X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba o tym pracę napiszę xD bo materiału jest sporo.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz poszedl zakaz pielgrzymek na odwiedziny. Tylko maz i rodzice, reszta won. Ale kurcze meza chce miec bezapelacyjnie. jakos tak by mi dziwnie bylo, ze przy porodzie owszem, a potem Olka moze przytulic dopiero w domu :(

dzieciom na polozniczych (w sensie odwiedzin) jestem przeciwna

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda chce mieć męża przy sobie więc jak jest sala 5cio osobowa np to macie cały czas 5 facetów i żadna sobie krocza nie powietrzy :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u Rodziny sa sale 5osobowe? o kurde :/ ja ich biore pod uwage na drugim miejscu....

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie mi tak samej w domu. P już z 10mcy nie wyjeżdżał. Gdybym nie była w ciąży, to pewnie otworzylabym sobie butelkę wina i obejrzała jakieś romansidło. A tak jakoś mam stresa i nie umiem się cieszyć z samotnego wieczora

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Gabisiem juz w Polsce :D

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Lura82, salenne, nataliamonika, nesairah, Jooozefka, Iruletka, Coco55, Petitka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My z Gabisiem juz w Polsce :D

Witajcie :)

emikey lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady w Anglii zrobili in vitro 60tce :) nawet program o tym jest. Więc także wiesz. Może była w tej ciąży :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    a co do planu porodu ja bede pisała go razem z moja polozna ktora mnie odwiedza na spokojnie w domu bo niestety wypelnianie go jak juz zaczyna sie porod w szpitalu mija sie z celem bo podczas skurczy ciezko jest "trzeźwo" myslec...jest duzo rzeczy które chce wpisać o ktorych przy pierwszym dzicku nie myslalam jak np kapiel dzicka (nie chce zeby go myli z mazi plodowej) tak samo z karmieniem absolutnie nie zgadzam sie na dokarmianie, nie zgadzam sie na zastrzyk z wit K (ew w formie doustnej) z zabiegiem Crediego tez nie koniecznie, szczepionki ta po porodzie tez nie chce dopiero jak bede 100% pewna ze dziecko nie ma zadnej infekcji to sie na nia zgodze, odcinanie pepowiny (przy porodzie sn) powinno byc dopiero jak przestanie tetnic (zeby zapobiec anemi u maluszka) ogolnie nie zgadzam sie zeby chociaz na chwile zabrali mi dziecko (poza koniecznymi rzeczami ale przy tym ma byc moj maz...po doswiadczeniach z pierwszego porodu i tym co pozniej przechodzilismy jestem duzo bardziej swiadoma i nie zgodze sie zeby z moim dzieckiem robili w szpitalu co im sie podoba...

Fajnie, że o tym wszystkim piszesz, niedoświadczone jak ja skorzystają :D Ale co do szczepionki, to przecież nie zaszczepiliby chorego dziecka, musi być zbadane. A czemu zabieg Crediego niekoniecznie?

magdzia26 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dziwnie mi tak samej w domu. P już z 10mcy nie wyjeżdżał. Gdybym nie była w ciąży, to pewnie otworzylabym sobie butelkę wina i obejrzała jakieś romansidło. A tak jakoś mam stresa i nie umiem się cieszyć z samotnego wieczora

Kochana, zrób sobie relaksującą kąpiel, dobrą kolację i włącz jakiś film albo przeczytaj fajną książkę :) Ja nie lubię być sama w domu, więc Cię rozumiem.

Szczesliwa_mamusia, editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja w końcu mam cywilizację w domu czyli tv i internet jupiii

Byłam dzisiaj na kontroli i pierwszy raz miałam ktg zrobione takie w przychodni i niestety pokazały się nieliczne skurcze:( Nospa i leżeć i jeszcze raz leżeć.
    Ehhhh

Emikey w końcu masz spokoju troszkę.

JEsli chodzi o ciuszki to ja biorę 4 zestawy body spodenki bądź body pajacyk. JAk będzie nie więcej potrzebne to mąż dowiezie. Rozmiar to 56 ponieważ 62 wydaje mi się za wielkie.

U nas na sale nie mają wstępu osoby zewnątrz tylko pacjętki. Jest specjalny pokój odwiedzin gdzie tatuś może wejść i wtedy się zobaczyć z dzieckiem.
    Jak dla mnie komfortowe rozwiązanie

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Nibyntak ale już tęsknię za mężem. Bez rodZiców to jest do rany przyłóż. Nie wiem co oni robią, że ich dzieci pry nich się zmieniają. Bratowa męża powiedziała, że jej mąż, czyli brat męża, staje się dla niej bezczelny i chamski. Mój staje się zimny i jakbym nie istniała w ogóle. Tamten ma juz ograniczone wizyty u rodZiców.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Fajnie, że o tym wszystkim piszesz, niedoświadczone jak ja skorzystają :D Ale co do szczepionki, to przecież nie zaszczepiliby chorego dziecka, musi być zbadane. A czemu zabieg Crediego niekoniecznie?
    ja tez o tym nie wiedziałam i nie myślałam przy pierwszym dziecku (ostatnio obgadywałam temat ze swoja polożna ;) i potwierdziła wiele moich watpliwości a jak słuchała co zrobili z Nikosiem to sie za głowe złapała i kazała uczulić męza na te wszystkie moje "wymagania" bo jeżeli bede po cc to sama wszystkiego niestety nie dopilnuję ...nawet śmiałysmy sie, że przy pierwszym porodzie ma się komfort martwienia się tylko o to czy sie pozna kiedy poród sie zaczyna oraz jak to bardzo bedzie bolało :P przy kolejnych porodach nie ma sie juz tego "kompfortu" zeby takimi przyziemnymi sprawami sie zajmowac ;) )
    niestety Nikosia mi zaszczepili ( był w ciazkim stanie pod tlenem z wysokim CRP, urodzony w zamartwicy, reanimowany, z podejrzeniem zapalenia płuc, na 2 antybiotykach, ja nie mogłam go dotkanc ani zobaczyc, wg nich nawet maz nie mogl go zobaczyc przez pierwsze 12h...w takim ciezkim stanie byl ale juz zaszzczepic to go trzeba było tak samo jak wykapac O.o , za to o moje mleko upomnieli sie po jakis 6-7h od porodu wczesniej bez mojej wiedzy i zgody nakarmili go mm... gdzie wiadomo jak wazna jest pierwsza siara dla dziecka szczególnie jak jest chore...)
    co do zabiegu Crediego jest on wykonywany rutynowo ze wzgledu na możliwość choroby matki na rzeżaczke (btw na która przeciez mozna przed porodem badania zrobic po co od razu syf zakraplac dziecku do oka) juz nie mowiac o tym ze ten zabieg powinien byc robiony dla dzieci urodzonych sn a dla dzieci urodzonych przez cc kompletnie jest niepotrzeby ale robia go wszystkim dzieciom nie wiadomo po co...

Jooozefka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    A nie szkoda brać normalnego urlopu? Położna na SR mówiła, że w przypadku cc ojciec dziecka może wziąć przy wypisie ze szpitala zaświadczenie (coś w stylu L4) na opiekę nad dzieckiem 2 tygodnie 100% płatne. Można uzyskać też L4 u gina, ale to już 80% płatne (dot. to również porodu sn).
    normalny urlop mamy juz i tak zaplanowany ze wzgledu na to zeby skorzystać z "wczasów pod grusza" :D a na L4 z tego co sie orientuje nie płaca 100% tylko 80% wiec dla nas szkoda stracic kase :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    dzieciom na polozniczych (w sensie odwiedzin) jestem przeciwna
    z jednej strony tak ale z drugiej strony jakbyś miała 3 latka w domu ktorego nie miałabys mozliwosci zobaczyc przez minimum 3 dni to bys zmieniła zdanie....mi chyba serce peknie przez te pare dni....

Minionkowa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nibyntak ale już tęsknię za mężem. Bez rodZiców to jest do rany przyłóż. Nie wiem co oni robią, że ich dzieci pry nich się zmieniają. Bratowa męża powiedziała, że jej mąż, czyli brat męża, staje się dla niej bezczelny i chamski. Mój staje się zimny i jakbym nie istniała w ogóle. Tamten ma juz ograniczone wizyty u rodZiców.
    Ha...to jak u mnie. Mój mąż też się zmienia Jak są rodzice albo u nich. Jakby sie wstydził, że jest dla mnie taki czuły i nie daj Boże,zeby ktos wziął go za pantoflarza. Mój staje się mniej czuły i oschły. Ale na osobności w pokoju ze mna-no do rany przyłóż. Nie wien, czemu ci rodzice tak wpływają na dzieci. Ja przy mojej mamie zachowuje się normalnie w stosunku do meza

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do odwiedzin na salach uwazam ze mąz to zupelnie co innego niz pielgrzymki rodziny i znajomych, maz jest po to zeby pomoc (szczegolnie jak sie jest po cc to uwierzcie ze samemu zajmowac sie dzieckiem i ogarniac siebie nie jest łatwo) a jak ktoras z sali sie krepuje kp przy mezu wspollokatorki to zawsze mozna powiedziec zeby wyszedl ja po pierszym porodzie byłam na sali z dziewczyna i jak nam ktorejs maz przeszkadzal to mowilysmy i tyle to na prawde nie jest problem zeby wyjsc na 20 min...

editchen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ha...to jak u mnie. Mój mąż też się zmienia Jak są rodzice albo u nich. Jakby sie wstydził, że jest dla mnie taki czuły i nie daj Boże,zeby ktos wziął go za pantoflarza. Mój staje się mniej czuły i oschły. Ale na osobności w pokoju ze mna-no do rany przyłóż. Nie wien, czemu ci rodzice tak wpływają na dzieci. Ja przy mojej mamie zachowuje się normalnie w stosunku do meza
    u mnie jest tak samo z mezem dostaje jakiego "małpiego rozumu" przy mamusi

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie badania tzn wyniki musza byc na wypisie? Czy miga nie dawac? Bo nawet nie wiem co badali a chcialabym wiedziec a lekarz tylko, ze nic niepokojacego mu nie zglaszali itp. To bym sobie obadala chociaz na wypisie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Jestem i ja w końcu mam cywilizację w domu czyli tv i internet jupiii

Byłam dzisiaj na kontroli i pierwszy raz miałam ktg zrobione takie w przychodni i niestety pokazały się nieliczne skurcze:( Nospa i leżeć i jeszcze raz leżeć.
    Ehhhh

JEsli chodzi o ciuszki to ja biorę 4 zestawy body spodenki bądź body pajacyk. JAk będzie nie więcej potrzebne to mąż dowiezie. Rozmiar to 56 ponieważ 62 wydaje mi się za wielkie.

U nas na sale nie mają wstępu osoby zewnątrz tylko pacjętki. Jest specjalny pokój odwiedzin gdzie tatuś może wejść i wtedy się zobaczyć z dzieckiem.
    Jak dla mnie komfortowe rozwiązanie

Discrest nie wiem na ile to jest prawda, ale gdzieś czytałam że no-spa za bardzo rozluźnia buzię noworodkowy, i potem po porodzie ma problem z chwytaniem piersi, położna też o tym potem mi powiedziała. Nie wiem czy to prawda czy nie, ale może lepiej aspargin brać?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ