Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie saczenia wod
Znam dziewczyne (siostra koleżanki z pracy więc temat mi nakreslila dobrze)której wody saczyły się od 33tc myslała ze popuszcza mocz
W 36tc na wizycie okazało się że to wody
Poszła do szpitala
Urodził a w 37tc (36 i kilka dni)
Dostała antybiotyk i dziecko tez ze względu na te wody
Dziecko zdrowe ma już kilka m-cy
Ja nie wiem czy można to przegapić ja przy luteinie lekach przeciwzapalnych i pessarze śmiem twierdzić że nie poznalabym się
Tyle wydzieliny na codzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 19:45
-
Haha, moja ciotka kiedyś tak zrobiła: przychodzi z pracy a w kuchni przy stole siedzą jak zwykle w rządku wujek, kuzyn i pies. Czekają na jedzenie. No to ona tez usiadła obok nich i trochę sobie tak poczekali razem. Po jakimś czasie ciotka pyta: a co dzisiaj na obiad? Miny podobno bezcenne. Małymi kroczkami udało się coś tam pozmieniać. Najgorzej to przyzwyczaić...
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ufff a my dziś prawie cały dzień leniuchowalismy
Co do seksu to my mamy zakaz od początku ciąży ale szczerze nie wyobrażam sobie teraz w takim stanie mogłabym uprawiać seks. Dla mnie wygląd i samoocena przy takich chwilach są ważne a teraz czuje sie jak wieloryb wiec nic z tegohttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
szczesliwa mamusia mój gin w weekendy nie odbiera telefonów ani @ więc muszę czekać do jutra. NArazie obserwuję co sie dzieje i nie panikuję aż tak bardzo bo przeciez to dopiero 35 tydzień gdyby coś to auto i do szpitala. Walizkę mam na pół spakowaną zaraz przygotują na wierchu reszte rzeczy i zrobie mojemu liste zeby awaryjnie wiedzial co mi dowiesc.
Najbardziej się boję że będę miała takie akcje do końca ciąży i urodzę po terminie. -
Discret wrote:Lunka hmm no ja nic nie biorę prócz leków na nadciśnienie i czasami nospy. Musze chyba przyspieszyć wizytę bo mam dopiero w piątek.
Poobserwuj bo wody mogą się sączyc. Ale nawet jeśli to na pewno czy dziś czy jutro zadzwonisz do gin nic nie zmieninajwyżej wyznaczy Ci wizytę jutro albo kup sobie te paski.
-
nick nieaktualnyMam ostatnio mniej czasu na pisanie,ale czytam Was cały czas
Co do wód płodowych to ja sobie jakiś czas temu zamówiłam takie testy w formie wkładki higienicznej. W razie wycieku wód zabarwiają się. Są dość drogie, ale w internecie można je kupować nawet na sztuki. -
salanne mój obleciał wszystkie możliwe apteki i właśnie tylko na zamówienie maja a ja chciałam dzisiaj sprawdzić jutro to już pójdę do lekarza. Może to tez być infekcja dlatego nie ma co panikować i na spokojnie obserwuje. No albo poporstu się pomoczyłam jak dziecko hehehe chociaż nie śmierdziało moczem:P:P:P Jestem jeszcze optymistką będe panikować jak skurcze się pojawią.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No i nie pamiętam żadnego snu z pierwszej nocy
Obudziłam się 2 razy tyko, cud normalniezawsze to jakieś 5-6 razy
Pierwszy raz, bo córka płakała, brzuch ją bolał. Potem chyba coś mi się śniło, ale totalnie nie pamiętam czy na pewno i co
My mamy ogólnie zakaz seksu od początku. W ciąży z córką normalnie całą ciążę chociaż 2 razy w tygodniu było, do końca normalnie, po orgazmie zawsze na chwile twardniał brzuch, totalna skała, ale bez takiego uczucia ucisku jak teraz przy skurczach. Urodziłam wtedy w 39t4ddzień wcześniej zaczęła się akcja
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJaqueline- nie ma to jak na swoim. Widocznie wygodniej
Ja zaczęłam puchnac. Na wieczór było to w miarę normalne,ale od tygodnia budzę się też napomopowana. W prawej nodze, to jeszcze jestem w stanie dojrzeć kostkę,i Ale w lewej to grubość przy kostkach jest taka sama jak wyzej. Nie mówiąc juz, że stopa moja wygląda jak stopa słonia. A ogólnie mam małe stopy. -
Dziewczyny, zastanawiam się jak rozwiązać kwestię staników do karmienia w nocy. Wydaje mi się, że nawet te bez fiszbin będą niewygodne, choćby przez haftki na plecach. Czy któraś planuje kupić taki à la sportowy, bez żadnych zapiec? Widziałam, że są takie w wersji do karmienia. Bez stanika w nocy to chyba nie da rady?Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
salenne wrote:Mąż na nocce w pracy, a ja nie mogę usnąć
Nie lubię jak ma nocki, mam wtedy jakieś lęki
Pocieszę Cię, że mojego nie ma zwykle przez prawie połowę miesiąca 24 godziny, czyli cały dzień i noc jestem samaGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Pocieszę Cię, że mojego nie ma zwykle przez prawie połowę miesiąca 24 godziny, czyli cały dzień i noc jestem sama
Tyle sama to bym chyba umarła. Jestem ogólnie straszną panikarą i jak jestem sama to boję się wszystkiego i mam głupie sny, jak np, że mi ktoś zamek od mieszkania rozkręca.
Co do staników to ja już dobre 3 miesiące śpię w staniku bo inaczej bolą mnie piersi. I właśnie mam takie do karmienia bez fiszbin. Pasek z zapięciem z tyłu jest bardzo szeroki i dobrze dopasowany nie przeszkadza. Wręcz bym rzekła, że bardzo wygodne są te staniki. -
nick nieaktualnyA ja nie wiem, czy będę spała w staniku. Zobaczę po porodzie, bo nie chce prorokować. Ale ja to uwielbiam chodzić bez. I jak wracam do domu, to od razu zdejmuje. Wolałabym w nocy spać bez, ok razu cyca wyciągnąć z koszuli, niż dodatkowo jeszcze rozpinac miseczkę.