Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Ja też szczepie na wszystko i przy okazji siebie na ospe bo nie miałam.
Ale się dziś nalazilam, nogi to mam w dupie i zaraz mi plecy pekna. Te 5km jeszcze jest ok przejść więcej to już na tym etapie jest ciężko.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Lady od kiedy jest echo serca, usg też spadła śmiertelność noworodków i niemowląt bo niektóre wady są wykrywane wcześniej i można pomóc dziecku, niemowlęciu...takie np niedoczynnośc tarczycy, choroby serca, wodonercza, zapalenia wątroby, żóltaczki...albo rodzace się ogromne dzieci przy cukrzycy ciążowej...kiedyś nie przeżywały...a powiem więcej...matki tez nie przeżywały...a teraz daja nam glukometr, insulinę, cesarka w razie za dużego dzieciątka...i dzięki temu przeżywalność rośnie...a poza tym w dzisiejszych czasach rodzi się znacznie mniej dzieci...wiadomo większa świadomośc antykoncepcji, planowania rodziny, parcie na karierę...a co z tymi co staraja się wiele lat...ale nie mówię, że tylko szczepionki bo leki antybiotyki też, chemia z żarcia...itp...tyle dobrości dla ludzkości...
Wybaczcie, że ciągnę temat...nie chcę się kłócić...ba ja nawet nie chcę nikogo namawiać na nieszczepienie...tylko krew mnie zalewa jak ktoś mówi że to nieszczepione dzieci roznoszą choroby...a to nieprawda...choroby roznoszą wszyscy...i co sie szczepili a teraz nie dają sobie dawek przypominających...i Ci szczepieni na wszystko nawet na taką zwykła bakterię jaką jest dwoinka płuc Streptococcus pneumoniae...czy jak ktoś woli modny pneumokokmój niepełnosprawny chory gnetycznie syn z masą wad wrodzonych zwalczył zapalenie płuc 2 razy na zwykłym doustnym antybiotyku...zaznaczam, że w wymazie miał wpisana dwoinkę...i Ci nieszczepieni...
zarówno po chorobie jak i po samym szczepieniu wystąpić mogą objawy zagrażające życiu...może być ich gorszy przebieg...
Osobiście zaszczepiłabym swoje dzieci tylko i wyłącznie przeciwko wściekliźnie lub tężcowi, gdyby:
dziecko zostało ugryzione przez dzikie zwierze, rozcięło rękę starym żelastwem znalezionym w glebie...ale...bez na pewno nie...magdzia26 lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Lunk_a wrote:Moj też głowa w dół od 20tc. I to nie jest do końca dobrze ze tak wcześnie bo napiera mocno na szyjke i od tego moze się skracać i mieknac.
Dziewczyny ja zadaje pytania z opóźnieniem
Obiecuję nie pytać o ubranka i wyprawkę
Ale powiedzcie mi jedno
Któraś z Was orientowala się w monitorach oddechu
Jakie były wnioski z wywiadu? Sprzedawcy polecali któryś konkretny model ?https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti wrote:5 km ???? Ja bym chyba umarła. Ja wejdę po schodach i sapie niemiłosiernie
Beti ja mówię, że 5km to jest luzik, ja przeszłam dziś 10 więc dlatego taka zmęczona jestem
A u nas jest obowiazek szczepień. Ci co się migaja mają płacić niemałe grzywne. Mamy które nie szczepia tych obowiazkowych szczepionek jak mają zamiar sobie z tym poradzić? -
MalaHD wrote:Beti ja mówię, że 5km to jest luzik, ja przeszłam dziś 10 więc dlatego taka zmęczona jestem
A u nas jest obowiazek szczepień. Ci co się migaja mają płacić niemałe grzywne. Mamy które nie szczepia tych obowiazkowych szczepionek jak mają zamiar sobie z tym poradzić?
Mi już bardzo sportu brakuje. Szukam wypożyczalni sprzętu żeby wypożyczyć bieżnie. Boje sie ze jak urodziny nie będzie szans na długie spacery z maluchem a ja już nie mogę patrzeć na siebie ( 22 kg na plusie )https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti wrote:Szalona kobieta
Mi już bardzo sportu brakuje. Szukam wypożyczalni sprzętu żeby wypożyczyć bieżnie. Boje sie ze jak urodziny nie będzie szans na długie spacery z maluchem a ja już nie mogę patrzeć na siebie ( 22 kg na plusie )
Ja z utęsknieniem czekam, aż wróci z piwnicy mój wioślarz. Oby nie zardzewiał przez tyle miesięcyLady Savage lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
MalaHD wrote:Beti ja mówię, że 5km to jest luzik, ja przeszłam dziś 10 więc dlatego taka zmęczona jestem
A u nas jest obowiazek szczepień. Ci co się migaja mają płacić niemałe grzywne. Mamy które nie szczepia tych obowiazkowych szczepionek jak mają zamiar sobie z tym poradzić?
U mnie 5 to konieczność przy psie i w sumie jestem mu za to wdzięcznaGaja
Emikey, siostra już poczyniła mi zakupy prezentowe w Mothercare z tych świątecznych, które wysyłałas. Mamy buty elfa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d81971a53346.jpgPetitka, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, emikey, Minionkowa, Iruletka, Eli, dagii, ara lubią tę wiadomość
Gaja
Iruletka, byłam dzisiaj w szkole i powiem Ci, że jeśli chodzi o listę do szpitala to dobrze, że nie przyszłaś, bo niczego konkretnego nie było. Bardzo wybiórcza jest i możliwe, że ta sama co w szpitalu. Mogę Ci wysłać, ale lepsze są na necie i ona nie jest sporządzona dla naszego szpitala, bo tam chyba dziewczyny z różnych są. Bardzo ogólna jest i krótka. W ogóle nic nie mówiła na ten temat co u nas akceptują itp. Wywnioskowałam, że przychodzisz ze wszystkimi swoimi rzeczami, majtki siateczkowe nie są zakazane, ale nie odnosiła się w ogóle do Parkitki.
Byłam chyba jedyna bez mężaDopiero w listopadzie będzie mógł ze mną iść. Pomyślą sobie, że samotna matka
Popisałam się za to na ćwiczeniach, dzięki mojemu pilatesowi jako jedyna bez problemu oddychałam przeponą, bo przy tych ćwiczeniach tylko tak się oddycha. Nawet nie pomyślałabym, że do porodu mi się to przydaGaja
Ja mam stacjonarnie rower ustawiony więc jak dupa mnie przestanie boleć to planuje sobie jeździć. Malutka położę w kokonie na atole tak, że będę miała przy niej rękę i forma wróci raz dwa
magdzia26, nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Ja mam stacjonarnie rower ustawiony więc jak dupa mnie przestanie boleć to planuje sobie jeździć. Malutka położę w kokonie na atole tak, że będę miała przy niej rękę i forma wróci raz dwa
-
nataliamonika wrote:Emikey, siostra już poczyniła mi zakupy prezentowe w Mothercare z tych świątecznych, które wysyłałas. Mamy buty elfa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d81971a53346.jpg -
MalaHD wrote:Ja właśnie dlatego wybrałam zajęcia na 13 bo większość dziewczyn były same. O 13 to raczej wszyscy pracuja a źle bym się czuła sama wśród par a mój mąż w życiu by tam ze mna nie poszedł.
U mnie są tylko jedne, ale w przyszłym tygodniu z psychologiem w południe, to może będą bez mężów niektóreA na kolejne już powinien ze mną pójść, ale tez jakiejś wielkiej chęci nie okazywał. Nie ma wyboru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:54
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc