WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Tak byłam u niego. Może on taki dobry teść, że na synową mówi córka :-)?

Na to wychodzi, bo jego synowa jest w ciąży :D

Iruletka lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Problem jest jak nie ma się kim sugerować :P W sumie wiele te ciuszki nie zajmują, wiec nie wiem czy nie wrzucę tej 50tki też.
    Mniej więcej będziesz znała wagę dziecka przed porodem więc zawsze możesz przepakować :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwa mać, po cholerę ja się chwaliłam jak mi dobrze w tej ciąży. Zaczynają mi stopy puchnąć :-(

dhpclr4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Pełno małych słodkich rzeczy dla dzidziusia :-) a kto Ci wyprawia?
    Mi wyprawia uwaga...moja szefowa z pracy :) jest między nami różnica 3 lat :) dodatkowo jestem trochę poddenerwowana bo będzie też moja mama i TEŚCIOWA :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Mi wyprawia uwaga...moja szefowa z pracy :) jest między nami różnica 3 lat :) dodatkowo jestem trochę poddenerwowana bo będzie też moja mama i TEŚCIOWA :)

Ale super to szykuj się na coś z pompą! Szefowa to szefowa przecież:-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Też gdzieś czytałam, że musisz podpisać jakiś papier, że wyrażasz zgodę na poród sn a jak nie podpiszesz to nikt nie może Cię zmusić. Ale jak będą zwlekać, zwlekać to w końcu musisz urodzić czy podpiszesz czy nie bo nie masz wyjścia
    Jest taki papier. Moja koleżanka miała pośladków ułożenie dziecka i skierowanie na cc. Położna jej powiedZiała żeby w szpitalu patrzyła co podpisuje bo nawet tym do cc to podtykaja. Taka polityka naszego rządu. Chcą zredukować cc a tym samym koszty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Petitka więc masz to co ja. Ja miałam tak samo. Najpierw dretwialy, potem doszedł ból. Nie pocieszę Cię, to nie minie w najbliższych tygodniach :( ja mam to od sierpnia i jest tylko gorzej. Rano nie mogę zgiać palców. Jak je rozruszać to ok. Ale wystarczy kilka minut odpoczynku czy drzemka i w dzień też to wraca :( po dwóch miesiącach jestem do tego przyzwyczajona. Nie pamiętam już jak to jest mieć normalne, nie bolące ręce.
    Faktycznie mnie to nie pocieszyło haha Podonoszę się na duchu myślą, że te wszystkie małe pierdoły jednak są tego warte bo na koniec czeka nas najpiękniejsza nagroda :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Faktycznie mnie to nie pocieszyło haha Podonoszę się na duchu myślą, że te wszystkie małe pierdoły jednak są tego warte bo na koniec czeka nas najpiękniejsza nagroda :)
    No i że można się przyzwyczaić. Ja na początku wstawałam z rykiem tak mnie bolały. Dla ciebie to "tylko" 2 miesiące. Ja tak mam od poczatku sierpnia :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :P miałam się pojawić 10 ale :P stęskniłam się za Wami :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie się zbierają :D oczywiście musimy jechać taxowka bo 13 min piechotą to za daleko. Zapomniałam, że my śpimy na funtach.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Mniej więcej będziesz znała wagę dziecka przed porodem więc zawsze możesz przepakować :)
    No właśnie niekoniecznie, dziewczyny pisały, że nawet kilogramowe pomyłki się zdarzają :O

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 8 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety co do drętwienia rąk, to jest problem, ja wytłukłam już cześć szklanek w domu, od połowy sierpnia ręce drętwieją i bolą, i niestety u prawej ręki 3 palce są zdrętwiałe cały dzień. Dla pocieszenie ulgę przyniosły mi regularne wizyty u fizjoterapeuty, ale na dłuższą metę to troszkę droga sprawa.

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    No właśnie niekoniecznie, dziewczyny pisały, że nawet kilogramowe pomyłki się zdarzają :O

Przykład Zuzia :P szykowali się na 5 kg dziewczynkę, bo skoro przytyłam 24 kg, cukrzyca, ja otyła, to będzie mieć ponad 5 kg, ja pamiętam jak już akcja się rozkręciła, to jak skakali wokół mnie bo duże dziecko, bo może się zaklinować, a ona miała 3180.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natinka wrote:
    Niestety co do drętwienia rąk, to jest problem, ja wytłukłam już cześć szklanek w domu, od połowy sierpnia ręce drętwieją i bolą, i niestety u prawej ręki 3 palce są zdrętwiałe cały dzień. Dla pocieszenie ulgę przyniosły mi regularne wizyty u fizjoterapeuty, ale na dłuższą metę to troszkę droga sprawa.
    Przez cały dzień masz zdretwiale? O matko :o Współczuję z całego serca. Mnie jak budzę się w nocy dopada w zależności od tego na którym boku leżę - jak na lewym dretwieje lewa ręka, na prawym- prawa. Potem przechodzi jak ręka się rozrusza, ale chwila bezruchu np przy dłuższym trzymaniu telefonu i już czuję ten ból w czubkach palców. Oby po porodzie minęło, bo strasznie to upierdliwe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sie oswoiłam z moim drętwieniem rąk. Ja mam je cały czas. Tylko intensywnością się różnia. Jem lewą ręką, bo w prawej nie jestem w stanie utrzyymac widelca, czy łyżki. Teraz mnie tylko dobija drętwienie lewej nogi. Przez to cięzko się spi, muszę czesto zmieniac pozycję.

Nie mogę doczekać się piątku i wizyty u gina :) W zasadzie to usg. Ciekawa jestem ile mój robaczek podróśł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 18:30

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika ja też biorę 51!! Nie mam w nablizszym otoczeniu zbyt wielu świeżo upieczonych mam :) mam położna poleciła spakować jeden zestaw ubranek na każdy dzień +jeden dodatkowy + 1 na wyjście

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 8 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że w pewnym sensie można nawet przywyknąć do tego drętwienia. Teraz po masażach jest trochę lepiej, muszę znów się wybrać. Najgorzej jest nad ranem. Też mam nadzieję że to minie bo aż strach pomyśleć jak takim maleństwem się zająć z takimi bezwładnymi łapami;(

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek do szpitala to ja biorę po 5 szt body z krótkim rękawem i pajaców + 2 komplety: body długi rękaw + półśpiochy. Do tego czapeczki cienkie i skarpetki. Ja idę na cc wiec pewnie 4 doby po urodzeniu czekają mnie w szpitalu

Co do tego że ma sie skierowanie na cc a nie chcą go zrobic to nie raz słyszałam. Dlatego mój gin powtarza ze gdyby cos sie działo a nie byłoby męża który mógłby mnie przywieź do niego do szpitala to mam wzywać taxi a nie pogotowie bo pogotowie zawiezie mnie do szpitala najbliżej domu a nie do niego.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn teraz to sobie jakaś dyskotekę próbuje urzadzic w brzuchu. Zapomniał tylko,ze już nie ma tam tyle miejsca. Na dłuższą metę, to niezbyt przyjemne te jego tany tany

Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle.. Ale skoro i pomyłki co do płci dalej się zdarzają to już nic mnie nie zaskoczy :D znajoma miała mieć syna, w 8 miesiącu okazało się, że jednak córka heh

‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ