Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczepie na wszystko i przy okazji siebie na ospe bo nie miałam.
    Ale się dziś nalazilam, nogi to mam w dupie i zaraz mi plecy pekna. Te 5km jeszcze jest ok przejść więcej to już na tym etapie jest ciężko.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama
    Beti
    Dziękuję.
    Beti podeslesz linka który to konkretnie ?
    To taki skarpetkowy?

iv09i09katk65tr1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też szczepie na wszystko i przy okazji siebie na ospe bo nie miałam.
    Ale się dziś nalazilam, nogi to mam w dupie i zaraz mi plecy pekna. Te 5km jeszcze jest ok przejść więcej to już na tym etapie jest ciężko.
    5 km ???? Ja bym chyba umarła. Ja wejdę po schodach i sapie niemiłosiernie :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady od kiedy jest echo serca, usg też spadła śmiertelność noworodków i niemowląt bo niektóre wady są wykrywane wcześniej i można pomóc dziecku, niemowlęciu...takie np niedoczynnośc tarczycy, choroby serca, wodonercza, zapalenia wątroby, żóltaczki...albo rodzace się ogromne dzieci przy cukrzycy ciążowej...kiedyś nie przeżywały...a powiem więcej...matki tez nie przeżywały...a teraz daja nam glukometr, insulinę, cesarka w razie za dużego dzieciątka...i dzięki temu przeżywalność rośnie...a poza tym w dzisiejszych czasach rodzi się znacznie mniej dzieci...wiadomo większa świadomośc antykoncepcji, planowania rodziny, parcie na karierę...a co z tymi co staraja się wiele lat...ale nie mówię, że tylko szczepionki bo leki antybiotyki też, chemia z żarcia...itp...tyle dobrości dla ludzkości...

Wybaczcie, że ciągnę temat...nie chcę się kłócić...ba ja nawet nie chcę nikogo namawiać na nieszczepienie...tylko krew mnie zalewa jak ktoś mówi że to nieszczepione dzieci roznoszą choroby...a to nieprawda...choroby roznoszą wszyscy...i co sie szczepili a teraz nie dają sobie dawek przypominających...i Ci szczepieni na wszystko nawet na taką zwykła bakterię jaką jest dwoinka płuc Streptococcus pneumoniae...czy jak ktoś woli modny pneumokok ;) mój niepełnosprawny chory gnetycznie syn z masą wad wrodzonych zwalczył zapalenie płuc 2 razy na zwykłym doustnym antybiotyku...zaznaczam, że w wymazie miał wpisana dwoinkę...i Ci nieszczepieni...
    zarówno po chorobie jak i po samym szczepieniu wystąpić mogą objawy zagrażające życiu...może być ich gorszy przebieg...

Osobiście zaszczepiłabym swoje dzieci tylko i wyłącznie przeciwko wściekliźnie lub tężcowi, gdyby:
    dziecko zostało ugryzione przez dzikie zwierze, rozcięło rękę starym żelastwem znalezionym w glebie...ale...bez na pewno nie...

magdzia26 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie aspargin działa. Brałam jak mi się przypomniało raz dziennie czasem wcale a os poniedziałku konsekwentnie 3 x dziennue po 2 i wczoraj brzuch mi stwardnial ze 3 razy dziś może z 5 a wcześniej to było naście jak nie 20

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Moj też głowa w dół od 20tc. I to nie jest do końca dobrze ze tak wcześnie bo napiera mocno na szyjke i od tego moze się skracać i mieknac.

Dziewczyny ja zadaje pytania z opóźnieniem
    Obiecuję nie pytać o ubranka i wyprawkę ;)
    Ale powiedzcie mi jedno
    Któraś z Was orientowala się w monitorach oddechu
    Jakie były wnioski z wywiadu? Sprzedawcy polecali któryś konkretny model ?
    Jeszcze jedno, ważne żeby monitor miał oznaczenie MD bo to oznacza że ma atesty medyczne. W takich urządzeniach uważam że albo nie kupować wcale albo kupić taki co jest przebadany

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti podeślij linka tego co wybrałaś proszę

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    5 km ???? Ja bym chyba umarła. Ja wejdę po schodach i sapie niemiłosiernie :(

Beti ja mówię, że 5km to jest luzik, ja przeszłam dziś 10 więc dlatego taka zmęczona jestem :P

A u nas jest obowiazek szczepień. Ci co się migaja mają płacić niemałe grzywne. Mamy które nie szczepia tych obowiazkowych szczepionek jak mają zamiar sobie z tym poradzić?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę
    http://snuza.pl/product-pol-8286-Snuza-Hero-MD-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-Wyrob-medyczny.html

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Proszę
    http://snuza.pl/product-pol-8286-Snuza-Hero-MD-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-Wyrob-medyczny.html
    Dziękuję :) poczytam o nim

iv09i09katk65tr1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Beti ja mówię, że 5km to jest luzik, ja przeszłam dziś 10 więc dlatego taka zmęczona jestem :P

A u nas jest obowiazek szczepień. Ci co się migaja mają płacić niemałe grzywne. Mamy które nie szczepia tych obowiazkowych szczepionek jak mają zamiar sobie z tym poradzić?
    Szalona kobieta :)
    Mi już bardzo sportu brakuje. Szukam wypożyczalni sprzętu żeby wypożyczyć bieżnie. Boje sie ze jak urodziny nie będzie szans na długie spacery z maluchem a ja już nie mogę patrzeć na siebie ( 22 kg na plusie )

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Szalona kobieta :)
    Mi już bardzo sportu brakuje. Szukam wypożyczalni sprzętu żeby wypożyczyć bieżnie. Boje sie ze jak urodziny nie będzie szans na długie spacery z maluchem a ja już nie mogę patrzeć na siebie ( 22 kg na plusie )

Ja z utęsknieniem czekam, aż wróci z piwnicy mój wioślarz. Oby nie zardzewiał przez tyle miesięcy :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 18 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

U mnie 5 to konieczność przy psie i w sumie jestem mu za to wdzięczna :D :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 18 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, siostra już poczyniła mi zakupy prezentowe w Mothercare z tych świątecznych, które wysyłałas. Mamy buty elfa :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d81971a53346.jpg

Petitka, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, emikey, Minionkowa, Iruletka, Eli, dagii, ara lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 18 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka, byłam dzisiaj w szkole i powiem Ci, że jeśli chodzi o listę do szpitala to dobrze, że nie przyszłaś, bo niczego konkretnego nie było. Bardzo wybiórcza jest i możliwe, że ta sama co w szpitalu. Mogę Ci wysłać, ale lepsze są na necie i ona nie jest sporządzona dla naszego szpitala, bo tam chyba dziewczyny z różnych są. Bardzo ogólna jest i krótka. W ogóle nic nie mówiła na ten temat co u nas akceptują itp. Wywnioskowałam, że przychodzisz ze wszystkimi swoimi rzeczami, majtki siateczkowe nie są zakazane, ale nie odnosiła się w ogóle do Parkitki.

Byłam chyba jedyna bez męża :/ Dopiero w listopadzie będzie mógł ze mną iść. Pomyślą sobie, że samotna matka :P

Popisałam się za to na ćwiczeniach, dzięki mojemu pilatesowi jako jedyna bez problemu oddychałam przeponą, bo przy tych ćwiczeniach tylko tak się oddycha. Nawet nie pomyślałabym, że do porodu mi się to przyda :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stacjonarnie rower ustawiony więc jak dupa mnie przestanie boleć to planuje sobie jeździć. Malutka położę w kokonie na atole tak, że będę miała przy niej rękę i forma wróci raz dwa :)

magdzia26, nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dlatego wybrałam zajęcia na 13 bo większość dziewczyn były same. O 13 to raczej wszyscy pracuja a źle bym się czuła sama wśród par a mój mąż w życiu by tam ze mna nie poszedł.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja mam stacjonarnie rower ustawiony więc jak dupa mnie przestanie boleć to planuje sobie jeździć. Malutka położę w kokonie na atole tak, że będę miała przy niej rękę i forma wróci raz dwa :)
    Ja mam orbiterek ale coś mi szwankuje ostatnio chyba po prostu na wiosne (tzn jak tylko śnieg zniknie) zacznę biegać :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Emikey, siostra już poczyniła mi zakupy prezentowe w Mothercare z tych świątecznych, które wysyłałas. Mamy buty elfa :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d81971a53346.jpg
    Też chciałam coś kupić ale ja z terminem na 23 nie mam pewności czy urodzi się przez czy po świętach :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 18 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja właśnie dlatego wybrałam zajęcia na 13 bo większość dziewczyn były same. O 13 to raczej wszyscy pracuja a źle bym się czuła sama wśród par a mój mąż w życiu by tam ze mna nie poszedł.

U mnie są tylko jedne, ale w przyszłym tygodniu z psychologiem w południe, to może będą bez mężów niektóre :P A na kolejne już powinien ze mną pójść, ale tez jakiejś wielkiej chęci nie okazywał. Nie ma wyboru :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:54

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ