Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Wracam z luxmedu właśnie Ale jestem gloooodna! Ciekawe jaak tam się ma moja anemia. Ile macie tych wielorazowych gaci siateczkowych? Ja kupilam 1 op czyli 2 szt. i zapakowalam do torby tez kilka normalnych bawełnianych i siw zastanawiam czy powinnam dokupić

mi starczyły, 2 szt, po porodzie w najlepszym wypadku (o ile młoda nie biedzie mieć mega żółtaczki) zostaniesz 3 dni, pierwszy dzień i tak ci nikt nie pozwoli załozyć jakichkolwiek gaci, nie wiem jak będzie w tym szpitalu którym chcesz rodzić, ale na polnej zaglądają co chwilę, nawet jak nie ma się naciecia ani pękniecia, wiec założenie czegokolwiek konczy się rykiem pielęgniarek XD haha, 2-3 dzień, już lepiej, no ale fakt faktem to wszystko zależy ;/ bo ja np nie miałam mega krwawienia po pierwszej ciaży, kto wie jak będzie teraz, może będę tak krwawić, że zaplamię kilka razy w ciągu dnia, a to najwyżej mi R dokupi :) albo moja mama :).

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś już pytałam i samej zdawało mi się, byłam przekonana, że planowe cc ok 38-39tc np 37.2 38.2 Jeśli któraś z Was ma już skierowanie to jak to wygląda ?
    Pytam z ciekawości bo z moja szyjka to ciężko planować a choć w pon mam wizytę to mnie ciekawość zżera ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAdy Savage i serio masz chodzic z cieknącą krwia po nogach??? Fuj!!!! Nie wyobrażam sobie iść do WC bez gaci jakich kolwiek.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a- jeśli cc jest np w38tyg, to będą to skończone tygodnie,czyli np 38t2d

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Lunk_a- jeśli cc jest np w38tyg, to będą to skończone tygodnie,czyli np 38t2d
    A planowe wykonuje się zatem ok 37 38tc ? Zawsze tak wiedziałam Ale nigdy nie zgłębialam tematu.
    A u mnie w szpitalu mówi się różnie na te tyg. Jak masz 30.2 to często mówią 30 lub 31. Zależy od lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:24

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a po cc też nie pozwalali mieć gaci?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dr wypisuje skierowanie na cc dopiero po skończonym 39tc

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra ściągnełam pranie z suszarki a pot mnie tak zalał jakbym wyszła z basenu. CO to się dzieje na koneic ciąży.

Kończe dziiaj 35 tydzień oby jeszcze 3 i niech sie dzieje co chce moge zaczac rodzic wtedy

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Petitka, Nola lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A planowe wykonuje się zatem ok 37 38tc ? Zawsze tak wiedziałam Ale nigdy nie zgłębialam tematu.
    A u mnie w szpitalu mówi się różnie na te tyg. Jak masz 30.2 to często mówią 30 lub 31. Zależy od lekarza
    To zależy od lekarza. Moja siostra miała wypisane skierowanie na skończone 38. A drugi zrobi to po 39.Raczej mało który lekarz daje wcześniej skierowanie.

Petitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karowej pozwalają nosić majty. Chyba tylko 2-3godziny po leży się bez gaci. A potem już spokojnie podpacha i majty

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie pnś? 11nasto osobowa rodzina, 9 dzieci, najstarszy 14 lat, najmłodszy 2 mce. Ona pół życia była w ciąży :P

Nola lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Musze was doczytac
    Ostatnio czasu mi brak z powodow zdrowotnych mlodego.

Siedze przed gabinetem, zaraz wizyta.
    Ciekawe ile mala juz ma. Obstawiam jakos 1700 o ile w szpitalu dobrze zmierzyl ostatnio. Obadamy.

Potem zawioze l4 i do domku.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaplanowane na chwile obecna cc na 16.11 czyli to będzie u mnie 38.1 tc. Potwierdzenie daty lub nie będę miała na wizycie 6.11

Mala - u nas po cc pozwalali chodzić w normalnych majtkach i zwykłych piżamach. Nie trzeba było biegać w koszuli

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    myślę że przejęłaś troszkę paniki od Amus, to są naturalne objawy ciąży na tym etapie, też mam mdłości, bóle w krzyżu, i bóle okresowe, jesli nie są regularne np co 7 min, przez okres np 1 godziny to ja bym się nie martwiła, macica sobie trenuje i dobrze ;) niech ćwiczy.

Po za tym każda urodzi w terminie, a jeśli nie, to na tym etapie, rzadko kiedy zdarza się inkubator. Dziecko już samo oddycha, ssie, ;) wiec głowa do góry, mamy blizej jak dalej ;)
    Nie wiem czemu tu mnie wyviagasz jak ja ost calkiem na spokojnie a za to inne dzirwczyny panikuja ale okej ;)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dzieki Dziewczyny. Chyba że wcześniej i tak idzie się do szpitala na np obserwacje.
    Zapytam na wizycie, już najwyższy czas to omówić z lekarzem, pewnie każdy lekarz też ma swoją filozofię. I przede wszystkim zależy od sytuacji danej osoby.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja mam zaplanowane na chwile obecna cc na 16.11 czyli to będzie u mnie 38.1 tc. Potwierdzenie daty lub nie będę miała na wizycie 6.11

Mala - u nas po cc pozwalali chodzić w normalnych majtkach i zwykłych piżamach. Nie trzeba było biegać w koszuli
    Dzięki:) tak dokładnie myślałam że ok 38 i kilka dni.
    U nas też po cc chodzi się normalnie w piżamie. Ale szpital wymaga gaci siateczkowych. Fizelinowych nie - nawet na str jest napisane że nie wolno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:37

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Kiedyś już pytałam i samej zdawało mi się, byłam przekonana, że planowe cc ok 38-39tc np 37.2 38.2 Jeśli któraś z Was ma już skierowanie to jak to wygląda ?
    Pytam z ciekawości bo z moja szyjka to ciężko planować a choć w pon mam wizytę to mnie ciekawość zżera ;)
    Ja dostanę skierowanie na następnej wizycie, dostajesz normalnie skierowanie do szpitala z datą i idziesz jak pisze na nim ;) no chyba że poród zacznie się wcześniej, to biorę bez tej kartki, jednego dnia robią wszystkie badania i albo czekasz :) aż się zacznie, albo wywołują, albo jeszcze co tam sobie personel zaplanuje.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja dostanę skierowanie na następnej wizycie, dostajesz normalnie skierowanie do szpitala z datą i idziesz jak pisze na nim ;) no chyba że poród zacznie się wcześniej, to biorę bez tej kartki, jednego dnia robią wszystkie badania i albo czekasz :) aż się zacznie, albo wywołują, albo jeszcze co tam sobie personel zaplanuje.
    To ja już dopytam na wizycie. Chyba już czas na to ? Nie chciałam wcześniej pytać o te terminy ale skierowanie warto mieć. Jak coś wcześniej się dzieje po prostu jedzie się do szpitala i tyle.
    Ja tez nie wiem jak pessar trzyma jakie dr ma plany - myślę ze położy mnie wcześniej zdejmie pessar w szpitalu- to oczywiście w przypadku gdyby wszystko miało być na czas. A ja się nie nastawiam, bo tego do końca nie przewidzisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:41

iv09i09katk65tr1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli cc jest planowane to na podstawie skierowania umawia sie do szpitala na jeden dzień wcześniej. Tego dnia robią wszystkie badania i konsultacje w tym anestezjologiczna i następnego dnia od rana zaczyna sie zabawa :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    U nas jeśli cc jest planowane to na podstawie skierowania umawia sie do szpitala na jeden dzień wcześniej. Tego dnia robią wszystkie badania i konsultacje w tym anestezjologiczna i następnego dnia od rana zaczyna sie zabawa :)
    Czyli masz na 16.11 to 15.11 idziesz. Wcześniej trzeba się u Was umówić w szpitalu? Zapowiedziec?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:44

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ