Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, ja to Cię podziwiam. Na Twoim miejscu nie wyrobiłabym znając swój charakter i dawno bym lubemu w łeb dała ;-) Nie lubię na coś czekać wiedząc, że zegar tyka. Ciekawa jestem, czemu ma służyć takie wieczne odwlekanie wszystkiego? Przecież wie, że Ciebie takie podejście frustruje, czemu Ci dokłada nerwów?

dhpclr4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff założyłam fb takiego żeby mój się nie skumał bo będzie wojna:P

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie, po kolejnym raz pytaniu, czy nastawiona jestem na poród sn, mówię do lekarza,a nie można tak teleportować? Na co mój lekarz-uśmiechając się zalotnie. Mowi:no na razie nie ma takiego sposoby, ale moja droga, może do tego czasu, za nim urodzisz coś takiego wymyślimy. No i jak go nie lubić, Jak mozna z nim swobodnie pożartować. No nie da się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:32

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    uff założyłam fb takiego żeby mój się nie skumał bo będzie wojna:P
    Przecież nie musisz mieć zdjęć, ani dodanych znajomych. Nie rozumiem tej zazdrości. To co, zaufania nie ma do Ciebie? Na ulicy też mogą Cię faceci podrywać. W końcu Facebook, to nie portal randkowy;)

Iruletka lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kupiłyście pieluszek 1? Jest sens kupować duża pake?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia,zaakceptowałam :) ja jade do rodzicow wlasnie, trzesie w busie,mała się wierci, mam wrażenie,że zaraz się posikam :/ A jak temat pierogów, to moja mama też dostała zamówienie i jutro bedą na obiad.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Kary sa nakładane ale nie sa egzekwowane..to nie bzdura...sama mam znajomych z dokładnie taką samą sytuacją...i nikt nałożonych kar nie zapłacił

no to jest się czym chwalić, ;/ to mnie akurat zdenerwowało, bo skoro ja uwazam że każdy robi jak chce, demokracja, nie chce ktoś szczepić, to niech nie szczepi, ale jeśli dostał karę, od państwa, to powinnen zapłacić, bo ja równie dobrze też mogę sobie łamać przepisy i nie płacić kar, i co? Ktoś mi coś zrobi? Co to za myślenie ;/ i to mnie wkurza, nie popieram ;/ i takie zachowanie będę ganić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja kupiłam jedna new born od 2-4kg, tam jest 28szt. Tak to już mam te 2- od 3do 6kg. Tych mam 2paczki. Jak się urodzi Wojtuś i okaże sie kruszynka. To najwyżej Dokupie 2paczke tych malutkich i już.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:

No właśnie dziewczyny duzo formalności czeka nas po porodzie? Co trzeba zrobic? Jakoś nie myślałam o tym wcześniej

Powiedziałabym xD ale zapomniałam, muszę to samo ogarnąć, ale będę ogarniać po porodzie :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie w poradni ;)

Doktor pobrał wymaz, jakiś ogólny, na gbs przy kolejnej wizycie. Sprzęt no lichy, ale tak na szybko pomierzył małą i wyszło 2kg, także mówił, że te 2kg to ma na pewno, nie mniej.

Tylko zszokowała mnie jedna rzecz trochę, pana doktora również.

Izabela tak jak była we wtorek główką w dole ładnie tak dziś dupcią na świat :P Albo ma tyle miejsca albo jej pozycja nie pasuje :P Wczoraj czułam "wędrówki ludów" więc sądzę, że mogła się wtedy przekręcić ;)

Kolejna wizyta za 3 tygodnie ;)

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ci córcia płata figla. Ale jak sobie taki apartament wybudowała, to nie dziwne,ze szaleje i się kręci :) może się jeszcze obróci.

Jacqueline lubi tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage jak się nie płaci kar to się idzie siedzieć potem takie prawo w polsce. Nie wiem jak z tymi za szczepienia ale moi znajomi zapłacili pewnie już bo to było rok temu jak dostali ta kare.

No nie mam zdjęć nie wiem czemu taki zazdrosny teraz z moim wielkim brzucholem raczej nikt mnie nei bedzie podrywał:P:P:P Zreszta to już nie ten czas nastoletni żeby zmieniac facetó jak rękawiczki skoro mam męża to z nim jestem i jestem mu wierna.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zamówiliśmy pizze, ja odebrałam i coś tam sobie z dostawcą żartowałam, mąż miał nietega minę na co znajomy który był u nas, że spoko ja w tym stanie jestem niepodrywalna. Acha :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    O pierogi ruskie... Zrobię jutro i ja, to ulubione danie mojego Mężusia. Tylko zamiast twarogu dodaje feta, wychodzą mega, taki konkretny smak, przepis tesciowej. Potrzebuje tylko przepisu na ciasto, Szczesliwa Mamusia , podeslesz? Zawsze robilam tylko mąka i gorąca woda ale potem mi się rozlatują czesto w garnku... Ale mam smaka na nie, robię jutro! Bo dzis to mi sie nie chce :D

Emilkey, to wybierz jakies 3 deski na amazon, pokaz mu i powiedz ze w tej chwili zamawia ktoras z nich, Ty wybralas najlepsze. Ja to tak zawsze robię z moim M. Jak widzę, że nie ma do czegos zapalu, to sama wyszukuje, pokazuje mu trzy i mowie, wybierz najlepsza wg Ciebie, czy tam najladniejsza. Prawie wszystkie rzeczy dla Malego tak wybieralismy. Ja szperalam w necie, pokazywalam mu 2, czy 3 rozne i wybieral najlepsza. Potem mysli ze to on wybral oczywiscie. Ale niech mu będzie, niech sobie mysli.
    Mi też leci siara, głupek jestem, posciskalam dzis sutki i wiecie co? Jakos spokojniejsza jestem ze ona tam jest :D Tylko musze uprzedzic męża, on się lubi jeszcze nimi bawic, co by się nie zdziwil ktoregos dnia :D

A kolezanka urodzila, ale napisala ze bez znieczulenia rodzila. Na poczatku miala 2 cm rozwarcia az tu doslownie w chwile sie zrobilo 9 cm i za pozno na znieczulenie. 35 minut i mala byla na swiecie. Ale napisala ze myslala ze jej tylek za przeproszeniem rozerwie, najgorszy bol w zyciu,jakby miala pistolet to by sobie w glowe strzelila. Obiecalam sobie ze nie bede straszyc mojej przyjaciolki, ktora rodzi dwa miesiace po mnie. Powiem, ze to najszczesliwsza i najbardziej niesamowita chwila w zyciu. A co tam :D

Szybko, :) niech sobie sama zazdrosći bo mało kto ma takie lekkie porody ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam jak się zdarzało wspólnie podróżować pociągami, to nie raz mój P obrócił się lub uśmiechnął za jakaś młoda dziewczyna. Ja się tylko pobłazliwie zawsze patrze: z tekstem w oczach-pomarzyc dobra rzecz ;) mamy z tego ubaw. Mi się zdarzało lekko flirtować na jakiś imprezach. Ale mamy do tego dystans i ufamy sobie. Po prostu pewnej granicy nie przekroczymy, bo sie kochamy.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusia - no jestem ciekawa jaką pozycję finalnie obierze ;) Byłabym też trochę zdziwiona jeśli powiedzmy na ostatnim usg gdzieś w 37tc niech by była główką w dole, ja do porodu idę a tu dupcia na dole... W ciąży z Olą miałam też spory brzuch, choć teraz jest już taki jak wtedy w 36/37tc, a to jeszcze kolejna ciąża, również dużo wód, więc basen ma niezły pewnie :P

Dziś trochę mi się leni po wczorajszej wędrówce, no rusza się, ale jest tego mniej o połowę chociaż niż wczoraj. Jeśli tak skojarzyć fakty i sposób odczuwania ruchów to zawsze tak ma tuż po zmianie pozycji ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dziś zupa "nawinie", czyli wyczyściłam lodówkę, oszczędziłam tylko kapustę kiszoną, bo z brokułem i pieczarkami mogłaby smakować zbyt awangardowo

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    nie, bo nie wiesz czy twoje dziecko nagle ci w ciągu ttygdnia nie śmignie na 2,czy będzie takie jak moje dziecko że do początku 5 miesiaca chodziła w 1 bo mała była. Zobaczysz w praniu, każde dziecko jest inne ja na początek kupuje jedną, potem bedzie sie kupować na bierząco, a na zapas dopiero po 8 miesiać ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    I po wizycie w poradni ;)

Doktor pobrał wymaz, jakiś ogólny, na gbs przy kolejnej wizycie. Sprzęt no lichy, ale tak na szybko pomierzył małą i wyszło 2kg, także mówił, że te 2kg to ma na pewno, nie mniej.

Tylko zszokowała mnie jedna rzecz trochę, pana doktora również.

Izabela tak jak była we wtorek główką w dole ładnie tak dziś dupcią na świat :P Albo ma tyle miejsca albo jej pozycja nie pasuje :P Wczoraj czułam "wędrówki ludów" więc sądzę, że mogła się wtedy przekręcić ;)

Kolejna wizyta za 3 tygodnie ;)

jeszcze się przekręci :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- myślę,ze mogłaby taka zupka nie smakować. Ja taka jadłam w szpitalu. Wczorajsza pieczarkowa bez pieczarek, zakwaszona kapustą kiszoną. Na samo wspomnienie aż mną trzęsie.

Jaqueline- zmęczyła się dziewczyna wysiłkiem, jaki włożyła w obrót. U Ciebie i tak cc, więc aż takiego niebezpieczeństwa,ze się nieobroci.

‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ