Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Wracam z luxmedu właśnie Ale jestem gloooodna! Ciekawe jaak tam się ma moja anemia. Ile macie tych wielorazowych gaci siateczkowych? Ja kupilam 1 op czyli 2 szt. i zapakowalam do torby tez kilka normalnych bawełnianych i siw zastanawiam czy powinnam dokupić
mi starczyły, 2 szt, po porodzie w najlepszym wypadku (o ile młoda nie biedzie mieć mega żółtaczki) zostaniesz 3 dni, pierwszy dzień i tak ci nikt nie pozwoli załozyć jakichkolwiek gaci, nie wiem jak będzie w tym szpitalu którym chcesz rodzić, ale na polnej zaglądają co chwilę, nawet jak nie ma się naciecia ani pękniecia, wiec założenie czegokolwiek konczy się rykiem pielęgniarekhaha, 2-3 dzień, już lepiej, no ale fakt faktem to wszystko zależy ;/ bo ja np nie miałam mega krwawienia po pierwszej ciaży, kto wie jak będzie teraz, może będę tak krwawić, że zaplamię kilka razy w ciągu dnia, a to najwyżej mi R dokupi
albo moja mama
.
-
Kiedyś już pytałam i samej zdawało mi się, byłam przekonana, że planowe cc ok 38-39tc np 37.2 38.2 Jeśli któraś z Was ma już skierowanie to jak to wygląda ?
Pytam z ciekawości bo z moja szyjka to ciężko planować a choć w pon mam wizytę to mnie ciekawość zżera -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Lunk_a- jeśli cc jest np w38tyg, to będą to skończone tygodnie,czyli np 38t2d
A u mnie w szpitalu mówi się różnie na te tyg. Jak masz 30.2 to często mówią 30 lub 31. Zależy od lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:24
-
masakra ściągnełam pranie z suszarki a pot mnie tak zalał jakbym wyszła z basenu. CO to się dzieje na koneic ciąży.
Kończe dziiaj 35 tydzień oby jeszcze 3 i niech sie dzieje co chce moge zaczac rodzic wtedySzczesliwa_mamusia, Lady Savage, Petitka, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:A planowe wykonuje się zatem ok 37 38tc ? Zawsze tak wiedziałam Ale nigdy nie zgłębialam tematu.
A u mnie w szpitalu mówi się różnie na te tyg. Jak masz 30.2 to często mówią 30 lub 31. Zależy od lekarzaPetitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam
Musze was doczytac
Ostatnio czasu mi brak z powodow zdrowotnych mlodego.
Siedze przed gabinetem, zaraz wizyta.
Ciekawe ile mala juz ma. Obstawiam jakos 1700 o ile w szpitalu dobrze zmierzyl ostatnio. Obadamy.
Potem zawioze l4 i do domku. -
Ja mam zaplanowane na chwile obecna cc na 16.11 czyli to będzie u mnie 38.1 tc. Potwierdzenie daty lub nie będę miała na wizycie 6.11
Mala - u nas po cc pozwalali chodzić w normalnych majtkach i zwykłych piżamach. Nie trzeba było biegać w koszulihttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:myślę że przejęłaś troszkę paniki od Amus, to są naturalne objawy ciąży na tym etapie, też mam mdłości, bóle w krzyżu, i bóle okresowe, jesli nie są regularne np co 7 min, przez okres np 1 godziny to ja bym się nie martwiła, macica sobie trenuje i dobrze
niech ćwiczy.
Po za tym każda urodzi w terminie, a jeśli nie, to na tym etapie, rzadko kiedy zdarza się inkubator. Dziecko już samo oddycha, ssie,wiec głowa do góry, mamy blizej jak dalej
-
Ok. Dzieki Dziewczyny. Chyba że wcześniej i tak idzie się do szpitala na np obserwacje.
Zapytam na wizycie, już najwyższy czas to omówić z lekarzem, pewnie każdy lekarz też ma swoją filozofię. I przede wszystkim zależy od sytuacji danej osoby.
-
78beti wrote:Ja mam zaplanowane na chwile obecna cc na 16.11 czyli to będzie u mnie 38.1 tc. Potwierdzenie daty lub nie będę miała na wizycie 6.11
Mala - u nas po cc pozwalali chodzić w normalnych majtkach i zwykłych piżamach. Nie trzeba było biegać w koszuli
U nas też po cc chodzi się normalnie w piżamie. Ale szpital wymaga gaci siateczkowych. Fizelinowych nie - nawet na str jest napisane że nie wolno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:37
-
Lunk_a wrote:Kiedyś już pytałam i samej zdawało mi się, byłam przekonana, że planowe cc ok 38-39tc np 37.2 38.2 Jeśli któraś z Was ma już skierowanie to jak to wygląda ?
Pytam z ciekawości bo z moja szyjka to ciężko planować a choć w pon mam wizytę to mnie ciekawość zżerano chyba że poród zacznie się wcześniej, to biorę bez tej kartki, jednego dnia robią wszystkie badania i albo czekasz
aż się zacznie, albo wywołują, albo jeszcze co tam sobie personel zaplanuje.
-
Lady Savage wrote:Ja dostanę skierowanie na następnej wizycie, dostajesz normalnie skierowanie do szpitala z datą i idziesz jak pisze na nim
no chyba że poród zacznie się wcześniej, to biorę bez tej kartki, jednego dnia robią wszystkie badania i albo czekasz
aż się zacznie, albo wywołują, albo jeszcze co tam sobie personel zaplanuje.
Ja tez nie wiem jak pessar trzyma jakie dr ma plany - myślę ze położy mnie wcześniej zdejmie pessar w szpitalu- to oczywiście w przypadku gdyby wszystko miało być na czas. A ja się nie nastawiam, bo tego do końca nie przewidzisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:41
-
U nas jeśli cc jest planowane to na podstawie skierowania umawia sie do szpitala na jeden dzień wcześniej. Tego dnia robią wszystkie badania i konsultacje w tym anestezjologiczna i następnego dnia od rana zaczyna sie zabawahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:U nas jeśli cc jest planowane to na podstawie skierowania umawia sie do szpitala na jeden dzień wcześniej. Tego dnia robią wszystkie badania i konsultacje w tym anestezjologiczna i następnego dnia od rana zaczyna sie zabawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:44