X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zrobie :)
    Jeszcze mam neurologa 14.11 i teraz hepatologa.
    Zobaczymy co oni uznaja. Tzn neurolog mowi ze powinna byc cc ale mowic a napisac to roznica.
    K878 ja wlasnie pytalam jak u nas jest to powiedzial ze on mi date wpisze juz na skierowniu i dzien wczesniej mam isc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 14:33

• Discret Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pilnuje córki koleżanki dzisiaj i zaraz mnie szlak trafi poszłam zrobić siku a sypialnia do góry nogami rozwalona. Poszłam umyć ręce wszystkie rzeczy z komody małego wywalone i pogniecione. Zalałam mi całą łazienkę jak poszła siusiu bo chodzi sama. Przysięgam że zaraz nie wytrzymam i jej w dupę trzasnę chyba. Jestem z nią dwie godziny a już mam dość.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natinka wrote:
    Tak sobie was od rana czytam i sobie humor poprawiam, bo dziś najchętniej bym kogoś zabiła. Cały dzień płacze o wszystko, dziś nawet budyń mi nie wyszedł. Piekę dla brata na urodziny muffinki i cholernie jasna 1 raz w życiu nie wyszły. Zaraz mnie szlak trafi
    mi ostatnio też budyn nie wyszedł, ale się zdziwiłam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-przyzwyczajaj się ;)
    A w tyłek, to najgorsze co możesz zrobić

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Lady Twoja wizyta to juz będzie taka dość późna na pewno juz dostaniesz skierowanie.

nie uważam by było to późno ;) tym bardziej że już 10 ugadałam się z gin, oni wcześniej nie mogą wypisać, bo jakiekolwiek skierowanie w polsce ma datę ważności 30 dni ;) czy to skierowanie na badania czy do lekarza specjalisty, czy do szpitala, dlatego np kobieta mówi termin do okulisty marzec, ale w ciągu 2 tyg musi pani dostarczyć skierowanie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój lekarz, gdybym miała skierowanie na cc, sam by mnie umówił na konkretny dzień. I kazałby tylko przyjść ze skierowaniem. Z reszta mój doktor na wszystko sam umawia, Jak daje skierowanie, bo uważa, że wtedy nie ma problemu z zapisanie i nie odmawiają. Mojej koleżanki ginekolozka z tego samego szpitala też ja wpisała na konkretny dzień. Ale ja puki co nastawiona na psn.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Kurde pilnuje córki koleżanki dzisiaj i zaraz mnie szlak trafi poszłam zrobić siku a sypialnia do góry nogami rozwalona. Poszłam umyć ręce wszystkie rzeczy z komody małego wywalone i pogniecione. Zalałam mi całą łazienkę jak poszła siusiu bo chodzi sama. Przysięgam że zaraz nie wytrzymam i jej w dupę trzasnę chyba. Jestem z nią dwie godziny a już mam dość.

dzieci :) tak robią ;) normalne, przyzywczaj się ;) i ucz się cierpliwości bo w tyłek to wiesz :P sobie możesz dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 14:42

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 tys za cc w prywatnym szpitalu? Ostatnio koleżanka rodziła to płaciła w Łodzi 6 tys

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy pocicie się jakoś wiecej w ciązy? kurde ... mam obiad ugotowany, posprzatane wiec wziełam się za swoją dorywcza prace na komputerze (pisze artykuły podróznicze dla agencji turystycznej z Dubaju). Mam całą koszule mokrą na brzuchu, pod biustem i plecach :/ a w domu nie mam jakoś gorąco. Wolę jak jest chłodniej i temp nigy nie przekracza 20'C.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-powiedz jej,ze ma wszystko posprzątać, tonem głosu spokojnym, ale nieznoszacym sprzeciwu. Będzie się pewnie buntować i głupio śmiać, ale musi zrobić. Ja bym tak kazała. Nie wiem ile ma lat, Jak większa, to ma robić sama, Jak mała, to bym jej trochę pomogła, ale na pewno wszystkiego sama bym nie zrobila

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    czy pocicie się jakoś wiecej w ciązy? kurde ... mam obiad ugotowany, posprzatane wiec wziełam się za swoją dorywcza prace na komputerze (pisze artykuły podróznicze dla agencji turystycznej z Dubaju). Mam całą koszule mokrą na brzuchu, pod biustem i plecach :/ a w domu nie mam jakoś gorąco. Wolę jak jest chłodniej i temp nigy nie przekracza 20'C.
    Ja tylko w nocy mocniej się poce. Już któraś noc z rzędu śpię na kołdrze. I częściej zmieniam piżamę.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie uważam by było to późno ;) tym bardziej że już 10 ugadałam się z gin, oni wcześniej nie mogą wypisać, bo jakiekolwiek skierowanie w polsce ma datę ważności 30 dni ;) czy to skierowanie na badania czy do lekarza specjalisty, czy do szpitala, dlatego np kobieta mówi termin do okulisty marzec, ale w ciągu 2 tyg musi pani dostarczyć skierowanie.
    Późno w sensie że już 37tc:) szybko leci a to juz zaraz za 2tyg :) czas na cc w sam raz:)

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret a to tylko jedno dziecko. Ja zazwyczaj pilnuje troje :P człowiek po pewnym czasie nie zwraca uwagi na pewne rzeczy :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Emikey pisałam o tym kilka dni temu, pocę się jak dzika świnia :-/ mimo tego, że jest chłodno.

dhpclr4.png
  • Natinka Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też wolę jak jest nieco chłodniej niż zwykle. Też czasem nadmiernie się pocę

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja tak. Ogólnie w ogóle się nie poce. Serio. Czasem między piersiami.
    A teraz tak - dużo.
    W domu mam 20st max.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 14:50

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra ... nienawidze być mokra :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja wszystko rozumiem ale nie takie zachowanie w ciągu 2 godzin narobiła mi tyle szkód że będę miała sprzątania ze hoho. TO że u siebie w domu tak robi to nie znaczy ze u obcych powinna. Więcej się nie podejmę opieki na tym szatanem :P

Wiecie co kiedyś rodzice nas wychowywali inaczej i te dzieci i młodzież miała szacunek do innych itd a teraz dziecko 3 letnie robi z nami co chce. Nie jestem za biciem karami itd ale po dzisiejszym dniu wiem że nie dam sobie wejść na głowę swojemu synkowi.
    Normalnie mi się płakać chce:(

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Nie, na szczęście już nie, ale w lato to była masakra

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w pierwszej ciąży wskazania do cc to pokroili mnie 39+6 . Wcześniej w tym szpitalu nie chcieli. Natomiast teraz mam mieć cc w innym szpitalu na tydzień przed terminem z om. W obu przypadkach na dzień przed trzeba się stawić ze skierowaniem do szpitala.

Majtek u mnie sztuk 10, siateczkowych Hartmann. Wysokie bokserki ponoć idealne dla pań po cc. Można je ponoć prać, ale ja nie będę. Wywalę zużyte. Wzięłam więcej bo po cc to min 5 dni w szpitalu. Na liście wyprawkowej szpitala są uwzględnione. Natomiast przy poprzednim porodzie w innym szpitalu nie pozwalali. Ja zakładałam i tylko na obchód ściągałam

dhpclr4.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ