X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a masz inhalator? Ja robię sobie codziennie wieczorem inhalacje z soli fizjologiczne i o niebo lepiej jest nos przestał mi się zatykac w nocy noi katar jak się pojawia to szybciej mija

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ale może kupię? Bo przy dziecku to i tak się przyda.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę kiedy mi ten brzuch trochę opadnie bo tak ciężko mi sie oddycha :( w środę mam iść do fryzjera ale nie wiem czy dam radę

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Nie mam ale może kupię? Bo przy dziecku to i tak się przyda.
    No to na pewno u nas to był jeden z pierwszych zakupów po porodzie jak Nikos zachorował bardzo pomaga przy nawet najmniejszym katarze już nie mówiąc o zapaleniach oskrzeli itp... mozna wtedy leczyć wziewnymi lekami zamiast antybiotykow co jest dużo lepsze

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam pare dni temu jestem zadowolona :) kuba ma invhalacje z soli :) maz steryd :) zaluje za tak pozno kupilam

Bylam w biedronce kupilam dady
    Ile kupujecie paczek 3-6 kg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie 2paczki kupione. Nie kupuje na razie tych 2, bo pewnie moja mama będzie przyjeżdżać z pieluchami. Zobaczę tez Jak duży mały się urodzi, bo być może dokupie jeszcze tych mniejszych paczkę.
    A Inhalator właśnie planuje kupić w listopadzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 12:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie dziwne...
    Czy to normalne ze po orgazmie dlugo brzuvh jest twardy? Bo nie wiem czy to cos zlego czy zaniechac zabaw z malzem...

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaniechalam. Nie chce potem pluć sobie w brodę. Po każdym stosunku miałam obawy czy aby wszystko ok, nie warto.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zabroniony seks, więc nie wiem jak to orgazmie. Ale jak Ci tak długo twardnieje brzuch, to bym wolałabym na razie wstrzymać się z seksikiem. Ja czekam do skończonego 36tyg. Aczkolwiek mój mąż mowu, ze on będzie się bał

• Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też brzuch był twardy po każdym stosunku i niestety dostaliśmy zakaz od lekarza żeby skurczy nie wywołać. OD 38 tygodnia mamy zielone światło do zabaw ale szczerze ja chyba nie mam nawet ochoty bo źle się czuję od 2 dni. Jestem jakaś osłabiona, pełna niepokoju itd.

zamówiłam dzisiaj reszte rzeczy co brakowały mi w wyprawce jakoś mam już obawy czy aby przypadkiem się szybciej nie rozpakuję.

Dzisiaj w nocy jak poszłam do WC to coś mi pociekło po nogach ale nie był to mocz bynajmniej nie śmierdział jak mocz i teraz mam zagadkę co to było???

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez dam spokoj
    A libido masakrycznie poszybowalo do gory :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 15:54

• Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka z tego co czytałam bo nie wypowiadałam się tutaj z pewnych względów iż kilka osób drażniło mnie swoimi przytykaniami że jestem kimś innym niż jestem ale nie ważne. Tobie odeszły wody prawda??? Powiedz mi czy Tobie coś się sączyło nim odeszły wody??? Mi coś w nocy pociekło i napewno nie był to mocz bo nie smierdziało wrecz nie mialo wogole zapachu i teraz mam zagadke co to było czy coś sie saczyc zaczyna bo mam dziwnie mokrawo cały dzień czy to jakies upławy

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret chyba nie tutsj chcialas napisac :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-to pytanie chyba do listopadowek;)
    W aptece można kupić specjalny test do sprawdzenia,czy są to wody plodowe. A jak się bardzo martwisz, to pojechałabym na IP i sprawdziła. Najwyżej odesla Cię do domu. Ale będziesz spokojniejsza

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido równe zero a do tego w kazdej pozycji mi niewygodnie jak siedzę czy leżę a co dopiero uprawiać seks :P Ja już mam w środku wszystko tak scisniete, czuję normalnie, że mi się wnętrzności nie mieszczą i dzieciak też ledwo tak się rozpycha. A gdzie tu jeszcze 2 miesiące...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus o dzieki za czujność fakt bo tam własnie urodziła dziewczyna po odejsciu wód. Ja jestem tak rozkojazona ze zamiast wlac mleko do kawy mojej mamie nalalam keczupu ale co tam prawda.

Szczęśliwa mamusia no wląsnie mój nie może dostać tych pasków nie ma w aptekach tylko na zamówienie. A że nie jest to taka ilość duża to nie chce jeszcze panikować że to wody.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sperma zawiera okscytocyne i wywołuje poród. Mi czop odszedł chwilę po seksie w 39tc.
    Uprawiamy seks normalnie, bliskość musi być... Jak się dziecko urodzi to może nie być możliwości

• k878 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u malego smoka... taka cisza...

ja dziś doświadczyłam nowego rodzaju skurczy: taki typowo ból miesiączkowy z mdłościami - nospa i leżę :(

Coco55 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my nie robimy do konca ;) wiem wlasnie ze sperma tak dziala ale jak to z orgazmami

Minionkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj się lekarza, ja na brak orgazmów nie narzekam a skurczy mi to nie powoduje..

Amus87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ