X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przy synku (pierwszym) bardzo sie ciesze że nikt nam nie zawracał tylka chociaz i moi rodzice i teściowie byli chetni "pomóc" a taka "pomoc" w wiekszości przypadków powoduje jeszcze wiecej konfliktow....

Zołzimagic lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moj maz bedzie miał dwumiesięczny urlop po narodzinach wiec będziemy przez pierwsze dwa miesiace razem. Mam nadzieję ze Maly sie urodzi na poczatku grudnia i do swiat juz odnajdziemy sie w nowej sytuacji. A poki co nie mam co sie stresować, jeszcze duzo czasu, różnie mize byc. A gdzue Emilkey, czyzby pojechala.na lotnisko pomachac tesciom ? :)

Coco55, magdzia26 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję, że mąż mi w niczym nie pomoże. Chciałabym się jednak miło rozczarować.

Nasi rodzice mieszkają w tym samym mieście więc jak już przyjadą to na chwilę i pojadą. Nie lubię jak ktoś u nas nocuje.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam dzisiaj kolejna partię wyprawkoeych rzeczy w tym koszule nocne. Ciekawa jestem bardzo czy będą w miarę dobre.

Czy Wy kupujecie poduszki przeciw splaszczaniu główki ? :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie zamówiłam "apteczna" wyprawkę a teraz właśnie przeglądam kombinezony/śpiworki i nie wiem na co sie zdecydować myślałam o takim kombinezonie ktory ma raczki ale nózki juz razem z otworem na pasy w foteliku ale wtedy bede musiała dziecko zapinać na kombinezon...wiec chyba lepszy śpiworek do fotelika gdzie sa otwory na wszystkie pasy i zapina sie pasy w "srodku spiworka"

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja się boję, że mąż mi w niczym nie pomoże. Chciałabym się jednak miło rozczarować.

Nasi rodzice mieszkają w tym samym mieście więc jak już przyjadą to na chwilę i pojadą. Nie lubię jak ktoś u nas nocuje.
    tez nie lubie jak ktos u nas nocuje :/ a szczególnie teraz jak jestem w ciazy draznia mnie goscie na dłuzej

editchen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też denerwują goście. Ja w ogóle bym chciała żeby nikt nie przychodził bo dłuższe siedzenie mnie męczy. A już jak przychodzą na alkohol to w ogóle :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    a duze "to" było? bo czop jest dosyc spory zazwyczaj podbarwiony na brazowo albo krwia
    Nie az tak duze i nie okragle tylko podluzny ciagnacy pasek dlugosci malego palca

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej to nie ten czop bo nic mi w nocy nie bylo tfu tfu ale juz schizuje i lacze fakty co to w takim razie bo naprwno nie normalny sluz a wczoraj mega wysoko zapomnialam sie j siegalam do szafki i naciaglam sie tak ze az zabolalo a pozniej oczywiscie glupot o penpowinie naczytalam :/ pozniej brzuch mial inny ksztalt i szkoda gadac jakie mam nadzieje glupoty sobie wkrecam. Tez tak czasami macie? To przez strate 1 ciazy ciagle sie boje ze zdazy sie cos gdzie w pore nie zareaguje...chociaz teraz dzieki Bogu jestesmy juz w takiej ciazy ze bardziej bylyby porody przedwczesne lub nagle cesarki jakby cos tfu tfu anizeli mialoby sie cos stac zupelnie za naszymi plecami.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji juz pozytywnie WITAM sie w 33tc :) U mnie juz pala w piecach smog az glowa boli okna sie nie da otworzyc...nowy bloczek mam ale na wprost stare domy „z tradycjami”. Czy ktoras ma ten sam problem? Bo mysle pod katem dziecka i spacerow pierwszych...u mnie to naprawde mega silne zanieczyszczenie i zawsze modlenie sie byle do wiosny. Ale obiecalam pozytywy wiec melduje Mamy juz pokoik dla malej :)

k878, Lady Savage, Petitka, ara, Iruletka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola moze taki glutek sluzowy :)

Witam i ja
    Za dwie h obchod. 3 ampulki krwi pobrali, obadamy co tam wyjdzie

Nola lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wczoraj dowiedzialam od kolezanki ktora rodzila miesiąc temu ze u nas rodzisz w tym, w czym przyjedziesz, nie przebiera sie, sciaga sie tylko dół. Maaaatko dziwne to dla mnie. Co tu zalozyc na ta gore, wole zaplanowac.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola - nie kumam jak można "palić" śmieciami w piecu, serio.

My mamy piec na ekogroszek i na prawdę po uruchomieniu centralnego gdzie przez pierwsza godzinę może coś gorzej czuć zanim się rozpali porządnie, to potem czy to w kotłowni czy na dworze nie czuć żadnego swądu czy coś. Niestety, w części domów jak piszesz mają tam zapewne tzw. piece śmieciowe, czyli zasyp od góry. Choć u rodziców taki jest, ale palą tylko drzewem lub węglem. Paląc różnymi "wynalazkami" to raz, że żadna oszczędność, dwa, prędzej czy później zniszczą sobie piece, a to koszt niemały już wymiana pieca. Nawet będąc w pobliskim mieście ostatniej zimy na dużym osiedlu domków jednorodzinnych, nie czułam jakiegoś "smrodu", więc chyba palą tam normalnie.

Zawsze można zadzwonić jak zauważy się "podejrzany" dym, na straż miejską można czy gdzie? Już nie pamiętam, przyjadą, skontrolują. Choć przy rozpalaniu węglem na samym początku też jest ciemny dym, jednak jak już się zapali to jest dość jasny.

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię jak u nas ktoś śpi - dlatego nie mamy takiego miejsca dla gości pomimo tego że mieszkamy w domku :) jedyne miejsce gdzie można ewentualnie sie przespać to nierozkładana kanapa w salonie.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża nie mialam nic przeciwko gościom, tym bardziej ze rodzinka w Pl, gdy przyjezdzali do Nas na kilka dni do DE bardzo sie cieszylam. Ale porod i pierwsze dni macierzynstwa to dla kobiety tyle emocji ze nawet kilkudniowe odwiedziny rodzicow to za duzo. Bynajmniej dla mnie, ale ja mam ciezki charakter, duzo rzeczy mi przeszkadza i mnie irytuje. A moja mama jest taka ze jak nie drzwiami to oknem, ona raczej nie analizuje i nie zastanawia sie nad tym, co ktos moze pomyśleć. Ale przemyslalam sobie to wszystko i poprostu gdy nie bede czula sie na silach powiem rodzicom wprost, ze potrzebujemy jeszcze czasu i musza to uszanowac. Tylko oni a szczegolnie moj tata sa obrazalscy i beda sobie wkręcac ze ich wcale nie chcemy i potem wcale.nie przyjada. Z nim jak z dzieckiem. Juz teraz wiem ze chca przyjechac wczesniej od razu jak.urodze, taka niespodzianka. Tylko ze to dla mnie zadna niespodzianka a problem :( ehhh moze do swiat juz sie odnajdziemy w nowej sytuacji. Zycie pokaze... na dzien dzisiejszy swieta mnie stresuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 07:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już powiedziałam mojej mamie,żeby do nas nie przyjeżdżała. Mąż bierze urlop w pracy,żeby ze mną byc i mi pomagać. Moja mama to by chciała głownie przy małym robić, a ja nie chcę tak. Ja chce sama z nim sie "oswoić".
    Mam nadzieję,że teściom tez nie wpadnie pomysł do głowy by do nas przyjeżdżać, bo to gorzej niż z moją mamą. Przez 2 tygodnie, aż do świąt, średnio mam ochotę na jakichkolwiek gości.

Mąż przed chwilą odjechał w delegacje z kolegą na 3 dni, aż mnie ze stresu rozbolał brzuch. Dobrze,że koledze sie dziecko niedawno urodziło,to może nie będzie tak szalał na drodze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do palenia w piecu, my palimy ekogroszkiem, ale my kupujemy z wysokiej półki, u nas zimą to nawet dymu z komina nie widać. Ale na wsi u mnie co niektórzy (szczególnie stare domu) palą jeszcze byle czym. Do niedawna jeszcze sąsiad palił śmieci (o zgrozo) w kominku,ale wystarczyła jedna uwaga i przestał na szczęście. Tak to już dużo osób ma gaz. Jesienią i zimą rzadko jest smród u mnie na wsi. ogólnie to miło pospacerować.

Nola lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Emikey i jak po "rozstaniu" z teściami?
    Ty juz masz to za soba a u mnie ....własnie sie dowiedziłam że jest szansa że sie mi zwalą na głowę na pare dni... nosz k****a naprade czy ludzie nie maja wyczucia zeby kobiecie w 8 mc ciazy pakować sie na chate ...ja juz meżowi powiedziałam ze od listopada nie życze sobie żadnych gości...co innego na pare godzin a co innego jak ktoś wbija sie na pare dni...zła jestem przeokropnie :/
    Ja odzyskałam spokój, dom i męża. Jak pojechali to się pokłóciłyśmy. Ale po paru minutach sielanka wróciła. Spędziliśmy miły wieczór. Nagotowalam mu na 4 dni (w końcu mogę wejść do własnej kuchni). Zrobiłam sałatkę jarzynowa. Dom wygląda jakby bomba piepsznela ale mąż powiedział, że posprząta. Wracam dziś do Polski i już jakoś ni tęskno :( zawsze za czymś/kimś muszę tęsknić. Przesrane. Współczuję wizyty teściów. Jak coś to wiesz gdzie sie wyżalić :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po średnio przespanej nocy. Zaraz coś sobie upichcę na śniadanko :)

Ja też nie chcę gości przez pierwszy miesiąc. W sumie moi rodzice są na tyle taktowni, że pewnie przyjadą na godzinę zobaczyć małego i pojadą. Gorzej z teściami... nie chcę ich odwiedzin, ale pewnie P będzie chciał się pochwalić, więc przyjdą. Powiem mu żeby uprzedził rodziców, że wizyta ma być krótka. w szpitalu w ogóle nie chcę odwiedzin. No a później święta... nie wiem jak to będzie. Pewnie będziemy jechać z małym do jednych i do drugich rodziców w Wigilię. A resztę dni to nie wiem... ja nie dam rady nic przygotować, więc u nas odpada. Zobaczymy. Dobrze, że chociaż nikt nie będzie spał u nas na 100%, w 4 miesiącu mieliśmy takich gości na kilka dni, okropnie się wymęczyłam. Wtedy jeszcze chodziłam do pracy, a po pracy goście. Ja jestem nauczona, że gośćmi trzeba się zająć - nakarmić, dotrzymać towarzystwa. Teraz sobie już nie wyobrażam, mam nadzieję, że nikt nam się nie zwali na głowę, bo nawet krótkie wizyty mnie już męczą, zwłaszcza, że muszę większość czasu leżeć.

Smog - mieszkam na śląsku i tutaj jest z tym masakra. Rok temu już prawie kupiłam sobie maseczkę, ale zima się skończyła :P ja ogólnie przez smog źle się czuje, mam migreny itp. W tym roku dodatkowo martwię się, bo przecież jak tu wyjść z dzieckiem na spacer w ten smog?

Nola dziewczyny opisywały w innych wątkach czop jako kawałek galarety np 1cm x 1cm, więc myŝlę, że to może zwykły śluz? Bierzesz luteinę lub coś dopochwowo?

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jeżeli chodzi o odwiedziny, to nie chce nikogo w szpitalu (maz pewnie moja mame przywiezie, bo oni to papużki nierozlaczki).
    Później moi rodzice beda nas odwiedzac (ale bez spania). Reszty nie chce widzieć do świąt.

Smogu u nas nie ma. Dużo ludzi ma wymienione piece, w większości sa to piece gazowe, a teraz tez cieplo z ziemi stalo sie modne (nie wiem jak to sie nazywa fachowo). Mazury pluca Polski :)

Aaa i najważniejsze. Remont oglaszam za zakonczony !! Dzis przychodzi pani posprzątać ten bajzel, chociaż maz i tak ogarnął ładnie.
    A ja dalej na kanapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 08:29

Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ