Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po dzisiejszym spacerze podwierdzam, brzuch mi się obniżył ciekawe, czy będzie podobnie jak z Zuzią, bo z Zuzią równie 4 tyg przed porodem mi się obniżył

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - no całkiem możliwe po tym co czasem wyprawi ;)

Szczęśliwa_Mamusia - no doktor bąknął coś, że jak tak duża wyjdzie przed porodem jak Ola jeśli wcześniej nic się nie zacznie to raczej cc. Troche mam nadzieje na sn, zobaczymy. Nie zamierzam jej szczególnie wypędzać zaraz po skończonym 37tc, żeby brać się na hurrrra i zatyrać jak osioł żeby się zmęczyć i urodzić jak tylko minę magiczną kreskę ciąży donoszonej.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ile kupiłyście pieluszek 1? Jest sens kupować duża pake?
    Ja jedną paczke pampers 1 newborn 2-5 i zamówiłam 228 sztuk (3 paczki)rozmiar 2 w kg 3-6, dalej będę już zamawiać większe rozmiary, ale to na bieżąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 14:30

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie, bo nie wiesz czy twoje dziecko nagle ci w ciągu ttygdnia nie śmignie na 2,czy będzie takie jak moje dziecko że do początku 5 miesiaca chodziła w 1 bo mała była. Zobaczysz w praniu, każde dziecko jest inne ja na początek kupuje jedną, potem bedzie sie kupować na bierząco, a na zapas dopiero po 8 miesiać ;)
    Lady, czyli te pieluszki 1 mogą być na dłużej niż 5 kg, skoro Twoja Zuza urodziła się 3200, a tak długo były dobre? To zależy od tego jak dziecko jest drobne? Bo też kupiłam jedna paczkę tylko, ale moja będzie mała na bank, więc się zastanawiam, czy jeszcze nie dokupić. Myślałam, że to tylko od wagi dziecka zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 14:32

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś serwuję potrawkę z indyka z dużą ilością marchewki i do tego kasza gryczana. Tylko muszę męża nakłamać, że to nie indyk, a inne mięso, bo zaraz będzie marudził ;)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam dzień narzekania. Zdążyło się wam żeby pościel z gesich piór cuchnela jak stara szmata? Maz kupił pościel. Wielką taka że udŹwignąć jej nie mogę. Po paru dniach zaczęła cuchnac stechlizna. W Polsce wsZystkie kołdry i poduszki mamy z pierza i nigdy nie śmierdziało od nich nawet po kilku latach. Tu wysłałam jaski bo ciężko znaleźć i one nie śmierdZą. Tylko ta brytyjska pościel. Do.tego kupił posZewki granatowe. Jestem całą niebieska. Mam zafarbowane paZnokcie, niebieskie dłonie i szyję, kolana ... zresztą więksZość ciała. Biała frama od łóżka jest niebieska i wanna też. Mam juz dosyć. Chce moje polski dom. Dziś chyba będę spać w salonie pod kocem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małą paczkę 1 do szpitala i jedna 8iszt. Jedna ta duża mam też 2 ale nie wiem czy jej podpasuja te pieluchy więc na zapas nie kupuje. Mam pampersy te drozsze premium

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawdziwa gęsina jest przede wszystkim bardzo leciutka

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Lady, czyli te pieluszki 1 mogą być na dłużej niż 5 kg, skoro Twoja Zuza urodziła się 3200, a tak długo były dobre? To zależy od tego jak dziecko jest drobne? Bo też kupiłam jedna paczkę tylko, ale moja będzie mała na bank, więc się zastanawiam, czy jeszcze nie dokupić. Myślałam, że to tylko od wagi dziecka zależy.
    tylko ja miałam problem ją nakarmić, i zleciała mi do 2440. Tak chciałam ją nakarmić piersią, i pediatra, mama, teściowa, wszysycy dokołoa że karmić trzeba cyckiem bo jak mm to dziecko będzie takie owakie, terror karmiernia cyckiem, że zagłodziłam prawie dzieciaka, dlatego mówiłam tu tyle razy dziewczyny nie dajcie się temu szaleństwu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochowałam ciuszki do komody. Jeszcze parę zostało do wyprasowania. Poukładałam rzeczy na komodzie w koszyczki. Poukładałam pieluchy i się zmęczyłam. Miałam mieć siłę na małe prasowanie,ale totalnie wyleciało ze mnie powietrze. Mam nadzieję,ze minie mi to po porodzie i mimo opieki nad małym, będę mieć więcej energii

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do porodu, oglądałam wczoraj serial na dobre i na źle. Bardzo rzadko to oglądam, ale akurat tak się złożyło. No i akurat był odcinek z porodem. I śmiałam sie do męża,ze Jak będę tak mordę darła o byle g, to niech mnie opr. Choć mam nadzieję, że nie będę się tak strasznie zachowywac
    Haha moj maz te sceny ogladal z otwarta buzia i nie slyszal co do niego mówię. Dosłownie zachipnotyzowany.
    Twardo twierdzi. Ze będzie przy porodzie, a cos ciężko to widzę

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    prawdziwa gęsina jest przede wszystkim bardzo leciutka
    No w domu w PL mam leciusienkie. Ta jest ciężka. I śmierdzi!!!!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś mam dzień narzekania. Zdążyło się wam żeby pościel z gesich piór cuchnela jak stara szmata? Maz kupił pościel. Wielką taka że udŹwignąć jej nie mogę. Po paru dniach zaczęła cuchnac stechlizna. W Polsce wsZystkie kołdry i poduszki mamy z pierza i nigdy nie śmierdziało od nich nawet po kilku latach. Tu wysłałam jaski bo ciężko znaleźć i one nie śmierdZą. Tylko ta brytyjska pościel. Do.tego kupił posZewki granatowe. Jestem całą niebieska. Mam zafarbowane paZnokcie, niebieskie dłonie i szyję, kolana ... zresztą więksZość ciała. Biała frama od łóżka jest niebieska i wanna też. Mam juz dosyć. Chce moje polski dom. Dziś chyba będę spać w salonie pod kocem.

Dlatego zawsze piore posciel przed zalozeniem haha :)

omii lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • omii Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dlatego zawsze piore posciel przed zalozeniem haha :)

Zwykle jak kupuję pościel to nawet na niej na opakowaniu pisze żeby wyprać przed pierwszym założeniem

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    co robicie na obiad? Bo ja na nic nie mam ochoty a coś mężowi dać trzeba a jemu jak zawsz3 OBOJETNE
    Oj tak mojemu też jak mnie denerwuje jak się pytam co chce na obiad o on obojętnie...

Minionkowa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Aknelam przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek bo nie mogę ci priva wysłać z linkiem do grupy na fb. Może jeszcze któraś chce dołączyć tam?
    Magdzia ja też poproszę o zaproszenie jeśli można :D
    A na obiad dzisiaj ogórkowa :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Zwykle jak kupuję pościel to nawet na niej na opakowaniu pisze żeby wyprać przed pierwszym założeniem

Dokladnie :) a jeszcze zycie z osoba która na codzien pracuje w stomatologii to wierzcie mi istna sterylizacja. Wszystkiego doslownie haha...:)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Oj tak mojemu też jak mnie denerwuje jak się pytam co chce na obiad o on obojętnie...

Mam to samo jak zrobilam racuchy z jablkami i bananami to bylo. - co na obiad . no racuchy eeee to nie obiad .i wez tu dogodz dla ksiecia

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do porodu, oglądałam wczoraj serial na dobre i na źle. Bardzo rzadko to oglądam, ale akurat tak się złożyło. No i akurat był odcinek z porodem. I śmiałam sie do męża,ze Jak będę tak mordę darła o byle g, to niech mnie opr. Choć mam nadzieję, że nie będę się tak strasznie zachowywac
    Uwierz mi ze "w tym momencie" ma się za przeproszeniem w tyłku wszelkie konwenanse włącznie z krzyczeniem... ja też miałam ochotę skoczyć z okna poważnie ale położna na początku jak weszłam na porodowke zasmiala się zeby nie "otwierać okien bo są zablokowane jakby któraś chciała skoczyc"...zastanowilo mnie to poważnie :P i faktycznie po kilku godzinach przyszedł moment kiedy nawet włosy na ręku bolały ;) a mąż wkurzal mnie jak nigdy...zresztą jak wszystko i wszyscy dookoła miałam ochotę ich podusic

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Mam to samo jak zrobilam racuchy z jablkami i bananami to bylo. - co na obiad . no racuchy eeee to nie obiad .i wez tu dogodz dla ksiecia
    O właśnie a jak zrobię jakieś placki, naleśniki itp to jest kręcenie nosem...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ