X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey wiadomo super jak ma się 2w1 ;) czyli i wygląd (komfort psychiczny) i opiekę :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja koleżanka rodziła ostatnio w Bielanskim. Na sali było 2 rodzące i miejsce dla 3. Koleżanka miała pecha bo leżała przy drzwiach. Jak wchodzili do tej drugiej to też mijali moja koleżankę z rozkraczonymi nogami. Pielęgniarki polewamy jej krocze woda co by lekarz się nie pobrudzil. Potem leżała w tym gnoju bo nie zmieniali prześcieradła.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Warunki dla męża bardzo dobre ;) nawet ma podnozek :)
    A co. Mąż też musi mieć wygodę;)

A tak na poważnie. Oczywiście,ze inaczej się rodzi w przyjemniejszym miejscu niż obskurnym. Ale dla mnie najważniejsze,zeby nikt na mnie nie krzyczał. Nie opr... I miał trochę empatii. No i jakby co, to, w porę reakcja. Resztę przetrwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 10:16

Aqu lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Madzia, a ja kurczę największy stres mam związany z naszym szpitalem.
    Po nocach mi sie sni, ze na sali leży 20 dziewczyn i na korytarzach. Tak nagadali mi, ze tam taki przemial. Jeszcze wizja leżenia tam dwa tygodnie przed porodem, depresja murowana.
    Właśnie czytałam tam są 4 sale jednoosobowe porodowe a poporodowych 11 jednoosobowe 9 sal 2 osobowych i 3 sale 3osobowe więc spokojnie ;) poza tym może nam się trafi leżeć razem

Lura82 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do sal 3os do porodu, to nie słyszałam. Po porodowe, to i owszem się zdarzają, Ale przed to nie słyszałam. Zreszta będę teraz u gina, to się go podpytam

Zapytaj proszę i daj znać ;-) Ja mam też wizytę w tym tygodniu więc chcę się czegoś dowiedzieć. Ważna też dla mnie jest to, czy nie będą mnie zmuszać do leżenia na łóżku przypięta do ktg przez cały poród, bo takie rewelacje też słyszałam.
    Staram się myśleć pozytywnie, wszystkiego nie przewidzę i nie zaplanuję i chcę wierzyć że ułoży się tak, żeby było najlepiej dla nas. Choć nie jest to łatwe.

Na szkołę rodzenia chodzimy na Żelazną. To też szpital który jest na mojej liście życzeń, ale tam się chyba jeszcze trudniej dostać..

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu wrote:
    Zapytaj proszę i daj znać ;-) Ja mam też wizytę w tym tygodniu więc chcę się czegoś dowiedzieć. Ważna też dla mnie jest to, czy nie będą mnie zmuszać do leżenia na łóżku przypięta do ktg przez cały poród, bo takie rewelacje też słyszałam.
    Staram się myśleć pozytywnie, wszystkiego nie przewidzę i nie zaplanuję i chcę wierzyć że ułoży się tak, żeby było najlepiej dla nas. Choć nie jest to łatwe.

Na szkołę rodzenia chodzimy na Żelazną. To też szpital który jest na mojej liście życzeń, ale tam się chyba jeszcze trudniej dostać..
    To Ty szybciej się dowiesz, bo ja mam wizytę w przyszły piątek, 3listopada.
    Z tym podpieciem to, różnie. Czasem faktycznie podepna do ktg i leżysz, a czasem możesz pochodzić. Niby w tych salach są drabinki, piłki. Wszystko pewnie zależy od postępu porodu i co się dzieje.

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu wrote:

Moja bratowa rodziła na Żelaznej jedno sn i jedno cc. Bardzo dobre chwaliła ten szpital. Drugie dziecko miała mieć gdzie indziej ale tam chcieli, żeby rodziła nóżkami w dół więc brat zawiózł ja na żelazna. Tam przyjęli ja odrazu i w ciągu 30 min miała cc. Ale to było 5 lat temu, więc może teraz mają inne oblozenie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Właśnie czytałam tam są 4 sale jednoosobowe porodowe a poporodowych 11 jednoosobowe 9 sal 2 osobowych i 3 sale 3osobowe więc spokojnie ;) poza tym może nam się trafi leżeć razem
    To co mowisz brzmi lepiej, niz to co ja wyczytalam :
    WARUNKI NA SALI POŁOŻNICZEJ
    - szesnaście sal, w tym trzy jednoosobowe, pozostałe dwuosobowe – łącznie 30 łóżek, dostępne nieodpłatnie,
    - w dwóch salach pojedynczych oraz czterech podwójnych znajdują się łazienki,

To, ze bedziemy leżeć razem jest bardzo prawdopodobne, bo termin rozni nam sie o dzien (ja mam 02.12)
    Ps. Eeehh na szczęście moje informacje sa stare :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 10:40

magdzia26 lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kolor ścian to trochę wisi, wszystkie sale 1-os, z piłkami, workami sako, pierdołami, ładny nowy szpital więc wiadomo, że przyjemniej

ale na Żelaznej mają np. bezprzewodowe KTG, na Karowej nie i to chyba w ogóle jest powyżej standardu

a przede wszystkim byłam tam po poronieniu i 3 razy na IP; żadna osoba z personelu nie potraktowała mnie niefajnie, z góry, olała czy coś. Każdy miał dla mnie tyle czasu ile było trzeba, dokładnie wysłuchał, wypytał, powiedział co się dzieje, po polsku i jak krowie na rowie, 3 razy powiedział, że to znaczy, że jest wszystko w porządku, w szczególności na oddziale mnóstwo empatii; naprawdę czułam się w dobrych rękach

na Starynkiewicza raz byłam na IP i czekałam 5h; mąż zrobił awanturę, ale nie byłam pilnym przypadkiem, a USG akurat pojechało na oddział; bałabym się szpitala, bo może jakbym potrzebowała na oddziale to USG akurat by pojechało na IP...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krzeselek do karmienia to przeciez mozecie dokupic kolezaczka i domontowac do krzeselka. Mysle ze w IKEI sa takie dostepne.

Rozmawialam z moja tesciowa o dokarmaniu dziecka w szpitalu, czego w DE sie nie robi. Tesciowa pracuje na oddziale noworodkow i uwaza ze tak na prawde to dobrze ze nie podaja w ogole mm jesli chce sie karmic piersia... na poczatku dziecko potrzebuje doslownie kilka mm mleka. A nawet jak przez te 3 dni bede miala problem z karmieniem, to najprawdopodobniej w domu sie wszystko unormuje. Mialam kupic mleko w razie W jakbym miala problem z karmieniem ale chyba sie wstrzymam. U nas w DE co mi sie bardzo podoba to pokoje rodzinne w szpitalu. Mąż po porodzie moze normalnie ze mna zostac i byc przez te kilka dni. Chyba sie na to zdecydujemy. Jeszcze musze tylko poznac cene :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 11:25

nataliamonika lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to mam stan wyjątkowy w domu: mąż ma BÓL GARDŁA i L4 do końca tygodnia...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

Nie wyspałam się dzisiaj kurcze ja już nie wiem jak mam leżeć aby było wygodnie masakra jakaś.

Piszecie o szpitalach a mój jest całkowicie po remoncie jeśli chodzi o porodówkę i poporodowy oddział ciekawe jak będzie. Jeszcze po remoncie nikt ze znajomych nie był.
    JA mam w piątek wizytę u będzie to skończony 36 tydzień ciekawe kiedy nastepna wizyta będzie pewnie w 38 bo co 2 tygodnie teraz już mam. Przed każdą wizytą mam już KTG robione od 33 tygodnia.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... Byle mały zdrowy się urodzil i nie trzeba było siedzieć dłużej niż 3dni. Potraktuje to jak wizytę u teściów. Trzeba przeżyć i koniec. Przeżyłam panią D. w szpitalu w Sochaczewie, to gorzej byc nie może.

A co krzesełka do karmienia, to mi akurat nie przeszkadza,ze nie maja kółek. Dla mnie to nawet lepiej. Karmiłam siostrzeńca na krzesełku z kółkami i sciagnelismy je, bo wkurzały. Więc to kwestia tego, co nam odpowiada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 11:43

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    To co mowisz brzmi lepiej, niz to co ja wyczytalam :
    WARUNKI NA SALI POŁOŻNICZEJ
    - szesnaście sal, w tym trzy jednoosobowe, pozostałe dwuosobowe – łącznie 30 łóżek, dostępne nieodpłatnie,
    - w dwóch salach pojedynczych oraz czterech podwójnych znajdują się łazienki,

To, ze bedziemy leżeć razem jest bardzo prawdopodobne, bo termin rozni nam sie o dzien (ja mam 02.12)
    Ps. Eeehh na szczęście moje informacje sa stare :)
    Nie będzie tak źle ;) poza tym szczerze chyba lepiej w takiej dwuosobowe jest niż jedoosobowej o ile trafi się normalna wspollokatorka przynajmniej nie nudzi się tak...gorzej jak trafi się taka jak mi w po pierwszym porodzie co chrapala cała noc O.o

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja sobie nie wyobrażam być na pojedynczej sali już po porodzie. Raz że raźniej bo będzie do kogo buzię otworzyć a dwa pójdziesz się spokojnie umyć bo jedna drugiej przypilnuje maluszka na tą chwilkę.

Mój wózek dalej nie dotarł już jestem wściekła:/

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam u siebie pierwsze (w życiu) rozstępy! W takim dziwnym miejscu... nad pośladkiem, brzuch gładki, uda gładkie, tylko na plecach mi wylazły :/

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Właśnie zauważyłam u siebie pierwsze (w życiu) rozstępy! W takim dziwnym miejscu... nad pośladkiem, brzuch gładki, uda gładkie, tylko na plecach mi wylazły :/
    Jak z tylu to przynajmniej nie będziesz widzieć :P no chyba, że specjalnie będziesz zaglądać :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tu zastanawiałam czy sliniakow za wcześnie nie kupiłam, a wy już kupujecie krzesełka do karmienia :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przypuszczałam,ze na koniec ciaży odpadną mnie jeszcze jakieś zachciewajki. Teraz mam fazę na bob (Szkoda,ze świeży jest taki drogi, kupuje mrożony) i duszone pieczarki z cebulką. No pycha.

emikey, Petitka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jak z tylu to przynajmniej nie będziesz widzieć :P no chyba, że specjalnie będziesz zaglądać :P

Teraz to pewnie będę się dokładnie oglądać każdego dnia, żeby zobaczyć, czy coś przybyło. Czeka mnie nierówna walka z rozstępami i cellulitem po porodzie... :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ