Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Dziewczyny a ile i jakich ubranek bierzecie do szpitala (te które muszą mieć swoje, szpitalnych nie dają). Bo ja jeszcze nie wiem w którym szpitalu będę rodzić, dużo miejsca to nie zajmuję i chyba zabiorę tylko nie wiem ile?
Body kopertowe rozmiar 62 x3
Piżamki rozmiar 62 x2 i jedna rozmiar 56
Śpioszki 62 x3
Skarpetki 3 pary
Niedrapki x2
Czapeczki cienkie dwie
Kocyk i rożek
Ubranka sugeruje się bardziej 62 ponieważ lepiej aby dziecko miało troszkę luzu (tak mi doradzały położne), body kopertowe bo maluszki nie lubią mieć przekładane nic przez głowę a więc ograniczyć do minimum, poza tym główka delikatna.
Kocyk i rożek na wypadek bo nie wiem jak ciepło jest w zimę w szpitalu bo rodziłam pierworodną w lato. To co spakowałam to wstępnie na 2 dni, w razie czego mi dowiozą. Maluszka mam zamiar umyć w domu jeżeli nas wypuszczą po 2 dniach. Jeżeli dłużej nas będą trzymać to umyje w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 13:04
MalaHD, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do ubranek. To ja wezmę 2pary pajacow. 2pary spodenek. 2bodziaki i 2 kaftaniki, czapeczkę. Jak będzie trzeba więcej, to najwyżej mąż dowiezie. Biorę też skarpetki i grubsze skarpetki na wyjście. Kocyk, rożek. Pieluchy tetrowe. Kombinezonik mąż przywiezie razem z fotelikiem na wyjście.
Tak czytam ba fejsie te szpitalne przygody i aż teraz się boję zostać sama na 3dni w domu. P w delegacje jedzie do Wrocławia. Sam też mówi,ze boi się mnie zostawaiac. Ale to na szczęście (mam taka nadzieję) jego ostatni wyjazd przed moim porodem.
Przed chwilą poczułam smyranie paluszkami po moim boku. Uczucie, jakby moje dziecko mnie głaskało. -
Minionkowa wrote:Body kopertowe rozmiar 62 x3
Piżamki rozmiar 62 x2 i jedna rozmiar 56
Śpioszki 62 x3
Skarpetki 3 pary
Niedrapki x2
Czapeczki cienkie dwie
Kocyk i rożek
Ubranka sugeruje się bardziej 62 ponieważ lepiej aby dziecko miało troszkę luzu (tak mi doradzały położne), body kopertowe bo maluszki nie lubią mieć przekładane nic przez głowę a więc ograniczyć do minimum, poza tym główka delikatna.
Kocyk i rożek na wypadek bo nie wiem jak ciepło jest w zimę w szpitalu bo rodziłam pierworodną w lato. To co spakowałam to wstępnie na 2 dni, w razie czego mi dowiozą. Maluszka mam zamiar umyć w domu jeżeli nas wypuszczą po 2 dniach. Jeżeli dłużej nas będą trzymać to umyje w szpitalu
Dzięki :* -
Ja odetchnę jak spakuję torbę. Mam zamiar to zrobić w tym tygodniu i za pranie też się wezmę. Przez was wiedźmy bo miałam zamiar dopiero w listopadzie ale mnie stresujecie
W razie czego do Raszei mam z buta niecałe 10 minut i walizkę na kółkach. Jakby mnie bardzo bolało to taxi. Nabardziej się boję właśnie, że nie zdążę się spakować a mąż tego nie ogarnie na pewno
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
Byłam ostatnio u rodziców i okazało się, że nie muszę toreb dzo szpitala kupować, bo mają kilka. Zawsze to jeden bzdet mniej, bo co potem z tym zrobię.
Co do ubranek, ja rozważałam czy nie zapakować na wszelki wypadek trzech rozmiarów 50-56-62, ale po tym co piszecie, to już nie wiem.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Minionkowa wrote:Ja się w pakowaniu sugeruje córką, która miała 3690 i 59 cm i rozmiar ubranek 56 w szpitalu był idealny i szybko przeskoczyła na 62
Problem jest jak nie ma się kim sugerowaćW sumie wiele te ciuszki nie zajmują, wiec nie wiem czy nie wrzucę tej 50tki też.
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Coco55 wrote:Angie Ja będę miała organizowany baby shower za tydzień w sobotę. zupełnie nie wiem, czego się spodziewać
a kto Ci wyprawia?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤