Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od dawna siedzi główką w dole i ani myśli się obracać :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Was też boli jak się maleństwa w brzuchu obracają?

oj tak,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też od 2 wizyt główką w dół

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrót mnie nie bolał, mało komfortowe, ale prawdopodobnie wiem kiedy to było, po tym jak rozkminiłam, że ruchy się zmieniły.

Za to dziś jakieś czary mary wyprawiała, tak się wypięła dziwnie, jakby cała noga no taki podłużny kształt wygiął się po środku brzucha i tak chwile było, tak przez siłę jakby chciała coś zrobić.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Discret Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Was tez wywala z forum jak chwilke nie wchodzicie??? Już mnie to denerwuje troszkę. Wchodzę i buch wywala mnie i muszę się logować i znowu wchodzić na forum.

Spakowałam połowę rzeczy do torby dzisiaj już jakiś postęp hehehe moze jutro wena mnie najdzie to reszte dopakuję wkońcu.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż dzielnie walczy z komoda. Wieczór rozrywki mu zapewniłam :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mój od dawna siedzi główką w dole i ani myśli się obracać :P
    Moja też jest główką do dołu od ponad miesiąca, obroty tzn zmiana pozycji

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    kurcze Was tez wywala z forum jak chwilke nie wchodzicie??? Już mnie to denerwuje troszkę. Wchodzę i buch wywala mnie i muszę się logować i znowu wchodzić na forum.

Spakowałam połowę rzeczy do torby dzisiaj już jakiś postęp hehehe moze jutro wena mnie najdzie to reszte dopakuję wkońcu.
    Tak dzisiaj jeden komentarz pisałam 3 razy bo mi wstawiało 1/4 komentarza a resztę kasowało i co chwile muszę się logować :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:

xD tak, jakiś czas temu pisałam że mnie to mega denewuje, ja rozumiem takie automatycznie wylogowanie w banku, ale tutaj ;/ i szczęsliwa mamusia też powiedziałą że ją to denerwuje

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Joozefka, moge powiedziec to samo - polecam przeczytac pare POWAZNYCH zrodel medycznych na temat szczepionek, powiklan dla nieszczepionych etc., a nie powtarzac "utarte slogany" antyszczepionkowcow. dla mnie EOT. przykro mi z powodu Twojego syna, natomiast pojedyncze przypadki owszem - zdarzaja sie, jednak zdecydowanie rzadziej niz komplikacje w przypadku braku szczepien.
    powiem szczerze, ze temat szczepien wyjaktowo mnie drazni i doprowadza do szewskiej pasji, wiec po prostu zamiast walczyc z wiatrakami, wole sie wylaczyc z forum, bo nie jestem w stanie czytac takich "argumentow". przepraszam z gory, jesli kogos w ten sposob uraze, bo nie mam ochoty z nikim sie klocic. widzialam za duzo powiklan z powody BRAKU szczepien.
    trzymajcie sie.

Dokładnie to samo mówiłam...dopóki nie zaczęłam czytać ulotek w przychodni, w której jestem zapisana...nie czytam blogów antyszczepionkowców...czytam ulotki preparatów, które miałabym podać dzieciom...dlatego córka szczepiona była płatnymi szczepionkami...a największe zdziwienie przezyłam, gdy odkryłam własnie że one nie zabezpieczają przed chorobami...a jedynie mogą, ale nie muszą, łagodzić objawy...nie obraziłam się...ja poprostu na własne oczy widziałam tyle dzieciaczków tam w szpitalu wchodzących np na własnych nóżkach a wychącących ze szpitala niewidzących, głuchych lub nienaturalnie wygiętych...po zapaleniach mózgu (od razu zaznaczam, że mój syn nie jest ofiarą NOPu a po prostu naszych wadliwych genów, żeby nie było, że jestem taka za to na szczepienia cięta)...jestem na nie za te dzieci, które rodziły się zdrowe a później stawały się kalekami...znam te dzieci..ich rodziców...nie z blogów, gazet, nie ze stron fundacji...a ze szpitala...bo tam je poznałam...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci już głowami w dół a mój jak na złość dupe w wyjście wsadZił :( a ja nie chce cc.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój główka od 20tyg. Raczej już się nie przekreci.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też głowa w dół od 20tc. I to nie jest do końca dobrze ze tak wcześnie bo napiera mocno na szyjke i od tego moze się skracać i mieknac.

Dziewczyny ja zadaje pytania z opóźnieniem
    Obiecuję nie pytać o ubranka i wyprawkę ;)
    Ale powiedzcie mi jedno
    Któraś z Was orientowala się w monitorach oddechu
    Jakie były wnioski z wywiadu? Sprzedawcy polecali któryś konkretny model ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówie co tam chcecie, ale prawda jest taka, że od kiedy mamy szczepionki, śmiertelność dzieci znacznie spadła! I to jest główny argument na to że ja swoje dzieci szczepić będę, na wszystko co dają.
    Przecież po to tą szczepionkę w XIX wieku wymyślono, bo za dużo dzieci umierało.
    Nie namawiam, nie gnębie za to ze ktoś nie chce zaszczepić dziecka, każdy robi jak uważa, :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wasze dzieci już głowami w dół a mój jak na złość dupe w wyjście wsadZił :( a ja nie chce cc.
    jeszcze ma czas, 3 tyg :) wszystko się może zdarzyć,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mówie co tam chcecie, ale prawda jest taka, że od kiedy mamy szczepionki, śmiertelność dzieci znacznie spadła! I to jest główny argument na to że ja swoje dzieci szczepić będę, na wszystko co dają.
    Przecież po to tą szczepionkę w XIX wieku wymyślono, bo za dużo dzieci umierało.
    Nie namawiam, nie gnębie za to ze ktoś nie chce zaszczepić dziecka, każdy robi jak uważa, :)
    Ja trochę znam się też na temacie i oczywiście będę szczepic. Nawet nie pomyslam ze mogloby byc inaczej choc jak mówię trochę ogarniam temat i to nie tak że nie pomyślałam bo się nie znam czy jestem ignprantka.Ale nie wypowiadam się:) każda ma prawo postąpić jsk chce;)
    Tak jak odnośnie pieluszek , modelu Eko i wielu takich spraw choć kaliber szczepień jako tematu jest oczywiście większy :) dobrze że każdy ma wolność wyboru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 19:42

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Młody waży 2100 wiec jakimś olbrzymem nie będzie. Gin wysłał mnie na EKG i konsultacje u internisty bo nie podoba mu sie że tak ciężko mi sie oddycha a i przy okazji ma zobaczyć te moje wyniki krwii. Ciekawe gdzie ja tylko znajdę internistę żeby nie siedzieć z tymi wszystkimi chorymi w poczekalni ? :(

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Jooozefka, Angie 31 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest cały czas główką w dół i coraz mocniej czuję jej nacisk na pęcherz i szyjkę. Czasami jak idę to potrafi tak zaboleć,że nie wiem czy muszę natychmiast do wc, czy mam czekać aż minie. Przez to boję się trochę o szyjkę. Jutro mam wizytę to się dowiem co z nią. Dotąd była długa i twarda, ale od ostatniej kontroli minął miesiąc.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Moj też głowa w dół od 20tc. I to nie jest do końca dobrze ze tak wcześnie bo napiera mocno na szyjke i od tego moze się skracać i mieknac.

Dziewczyny ja zadaje pytania z opóźnieniem
    Obiecuję nie pytać o ubranka i wyprawkę ;)
    Ale powiedzcie mi jedno
    Któraś z Was orientowala się w monitorach oddechu
    Jakie były wnioski z wywiadu? Sprzedawcy polecali któryś konkretny model ?
    Szwagierka dostala angel care i zrezygnowali tak piszczal jak glupi reagowal na kazdy bezdech czy to dziecka czy to jej. Mówi ze miala wiekszy stres latajac co minite do dziecka niz zagladajac. Wiec oni srednio zadowoleni

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka co do monitory oddechu nam polecano: Snuza lub Babysense. Wybraliśmy Snuza ze względu na to ze to mobilny monitor a ten drugi trzeba zakładać pod materac. My trochę jeździmy ( mamy już zamówione wakacje na przyszły rok :) ) i dlatego taki mobilny lepiej sie nam sprawdzi. Poza tym ostatnio tez go mieliśmy i spisał sie na medal

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ