Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha paniki od Amus :) ja sie Lady nie boje ze urodze przedwczesnie tylko to moze to glupie nie chce az tego wypowiadac :( ze stanie sie cos z braku tej luteiny tzn zbyt niski progesteron (a mam juz zbadana taka przypadlosc) wplynie jakos na dzidziusia i jego wygode. Problem mam taki ze moj lekars jest orzeciwny luteinie i to od dawna a ja ilekroc ja odstawiam mam
    Wahania hormonalne

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    myślę że przejęłaś troszkę paniki od Amus, to są naturalne objawy ciąży na tym etapie, też mam mdłości, bóle w krzyżu, i bóle okresowe, jesli nie są regularne np co 7 min, przez okres np 1 godziny to ja bym się nie martwiła, macica sobie trenuje i dobrze ;) niech ćwiczy.

Po za tym każda urodzi w terminie, a jeśli nie, to na tym etapie, rzadko kiedy zdarza się inkubator. Dziecko już samo oddycha, ssie, ;) wiec głowa do góry, mamy blizej jak dalej ;)
    Lady - dokładnie to samo powiedział mi na ostatniej wizycie lekarz - mam na siebie uważać i starać sie dotrwać do terminu ale gdyby co to sie nie martwić bo na tym etapie maluch na pewno już sobie sam poradzi

Nola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola to skoro zawsze tak masz po odstawieniu to czemu nie możesz ciagnac brania tej luteiny?

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie chce Ci przepisac?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Haha paniki od Amus :) ja sie Lady nie boje ze urodze przedwczesnie tylko to moze to glupie nie chce az tego wypowiadac :( ze stanie sie cos z braku tej luteiny tzn zbyt niski progesteron (a mam juz zbadana taka przypadlosc) wplynie jakos na dzidziusia i jego wygode. Problem mam taki ze moj lekars jest orzeciwny luteinie i to od dawna a ja ilekroc ja odstawiam mam
    Wahania hormonalne
    Nola - jak cię to tak stresuje to bierz dalej. Ja ciagle jestem na luteinie wiec na pewno nie zaszkodzi, szczególnie że masz małą dawkę

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Wahania hormonalne

też mam problemy z hormonem ;) dlatego biorę insulinę, i będę ją brać do końca ciąży, jeśli lekarz u Ciebie każe brać luteinę to bierz, jeśli trzeba to do końca.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie problem jest ze lekarz jest przeciwny uwaza ze mam nie brac i od 12 tyg probuje mi odstawic i ja probowalam juz 5 razy ale zawsze wracalam :) ale teraz odstawilam w 33tc i juz chcialam sie tego 3mac zeby tych hustawek juz nie robic bo przeciez kiedys do porodu trzeba i i tak mnie to czeka. Opakowanie jakc cos w domu mam tylko ze mi sie szyjka nie skraca a na tym etapie ciazy chyba na to ja bierze sie wspomagajaco z nospa i magnezem. Moj problem jest w psychice chyba bo stracilam 1 ciaze i sie panicznie boje ze sie cos”zwali” tym bardziej ze za kazdym razem jak odstawiam czuje sie jak na okres co jest niepokojace.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron nie ma związku z tlenem dla dla dziecka czy jego wygodą. Wpływa tykko na tym etapie na szyjke i ewentualnre skurcze. Poza tym co to za problem brać luteine do końca jeśli lekarz nie chce zapytaj go dlaczego. Jak chcesz mimo to brać powiedz mu że Wpływ a to na Twoją psychikę albo niech rodzinny wypisze.
    Ja biorę cały czas ze względu na szyjke i nie wiem ile bede brała. Co więcej moj dr zleca tez duohaston.
    Ale nie ma co panikowac. Raczej luteina czy jej brak nie Wpływa bezpośrednio na dziecko.

A takie objawy teraz już sa normalne. A skoro masz tak cała ciążę a szyjka ma wciąż 4 cm to jest to raczej totalnie bez znaczenia

Nola lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzi ja nadal biorę acard. Ale szczerze powiem, że czasem o nim zapominam. Robią mi się od niego siniaki i długo schodzą. Bierze się go do 34 a nawet 36 tyg jeśli nie ma podejrzeń, że poród będzie mógł być przedwczeny. Na ostatnim usg miałam bardzo dobre przepływy więc nie martwię się tym, że czasem (dość często) o nim zapominam :P

Luteiny w życiu nie brałam a też mam teraz czasami bóle okresowe i to takie, które potrafią wejść mi na kręgosłup. Biorę to za normalność, bo zawsze przechodzą a mały urządza harce jak urzadzal :)

Nola, Zołzimagic lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic- ja już nie biorę Acardu. Miałam brać do skończenia 32tyg.

Nola-masz bardzo ładna szyjke. 4cm to, ja chyba miałam ostatni raz w 16tyg. A ból okresowy coraz częściej będzie nam towarzyszył. Zbliżamy się do finiszu i macica ćwiczy. Choć z drugiej strony jak masz takie obawy, to ja bym pogadała z lekarzem. Choć mysle, ze Twój lekarz wie co robi.
    Ja dostalam luteine, ale z racji tegi, że w 25tyg zaczęły mi się dość bolesne skurcze i biorę ja by zapobiec ewentualnemu przedwczesnemu porodowi. Ale już z końcem 36tyg odstawiam i niech się dzieje wola nieba

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    No wlasnie problem jest ze lekarz jest przeciwny uwaza ze mam nie brac i od 12 tyg probuje mi odstawic i ja probowalam juz 5 razy ale zawsze wracalam :) ale teraz odstawilam w 33tc i juz chcialam sie tego 3mac zeby tych hustawek juz nie robic bo przeciez kiedys do porodu trzeba i i tak mnie to czeka. Opakowanie jakc cos w domu mam tylko ze mi sie szyjka nie skraca a na tym etapie ciazy chyba na to ja bierze sie wspomagajaco z nospa i magnezem. Moj problem jest w psychice chyba bo stracilam 1 ciaze i sie panicznie boje ze sie cos”zwali” tym bardziej ze za kazdym razem jak odstawiam czuje sie jak na okres co jest niepokojace.
    czyli jest tak jak mówiłam kiedys, że u Ciebie psychika działa, ja bym zrobiła tak, brała jeszcze tą luteinę kochana, jeśli jeszcze masz opakowanie a jak Ci się skonczy to już nie kupowac kolejnego, jak dobrze pamiętam tam jest 30 tabletek? Bieszesz jedną czy 2, czyli jak skończysz będziesz albo w 36, albo w 38 tyg, i jeśli zaraz po kilku dniach urodzisz, to nic wielkiego się nie stanie bo dziecko będzie na to gotowe. Takie moje zdanie, a zrobisz jak będziesz uważać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 09:23

Nola lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co mi zostały chyba ze dwa opakowania luteiny więc mogę odstąpić za koszt przesyłki bo mi już się na pewno nie przydadzą a szkoda żeby się zmarnowaly ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nola Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za wsparcie! Dzwonilam do lekarza uwaza ze swojego progesteronu mam na bank mase i luteina niepotrzeba nie przegadam go w tym :) ale macie racje nie moge sie schizowac ze to wplywa nie dziecko (balam sie ze na funkcje lozyska) a porodu przedwczesnego sie nie boje szyjke mam jak labądz :) Lady wlasnie tak zrobilam powiedzialam sobie ze skoncze blister opakowanie i dlatego w 33tc odlozylam. Mam na upartego nowe nieotwarte opakowanie ale chyba ogarne psychike i nie napoczne. Konczac juz temat, czy ktoras bola piersi tak napieciowo? Milego dnia! I walczymy wszystkie dzielnie do konca :*

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z luxmedu właśnie Ale jestem gloooodna! Ciekawe jaak tam się ma moja anemia. Ile macie tych wielorazowych gaci siateczkowych? Ja kupilam 1 op czyli 2 szt. i zapakowalam do torby tez kilka normalnych bawełnianych i siw zastanawiam czy powinnam dokupić

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś zawsze możesz brać co drugi dzień, tak dla świętego swojego spokoju i komfortu psychicznego.

Piersi bolały mnie tylko na początku ciąży i to jakoś z dwa tygodnie. Teraz odpukać ale mi nie dokuczają. I nie urosły za co jestem im wielce wdzięczna :)

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara ja chodzę od jakiegoś już czasu z rozwarciem na nie całe 2 cm i spoko nic więcej się nie dzieje pomimo tego że nie leżę plackiem nawet w domu. Lekarz powiedział że będzie dobrze to będzie dobrze.

Chwilkę temu dzwoni do mnie ktoś z przychodni i przedstawia się imieniem i nazwiskiem ze jest z przychodni takiej i takiej i mówi że mój syn ma zaległe szczepienia do zrobienia. No to chwila ciszy i odpowiadam ale mój syn jest jeszcze w brzuszku. Cisza w słuchawce i nagle słyszę Pani Kalinowska mama małego Norberta Kalinowskiego??? Mówię no niestety nie. Upss to bardzo przepraszam musiałam źle numer spisać.
    Smiać mi się chciało już później ale na początku się wystraszyłam że przychodnia do mnie dzwoni.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą tyle piersi, co bolą sutki- tak podszczypuja. Ale na szczęście niezbyt często.

Co do majtek-ja mam 1op, tam jest 6szt. Więcej nie kupuje.

Discret - Twój syn w brzuszku-a już na zaległe szczepienia -haha;) pomyłki się zdarzają.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z tymi majtkami to widzę zaszalalam :D Mam 3 opakowania po 6 sztuk. Ale wszystkie jednorazowe, jedne siatkowe inne fizelinowe. Najwyzej bede nosic potem w pologu bo tak na codzien z reguly nosze striny badz bokserki, nawet nie mam takich normalnych majtek wiec moze mi sie przydadza na czas pologu.

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie czasem sutki szczypią.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby jak najszybciej można było chodzić w normalnych majtkach :P

Tęczą mi się na suwaczku powoli kończy, a pamiętam jak "wczoraj" mój bocian był tylko na chmurce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:06

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ