X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego poproszę o skierowanie na HIV. Powtórzę i będzie spokój. A i tak wszystkie badania robię z ubezpieczenia,wiec płacić ekstra za to nie będę. A przynajmniej spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Gdyby któraś z Was, jakims cudem zlapala HIV po szpitalu, a mialybyscie wynik z przed ponad pol roku, to sadzadz sie ze szpitalem odszkodowania nie dostaniecie. Te informacje mam ze szkoly rodzenia.[/QUOTE]

To tak nie dziala. Jest okienko serologiczne. Ja sie hcv obawiam w szpitalu ale nawet badajac w dzien przyjecia majac negatywny wynik nie oznacza ze jestem zdrowa. Tak samo z hiv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 18:25

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy łup z Tkmaxxa :D <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/243efd2ee6b1.jpg

Szczesliwa_mamusia, Marteczka93, [m]alina, magdzia26, emikey, Eli, Coco55, Petitka, Jooozefka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87, ja znawca tematu nie jestem ;)
    Uslyszalam to od poloznych prowadzacych zajecia. Jesli komus ta informacja w czyms sie przyda, to przekazuje. W mojej książeczce ciąży to badanie jest do powtorzenia w 3 trymestrze. Wy tak nie macie? Mnie napewno to badanie czeka. Podobno na nastepnej wizycie mam sie przygotowac na dostanie wielu badań do zrobienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 19:12

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania na Hiv miałam 2 razy, w pierwszej ciąży też tak miałam. Nfz refunduje więc widocznie takie wymogi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 19:13

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dostane skierowanie od rodzinnego na badania wirusologiczne? Miałam robione wszystkie prywatnie przed ciążą. Od ginekologa znow będę musiała robic prywatnie, a to pewnie 200-300 zl komplet

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dał ginekolog na nfz teraz do powtórzenia HBS i CMV właśnie. Gbs mam mieć podobno na następnej wizycie pobrany, to będzie 34t0d, tydzień później bym miała, ale mojego lekarza nie będzie wtedy dlatego wcześniej.

Ufff troche zabiegany dzień dziś, przenosiliśmy część rzeczy z domu od rodziców, jutro resztę taką na już czyli ubrania, a pozostałe rzeczy dowiezie sie w tygodniu co nie jest pilne ;) także jutro pierwsza noc na nowym materacu :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie Lura82. Tez chodze prywatnie i szykuje mi sie niezly wydatek w zwiazku z nastepnymi badaniami :/

Jacqueline, nie ma jak ma swoim :) Eh..,.a.u mnie start remontu w listopadzie..

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline- zapamiętaj sen z pierwszej nocy w nowym domu :)

Ja chodzę tylko prywatnie do gina, więc nie odpowiem na pytanie. Zawsze mozna sie zapytać. Ja akurat mam prywatne ubezpieczenie i robię te badania na ubezpieczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Amus87, ja znawca tematu nie jestem ;)
    Uslyszalam to od poloznych prowadzacych zajecia. Jesli komus ta informacja w czyms sie przyda, to przekazuje. W mojej książeczce ciąży to badanie jest do powtorzenia w 3 trymestrze. Wy tak nie macie? Mnie napewno to badanie czeka. Podobno na nastepnej wizycie mam sie przygotowac na dostanie wielu badań do zrobienia.[/QUOTE]

ja sie neistety orientuje bo moj tata został zarażony w szpitalu
    powtórzenie nie szkodzi ale tez nic nie wnosi w sytuacjo którą przedstawiły położne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 20:34

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badania na 33-37tc: czystość pochwy, antygen HBs, hiv, posiew z pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców i w określonych przypadkach VDRL i HCV. Ciążę prowadzę prywatnie ale chodzę też do lekarzy z luxmedu żeby badania robić w ramach pakietu :) Bo faktycznie prywatnie jakby to wszystko robić to trochę wyjdzie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko powtórzyli w Anglii bo polskich wyników nie uznali.

Dziś byliśmy w mothercare :) kupiliśmy wanienke, wszystkie pologowe akcesoria typu maty, podpaski wielkie jak namiot, wkłady do stanika i majtki jednorazowe (są okropne, gumka nie uciągliwa i roluje się pod brzucho. Przeczytałam, że lepiej kupić babcine bawełniane gacie w primarku i potem wywalić. I chyba tak zrobię. W Anglii można mieć normalne majtki). Do tego kupiliśmy pampersy i fioletowe polspioszki w eskimosy :D moja pierwsza fioletową rzecz dla syna :P ach no i przygarnelismy tego konika morskiego :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db031d7b23bd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 22:28

Szczesliwa_mamusia, Minionkowa, dagii lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna sie
    Bezsennosc i myslenie o porodzie
    Wczoraj spalam z 4 h dzisiaj znowu nie umiem zasnac. I tak do grudnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że tej nocy poczuje,ze śpię. Bo między 2a 4.30, to odniosłam wrażenie,ze minęło 30sek. Wstałam o 2.05siku, zdążyłam się położyć i mowie, kurcze znowu chce mi sie siku, a przed chwilą byłam. Patrze na zegarek, żeby spojrzeć, czy chociaż minęło 5min, a tu 4.30. To były najszybsze 2.5godz snu. A wydawałoby sie,ze ledwo oczy zamknęłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to, jak iść siku o 23.20i dojść do wniosku, że umywalka wymaga natychmiastowego umycia :) musiałam :D

Minionkowa, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie ma to, jak iść siku o 23.20i dojść do wniosku, że umywalka wymaga natychmiastowego umycia :) musiałam :D
    Haha ❤ też tak mam. Wczoraj umyłam całą łazienkę i okna (o 22ej)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam z bólem gardła :( mam nadzieje że jak wezmę prenalen i wapno na uczulenia to przejdzie

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti-powinno pomoc, jak szybka jest reakcja. Mi pomaga prenalen, jak biorę go od razu, jak czuję drapanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psikam tandum verde jak cos sie zaczyna i mija od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 09:17

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu katar. Tydzien nie mam i znów wraca a oddycha się ciężko i bez niego, zwariuje :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ