Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Też chciałam coś kupić ale ja z terminem na 23 nie mam pewności czy urodzi się przez czy po świętach :/

W ostateczności możesz zamowić jak się urodzi :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce jest obowiązek szczepienia..ale dotyczy to władz Polski, które to muszą, mają OBOWIĄZEK dostarczyć szczepionki przeciwko ustalonym wcześniej chorobom (w kalendarzu szczepien) dzieciom, których rodzice chca zaszczepić...

W Polsce na dzień dzisiejszy nie ma PRZYMUSU szczepień...co oznacza, że jeśli w imię dobra dziecka nie chcesz tego robić to nie robisz...od 6 lat ani razu sanepid nie wysłal mi żadnego pisma...i nie miałam z tego tytułu nałożonych kar...to tak w odpowiedzi na pytanie Małej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:54

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    W ostateczności możesz zamowić jak się urodzi :D
    Mam duży sklep w Oxfordzie. Mąż zawsze może iść i kupić ;) zobacz sobie jeszcze kolekcje Snow White w Gapie. Dla dziewczynek sa cudności :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nawet widzialam w wiadomościach, że jakiś pediatra nie przyjął dziecka bo nieszczepione. I też o tych karach słyszałam byłam ciekawa czy jest to egzekwowane.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzis u poloznej nie mogla wyczuc jak jest maly ulozony tak mi brzuch wymacala az sie maly oburzyl i sie wypial :)
    u mbie ciezko juz z chodzeniem wolno ciezko mecze sie brzuch tak dodolu opadl. 17 kg na plusie. ja od poniedzialku juz lajtuje i ide na wolne niestety musze troche sie oszczedzac i wiecej odpoczywac .
    juz sie nie moge doczekac jak urodze i zobacze mojego synka

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zalaczyl "syndrom wicia gniazda" :/ ehhh troszkę za wcześnie mam nadzieję że nie oznacza to przedwczesnego porodu... zrobiłam miejsce w garderobie dla małego, posegregowalam i poukladalam ciuszki żeby zobaczyć ile czego mam włącznie z przejzeniem piwnicy co może się dla maluszka nadać jeszcze, przy okazji koszule i szlafrok do pralni znioslam, w łazience porobilam miejsce, w kuchni, w komodzie w sypialni... teraz zostało tylko wszystko poprac i poprasowac O.o

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A mi się zalaczyl "syndrom wicia gniazda" :/ ehhh troszkę za wcześnie mam nadzieję że nie oznacza to przedwczesnego porodu... zrobiłam miejsce w garderobie dla małego, posegregowalam i poukladalam ciuszki żeby zobaczyć ile czego mam włącznie z przejzeniem piwnicy co może się dla maluszka nadać jeszcze, przy okazji koszule i szlafrok do pralni znioslam, w łazience porobilam miejsce, w kuchni, w komodzie w sypialni... teraz zostało tylko wszystko poprac i poprasowac O.o
    :P
    ja skończyłam w zeszłym tygodnu :) i jak na razie nic nie świadczy o tym bym miała rodzić na dniach XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f94f7f4bf1a6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bfa693002f2.jpg
    Efekt moich dzisiejszych "szalenstw" wszystko byle jak na razie bo trzeba i tak wyprać ale to tylko rzeczy na 56 i 62 więc myślę że wystarczy ;)

Iruletka, emikey, Jooozefka, kaka470, Angie 31, Lady Savage, k878, ara lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P
    ja skończyłam w zeszłym tygodnu :) i jak na razie nic nie świadczy o tym bym miała rodzić na dniach XD
    Ale to chodzi o to że dzisiaj wpadłam jakby w "amok" i gdybym miała płyn do prania dla małego to pewnie i pranie byłoby zrobione i torba spakowana... trochę mnie to przerazilo...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak samo miałam z pierwszym synem parę dni przed porodem... długo nie mogłam się zebrać ze zrobieniem wielu rzeczy aż nagle bach w parę godzin ogarnelam wszystko...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Iruletka, byłam dzisiaj w szkole i powiem Ci, że jeśli chodzi o listę do szpitala to dobrze, że nie przyszłaś, bo niczego konkretnego nie było. Bardzo wybiórcza jest i możliwe, że ta sama co w szpitalu. Mogę Ci wysłać, ale lepsze są na necie i ona nie jest sporządzona dla naszego szpitala, bo tam chyba dziewczyny z różnych są. Bardzo ogólna jest i krótka. W ogóle nic nie mówiła na ten temat co u nas akceptują itp. Wywnioskowałam, że przychodzisz ze wszystkimi swoimi rzeczami, majtki siateczkowe nie są zakazane, ale nie odnosiła się w ogóle do Parkitki.

Byłam chyba jedyna bez męża :/ Dopiero w listopadzie będzie mógł ze mną iść. Pomyślą sobie, że samotna matka :P

Popisałam się za to na ćwiczeniach, dzięki mojemu pilatesowi jako jedyna bez problemu oddychałam przeponą, bo przy tych ćwiczeniach tylko tak się oddycha. Nawet nie pomyślałabym, że do porodu mi się to przyda :P

Ta szpitalna lista jest jakaś dziwna. Ja naprawdę się zastanawiam po cholerę mi do szpitala termometr elektroniczny? Na Mickiewicza położne strzałem w czoło same sprawdzały temperaturę ;-) Dziękuję za propozycję, ale jeśli sama uznałaś, że jest wybiórcza to nie wysyłaj mi. A chcesz tą listę z Parkitki, czy ją masz?

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ta sama lista, bo jest na niej termometr, a nie ma np. laktatora :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiii, 8 miesiąc wita :D :D :D

Dziś wizyta w poradni, po recepty i skierowanie na badania ;)

Koszmarnie się nie wyspałam, co się obudziłam na lewym boku, to mach na plecy prawie i za jakiś czas budzę się żeby przekręcić się na bok znowu i tak kilka takich cykli.

Miłego dnia :)

nesairah, k878, Petitka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na warsztatach laktacyjnych i tam doradca odradzala. Żeby ściągnąć mleko na później ok ale do stymulacji mamy przestawiać dziecko bo laktator to slaby stymulator, podobno zaburza laktacje. W tych pierwszych dniach ważne żeby dziecko ten proces unormowalo, tak samo mówiła, żeby go nie stosować przy nawale. Zastanawiam się czy go brać czy lepiej zostawić w domu żeby mnie nie kusil, najwyżej mąż dowiezie jakby mała miała problem ze ssaniem

magdzia26, nataliamonika, k878 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, mam wrażenie że brzuch mi opadł, bo tak jakoś lekko mi się oddycha.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was powykrecalam sobie suty hahaha
    Leci siara ale wolę te najlepsze zostawić dla kruszyny jak się urodzi :-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie śpię od 4. Moje dziecko miało inny plan na ta noc. Obudziło mnie kopem a potem ciągle się wiergalo. W sumie nadal to robi. Każda moja pozycja mu nie odpowiada. Nie daje mi zasnąć :( najchętniej polozylabym się na brzuchu. Jak ja tęsknię za leżeniem na brzuchu :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Byłam na warsztatach laktacyjnych i tam doradca odradzala. Żeby ściągnąć mleko na później ok ale do stymulacji mamy przestawiać dziecko bo laktator to slaby stymulator, podobno zaburza laktacje. W tych pierwszych dniach ważne żeby dziecko ten proces unormowalo, tak samo mówiła, żeby go nie stosować przy nawale. Zastanawiam się czy go brać czy lepiej zostawić w domu żeby mnie nie kusil, najwyżej mąż dowiezie jakby mała miała problem ze ssaniem
    Potwierdzam laktator jak już dopiero po jakimś czasie na początku najlepiej sama dzidzia i rozkręca laktacje i reguluje przy nawale pokarmu

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też źle spało. I jak o 4.30wstalam siku, tak już ciężko było zasnąć. Mnie też mały kopał jak szalony. Żadna pozycja mu nie odpowiadała. Jak się wczoraj wieczorem zaczął wypychac, tak może spał ze mną 4godziny. Teraz też dupine wypycha. Domek próbuje sobie powiększyć. A tu tyle rzeczy na dzisiaj sobie zaplanowałam. Przede wszystkim zrobić porządek z jego ciuszkami.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ta szpitalna lista jest jakaś dziwna. Ja naprawdę się zastanawiam po cholerę mi do szpitala termometr elektroniczny? Na Mickiewicza położne strzałem w czoło same sprawdzały temperaturę ;-) Dziękuję za propozycję, ale jeśli sama uznałaś, że jest wybiórcza to nie wysyłaj mi. A chcesz tą listę z Parkitki, czy ją masz?
    po co termometr?? W szpitalu jest zarówno do kąpieli jak i do czoła

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ