X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie saczenia wod
    Znam dziewczyne (siostra koleżanki z pracy więc temat mi nakreslila dobrze)której wody saczyły się od 33tc myslała ze popuszcza mocz
    W 36tc na wizycie okazało się że to wody
    Poszła do szpitala
    Urodził a w 37tc (36 i kilka dni)
    Dostała antybiotyk i dziecko tez ze względu na te wody
    Dziecko zdrowe ma już kilka m-cy
    Ja nie wiem czy można to przegapić ja przy luteinie lekach przeciwzapalnych i pessarze śmiem twierdzić że nie poznalabym się
    Tyle wydzieliny na codzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 19:45

iv09i09katk65tr1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, moja ciotka kiedyś tak zrobiła: przychodzi z pracy a w kuchni przy stole siedzą jak zwykle w rządku wujek, kuzyn i pies. Czekają na jedzenie. No to ona tez usiadła obok nich i trochę sobie tak poczekali razem. Po jakimś czasie ciotka pyta: a co dzisiaj na obiad? Miny podobno bezcenne. Małymi kroczkami udało się coś tam pozmieniać. Najgorzej to przyzwyczaić...

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff a my dziś prawie cały dzień leniuchowalismy

Co do seksu to my mamy zakaz od początku ciąży ale szczerze nie wyobrażam sobie teraz w takim stanie mogłabym uprawiać seks. Dla mnie wygląd i samoocena przy takich chwilach są ważne a teraz czuje sie jak wieloryb wiec nic z tego

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka hmm no ja nic nie biorę prócz leków na nadciśnienie i czasami nospy. Musze chyba przyspieszyć wizytę bo mam dopiero w piątek.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Twoim miejscu Discret, to już bym dawno napisała do gina :) i poszła szybciej na wizytę o ile nie pojechałabym wcześniej na ip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 20:27

• Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusia mój gin w weekendy nie odbiera telefonów ani @ więc muszę czekać do jutra. NArazie obserwuję co sie dzieje i nie panikuję aż tak bardzo bo przeciez to dopiero 35 tydzień gdyby coś to auto i do szpitala. Walizkę mam na pół spakowaną zaraz przygotują na wierchu reszte rzeczy i zrobie mojemu liste zeby awaryjnie wiedzial co mi dowiesc.

Najbardziej się boję że będę miała takie akcje do końca ciąży i urodzę po terminie.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Lunka hmm no ja nic nie biorę prócz leków na nadciśnienie i czasami nospy. Musze chyba przyspieszyć wizytę bo mam dopiero w piątek.
    Jeśli to nie mocz to może taka wydzielina obfita ? Ja to niestety nie wiem jak poznać wody. Szczególnie że u mnie wydzieliny masę. Na pewno są paski ph.
    Poobserwuj bo wody mogą się sączyc. Ale nawet jeśli to na pewno czy dziś czy jutro zadzwonisz do gin nic nie zmieni :) najwyżej wyznaczy Ci wizytę jutro albo kup sobie te paski.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ostatnio mniej czasu na pisanie,ale czytam Was cały czas :)

Co do wód płodowych to ja sobie jakiś czas temu zamówiłam takie testy w formie wkładki higienicznej. W razie wycieku wód zabarwiają się. Są dość drogie, ale w internecie można je kupować nawet na sztuki.

• Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salanne mój obleciał wszystkie możliwe apteki i właśnie tylko na zamówienie maja a ja chciałam dzisiaj sprawdzić jutro to już pójdę do lekarza. Może to tez być infekcja dlatego nie ma co panikować i na spokojnie obserwuje. No albo poporstu się pomoczyłam jak dziecko hehehe chociaż nie śmierdziało moczem:P:P:P Jestem jeszcze optymistką będe panikować jak skurcze się pojawią.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w aptece są praktycznie nie do dostania te testy. Ja zamówiłam przezornie żeby w razie co zawsze móc sprawdzić.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal polecam plyn akwarystyczny. Do dostania w sklepach zoologicznych i chemicznych. Ja już mialam kilka akcji obwąchiwania wkładki co to jest :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż na nocce w pracy, a ja nie mogę usnąć:( Nie lubię jak ma nocki, mam wtedy jakieś lęki :(

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne podrzucę Ci mojego ;-) tak chrapie, źe mu zaraz łeb ukręcę.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Salenne podrzucę Ci mojego ;-) tak chrapie, źe mu zaraz łeb ukręcę.

O nie! Wszystko tylko nie chrapanie. Chyba nic mnie bardziej nie irytuje :P

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie pamiętam żadnego snu z pierwszej nocy :P

Obudziłam się 2 razy tyko, cud normalnie :D zawsze to jakieś 5-6 razy :P Pierwszy raz, bo córka płakała, brzuch ją bolał. Potem chyba coś mi się śniło, ale totalnie nie pamiętam czy na pewno i co ;)

My mamy ogólnie zakaz seksu od początku. W ciąży z córką normalnie całą ciążę chociaż 2 razy w tygodniu było, do końca normalnie, po orgazmie zawsze na chwile twardniał brzuch, totalna skała, ale bez takiego uczucia ucisku jak teraz przy skurczach. Urodziłam wtedy w 39t4d ;) dzień wcześniej zaczęła się akcja ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline- nie ma to jak na swoim. Widocznie wygodniej :)

Ja zaczęłam puchnac. Na wieczór było to w miarę normalne,ale od tygodnia budzę się też napomopowana. W prawej nodze, to jeszcze jestem w stanie dojrzeć kostkę,i Ale w lewej to grubość przy kostkach jest taka sama jak wyzej. Nie mówiąc juz, że stopa moja wygląda jak stopa słonia. A ogólnie mam małe stopy.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zastanawiam się jak rozwiązać kwestię staników do karmienia w nocy. Wydaje mi się, że nawet te bez fiszbin będą niewygodne, choćby przez haftki na plecach. Czy któraś planuje kupić taki à la sportowy, bez żadnych zapiec? Widziałam, że są takie w wersji do karmienia. Bez stanika w nocy to chyba nie da rady?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Mąż na nocce w pracy, a ja nie mogę usnąć:( Nie lubię jak ma nocki, mam wtedy jakieś lęki :(

Pocieszę Cię, że mojego nie ma zwykle przez prawie połowę miesiąca 24 godziny, czyli cały dzień i noc jestem sama :(

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Pocieszę Cię, że mojego nie ma zwykle przez prawie połowę miesiąca 24 godziny, czyli cały dzień i noc jestem sama :(

Tyle sama to bym chyba umarła. Jestem ogólnie straszną panikarą i jak jestem sama to boję się wszystkiego i mam głupie sny, jak np, że mi ktoś zamek od mieszkania rozkręca.

Co do staników to ja już dobre 3 miesiące śpię w staniku bo inaczej bolą mnie piersi. I właśnie mam takie do karmienia bez fiszbin. Pasek z zapięciem z tyłu jest bardzo szeroki i dobrze dopasowany nie przeszkadza. Wręcz bym rzekła, że bardzo wygodne są te staniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem, czy będę spała w staniku. Zobaczę po porodzie, bo nie chce prorokować. Ale ja to uwielbiam chodzić bez. I jak wracam do domu, to od razu zdejmuje. Wolałabym w nocy spać bez, ok razu cyca wyciągnąć z koszuli, niż dodatkowo jeszcze rozpinac miseczkę.

‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ