X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    ciekawe co u malego smoka... taka cisza...

ja dziś doświadczyłam nowego rodzaju skurczy: taki typowo ból miesiączkowy z mdłościami - nospa i leżę :(
    Małysmok ostatnio pisała na fejsie. Wszystko u niej dobrze :)

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Zapytaj się lekarza, ja na brak orgazmów nie narzekam a skurczy mi to nie powoduje..
    Skurczy wlasnie nie mam jedynie twardnienia. Gina mam dopiero za 4 tyg :(

• emikey Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam nic nie twardniej po seksie i orgazmach. Wczoraj był ostatni raz, dziś bedzie powtórka ]:>

My tam robimy do końca i jakoś jeszcze nie urodziłam. Gabi wysZedł za pierwsZym razem "bez" więc kiedy mąż ma się nacieszyć wolnością jak nie teraz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 16:58

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak nie ma przeciwwskazań, to można.

U mnie niestety ze względu na skurcze, lekarz zabronił. Ale odbijemy sobie przed porodem. Będzie zabawnie :) Śmiałam się do męża,ze najlepiej wieczorem seksik, a rano porodowka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Skurczy wlasnie nie mam jedynie twardnienia. Gina mam dopiero za 4 tyg :(
    Ja mam takie twardnienia brzucha jak mała zmienia pozycje i się wykręca mi tam. Zazwyczaj jak się najem, po seksie też się wierci. Pewnie z braku miejsca, to na pewno nie to? Myślę, że gorzej jakby bolało

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Bo jak nie ma przeciwwskazań, to można.

U mnie niestety ze względu na skurcze, lekarz zabronił. Ale odbijemy sobie przed porodem. Będzie zabawnie :) Śmiałam się do męża,ze najlepiej wieczorem seksik, a rano porodowka :D
    Oj współczuje, jeszcze trochę i nadrobicie hehe

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od skonczonego 37 tc w pierwszej ciąży seks był codziennie urodziłam w skończonym 41 tc więc wiecie nie nastawiajcie się się że ten seks zdziala cuda :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj zaczęłam 35 tc O.o niezle... coraz mniej czasu zostalo... ciekawe kiedy mój lobuz postanowi wylezc z brzuszka ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blizna po wyrostku zaczyna mnie bolec hmm mam nadzieje ze tam w środku się nic nie rozłazi.

Wizyta dopiero w piątek ehhhh

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wziął się za sprzątanie domu wiec ja poszłam na zakupy. Dostałam opieprz w polskim sklepie bo kupiłam mężowi czteropak piwa a ja dźwigać nie mogę :P sobie kupiłam bezalkoholowe rosé a Gabusiowi siniaki ;) wiem, że minie trochę czasu zanim będzie ich potrzebować ale jakoś ten w plac budowy wpadł mi w oko, a że był to dwupak to ma dwa :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f33e73392ec.jpg

Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Minionkowa lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam chleb gryczany dla siebie i kajzerki pszenne dla meza. W między czasie obiadek. Niby niewiele, a czuję się jakbym cały dzień robiła :)

Ja się nienastawiam,ze po seksie pojadę od razu rodzic, to oczywiście żarcik. Ale super by było, jakby pomogło :) Nie chciałabym przenosić. Już mi ciężko, a jeszcze wizja dodatkowych np 2tyg ekstra mnie przeraża plu święta w szpitalu.

Minionkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-ja też już kupiłam śliniaki dla małego. Spodobały mi sie, były w promocji,to kupiłam :) przydadzą się :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z duma mi mówi, że pozmywał pare rzeczy. Pozmywal szkanki. Mi zostawił wsZystkie talerZe, tarki, garnki... nie ma to jak pomoc :P umył szklanki po wodzie mineralnej :P

A teraz pyta kiedy będzie coś do jedzenia? To ja pytam A kiedy ugotujesz? Tylko prychnal śmiechem. 3 godziny byłam poza domem, przyniosłam 2 torby zakupów a on w tym czasie pozmywal szklanki i wykapal się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 18:30

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie niedzielnie :-)
    Nie ma to jak ubrać sobie buty na obcasie i łazić po galerii w oczekiwaniu na syna, który był w kinie na urodzinach kolegi. Mam teraz parówy zamiast stóp :-/ A do tego rano myślalam, źe mi żebro pękło. Gwałtownie się obróciłam i coś mi w boku chrupło. Przez chwilę nie mogłam oddychać. A teraz boli trochę. Jak nie urok to sraczka :-/ Jeszcze miałam sen, że mój gin zwabił mnie ciężarną do gabinetu w innym mieście i poddawal eksperymentom. Kazał ubrać jakiś dziwaczny kombinezon, taki jak dla astronauty i aplikował kroplówki nieznanego pochodzenia. A ja nie potrafiłam stamtąd uciec. Teraz będę się bała pójść do niego na wizytę ;-)
    Jutro obieram kierunek na Katowice: ostatnie usg prenatalne, wytwórnia ręcznie robionych mydeł i ikea :-)

dagii lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey mam koleżankę która ma 3 dzieci i robi wszystko w domu. Raz na jakiś dłuzszy czas zostawia męza w domu zeby np isc do kina sie odstresowac kiedy wraca do domu jest armagedon. I teraz uwaga. On jak wraca z pracy to zawsze mówi ale masz dobrze siedzisz caly dzien i nic nie robisz (ona sprzata gotuje pierze prasuje zajmuje sie dziecmi itd itp) ona jak wraca i widzi ten armagedon to sie pyta co tu sie stalo dlaczego nie zmyles naczyc a ona na to no bo si ezajmowalem dziecmi. Wiec biedna po kinie musi jeszcze z 2 godzini poswiecic zeby bylo jak przejsc.

Takze Twój chociaz umył szklanki hihihihihi

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry ciotecznej mąż też przychodził z pracy i nic nie chciał robić,ani pomagać, bo twierdził,ze ona ma dobrze siedząc cały dzień w domu i nic nie robi, tylko się mała opiekuję. Którejs soboty, ona rano wstała, ubrała sie i wyszła. Jej córeczka miała wtedy z 4mce. Wróciła wieczorem, rozsiadla się. Wyjęła piwo z lodówki, otworzył,wlaczyla tv i pyta się,gdzie jest obiad. Mąż oczywiście wyskoczył z awantura,ze musiał się cały dzień zajmować
    mała i nie miał czasu nawet sie kawy napić. A ona spokojnie- no wiesz, cały dzień siedziałeś w donu, nic nie robiles. Stał Jak wryty, ale zrozumiał. W końcu samo sie nie posprzątało i nie ugotowały.

Discret, magdzia26, k878, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam taką historie-maz wraca do donu, wchodzi do kuchni-a tam istny armagedon. Nie ugotowane, nie pozmywane. Wchodzi na piętro, a tam hałas, dzieciaki się kłócą, wszędzie zabawki. Przerażony, Nie widzi żony, wchodzi do sypialni, a tam żona leży na łóżku, wesoła,czyta książkę. Mąż się pyta: Kochanie, co tu się stało, istny armagedon. A zona: chodziennie mi mówisz, że nic cały dzień nie robie, to właśnie dziś postanowiłam, że w końcu zrobię to nic :)

• Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ciekawe jak będzie u nas dziewczyny czy nasi mężowie tez będą tacy :P:P:P:P

mój mi się własnie pytał czy mam spakowaną torbę do szpitala bo źle wyglądam. No komplement zarąbisty normalnie kopa mu tylko załadować:P

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się deklaruje,ze będzie mi pomagal.a Myślę,ze będzie, bo teraz nie ma z tym problemu. Na samym początku mial z tym problem,ale po 12tyg jak wylądowałam w szpitalu, to mu sie zmieniło. A jak w 25tyg po awaryjnej wizycie u gina, to już w ogóle nie mam z tym problemu

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Ja od 2 dni mam akcję prasowanie - pranie- układanie w komodzie. Najgorsze że wcześniej miałam wszystko rozpracowane, a potem wrzuciłam do pralki i od Nowa musiałam się zastanawiać jak to poukładać. :)

Mój M pojecjal na 4 dni do Budapesztu. Oczywiście przed wyjazdem się poklocilismy. Zostawił mi zlew garów, śmieci, no ogólnie poerdolnik. Jutro wieczorem wraca i pewnie spodziewa się jakiegoś dobrego jedzonka...taki ch...;)
    Teraz jestem w wannie a mój mały krzykacz daje koncert na całą klatkę. Z jednej strony powinnam wstać i doprowadzić ją do porządku ale z drugiej mam ochotę po prostu mieć dla siebie kilka minut.

Co do seksu na ostatniej wizycie lekarka kazała mi go zażywać jak najwięcej

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ