ale bolal twardnial dziwny ksztalt mial...kurcze moze to jakis dziwny sluz We wtorek juz mam wizyte

Nie denerwuj się, możesz zadzwonić na IP i wyjaśnić wszystko na pewno cie uspokaja a na wizycie we wtorek powiesz wszystko swojemu lekarzowi.wody nie odeszły dzidzia jest bezpieczna ❤

Nola lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    a duze "to" było? bo czop jest dosyc spory zazwyczaj podbarwiony na brazowo albo krwia

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    W tym tyg chce jechac do innego gina robic usg, musze wiedzieć czy moj lekarz na pewno dobrze zrobil pomiary... jesli tak to czas pakować torbe do szpitala i modlic sie, by wszystko bylo dobrze i zeby jakos przetrwac tesknote za corka. Ehhhh od wczoraj jestem klebkiem nerwow, a lzy mi plyna same. Myslalam, ze tym razem wszystko pojdzie ksiazkowo...
    współczuje nerwów :( oby jednak obyło sie bez leżenia w szpitalu ...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey i jak po "rozstaniu" z teściami?
    Ty juz masz to za soba a u mnie ....własnie sie dowiedziłam że jest szansa że sie mi zwalą na głowę na pare dni... nosz k****a naprade czy ludzie nie maja wyczucia zeby kobiecie w 8 mc ciazy pakować sie na chate ...ja juz meżowi powiedziałam ze od listopada nie życze sobie żadnych gości...co innego na pare godzin a co innego jak ktoś wbija sie na pare dni...zła jestem przeokropnie :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.cisza. seriale na kom ogladam bo wszyscy spia. Ktg juz prawidlowe jupiii :)) welfron mniw irytuje a tak to okej. Opieka poki co fajna. Pielegniarki mile. Balam sie ze sie zraze i nie wroce tutaj na porod. Jutto moze bedzie moj dr :)

Nola jqk sporawe to bym skonsultowala. Bo jak czop odchodzi to do 5 tyg porod moze byc. Poza tym czop to bariera przed bakteriami

Nola, Szczesliwa_mamusia, k878 lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przebojach Emilkey z tesciami, ja to juz sie stresuje ze moi rodzice przyjada do Nas do DE na swieta na caly tydzien a ja bede dopiero co po porodzie... ja jestem taka zosia samosia i mowilam ze po porodzie potrzebujemy czasu dla siebie, zeby nauczyc sie zyc z Malym, nauczyc sie siebie, co by mi sie mama juz nie wpakowala na wyjscie ze szpitala do domu, bo chciala, a tu akurat wypadaja swieta... Mam nadzieje ze urodze duzo przed swietami, ze na poczatku grudnia Mały już bedzie z Nami i akurat do świąt minie troche czasu. Niby to moi rodzice ale mieszkam juz od 7 lat sama i boje sie ze bedzie troche jak u Emilkey z tesciami :D A najbardziej boje sie pouczania, to Nasze pierwsze dziecko, do tego jestem pedantka a moi rodzice, cóż, no niekoniecznie. Czy z tesciami czy z rodzicami, kilka dni nie zawsze jest łatwo w mieszkaniu przezyc, kazdy ma swoje przyzwyczajenia a szczegolnie moze byc ciezko kobiecie w ciazy czy swiezo po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 22:28

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Po przebojach Emilkey z tesciami, ja to juz sie stresuje ze moi rodzice przyjada do Nas do DE na swieta na caly tydzien a ja bede dopiero co po porodzie... ja jestem taka zosia samosia i mowilam ze po porodzie potrzebujemy czasu dla siebie, zeby nauczyc sie zyc z Malym, nauczyc sie siebie, co by mi sie mama juz nie wpakowala na wyjscie ze szpitala do domu, bo chciala, a tu akurat wypadaja swieta... Mam nadzieje ze urodze duzo przed swietami, ze na poczatku grudnia Mały już bedzie z Nami i akurat do świąt minie troche czasu. Niby to moi rodzice ale mieszkam juz od 7 lat sama i boje sie ze bedzie troche jak u Emilkey z tesciami :D A najbardziej boje sie pouczania, to Nasze pierwsze dziecko, do tego jestem pedantka a moi rodzice, cóż, no niekoniecznie. Czy z tesciami czy z rodzicami, kilka dni nie zawsze jest łatwo w mieszkaniu przezyc, kazdy ma swoje przyzwyczajenia a szczegolnie moze byc ciezko kobiecie w ciazy czy swiezo po porodzie.
    Też miałam takie podejście przy pierwszym dziecku.rodzice to uszanowali ja jednak po pewnym czasie plulam sobie w twarz.chcialam żeby wszystko było idealne jednak długo do siebie dochodziłam po porodzie mały wciąż płakał robiła się presja między mną a tatusiem dziecka itd itp przemysl to jeszcze i w razie czego zawsze to przecież twoi rodzice możesz im powiedzieć co ci leży na sercu i co oczekujesz , zamiast wyręczania to pomoc

Zołzimagic lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ