Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W Polsce jest obowiązek szczepienia..ale dotyczy to władz Polski, które to muszą, mają OBOWIĄZEK dostarczyć szczepionki przeciwko ustalonym wcześniej chorobom (w kalendarzu szczepien) dzieciom, których rodzice chca zaszczepić...
W Polsce na dzień dzisiejszy nie ma PRZYMUSU szczepień...co oznacza, że jeśli w imię dobra dziecka nie chcesz tego robić to nie robisz...od 6 lat ani razu sanepid nie wysłal mi żadnego pisma...i nie miałam z tego tytułu nałożonych kar...to tak w odpowiedzi na pytanie MałejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:54
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualnyja bylam dzis u poloznej nie mogla wyczuc jak jest maly ulozony tak mi brzuch wymacala az sie maly oburzyl i sie wypial
u mbie ciezko juz z chodzeniem wolno ciezko mecze sie brzuch tak dodolu opadl. 17 kg na plusie. ja od poniedzialku juz lajtuje i ide na wolne niestety musze troche sie oszczedzac i wiecej odpoczywac .
juz sie nie moge doczekac jak urodze i zobacze mojego synka -
A mi się zalaczyl "syndrom wicia gniazda"
ehhh troszkę za wcześnie mam nadzieję że nie oznacza to przedwczesnego porodu... zrobiłam miejsce w garderobie dla małego, posegregowalam i poukladalam ciuszki żeby zobaczyć ile czego mam włącznie z przejzeniem piwnicy co może się dla maluszka nadać jeszcze, przy okazji koszule i szlafrok do pralni znioslam, w łazience porobilam miejsce, w kuchni, w komodzie w sypialni... teraz zostało tylko wszystko poprac i poprasowac
-
magdzia26 wrote:A mi się zalaczyl "syndrom wicia gniazda"
ehhh troszkę za wcześnie mam nadzieję że nie oznacza to przedwczesnego porodu... zrobiłam miejsce w garderobie dla małego, posegregowalam i poukladalam ciuszki żeby zobaczyć ile czego mam włącznie z przejzeniem piwnicy co może się dla maluszka nadać jeszcze, przy okazji koszule i szlafrok do pralni znioslam, w łazience porobilam miejsce, w kuchni, w komodzie w sypialni... teraz zostało tylko wszystko poprac i poprasowac
ja skończyłam w zeszłym tygodnui jak na razie nic nie świadczy o tym bym miała rodzić na dniach
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f94f7f4bf1a6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bfa693002f2.jpg
Efekt moich dzisiejszych "szalenstw" wszystko byle jak na razie bo trzeba i tak wyprać ale to tylko rzeczy na 56 i 62 więc myślę że wystarczyIruletka, emikey, Jooozefka, kaka470, Angie 31, Lady Savage, k878, ara lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:
ja skończyłam w zeszłym tygodnui jak na razie nic nie świadczy o tym bym miała rodzić na dniach
-
nataliamonika wrote:Iruletka, byłam dzisiaj w szkole i powiem Ci, że jeśli chodzi o listę do szpitala to dobrze, że nie przyszłaś, bo niczego konkretnego nie było. Bardzo wybiórcza jest i możliwe, że ta sama co w szpitalu. Mogę Ci wysłać, ale lepsze są na necie i ona nie jest sporządzona dla naszego szpitala, bo tam chyba dziewczyny z różnych są. Bardzo ogólna jest i krótka. W ogóle nic nie mówiła na ten temat co u nas akceptują itp. Wywnioskowałam, że przychodzisz ze wszystkimi swoimi rzeczami, majtki siateczkowe nie są zakazane, ale nie odnosiła się w ogóle do Parkitki.
Byłam chyba jedyna bez mężaDopiero w listopadzie będzie mógł ze mną iść. Pomyślą sobie, że samotna matka
Popisałam się za to na ćwiczeniach, dzięki mojemu pilatesowi jako jedyna bez problemu oddychałam przeponą, bo przy tych ćwiczeniach tylko tak się oddycha. Nawet nie pomyślałabym, że do porodu mi się to przyda
Ta szpitalna lista jest jakaś dziwna. Ja naprawdę się zastanawiam po cholerę mi do szpitala termometr elektroniczny? Na Mickiewicza położne strzałem w czoło same sprawdzały temperaturęDziękuję za propozycję, ale jeśli sama uznałaś, że jest wybiórcza to nie wysyłaj mi. A chcesz tą listę z Parkitki, czy ją masz?
-
Jupiiii, 8 miesiąc wita
Dziś wizyta w poradni, po recepty i skierowanie na badania
Koszmarnie się nie wyspałam, co się obudziłam na lewym boku, to mach na plecy prawie i za jakiś czas budzę się żeby przekręcić się na bok znowu i tak kilka takich cykli.
Miłego dnianesairah, k878, Petitka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Byłam na warsztatach laktacyjnych i tam doradca odradzala. Żeby ściągnąć mleko na później ok ale do stymulacji mamy przestawiać dziecko bo laktator to slaby stymulator, podobno zaburza laktacje. W tych pierwszych dniach ważne żeby dziecko ten proces unormowalo, tak samo mówiła, żeby go nie stosować przy nawale. Zastanawiam się czy go brać czy lepiej zostawić w domu żeby mnie nie kusil, najwyżej mąż dowiezie jakby mała miała problem ze ssaniem
magdzia26, nataliamonika, k878 lubią tę wiadomość
-
nie śpię od 4. Moje dziecko miało inny plan na ta noc. Obudziło mnie kopem a potem ciągle się wiergalo. W sumie nadal to robi. Każda moja pozycja mu nie odpowiada. Nie daje mi zasnąć
najchętniej polozylabym się na brzuchu. Jak ja tęsknię za leżeniem na brzuchu
-
MalaHD wrote:Byłam na warsztatach laktacyjnych i tam doradca odradzala. Żeby ściągnąć mleko na później ok ale do stymulacji mamy przestawiać dziecko bo laktator to slaby stymulator, podobno zaburza laktacje. W tych pierwszych dniach ważne żeby dziecko ten proces unormowalo, tak samo mówiła, żeby go nie stosować przy nawale. Zastanawiam się czy go brać czy lepiej zostawić w domu żeby mnie nie kusil, najwyżej mąż dowiezie jakby mała miała problem ze ssaniem
-
nick nieaktualnyMi się też źle spało. I jak o 4.30wstalam siku, tak już ciężko było zasnąć. Mnie też mały kopał jak szalony. Żadna pozycja mu nie odpowiadała. Jak się wczoraj wieczorem zaczął wypychac, tak może spał ze mną 4godziny. Teraz też dupine wypycha. Domek próbuje sobie powiększyć. A tu tyle rzeczy na dzisiaj sobie zaplanowałam. Przede wszystkim zrobić porządek z jego ciuszkami.
-
Iruletka wrote:Ta szpitalna lista jest jakaś dziwna. Ja naprawdę się zastanawiam po cholerę mi do szpitala termometr elektroniczny? Na Mickiewicza położne strzałem w czoło same sprawdzały temperaturę
Dziękuję za propozycję, ale jeśli sama uznałaś, że jest wybiórcza to nie wysyłaj mi. A chcesz tą listę z Parkitki, czy ją masz?