WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny a ile i jakich ubranek bierzecie do szpitala (te które muszą mieć swoje, szpitalnych nie dają). Bo ja jeszcze nie wiem w którym szpitalu będę rodzić, dużo miejsca to nie zajmuję i chyba zabiorę tylko nie wiem ile?

Body kopertowe rozmiar 62 x3
    Piżamki rozmiar 62 x2 i jedna rozmiar 56
    Śpioszki 62 x3
    Skarpetki 3 pary
    Niedrapki x2
    Czapeczki cienkie dwie
    Kocyk i rożek
    Ubranka sugeruje się bardziej 62 ponieważ lepiej aby dziecko miało troszkę luzu (tak mi doradzały położne), body kopertowe bo maluszki nie lubią mieć przekładane nic przez głowę a więc ograniczyć do minimum, poza tym główka delikatna.
    Kocyk i rożek na wypadek bo nie wiem jak ciepło jest w zimę w szpitalu bo rodziłam pierworodną w lato. To co spakowałam to wstępnie na 2 dni, w razie czego mi dowiozą. Maluszka mam zamiar umyć w domu jeżeli nas wypuszczą po 2 dniach. Jeżeli dłużej nas będą trzymać to umyje w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 13:04

MalaHD, Edith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek. To ja wezmę 2pary pajacow. 2pary spodenek. 2bodziaki i 2 kaftaniki, czapeczkę. Jak będzie trzeba więcej, to najwyżej mąż dowiezie. Biorę też skarpetki i grubsze skarpetki na wyjście. Kocyk, rożek. Pieluchy tetrowe. Kombinezonik mąż przywiezie razem z fotelikiem na wyjście.

Tak czytam ba fejsie te szpitalne przygody i aż teraz się boję zostać sama na 3dni w domu. P w delegacje jedzie do Wrocławia. Sam też mówi,ze boi się mnie zostawaiac. Ale to na szczęście (mam taka nadzieję) jego ostatni wyjazd przed moim porodem.

Przed chwilą poczułam smyranie paluszkami po moim boku. Uczucie, jakby moje dziecko mnie głaskało.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Body kopertowe rozmiar 62 x3
    Piżamki rozmiar 62 x2 i jedna rozmiar 56
    Śpioszki 62 x3
    Skarpetki 3 pary
    Niedrapki x2
    Czapeczki cienkie dwie
    Kocyk i rożek
    Ubranka sugeruje się bardziej 62 ponieważ lepiej aby dziecko miało troszkę luzu (tak mi doradzały położne), body kopertowe bo maluszki nie lubią mieć przekładane nic przez głowę a więc ograniczyć do minimum, poza tym główka delikatna.
    Kocyk i rożek na wypadek bo nie wiem jak ciepło jest w zimę w szpitalu bo rodziłam pierworodną w lato. To co spakowałam to wstępnie na 2 dni, w razie czego mi dowiozą. Maluszka mam zamiar umyć w domu jeżeli nas wypuszczą po 2 dniach. Jeżeli dłużej nas będą trzymać to umyje w szpitalu

Dzięki :*

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odetchnę jak spakuję torbę. Mam zamiar to zrobić w tym tygodniu i za pranie też się wezmę. Przez was wiedźmy bo miałam zamiar dopiero w listopadzie ale mnie stresujecie :P W razie czego do Raszei mam z buta niecałe 10 minut i walizkę na kółkach. Jakby mnie bardzo bolało to taxi. Nabardziej się boję właśnie, że nie zdążę się spakować a mąż tego nie ogarnie na pewno :P

Minionkowa lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ostatnio u rodziców i okazało się, że nie muszę toreb dzo szpitala kupować, bo mają kilka. Zawsze to jeden bzdet mniej, bo co potem z tym zrobię.

Co do ubranek, ja rozważałam czy nie zapakować na wszelki wypadek trzech rozmiarów 50-56-62, ale po tym co piszecie, to już nie wiem.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w pakowaniu sugeruje córką, która miała 3690 i 59 cm i rozmiar ubranek 56 w szpitalu był idealny i szybko przeskoczyła na 62

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna babka lezy miala skieroeanie na cc a kaza jej rodzic naturalnie mimo 1 cesarki... Ja sie zastrzele

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma skierowanie na cc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma! Ale ordynator uznal ze ma.rodzic naturalnie !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nie musi godzić. Moja koleżanka miała skierowanie, też na chcieli zmusić do porodu sn, nie zgodziła sie. No i zrobili jej tą cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ordynator powiedzial ze nie, ma probowac i koniec. teraz sie bede bala takiej sytuacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 14:10

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też gdzieś czytałam, że musisz podpisać jakiś papier, że wyrażasz zgodę na poród sn a jak nie podpiszesz to nikt nie może Cię zmusić. Ale jak będą zwlekać, zwlekać to w końcu musisz urodzić czy podpiszesz czy nie bo nie masz wyjścia

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba rozpętała piekło. I na pewno bym się nie zgodziła. Kto mi by dał gwarancje, że będzie wszystko dobrze, że się nic nie stanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze chodzi o to ze dlugi okres miedzy porodami u mnie jest 6 lat u niej tez 5

• Natinka Znajoma

Wysłany: 8 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od jakiegoś czasu czytam wasze posty, zaglądam tutaj codziennie i stało się to dla mnie rutyną. Dlatego też postanowiłam tutaj do was dołączyć. Mam nadzieję że jeszcze nie jest za późno.

Edith, Petitka, dagii lubią tę wiadomość

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 8 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto by coś o sobie napisać. To moja pierwsza ciąża, termin porodu mam na 15 grudnia zarówno z OM jak i USG. Spodziewam się syna Leona.

Petitka, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Natinka!

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Ja się w pakowaniu sugeruje córką, która miała 3690 i 59 cm i rozmiar ubranek 56 w szpitalu był idealny i szybko przeskoczyła na 62

Problem jest jak nie ma się kim sugerować :P W sumie wiele te ciuszki nie zajmują, wiec nie wiem czy nie wrzucę tej 50tki też.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Angie Ja będę miała organizowany baby shower za tydzień w sobotę. zupełnie nie wiem, czego się spodziewać :)
    Pełno małych słodkich rzeczy dla dzidziusia :-) a kto Ci wyprawia?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tak z ciekawości, u Jarzebskiego byłaś? Bo on nie ma córki, tylko jednego syna i się zamotałam.
    Tak byłam u niego. Może on taki dobry teść, że na synową mówi córka :-)?

dhpclr4.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ