X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba do głowy dostanę do porodu - znowu mi sie śniło że jestem wcszpitalu i czekam na poród

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w tą brzydką pogodę.
    Mi się śniło,ze jednocześnie urodziłam i zaadoptowalam w szpitalu drugiego chłopca, którego ktoś zostawił. I takim sposobem miałam dwóch synów.

Minionkowa, Lady Savage, Marteczka93, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny i pozytywny sen :)

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Wózek dla małej jest juz do odebrania w sklepie i teraz mam dylemat. Jechać dzis czy we wtorek. Dzis pojechalibysmy specjalnie tylko po wózek, a we wtorek i tak będziemy w Olsztynie, bo mam wizytę u lekarza. Nie wiem czy starczy mi cierpliwości :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Eli Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodze dzis na forum I widze, ze kolejny raz przewija sie temat wychowania dzieci, ze wina rodzicow, dawac klapsy czy nie dawac, dlaczego dzieci teraz sa takie jakie sa itp. Zycze kazdej z Was idealnego dziecka, grzecznego, i bezproblemowego, ale pamietajcie, ze macierzynstwo noe jest tylko czarne I biale, kazde dziecko jest inne, kazde wymaga innych metod, poswiecenia, pracy, uwagi. Popiszmy o tym za jakies dwa lata, jak juz przekonacie, ze Ci rodzice, ktorych teraz tak krytykujecie, chca dla swoich dzieci dobra, a wychowanie to bardzo trudne zadanie. Nie napisalam tu nic o sobie bo to temst rzeka ile jeszcze przed nami, aby corka nauczyla sie radzicsobie z emocjami, przeszla terapie sensoryczna itp, ale nauczylo mnie to jednego nie oceniac I nie krytykowac innych. Pewnie, ze sa skrajne przypadki, gdzie rodzice pozwalaja na wszystko, nie maja czasu dla dzieci itp, ale zawsze zaczynajmy od wlasnego podworka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 10:43

Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek... wybieralam go dla corki od 5 mies ciazy... nie wiem nawet czy raz porzadnie go wyprobowalam, bo Mala ciagle plakala, zwlaszcza w wozku, foteliku itp... idac tym tropem myslenia to urodzila sie niewychowana I rozpieszczona ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jeszcze raz uslysze ze gowno wiem o wychowywaniu dzieci, bo nie jestem matka, to naprawdę wybuchne.
    Nikogo nie oceniam jako rodziców. Jedyne co zawsze chcialam przekazac, to to, ze uważam, ze dzieci nie sa niegrzeczne z natury. Niegrzeczne (to tez pojęcie ogólne) sa bo im sie na to pozwala lub maja jakieś problemy emocjonalne. I tyle w temacie. Obiecuje, ze juz nigdy na tym forum nie wypowiadam sie na takie tematy.
    Ale również nie zycze sobie tekstów, nic nie wiesz bo nie jestes matka. Jakbym kur.. mogla nia byc wcześniej to juz bym byla. Koniec kropka.

nataliamonika, editchen, k878, Minionkowa, Marteczka93, ara lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Eli Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wlasnie o to mi chodzi, ze nie wszystkie te "niegrzeczne"takie sa bo sa tak wychowane, czasami dziecko ma problemy, ktore dla spoleczenstwa nie sa widoczne, a ludzie klasyfikuja od razu dziecko jako "niegrzeczne". Oczywiscie nie wyobrazam sobie, ze dziecko demoluje komus mieszkanie, a mama siedzi I nie zwroci uwagi, ale to juz inne przypadki. Czasami przyczyna tkwi zupelnie gdzie indziej. Teraz jestes oceniana przez pryzmat tego, ze jeszcze dziecka nia masz na swiecie, a za chwile zobaczysz jak bedziesz oceniania przez najblizszych jaka jestes mama I nie pisze tego zlosliwie, nasluchasz sie od wszystkich ciotek, babc, kuzynek, kolezanek, jak to by lepiej cos zrobily. I nie napisalam tego bys poczula sie urazona, bo sama pozno zostalam mama, ale jestem tez z wyksztalcenia pedagogiem I pracuje w przedszkolu integracyjnym, gdzie czesto.pomaga sie rodzicom, kieruje sie ich do odpowiedniego specjalisty, a nie kazdy chce sobie pozwolic pomoc przy "trudnym"dziecku, bo przeciez wyrosnie z tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 11:36

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dawno mnie nie było ale widzę ze burzliwe tematy macie...

ja powiem tak mam 2 córki czekam teraz na synka. wychowanie czasem przerasta ma się ochotę wyjść z siebie albo z domu i zacząć krzyczeć z dezradosci. wierzę że każda z nas wychowuje i będzie wychowywac najlepiej jak potrafi ( należy pamiętać że prędzej czy później każdej puszcza nerwy i krzykną na dziecko) każda z nas kocha swoje dziecko, ale każde dziecko jak i dorosły jest inne- wiec inaczej trzeba podchodzić.

podpisuje się pod tym co napisała Eli najgorsze co może być to komentarze babć, cioc, koleżanek ehhhh.... dla innych zawsze będzie coś źle ale my dla dzieci zawsze będziemy najlepsze czy to komuś się podoba czy nie :)

Basik83 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Ojjj uwierz mi że nie pozwalam mu na wszystko. Czasami to myślę że jestem super zołza bo raz to go po prostu wyprosilam z domu. Natomiast mój syn uważa go za kolegę i nie chcę budować między nimi muru. Stawiam granicę szczególnie że niebawem będzie maluch i nie wyobrazam sobie żeby on się tak zachowywał. Oby to coś dało bo zwariuje albo zrobię dym raz a porządnie. Ok zmykam spać bo od 6 będą łazić i mierzyć wszystko co możliwe.

To wytłumacz synkowi, że nie możesz tolerować takiego zachowania i jeśli się nie zmieni to niestety trzeba bedzie znaleść innego kolegę, ja wiem że dzieci wszystkiego nie rozumieją, ale bez przesady, nie możesz też pozwolić by twój syn się z nim kolegował, mója mama tak zrobiła z kolegą mojego brata, chodz mówiłam że trzeba zamknąć drzwi i nie wpuszczac, ale bo to kolega kamila a on ma mało kolegów, kiedyś wyciągnął mojego brata na fajerwerki, brat jest głuchy na jedno ucho. Ja wiem nie wszystkie dzieci, robią żle, wyrastają na patologię itd, ale jeśli możesz teraz coś zrobić, to zrób, potem bedziesz sobie pluła w brodę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Lady a nie masz jakiegoś filmu z przeciwną tezą dla równowagi?
    Chciałabym przekonać męża, że kłucie maluszka w 4 miejscach w ciągu 2 dób to naprawdę słaby pomysł. Dodam jeszcze obraz, bo może ktoś nie wie, a mi ciary przechodzą zawsze jak o tym pomyślę:
    lewe ramię gruźlica,
    lewe udo WZW B,
    prawe udo wit K,
    pięta - badania przesiewowe na mukowiscydozę, fenyloketonurię i niedoczynność tarczycy.

Udało mi się go przekonać do doustnej wit K. Teraz jeszcze te szczepienia chciałabym przesunąć...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Kurczę, Lady a nie masz jakiegoś filmu z przeciwną tezą dla równowagi?
    Chciałabym przekonać męża, że kłucie maluszka w 4 miejscach w ciągu 2 dób to naprawdę słaby pomysł. Dodam jeszcze obraz, bo może ktoś nie wie, a mi ciary przechodzą zawsze jak o tym pomyślę:
    lewe ramię gruźlica,
    lewe udo WZW B,
    prawe udo wit K,
    pięta - badania przesiewowe na mukowiscydozę, fenyloketonurię i niedoczynność tarczycy.

Udało mi się go przekonać do doustnej wit K. Teraz jeszcze te szczepienia chciałabym przesunąć...
    moja wit K dostanie piętke na badania też ukłują
    reszta odpada

• Discret Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się i ja
    Rano byłam na badaniach krew mocz i GBS zobaczymy co tam wyjdzie w wynikach.
    Jakieś mam bóle od wczorajszego wieczora w pachwinach i podbrzuszu i dziwny niepokój czuje w sobie.

Chciałabym już urodzić i przestać się martwić co tam w brzuszku słychać i jak mały się ma.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret- już gbs? To szybko. Wydawało mi się,ze robi się go bliżej 37tyg

Edit: sprawdziłam,rzeczywiscie już od 35tyg się pobiera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala w 36 tc. Wpierw gadal ze nie bede miala a teraz uznal ze tak bo potem w szpitalu i tak chca

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Discret- już gbs? To szybko. Wydawało mi się,ze robi się go bliżej 37tyg

Edit: sprawdziłam,rzeczywiscie już od 35tyg się pobiera :)
    Ja miałam GBS 2 dni temu i czekam na wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powtarzacie badanie na HIV? Miałam na początku ciąży, teraz lekarz mówił,ze w sumie nie muszę. Ale zastanawiam się,czy uznają tylko ten jeden wynik z początku. I chyba powiem mu,zebysmy powtórzyli. Nie dlatego,ze czegoś się spodziewam, ale dlatego żeby nie mieć problemów w razie czego w szpitalu. Nie chciałabym,zeby się czepiali

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie powtarzam
    Dumam jeszcze nad cytomegalia
    Bo toxo juz mialam w 3 trym

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cyto nie powtarzam. Jakoś nie czuję potrzeby. Bałam się o toxo, Ale wyszła ok. Teraz powtarzam wr i hbs

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby któraś z Was, jakims cudem zlapala HIV po szpitalu, a mialybyscie wynik z przed ponad pol roku, to sadzadz sie ze szpitalem odszkodowania nie dostaniecie. Te informacje mam ze szkoly rodzenia.

11.12.2017 syn Adaś
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ