Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUroki ciazy-nie ma to jak się zakrztusic i kaszleć, i sikać jednocześnie. Wałkowałam ciasto na pierogi i chciałam coś powiedzieć do męża i się zakrztusilam. (to moja częsta przypadłość), Ale żeby jednocześnie sikać, to mi się pierwszy raz zdarzyło. Normalnie się zlalam.
A przed ciastem otwierałam pieprz w torebce i zamiast nożyczkami, to zębami chciałam (torebeczka foliowa) i oczywiście musiał pieprz mi wlecieć w otwor gębowy, nosowy i jeszcze oczy. Jestem dzisiaj dziecko wojny. Ale pierogi zrobione. Czekają na ugotowanie. Oprócz tego już nic dzisiaj nie robię. Bo niewiadomo Jak się skończy ten dzieńNola lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Chcę kupić rajstopy ciążowe i nie wiem czy wziąć rozmiar 2 czy 3... One są normalne tylko w pasie mają panel czy same są większe?
Zawsze nosiłam 2ki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:08
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Wiem Amus wiem
i bardzo się z tego powodu cieszę
po prostu byłaś najbardziej charakterystyczna z tą paniką
dobrze że już za Tobą
Skieroeanie mam dostac 17.11. mam przyjsc w pon 11 grudnia i niby wszystkie plnowe biora w pon a wtorek ciecie. Mowil ze nie powinni zakwestionowac skierowania bo mam duzo wskazan...ale nopewnosci mi nie da...Masakra. nie bede ryzykowac przy moich chorobavh. Pojde do bielska zaplace 1500 bede miala wypasiona opieke i cesarke. (Tam robia prywatnie ale trzeba miec skierowanie) -
Szczesliwa_mamusia wrote:Uroki ciazy-nie ma to jak się zakrztusic i kaszleć, i sikać jednocześnie. Wałkowałam ciasto na pierogi i chciałam coś powiedzieć do męża i się zakrztusilam. (to moja częsta przypadłość), Ale żeby jednocześnie sikać, to mi się pierwszy raz zdarzyło. Normalnie się zlalam.
A przed ciastem otwierałam pieprz w torebce i zamiast nożyczkami, to zębami chciałam (torebeczka foliowa) i oczywiście musiał pieprz mi wlecieć w otwor gębowy, nosowy i jeszcze oczy. Jestem dzisiaj dziecko wojny. Ale pierogi zrobione. Czekają na ugotowanie. Oprócz tego już nic dzisiaj nie robię. Bo niewiadomo Jak się skończy ten dzieńuroki z tym sikaniem, zdarza się.
-
Amus87 wrote:Chialabym by to bylo flatego ze np zmadrzalam ale niestety nie...Nie mam zbytnio na o czasu bo z mlodym mam problemy
Skieroeanie mam dostac 17.11. mam przyjsc w pon 11 grudnia i niby wszystkie plnowe biora w pon a wtorek ciecie. Mowil ze nie powinni zakwestionowac skierowania bo mam duzo wskazan...ale nopewnosci mi nie da...Masakra. nie bede ryzykowac przy moich chorobavh. Pojde do bielska zaplace 1500 bede miala wypasiona opieke i cesarke. (Tam robia prywatnie ale trzeba miec skierowanie)
U nas nikt nie kwestionuje. Jeśli masz dr ze swojego szpitala to po prostu daje skierowanie i nikt nie wnika czy są wskazania czy ich nie ma.
Szkoda że tak jest tylko stres. Idziesz do szpitala i nie wiesz zrobią czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Termin mam na 22.12 czyli 10 dni wczesniej cc.
Ja mam dr z tego szpitala. Ale.decyzje zawsze podejmuje ordynator
Kurcze to nie wiem
Szkoda ze tak to jest
Tylko nerwy dodatkowe
Lekarz tez dziwnie daje skierowanie i mówi że moga zakwestionowac. To niech powie ordynatorowi ze jesteś jego pacjentka i będziesz mieć cc. U nas jest inaczej. Na pewno lekarz zgłasza Pani prof Ale nie robią problemów. Nie patrzą na wskazania. Lekarz prowadzący ma jakby slowo najważniejsze.
Hmm może rzeczywiście lepiej w takim przypadku iść gdzie indziej gdzie ominie Cię stres -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Powiedzial ze z szefrm pogada w pon.ale czy tak zrobi. Ja mu niby ufam ale nie jest to osoba mi bliska i nir mam jakiegos mega zaufania. Pojde tam jak gada w pon 11 jak do czwartku cc nie bedzie to sie wypisze i ide w inne miejsce
Moze przypomnij mu smsem jeśli masz nr. -
nick nieaktualnyBielsko odpada 2700 nie zaplace...tam ida te co nie maja wskazan. A ja cholera mam. Nie bede placic tyle kasy za cesatke ktora powinni mi zrobic.
Mam jego nr mam. Bedzie mial przewalone jesli mnie oleje. )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:58
Nola lubi tę wiadomość
-
Amus a jak to się odbywa? U nas nie ma czegoś takiego jak "prywatnie". Jak nie masz wskazań to musisz znaleźć lekarza którego przekupisz, dasz w "łapę", to jest przestępstwo. Nikt oficjalnie nie zrobi odpłatnie cesarki
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj po wizycie Leon waży jak powiedziała pani doktor ponad 2kg ale ile hm. Wszystko w porządku szyjka długa, twarda zamknięta ale z racji ślubu mojej siostry 18 listopada, kazała mi badania zrobić wcześniej w razie w. Także przewidujemy wcześniejsze wyjście małego. Następna wizyta 13.11
Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Iruletka, Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie was od rana czytam i sobie humor poprawiam, bo dziś najchętniej bym kogoś zabiła. Cały dzień płacze o wszystko, dziś nawet budyń mi nie wyszedł. Piekę dla brata na urodziny muffinki i cholernie jasna 1 raz w życiu nie wyszły. Zaraz mnie szlak trafi
-
W prywatnym szpitalu można mieć cesarkę. NFZ nie płaci, więc kto miałby lekarzowi powiedzieć, że podjął złą decyzję? Chyba jakbyś sama miała pretensje i poszła do sądu albo cos by się stało i wszedł prokurator.
Ja dziś dostałam od gin skierowanie na CC. Właśnie usiłuję się dodzwonić do położnej na ile wcześniej trzeba się u nich umawiać.
Za 2 tyg jeszcze raz USG i wtedy to już na pewno się będę umawiać.
Gin z kolei skrytykowała pomysł z 24-godzinnym odstępem między Clexane a znieczuleniem. I mam brać do końca, i tego sie będę trzymać.
MalaHD, ja mam siateczkowych majtek 4 szt. Najwyżej mąż będzie miał wieczorami zajęcie: będzie prał i suszył suszarką. A co, niech ma jakiś wkład. Wkurzył mnie dziś po do niego zadzwoniłam po wizycie a on "a czy nie możemy wieczorem porozmawiać". Tylko, że wieczorem to się na piwno umówił z kumplem. Wygarnęłam mu, że owszem, mogę sobie z mamą albo przyjaciółką przegadać szczegóły porodu itd. Przeprosił nawet.Nola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
MalaHD wrote:Amus a jak to się odbywa? U nas nie ma czegoś takiego jak "prywatnie". Jak nie masz wskazań to musisz znaleźć lekarza którego przekupisz, dasz w "łapę", to jest przestępstwo. Nikt oficjalnie nie zrobi odpłatnie cesarki
-
Amus87 wrote:Bielsko odpada 2700 nie zaplace...tam ida te co nie maja wskazan. A ja cholera mam. Nie bede placic tyle kasy za cesatke ktora powinni mi zrobic.
Mam jego nr mam. Bedzie mial przewalone jesli mnie oleje. )