X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Nie za wczesnie te maliny chcesz parzyc? :)
    Nie będę w tym samym tyg co z Zuzia po za tym maliny przynoszą efekt gdy się je stosuje kilka tyg, one nie wywołują porodu, tylko wspomagają pracę mięśni macicy, oczyszczają z toksyn, przez co skracają czas trwania porodu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Jak chcą przyjechać na święta to powiedz, że spoko ale na Wielkanoc ;)
    Roku 2019 albo najlepiej 2020 :-P

Zołzimagic, Minionkowa lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Lady Ty sie dowiedz bo z tego co wiem to małych dzieci nie wpuszczają do szpitala "w odwiedziny"... a co do reszty odwiedzajacych to z nikosiem zabroniłam komukolwiek przychodzic i teraz bedzie tak samo moj mąz siedział ze mna od rana do wieczora i bardzo mi pomagał bo po mi cc ciezko było nawet samej sie umyc... moj maz minimum wezmie 3 tyg urlopu (2 tyg tacierzyńskiego jest) i nikt inny nie bedzie miał wstepu poza nim ...pamietajmy że jedno to my a drugie to nasze wspóllokatorki z sali i moga sie czuc skrepowane przy tlumie gosci wchodzacych do sali (szczególnie kiedy kobieta uczy sie kp czy musi wietrzyc krocze albo rane po cc...wiec nie jest to niczym super jak do kolezanki z sali ciagle ktos przychodzi) w domu tak samo nie godze sie na zadne odwiedziny od razu po wyjsciu ze szpitala, kazdy zdazy dziecko zobaczyc (szczegolnie ze moi rodzice bardzo lubia naginac prade i dla nich katar to nie choroba i w takim stanie nie widzieliby problemu z odwiedzinami)
    Dowiadywałam się i powiedzieli mi tak; teoretycznie nie wolno, ale nikt się czepiał nie będzie, widział ostatnio jak byłam odwiedziny, tatę na rękach miał dziewczynkę trochę młodsza od mojej,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    A nie szkoda brać normalnego urlopu? Położna na SR mówiła, że w przypadku cc ojciec dziecka może wziąć przy wypisie ze szpitala zaświadczenie (coś w stylu L4) na opiekę nad dzieckiem 2 tygodnie 100% płatne. Można uzyskać też L4 u gina, ale to już 80% płatne (dot. to również porodu sn).
    Mój mąż dostał L4 na mnie po cc. Bodajźe 2 tygodnie

dhpclr4.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ja też będę pisać plan porodu, ale to poczekam do końca SR i do USG w 34 tc, bo jak się nie obróci to d* i będzie CC.
    Mówią, że nacięcie gorzej się goi niż pęknięcie, ale to też zależy jak zszyją :)
    No i czasami podobno lepiej trochę naciąć, niż pęknąć po... wiadomo co

Mnie to przeraża ogólnie byłam średnio świadoma jak to wyglada ale była u mnie koleżanka i mówiła ze zdążają się przypadki właśnie pęknięcia do odbytu i tego nie da się zoperować :/// Ja padłam

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi odwiedzinami to trzeba przyjąć pewną poprawkę. Będziemy rodzić w listopad/grudzień, nie chcę krakać, ale ile razy się już zdarzało, że była jakaś fala grypy albo innego ustrojstwa i był odgórny zakaz odwiedzin w szpitalach?

Po narodzinach syna był przy mnie całe dnie mąż bo miałam zespół popunkcyjny i nie mogłam z łóżka wstawać. Bez jego pomocy to nie wiem jakby było. Na pół godz wpadł mój tata, teściowa i szwagierka. Ale nie były to wizyty męczące, zachowywali się dyskretnie i nikomu nie przeszkadzali. W sumie to nawet nam one pomogły bo w tym czasie syn zostawał pod ich opieką a mąż w tym czasie mnie mył pod prysznicem bo sama nie dawałam rady ze względu na zawroty i ból głowy.

Potem w domu to nikt nas za bardzo nie odwiedzał, wpadał na chwilę mój tata aby podać obiad, który ugotowała moja mama. I w zasadzie to wszystko. A wszelkie "dobre rady" moja mama i teściowa sobie darowały bo wiedzą, że przy mnie lepiej ich nie głosić. Nie pozwalam sobie ma głowę wchodzić. I nie umiem robić tak, że ktoś mi truje a ja puszczam to drugim uchem a i tak robię swoje. Daję jasno do zrozumienia, że mi to nie pasuje

dhpclr4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka super podziwiam Cię, tylko się uczyć :) To jest wlasnie pomoc, obiadek podrzucony przez Tatę, który zrobiła mama. A nie pakowanie się do domu na tydzien, tydzien po porodzie (wybaczcie moi kochani rodzice :D).

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczepienie tez sie nie zgadzam dokladnie tak jak magdzia. Bede widziala ze dziecko jest zdrowe (plus crp za tydzien/dwa mocz) to zaszczepie w przychodni. Tylko misze patrzec co podpisuje bo oni to hurtowo podkladaja przy przyjeciu do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 14:54

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o smog to dopiero w zeszłym roku odczułam jego skutki. Mimo, że nie mieszkam w bezpośrednim sąsiedztwie domów jednorodzinnych to jak zdjęłam nawiewniki z okien aby je umyć to były calutkie czarne, jakby ktoś je węglem wysmarował. Jeszcze nigdy nie były tak bardzo usyfione. I wielokrotnie czułam ten smród zimą. A w krew mi weszło sprawdzanie wskaźników przed spacerem bo mieszkam pomiędzy dwiema stacjami pomiarowymi i domniemywam, źe dane są rzetelne. No i w mieszkaniu stoi venta do oczyszczania powietrza.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Iruletka super podziwiam Cię, tylko się uczyć :) To jest wlasnie pomoc, obiadek podrzucony przez Tatę, który zrobiła mama. A nie pakowanie się do domu na tydzien, tydzien po porodzie (wybaczcie moi kochani rodzice :D).
    No tak, ale wiesz Ty mieszkasz jednak bardzo daleko od nich, a nas dzieli jeden przystanek tramwajowy i mamy więcej możliwości aby się spotkać zatem mnie jest łatwiej odmówić. Ale najważniejsz to komunikacja i myślenie trochę o sobie też, jeśli tego nie czujesz i nie masz ochoty to powiedz to im. Może ich to na początku zakłuje bo pewnie oni by też chcieliby aby było po ich myśli. Jednak po jakimś czasie do nich dotrze. Umówcie się na potem na spokojnie na krótką ich wizytę u Was jak już ogarniecie siebie i dziecko. Bo początki są naprawdę bardzo kosmiczne, ja się gubiłam czy jest noc czy dzień ;-)

dhpclr4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice nie wpadną z obiadem, bo mają 300 km. Pewnie się będą pakować do nas na święta, ale to zobaczymy jeszcze. Z jednej strony fajnie byłoby sie zobaczyć, na pewno przywieźliby bagażnik jedzenia, więc święta i jeszcze jakieś dwa tygodnie mielibyśmy z głowy :D no a dobrych rad to się już teraz muszę nasłuchać i tego nie zmienię, bo ona taka jest. Tylko przez telefon w mniejszym wymiarze.

Najbardziej mnie odstrasza, że moja mama pracuje w przedszkolu i przywiezie tu nie wiadomo co. A do tego, z takim maleństwem tygodniowym to wolałabym być sama, żeby było intymnie po prostu. Taki czas tylko dla naszej trójeczki.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    U mnie zimą (Kraków) ten sam problem. Już na wakacjach zakupiliśmy oczyszczacz powietrza (firmy Daikin), a na końcówkę ciąży maski Respro. To duży wydatek, ale dla nas jeden z priorytetowych :)

Tez mamy oczyszczacz powietrza tej firmy od 2 lat. Miesiac temu kupilismy jeszcze jeden w celu poprawy powietrza w calym mieszkaniu.

Spacery w okresie zimowym z dzieckiem w Krakowie srednio sobie wyobrazam....

Edith lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • editchen Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - domyslam sie, ze bierzesz pod uwage Sw. Rodzine - dobrze kojarze? Ale tam rzeczywiscie jest tak, ze ojciec jest przy porodzie, a potem dziecko moze wziac na rece dopiero w domu?????

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak św. rodzina. Nie ma odwiedzin ani dzieci ani mam po porodzie na salach. Czy to tata czy ktokolwiek wejść nie może. Byłam na Raszei w odwiedzinach u przyjaciółki i tam niby najbliższa rodzina tylko, podałam się za siostrę. I szczerze? Widząc te biedne kobiety które chciały świętego spokoju a tak musiały się zakrywać co chwilę bo pielgrzymki przychodziły to ja jestem jak najbardziej za. Chociaż na tym korytarzu powinni pozwolić choć na chwilę wyjść z maluszkiem no ale nie wolno. To są 3 dni, rodzina zdąży się przywitać później.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te odwiedziny to naprawdę jakaś masakra - ostatnio leżałam na sali 4 osobowej i ci obcy ludzie ( faceciiii) przy których człowiek próbuje nieudolnie nakarmić dziecko - masakra. Jedno szczęście ze odwiedziny były tylko od 14.00 do 17.00 i tego pilnowali, wiec człowiek sie modlił żeby już było po

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Te odwiedziny to naprawdę jakaś masakra - ostatnio leżałam na sali 4 osobowej i ci obcy ludzie ( faceciiii) przy których człowiek próbuje nieudolnie nakarmić dziecko - masakra. Jedno szczęście ze odwiedziny były tylko od 14.00 do 17.00 i tego pilnowali, wiec człowiek sie modlił żeby już było po
    Dlatego jestem za tym żeby nie odwiedzac w szpitalu, ale męża to bardzo chce mieć przy sobie. W szpitalu gdzie teraz lezalam sa tylko 1 os sale i chyba tylko jedna 2 osobowa. A juz dzieci przychodzace w odwiedziny do szpitala to totalna przesada. Nie dość, ze same moga cos zlapac, to i niestety same moga zarazić dziecko. Nooo takie moje zdanie

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin to jedyną osobą, jaką chcę w szpitalu jest mąż. Na odwiedziny rodziców i teściów przyjdzie czas. Tak sam nie chcę żeby zaraz po powrocie ze szpitala rodzina przyjeżdżała. To będzie nasz czas, zwłaszcza te pierwsze dni. Jak będę potrzebowała odwiedzin albo pomocy rodziny to sama o nią poproszę.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat odwiedzin wciąż trwa :) ja Wam powiem, że w naszym przypadku chcieć to ja sobie mogę. Teściowa jest taka, że nawet nie będzie pytać tylko zaraz zbierze całą rodzinkę i przyleci do szpitala. Muszę ją wcześniej uprzedzić, że sobie nie życzę.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się właśnie, że jest nie kulturalna xD i mama mnie źle wychowała, oraz ze kobieta po 60 też może być w ciąży XD. A teraz po kolei, byłam na poczcie, przede mną 15 osób, a mi sie sikać chce. Podeszłam do okienka i pytam się czy jest tu kasa pierwszeństwa, a kobieta w okienku powiedziała że jak jestem w ciąży to po za kolejnością mogę podejść, i podeszłam. Na co 14 osób się oburzyło, i powiedziało że jestem nie kulturalna, itd. A najbardziej zaszokowała mnie babka grubo po 60, że ona też ma pierwszeństwo bo również jest w ciąży!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Zapomniała baba jak to jest. Ludzie są straszni.

‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ