Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    I w szpitalu na to pozwolili żeby tyle z wagi spadla...?

w szpitalu byliśmy 3 dni tylko, wychodząc ważyła 2800 i nikt w tym nic złego nie widział

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym na początku będziecie kłaść dzieci? Rożek, śpiworek, otulacz, kocyk, kołderka?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    W czym na początku będziecie kłaść dzieci? Rożek, śpiworek, otulacz, kocyk, kołderka?

rożek

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w spiworku albo otulaczu

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzanka na szczęście je wszystko, pomidory jej nie smakują i słodkie, no chyba że moje ciasteczka z dynią, albo słocznikiem, ciasteczka z ziarnami, bułki też tylko z ziarnami je, nie chce innych, a i szpinaku nie może, bo ma uczulenie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Planuję w rożku, a jak jej nie przypasuje to mam śpiworek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojego syna w nic nie będę zawijać. Ewentualnie w kocyk, Jak będzie lubił. Ale myślę,ze będzie kładzony "luzem"
    Jak patrzę jak się kręci i rozpycha, to śmiem twierdzić,ze nie będzie lubic otulania. Ani ja, ani mąż jak byliśmy noworodkami nie lubilismy owijania. Rozpychalismy się.
    Rożek mam jeden Po siostrzeńcu do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 19:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia każde dziecko w dniu wypisu ma mniejszą wagę niż w dniu porodu. Widocznie stwierdzili, że nadrobi :) moja miała 3690 a w dniu wypisu niecałe 3200.

Mała rożek albo kocyk :)

A co do jedzenia to moja córa je wszystko, aż mnie przeraża jej apetyt czasem ale wagę ma w normie więc widocznie tyle potrzebuje :D
    Ostatnio miałam ochotę na bigos to co mała powiedziała? Nałóż mi bigos bez kapusty :D zjadła wszystko, to samo z cebulą.. Ona chce bez ale nawet nie czuje, że je. Tak ogólnie nie wymyśla, uwielbia nawet ogórki kiszone :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba ur 3470 w dniu wyjscia 3080

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Magdzia każde dziecko w dniu wypisu ma mniejszą wagę niż w dniu porodu. Widocznie stwierdzili, że nadrobi :) moja miała 3690 a w dniu wypisu niecałe 3200.

Mała rożek albo kocyk :)

A co do jedzenia to moja córa je wszystko, aż mnie przeraża jej apetyt czasem ale wagę ma w normie więc widocznie tyle potrzebuje :D
    Ostatnio miałam ochotę na bigos to co mała powiedziała? Nałóż mi bigos bez kapusty :D zjadła wszystko, to samo z cebulą.. Ona chce bez ale nawet nie czuje, że je. Tak ogólnie nie wymyśla, uwielbia nawet ogórki kiszone :D
    Wiem o tym mój też trochę spadł z wagi ale jak za dużo spada to sami proponują mm... nikt na pewno dziecka w szpitalu nie glodzi

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Wiem o tym mój też trochę spadł z wagi ale jak za dużo spada to sami proponują mm... nikt na pewno dziecka w szpitalu nie glodzi
    Aj nie widziałam paseczka, że już masz w domku malucha :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek ciężko dziś pracował w firmie a Wy tyle w tym czasie naprodukowałyscie ale z tego co widziałam glowinie o jedzonku dzisiaj było

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam niestety straszne twardnienie i stawianie sie brzucha plus bol piersi i miesiaczkowy Co to moze byc?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę - pożarli mi resztę tego co naprodukowałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-bez stresu. To też już przerabiałam. Możesz wziąć nospe i odpoczywać. Macica powoli się przygotowuje do porodu.

Nola lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nospa, magnez i leżenie?

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to mamy 1 małe opakowanie premium care do szpitala i dwa większe opakowania do domku. Z tego co pamietam na początku zchodziło 8-10 pieluch na dobę

Co do spania - stawiam na śpiworek

• Nola Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem dokladnie Dziekuje kochana :* a powiedz mi co Ci na ostatniej wizycie w koncu z ta luteina powiedzial? Mislas sie dowiedziec. Bo ja odstawilam tydzien temu i umieram ze strachu ze mam jakas niedomoge progesteronu i lozyska stad to...

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam odstawić lutkę 3 tyg. temu ale zeszłam tylko do 1 tabletki i całkiem odstawić się boję

Nola lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Tak wiem dokladnie Dziekuje kochana :* a powiedz mi co Ci na ostatniej wizycie w koncu z ta luteina powiedzial? Mislas sie dowiedziec. Bo ja odstawilam tydzien temu i umieram ze strachu ze mam jakas niedomoge progesteronu i lozyska stad to...
    Mam brać na razie do końca 36tyg. Potem raczej odstawimy. Ale 3listopada lekarz ma podjąć decyzje

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 1407 1408 1409 1410 1411 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ