Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey hahah to jesteś smerfem dzisiaj:P

Przyznam szczerze ze mi pierze w ogóle śmierdzi więc u nas w domu nie ma takiego wypełnienia i wkurza mnie jak zaczyna wyłazić przez poszewkę i wtedy kuje strasznie.

Zjadłam pierogi pyszne były z kasza gryczaną i drugie ze szpinakiem dla mnie a mojemu kupiłam z mięskiem i ruskie. Pycha jak domowej roboty.

Jutro idziemy na urodzinki do małej dwulatki i nie wiem co kupić młodej. ehhhh zawsze jakiś problem :P:P:P

Ja mam kupioną jedną paczuszkę pieluszek rozmiar 0 i jedną paczuszkę 1 z pampersa teraz dostępne są wszędzie pieluchy więc nawet w nocy do tesco tatuś będzie mógł podjechać i dokupić do szpitala gdyby zabrakło. Czytałam że czasami wychodzi 10-12 pieluch na dobę przy takim maluszku. No zobaczymy jak to będzie.

Napisałam do mojej koleżanki jak radziłaś Emikey że już wszystko mam i gdyby bardzo chciała coś kupić to poproszę o szczoteczkę do butelek bo tego mi brakuje jeszcze. Mam nadzieje ze się nie obraziła na mnie.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też spaghetti :D ale z mięsem
    Mój na szczęście jest wielbicielem placków i naleśników w każdej postaci więc na obiad też często robię tylko dla niego musi być mega porcja hehe

Discret ja bym powiedziała, że nic nie trzeba wystarczy, że przyjdzie w odwiedziny :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tylko ja miałam problem ją nakarmić, i zleciała mi do 2440. Tak chciałam ją nakarmić piersią, i pediatra, mama, teściowa, wszysycy dokołoa że karmić trzeba cyckiem bo jak mm to dziecko będzie takie owakie, terror karmiernia cyckiem, że zagłodziłam prawie dzieciaka, dlatego mówiłam tu tyle razy dziewczyny nie dajcie się temu szaleństwu.
    I w szpitalu na to pozwolili żeby tyle z wagi spadla...?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monionkowa no właśnie mi głupio było tak napisać jej to dobra dziewczyna i kiedyś ja uraziłam jak na urodziny powiedziałam ze ma poprostu przyjść i zabrać porcje dobrego humoru.
    U ans w towarzystwie każdy sobie mówi co potrzebuje i to kupujemy i dzięki temu unikamy np 10 zapachów na urodziny:):):) Fajna zasada i każdy się nie do niej stosuje już jakie 10 lat:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Magdzia ja też poproszę o zaproszenie jeśli można :D
    A na obiad dzisiaj ogórkowa :)
    Wysłane :)

Petitka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dlatego zawsze piore posciel przed zalozeniem haha :)
    Była prana juz. Nadal farbuje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Zwykle jak kupuję pościel to nawet na niej na opakowaniu pisze żeby wyprać przed pierwszym założeniem
    Tak jak już pisałam. Była prana. To po prostu brytyjska jakość....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 16:46

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśniki, pierogi... katujecie mnie. :)
    Serio jestem w ciąży, a czuję sie jak na restrykcyjnej diecie odchudzającej.
    Dobrze, ze juz coraz bliżej końca

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhmm... temat jedzonka :)) szkoda że nie wszystko mogę jeść...
    Już pisałam na fejsie o dzisiejszej wizycie, kto jest to widział ;) a jak nie widział piszę tu:
    Mała waży 1,585 kg mam 30+3 skończone.
    Fotek żadnych nie mam, ułożona główka w dół odwrócona kręgosłupem, nie ma pozowania :P

Szyjka z 2,9 spadła na 2,7 cm dalej duphaston biorę i wizyty już zaczynamy co 2 tygodnie.
    Wyniki krzywej cukrowej lepsze niż ostatnio bo na czczo 66, po 1h 151 a po 2h 122. Mimo to lekarz chce żebym co drugi dzień sobie mierzyła cukier. Da się zrobić... Choć myślałam że będę miała to z głowy po takim wyniku... No nic, zostały 2 miesiące i 6 dni. Dam radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 16:54

Petitka, emikey, magdzia26, Minionkowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojego placki to nie obiad, zupa to też nie obiad. Jajko sadzone z ziemniakami i szpinakiem jak się u mnie w domu jadało czy pyry z gzikiem to też nie obiad. Musi być mięso :/ Zrobiłam roladki z ziemniakami i buraczkami. Wolałam chodzić chyba do pracy, wtedy on gotował i na zmianę był albo ryż albo makaron :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że upgraduje placki ziemniaczane i zrobię do nich sos grzybowy ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z moim nie ma problemu. Jak mowie, ze nie mam pomysłu na obiad i będą naleśniki. Słyszę - super! Jak nie ma za bardzo nic w domu i są ziemniaki, jajko sadzone i jakaś surowka-Super! Zupa-Super! Wiem,ze mąż nie lubi gotowanego kurczaka i nie przepada za pieczona ryba (wyjątkiem jest pstrąg), to nie gotuje tego. A reszta jest super! Wszystko mu ogólnie smakuje, chyba, że coś mi nie wyjdzie, ale zdarza się to bardzo,bardzo rzadko. A jak mi się nie chce nic robic-to mówi,ze zje tosta z serem i też się na je. Choć staram sie, żeby miał codziennie obiad.
    Jeśli chodzi o mojego męża, nie jest wymagający co do potraw. Lubi smacznie zjeść. A to co ugotuje , Na szczęście mu smakuje. A jeszcze jakbym mu piekła raz w tyg jakieś ciasto, to byłby wniebowzięty. Ale byłby szerszy niż dłuższy. Już się smial, że będzie Wojtusia podjudzal, żeby mama upiekła coś pysznego-glownie dla taty. Bo dziecku przecież nie odmówisz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:27

Minionkowa, ara lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dodatkowy problem z synem bo na prawdę jest niewiele rzeczy które zjada... więc ciężko coś wymyślić co obu podpasuje jak trzeci będzie też wybredny to ja piernicze gotowanie niech sami sobie obiady robia...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret ja tak zawsze mówię jak ktoś chce coś kupić przychodząc w odwiedziny i nikt się nigdy nie obraził, no ale każdy jest inny :)

Szczesliwa ja mam z moim to samo i cieszy mnie to bo nie wymyśla ale zawsze mówi obojętnie hehe, mój tylko zup nie lubi, z biedy zje ale się nie naje

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je wszystko oprócz galarety ;) czyści gary jak zmywarka :P sam też bardzo dobrze gotuje, tyle że to Węgier do wszystkiego wali paprykę. Ja raczej gotuje po polsku s on jak coś zrobi to od przypraw gębę wykręca. Ale gotuje dobrze i wymysls dania :) tyle, że coraz rzadziej to robi. I często dodaje kolendrę a ja jej nienawidzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:41

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia-moja koleżanka przechodziła taki etap ze swoim synem. Cały tydzień mogłaby być pomidorowa. Więc albo robiła czysta,gesta.albo z makaronem, a to ryżem. A to dodała koperek albo natkę.byle choć trochę był inny smak. Bo jak ugotowała inna zupę, był ryk i niejedzenie. Jak już miałobyc inne danie, to kotleciki schabowe. I tak naprzemiennie przez pół roku gotowała. Mówiła,ze już rzyga ta pomidorową. Ale zupę syn pięknie zjadał. No, oczywiście oprócz zupy,to codziennie mógłby jeść pizze,ale wiadomo,ze na to mu nie pozwalała (5lat miał wtedy, Jak były te przeboje)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój galerety też nie lubi. Wiele jest rzeczy, które ja lubię on nie jadą, i odwrotnie. Ale obiady staram się tak gotować,zeby nie było z tym problemu. Bo na kolację ja mogę zjeść galaretkę a on kanapkę.
    Nawet jak byłam na diecie, to starałam sie tak gotować,zeby skończyło się na jednym obiedzie, a nie na dwóch :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu mój synus taki od urodzenia niejadek :/ u niego tylko rosół z makaronem, schabowy, kurczak pieczony, naleśniki z truskawkami, placki ziemniaczane, kopytka i to tyle...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na obiad miałyśmy dziś kurczaka w pesto, z oliwkami.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:

Jutro idziemy na urodzinki do małej dwulatki i nie wiem co kupić młodej. ehhhh zawsze jakiś problem :P:P:P

Hmm cieżka sprawa, bo 2 latki mają juz swoje ulubione bajki, kolory, smaki, :P dwulatek to dzieciaczek który już ma swoje ulubione rzeczy, trzeba było się spytać co mała lubi ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ