Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Twoja wizyta to juz będzie taka dość późna na pewno juz dostaniesz skierowanie.

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę kupić rajstopy ciążowe i nie wiem czy wziąć rozmiar 2 czy 3... One są normalne tylko w pasie mają panel czy same są większe?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroki ciazy-nie ma to jak się zakrztusic i kaszleć, i sikać jednocześnie. Wałkowałam ciasto na pierogi i chciałam coś powiedzieć do męża i się zakrztusilam. (to moja częsta przypadłość), Ale żeby jednocześnie sikać, to mi się pierwszy raz zdarzyło. Normalnie się zlalam.
    A przed ciastem otwierałam pieprz w torebce i zamiast nożyczkami, to zębami chciałam (torebeczka foliowa) i oczywiście musiał pieprz mi wlecieć w otwor gębowy, nosowy i jeszcze oczy. Jestem dzisiaj dziecko wojny. Ale pierogi zrobione. Czekają na ugotowanie. Oprócz tego już nic dzisiaj nie robię. Bo niewiadomo Jak się skończy ten dzień;)

Nola lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Chcę kupić rajstopy ciążowe i nie wiem czy wziąć rozmiar 2 czy 3... One są normalne tylko w pasie mają panel czy same są większe?
    Ja mam dwie pary 2. Wydaje mi się że sa większe niż zwykle 2ki. Nieznacznie ale jednak. Może mocniej się rozciągają
    Zawsze nosiłam 2ki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:08

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiem Amus wiem ;) i bardzo się z tego powodu cieszę :) po prostu byłaś najbardziej charakterystyczna z tą paniką :) dobrze że już za Tobą ;)
    Chialabym by to bylo flatego ze np zmadrzalam ale niestety nie...Nie mam zbytnio na o czasu bo z mlodym mam problemy

Skieroeanie mam dostac 17.11. mam przyjsc w pon 11 grudnia i niby wszystkie plnowe biora w pon a wtorek ciecie. Mowil ze nie powinni zakwestionowac skierowania bo mam duzo wskazan...ale nopewnosci mi nie da...Masakra. nie bede ryzykowac przy moich chorobavh. Pojde do bielska zaplace 1500 bede miala wypasiona opieke i cesarke. (Tam robia prywatnie ale trzeba miec skierowanie)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Uroki ciazy-nie ma to jak się zakrztusic i kaszleć, i sikać jednocześnie. Wałkowałam ciasto na pierogi i chciałam coś powiedzieć do męża i się zakrztusilam. (to moja częsta przypadłość), Ale żeby jednocześnie sikać, to mi się pierwszy raz zdarzyło. Normalnie się zlalam.
    A przed ciastem otwierałam pieprz w torebce i zamiast nożyczkami, to zębami chciałam (torebeczka foliowa) i oczywiście musiał pieprz mi wlecieć w otwor gębowy, nosowy i jeszcze oczy. Jestem dzisiaj dziecko wojny. Ale pierogi zrobione. Czekają na ugotowanie. Oprócz tego już nic dzisiaj nie robię. Bo niewiadomo Jak się skończy ten dzień;)
    No tak :P uroki z tym sikaniem, zdarza się.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Chialabym by to bylo flatego ze np zmadrzalam ale niestety nie...Nie mam zbytnio na o czasu bo z mlodym mam problemy

Skieroeanie mam dostac 17.11. mam przyjsc w pon 11 grudnia i niby wszystkie plnowe biora w pon a wtorek ciecie. Mowil ze nie powinni zakwestionowac skierowania bo mam duzo wskazan...ale nopewnosci mi nie da...Masakra. nie bede ryzykowac przy moich chorobavh. Pojde do bielska zaplace 1500 bede miala wypasiona opieke i cesarke. (Tam robia prywatnie ale trzeba miec skierowanie)
    To na ktory tc wyznaczyli Ci cc?

U nas nikt nie kwestionuje. Jeśli masz dr ze swojego szpitala to po prostu daje skierowanie i nikt nie wnika czy są wskazania czy ich nie ma.
    Szkoda że tak jest tylko stres. Idziesz do szpitala i nie wiesz zrobią czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:25

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 22.12 czyli 10 dni wczesniej cc.
    Ja mam dr z tego szpitala. Ale.decyzje zawsze podejmuje ordynator

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mam 8 okienko :D

k878, Petitka, Nola, magdzia26, salenne, ara lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Termin mam na 22.12 czyli 10 dni wczesniej cc.
    Ja mam dr z tego szpitala. Ale.decyzje zawsze podejmuje ordynator
    Czyli 38.2

Kurcze to nie wiem
    Szkoda ze tak to jest
    Tylko nerwy dodatkowe
    Lekarz tez dziwnie daje skierowanie i mówi że moga zakwestionowac. To niech powie ordynatorowi ze jesteś jego pacjentka i będziesz mieć cc. U nas jest inaczej. Na pewno lekarz zgłasza Pani prof Ale nie robią problemów. Nie patrzą na wskazania. Lekarz prowadzący ma jakby slowo najważniejsze.
    Hmm może rzeczywiście lepiej w takim przypadku iść gdzie indziej gdzie ominie Cię stres

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzial ze z szefrm pogada w pon.ale czy tak zrobi. Ja mu niby ufam ale nie jest to osoba mi bliska i nir mam jakiegos mega zaufania. Pojde tam jak gada w pon 11 jak do czwartku cc nie bedzie to sie wypisze i ide w inne miejsce

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Powiedzial ze z szefrm pogada w pon.ale czy tak zrobi. Ja mu niby ufam ale nie jest to osoba mi bliska i nir mam jakiegos mega zaufania. Pojde tam jak gada w pon 11 jak do czwartku cc nie bedzie to sie wypisze i ide w inne miejsce
    Dokładnie. Będziesz wiedziała co i jak.
    Moze przypomnij mu smsem jeśli masz nr.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bielsko odpada 2700 nie zaplace...tam ida te co nie maja wskazan. A ja cholera mam. Nie bede placic tyle kasy za cesatke ktora powinni mi zrobic.
    Mam jego nr mam. Bedzie mial przewalone jesli mnie oleje. )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:58

Nola lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a jak to się odbywa? U nas nie ma czegoś takiego jak "prywatnie". Jak nie masz wskazań to musisz znaleźć lekarza którego przekupisz, dasz w "łapę", to jest przestępstwo. Nikt oficjalnie nie zrobi odpłatnie cesarki

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 20 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie Leon waży jak powiedziała pani doktor ponad 2kg ale ile hm. Wszystko w porządku szyjka długa, twarda zamknięta ale z racji ślubu mojej siostry 18 listopada, kazała mi badania zrobić wcześniej w razie w. Także przewidujemy wcześniejsze wyjście małego. Następna wizyta 13.11

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Iruletka, Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W bielsku jest prywatny szpital idziesz zapisujesz sie musisz miec kilka badan ze soba ( uklad krzepniecia itp) placisz masz dr, pielegniarke, opieke, polozna swoja, sale jednosoobowa jedzenie wszystko.

• Natinka Znajoma

Wysłany: 20 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie was od rana czytam i sobie humor poprawiam, bo dziś najchętniej bym kogoś zabiła. Cały dzień płacze o wszystko, dziś nawet budyń mi nie wyszedł. Piekę dla brata na urodziny muffinki i cholernie jasna 1 raz w życiu nie wyszły. Zaraz mnie szlak trafi

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prywatnym szpitalu można mieć cesarkę. NFZ nie płaci, więc kto miałby lekarzowi powiedzieć, że podjął złą decyzję? Chyba jakbyś sama miała pretensje i poszła do sądu albo cos by się stało i wszedł prokurator.

Ja dziś dostałam od gin skierowanie na CC. Właśnie usiłuję się dodzwonić do położnej na ile wcześniej trzeba się u nich umawiać.

Za 2 tyg jeszcze raz USG i wtedy to już na pewno się będę umawiać.

Gin z kolei skrytykowała pomysł z 24-godzinnym odstępem między Clexane a znieczuleniem. I mam brać do końca, i tego sie będę trzymać.

MalaHD, ja mam siateczkowych majtek 4 szt. Najwyżej mąż będzie miał wieczorami zajęcie: będzie prał i suszył suszarką. A co, niech ma jakiś wkład. Wkurzył mnie dziś po do niego zadzwoniłam po wizycie a on "a czy nie możemy wieczorem porozmawiać". Tylko, że wieczorem to się na piwno umówił z kumplem. Wygarnęłam mu, że owszem, mogę sobie z mamą albo przyjaciółką przegadać szczegóły porodu itd. Przeprosił nawet.

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Amus a jak to się odbywa? U nas nie ma czegoś takiego jak "prywatnie". Jak nie masz wskazań to musisz znaleźć lekarza którego przekupisz, dasz w "łapę", to jest przestępstwo. Nikt oficjalnie nie zrobi odpłatnie cesarki
    Zawsze znajdą się jakieś wskazania. Choćby od psychiatry. Przeviez lekarze się znają i między sobą wiedzą jakie dac wskazania. To nic trudnego. Wskazań do cc jest mnóstwo.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Bielsko odpada 2700 nie zaplace...tam ida te co nie maja wskazan. A ja cholera mam. Nie bede placic tyle kasy za cesatke ktora powinni mi zrobic.
    Mam jego nr mam. Bedzie mial przewalone jesli mnie oleje. )
    Pisz tego smsa w pon i przypomnij się. Myślę że będzie ok i Twój dr jeśli jest w porządku bez problemu wpisze Cię na cc.

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ